Şimdi Ara

Arabanın camını patlatan tiz mi bas mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
7.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sağ olun arkadaşlar ben cevabımı aldım tiz bu arada iddayı kaybettim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tacarsoy

quote:

Orjinalden alıntı: dgo2133

opera sanatcıları sesleri iile bardak kırmaya çalışmıyormu demekki bu işin özünde tiz var

çalışıyo ama kıran varmı ki

yapma arkadaşım ne demek kıran var mı yabancı sanat okulalrında bardak kırma dersleri var sorulan sorunun cevabı kesnlikle tizdir ilk bakışta mantıksız gelebilir çünük bas titretir ve parçalar die düşünüyor insan ama bas geniş aralıklarla frekans verri bu yüzden bir cam kırmak için yeterli güce sahip değildir ancak tiz .ok alçak frekans da ses verdiği için çok küçük ve çok hızlı titreşim yaratır bu da parçalanmaya sebep olur (discovery de de bunun testi yapıldı )

• kesinlikle tiz
  • Bence tiz arabanim camini patlatamaz ama sağlam bir subwoofer arka cami yerinden sökerek 2-3 metre geriye

atabilir şahit oldum bunu hiçbir tiz yapamaz, Bardak vs bunlar kristal cam olduklarindan tizle çatlayabilir, parçalanabilir.

Aslinda şöyle söylemek gerekir tiz titreşim dalgalariyla etkiler, bass ise tamamen hava basınçi yaparak etkiler dememiz doğru olur.
  • cevap tahminimce bas

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nolamaz -- 13 Eylül 2006; 12:45:08 >
  • Bilip bilmeden anlatıyorsunuz...

Tiz patlatmaz.Bass çatlatabilir ama o da patlatmaz.Mid ses patlatır camı.

Parça pinçik eder parçasını bile bulamazsınız.1-2khzlik bir ses yani camın rezonans frekansı camı patlatmaya yeter.

120db'lik felan bi rezonans frekansı verildiği zaman cam tuz dağım olur.Tiz ses ile patlatılacağını zannetmem.
    Bass sesin mekanik kuvvetinden dolayı camın çatlaması sağlanabilir.Ama bi 140db felan bass ister bence sağlam bi otomobil camına.O da o kadar basit değil.

(Ki çatlattım zaten cam ikiye bölündü.)

• quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Bilip bilmeden anlatıyorsunuz...

Parça pinçik eder parçasını bile bulamazsınız.1-2khzlik bir ses yani camın rezonans frekansı camı patlatmaya yeter.

120db'lik felan bi rezonans frekansı verildiği zaman cam tuz dağım olur.Tiz ses ile patlatılacağını zannetmem.
    Bass sesin mekanik kuvvetinden dolayı camın çatlaması sağlanabilir.Ama bi 140db felan bass ister bence sağlam bi otomobil camına.O da o kadar basit değil.

ne kızıyon yaw öğrenmiş olduk

bu arada tuz dağım değil de tuz buz olur denir ona

• kesinlikle tiz camı patlatır bass sadece çok yüzsek bir basınç yarattığı taktirdecamı olduğu gibi sökebilir oda çok düşük bir ihtimal kesinlikle tiz camı patlatır
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Bilip bilmeden anlatıyorsunuz...

sesin rezoannsı dediğin çok küçk ve çok hızlı dalgalardan oluşmuyor mu ??? buna da tiz denmiyor muu ??? ben mi yanlış biliyorum bende gözlerimle gördüm tiz camı ortadan ikiye fln ayırmıyor paramparça ediyor !!!

• bencede tiz.bir sitede böyle bir konu açılmıştı.tesisat ustasının verdiği cevap buydu:1milyoncudaki tizlerden 1000tane alıp iyi bir comp. amfisine bağlayın camlar kırılır.ne kadar doğru bilmem.
  • bencede tiz patlatır bas titreşim ile patlatır ancak tiz ise sesle patlatır
    quote:

Orjinalden alıntı: SPL_34

quote:

Orjinalden alıntı: ridvan1903

Araba tesisatında tiz mi basmı camı patlatır arkadaşlarla iddalaştık lütfen cevabını hemen verirmisiniz

bas sadece titreşim yapar eğer cam sağlam değilse esniyorsa çok güçlü bir sistemle çatlatabilir ama bu çatlama sesten dolayı değil titreşimden dolayıdır ama yüksek frekanslı tiz ses her türlü camı patlatır.
    yani cevap tiz...
  • Bass sesin patlatması biras sacma.... Bütün camları kapasanız bile havayı ancak sıkıstırabilirsiniz yani o da camı patlatmaya yetmes gibime geliyo... Cevabım tiz sestir...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

quote:

arkadaşlar denemesi bedava hoparlörün yakınına bir cam eşya koyun bardak,vazo vs... kulaklarınızı tıkayın 2 khz lik frekans tonu açıp bir süre bekleyin görün bakalım tiz ses nasıl camı patlatıyor.

2khz lik sesi nerden bulacaz ?

http://www.*realmof*excursion.*com/jmac/audio/0dB_256kbps_mp3_test_tones/2000%20Hzmp3
    (yıldızları silin)
    UYARI:bu ses kulak sağlığına zararlıdır sorumluluk kabul etmem

Valla indirdim..

Evde denedim olmadı..

5+1 5200 Creative ses sistemim var, hoparlörün önüne cam parçası koydum patlamadı.. İnce Çay bardağı koydum patlamadı..

• quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar denemesi bedava hoparlörün yakınına bir cam eşya koyun bardak,vazo vs... kulaklarınızı tıkayın 2 khz lik frekans tonu açıp bir süre bekleyin görün bakalım tiz ses nasıl camı patlatıyor.

2khz lik sesi nerden bulacaz ?

http://www.*realmof*excursion.*com/jmac/audio/0dB_256kbps_mp3_test_tones/2000%20Hzmp3
    (yıldızları silin)
    UYARI:bu ses kulak sağlığına zararlıdır sorumluluk kabul etmem

Valla indirdim..

Evde denedim olmadı..

5+1 5200 Creative ses sistemim var, hoparlörün önüne cam parçası koydum patlamadı.. İnce Çay bardağı koydum patlamadı..

sesi yeterince açmamışsındır ya da uzun süre beklememişsindir,sistemin speakerları bu tonu doğru veremiyor olabilir,ayrıca sen sistemin bulunduğu odada denediysen zaten sesi çok fazla açamazsın kulağın dayanmaz.

• Ev ortamında sesle cam kırmak düşük bir ihtimal gibi gözüküyor
  • sub woofer lar da niye delık koyarlar.
    cunku o bass ın havasını dısarı atmak ıcın
    cok kuvvetlı bı basınc wardır
    tızle alakası yok cevabı bass
  • bence bas her zaman iş bitirir ama gerçekten yüksek sesli bir tize cam değil kulak bile dayanamaz
  • neyi tartışıyorsunuz arkadaşlar tiz de cam kırar bas da
  • OTOMOBiL de bass kırar...

Arkadaş otomobilde demiş dikkat eden warmı ?
  • tmm da camı kıracak kadar guclu bı tız sesı kımse arabasında kullanmas
    1. sı sesı cok bozar
    2. si de bas agrısı ypr
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.