Şimdi Ara

Arabanın camını patlatan tiz mi bas mı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
7.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: legion90

Bence yüksek bas camı patlatabilir , tiz hakkında bi bilgim yok.

+1
  • ya tartışmay gerek yok patlar die korkuyosan çift çam takarsın veya camları sökersin
    sesi biraz as açarsın ses kirliliğine
  • eğer sesle cam patlatçam diosan tizle patlatırsın. Bas Titreşim sayesinde ve eğer çok güçlü bi tesisatsa hava basıncıyla bi fuar vardı burda arabanın içinde bastan başka bişi yotu kafamı içeriye soktuumda sanki kulak zarlarımın oynadıını hissettim yani hava basıncı.

sonuç tiz SESİ patlatır ( SES i byük yazdım )
  • bence 2side kırabilir.ama bas biraz daha yakın gibi geliyo.
  • valla bence ikiside ama araçta bass kırar
  • otomobil camını basınç patlatır dıe yazmıstım.basıncı da tizz ses yapmas .yane bass olmassa basınc olmuomus demı :S
  • bence ikisininde yükseği patlatır ama ikisi arasında tiz daha ön plana çıkıyor.
    yani bas a nazaran daha az sesle bu işi yapar diye düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SPL_34

arkadaşlar denemesi bedava hoparlörün yakınına bir cam eşya koyun bardak,vazo vs... kulaklarınızı tıkayın 2 khz lik frekans tonu açıp bir süre bekleyin görün bakalım tiz ses nasıl camı patlatıyor.

• BEncede tiz patlatablir bass a göre çok daha sert ve kekin dalgalar yaratabilir ama 2 khz lik tiz nerden çıkar nası bi alet ten çıkar hiç bi fikrim yokh böle bi ses çıkartabilen varmıı varsa hangi müzikle denişmişş opera mı :))
  • tabiiki tiz patlatır benim odamdaki ses sistemi kendim topladım 25 hoparlor çalışıyor 22 cm 2 tanee woofer 30 cm 1 tane woofer 17 cm 2 tane woofer ve bunların 2-3 katı kadar çok tweteer olunca insanın odasındaki saatinin camı patlayabiliyor ama ses çok açık değildi sadece o şarkkıya özgü bişi yane ne bilim tam o anda bi dalga yayıyo demekki o saati öle bi patlattıki tuz oldu :D
  • camı bassta tizde patlatır...tizde yüksek frekanslı we 100 db nin üzeri ses şiddeti geekir...bass ta ise çok yüksek db de bass ses elde edilerek cam kırılabilir...ama camın çeşidine wa kalınlığına göre değişir...
  • Allah Aşkina yapmayin tiz in cami patlatabilmesi için çok büyük sese gerek duya yani o tiz sesinde Kulak zarlariniz zedelenirki bu imkansiza yakin çok güçlü bi ses gerekir kullandiğiniz sesler (araçda) bu sese yaklaşamaz bile Bazi özel ses dalgalari hariç ki bu ses dalgalari tislerle ortaya çikmiyo ;) Arabanin camlarini patladan sadece BAS dir çünkü bass adi üstünde Havayi sıkıştırarark elde eder , Cami patlatmasi içinde gereken şey basinçdir, Arabanin içinde havainn sabit kalmasi ve Wooferlarin buna etki ederek o havayi sıkıştrarak patlatmasi kanitlanmiş ve yaşanmiş bi olaydir, lütfen açin 2-3 video izleyin acaba hangi durumlarda patliyor diye cevabini kendiniz görün ... TABİ ki bassdir
  • bass basınç etkisiyle patlatır camları, tiz ise öyle değil.
    başka bir konuda da yazdım, camın rezonans frekansını ölçüp aynı frekansta ses vermeniz camlar açık olsun kapalı olsun, camı çatlatacaktır.

şöyle diyebilirim : açık havada elimizde arabanın camı, sub ve tiz hoparlörler var, sublar 130 140 db bile verse açık havada camı çatlatması imkansıza yakındır, ancak rezonans frekansı yakalandığı zaman 40db bile camı çatlatmaya yeterli.
  • camı patlatmak için önemli olan bas tiz değil frekanstır. Yüksek frekanslı her ses camı patlatır. frekans = 1 saniyede titreşim sayısı anlamına gelir. yüksek frekanslı bir tiz ses camı titreştirerek çatlatabilir hatta patlatabilir. yüksek desibel oranına sahip bass ise yaptıgı hava basıncı etkisiyle camı patlatır.

ayrıca 130 140 dB ses camı patlatmaya yetmez. inönüde taraftar 137 dB ses yapıyor camlar patlıyor mu ?

bu bilgileri 15 yasındaki 8. sınıf ogrencisi olarak veriyorum yanlıslıklar olabilir..

• kimisi bass demiş kimisi tiz nedir doğru cevap kafam karıştı
  • quote:

Orjinalden alıntı: kankys

neyi tartışıyorsunuz arkadaşlar tiz de cam kırar bas da

bu aynı benim soru gibi olmuş gerilimmi çarpar akımmı hadi çık işin içinden çıkabiliyosan :D patlatır derken çatlatır camı dağıtıcak derecede bi sistemi kimse kullanıcağını sanmıyorum
  • Dile kolay 2.5 sene olmuş benim bu konuyu açalı ama net cevap halen yok...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

quote:

arkadaşlar denemesi bedava hoparlörün yakınına bir cam eşya koyun bardak,vazo vs... kulaklarınızı tıkayın 2 khz lik frekans tonu açıp bir süre bekleyin görün bakalım tiz ses nasıl camı patlatıyor.

2khz lik sesi nerden bulacaz ?

http://www.*realmof*excursion.*com/jmac/audio/0dB_256kbps_mp3_test_tones/2000%20Hzmp3
    (yıldızları silin)
    UYARI:bu ses kulak sağlığına zararlıdır sorumluluk kabul etmem

keşke dinlemeseydim yaa kendimden geçtim yemin ediyorum dengem bozuldu. mümkünse merak edip dinlemeyin arkadaşlar. vallahi terledim.

• discovery channel'de mythbuster diye bir programda metalci bir genç şampanya bardağını tiiiiiiiiiiiiii diyerek kırdı.yavaş çekimde şampanya bardağı asena'nın göbeği gibi oynuyordu.bence arabanın camını kırsa kırsa tiiiiiz kırar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.