Şimdi Ara

Arabanın masrafları arabadan soğutup satanlar! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
2
Favori
7.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkdaşlar araç tavsiyelerinizi paylaşabilir misiniz?

yani konfora gerek yok maksat A noktasından B noktasına gitmek olsun.
    Vergisi+yakıtı+parçası en düşük olan kolay kolay bozulmayan ve satılması en kolay araçları sıralarmısınız?
  • muratcankus M kullanıcısına yanıt
    clio4 1.5dci 90hp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efsane kasa toyota corolla diyebilirmiyiz.bir arkdaş ısrarla bu aracı övüyor 96 modeli 25.000 tl civarı

tavsielerinizi ve yorumlarını paylaşabilirsiniz!
    Evet otomobilden farkı yok, mtv'dir, sigortadır bunların hepsini ödüyorsunuz. İşin kötü kısmı adaletsiz bir oranlama ile ödüyorsunuz.

Ehliyetsiz,sigortasız motor kullanacağım diyorsanız 50cc modellere yönelebilirsiniz. Arama çubuğuna 50cc muhafiyet diye yazarsanız çok sayıda bilgi edinebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratcankus

Arkdaşlar araç tavsiyelerinizi paylaşabilir misiniz?

yani konfora gerek yok maksat A noktasından B noktasına gitmek olsun.
    Vergisi+yakıtı+parçası en düşük olan kolay kolay bozulmayan ve satılması en kolay araçları sıralarmısınız?
    Clio 4 dci

• funnerman kullanıcısına yanıt
    bu araç çok pahalı gözüküyor ama
  • Herkese geçmiş olsun.

2006 Honda Civic sedan arabam var ama ek olarak C3 lere bakıyordum. Bi tane buldum 70 binde. Arabayı sadece fotoğraflarda gördüm gayet güzel dedim. Sonra arabayı beklemediğim anda gördüm. Pat diye karşıma çıktı plakadan anladım.
    Arabayı kullanan kişi de benim yakın arkadaş. İn la şundan bir tur atayım dedim. Bindim ve tek turla arabanın çöp olduğunu anladım
    Ön takımlar komple gitmiş
    Marş çok geç alıyor
    Araba rampada boğuluyor 1.4 dizel.
    Virajda diskler birbirine sürtme sesi veriyor
    3.vitese zor geçiyor.
    1.viteste sanki kamyona gaz verir gibi gaz verip ilerliyor
    Gibi..

Arabaya israrla 43 istiyor. Aradım.
    Abi sen bu aracı 40bin üzerine sat sana bedava keçi verecem dedim. O derece büyük konuştum. 2011 model c3.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah mecbur bırakmasın da, en çok koyan da hiçbir şekilde yararlanmamanıza rağmen her yıl kol gibi kasko bedeli ödemeniz ve paranın sigorta şirketinin cebine kâr olarak kalması. Yattığı yerde zaten büyük masraf araç. Ama TR gibi geri kalmış ve alım gücü zayıf ülkelerde tabi daha çok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    ben çok uzun yıllardır sizin yaşadığınız durumu yaşıyorum ,eğer mantık ararsanız bu işin içinden çıkamazsınız :)
    çünkü gerçekçi bir mantığı yok ,sadece alıştığımız için vazgeçemiyoruz

masrafsız arabamız olsa dahi sonuç değişmez ,çünkü verdiğimiz paranın hakkını hiçbir şekilde almıyoruz (alamıyoruz değil ,bizim tarzımız buna sebep)
    hiç masrafı olmasa dahi yıllık vergi+muayene+sigorta+kasko+periyodik bakımlar+hesapta olmayan arıza vs. nedeniyle harcanan masraflar+ azda olsa yakıta para verince ,ne kadar hesap yaparsan yap mantık bulamazsın :)

gerçi araba olmasa misal avm. den toplu alışveriş yaptığımda poşet taşımak bile zor gelir
    yılda 1 defa bile olsa tatile gittiğinde araba eksikliğini mutlaka yaşarsın

bence bu konuyu kafandan sil ve keyfine bak ,çünkü düşünürsen moralin bozulur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Alim

Herkese geçmiş olsun.

2006 Honda Civic sedan arabam var ama ek olarak C3 lere bakıyordum. Bi tane buldum 70 binde. Arabayı sadece fotoğraflarda gördüm gayet güzel dedim. Sonra arabayı beklemediğim anda gördüm. Pat diye karşıma çıktı plakadan anladım.
    Arabayı kullanan kişi de benim yakın arkadaş. İn la şundan bir tur atayım dedim. Bindim ve tek turla arabanın çöp olduğunu anladım
    Ön takımlar komple gitmiş
    Marş çok geç alıyor
    Araba rampada boğuluyor 1.4 dizel.
    Virajda diskler birbirine sürtme sesi veriyor
    3.vitese zor geçiyor.
    1.viteste sanki kamyona gaz verir gibi gaz verip ilerliyor
    Gibi..

Arabaya israrla 43 istiyor. Aradım.
    Abi sen bu aracı 40bin üzerine sat sana bedava keçi verecem dedim. O derece büyük konuştum. 2011 model c3.
    Herkese neden geçmiş olsun?

• Konu sahibi doğru yoldasın ve seni kimse anlamaz. Gelişmemiş toplumlarda mal gösteriş için, toplumda statü sahibi olmak için alınılıyor.

Kimseye arabanın lüks olduğunu anlatamazsın. Çocuk var ondan araba lazım der çıkar. 365 günde 2 3 sefer rastlantısal olarak gelişecek durum için parasını bağlar.

Arabanın 3 tür maliyeti vardır.

1- Sahip olma maliyeti, fırsat maliyeti de denir. Aracınıza verdiğiniz para ile alternatif iş yapma, satınalma veya faiz gelirini alamazsınız.

2- yürütme maliyeti, herkesin tek düşündüğü maliyettir. Sigorta kasko vergi amortisman bakımı girer.

3- Kullanma maliyeti. Yakıtı ve sadece araba olmasından dolayı aptalca tüketime sevketmesi. Pazar günü 150 km ötede su kıyısında kahvaltı yapıp 100 lira verme özgürlüğüyle sizi tanıştırır.

Arabalı 8 yılın ardından 6 aydır arabasız hayat yaşıyorum. Sigaradan farkı yok arabanın. Sigara içenler bilirler hergün para harcarlar. Araba da aynıdır. Sahip olmak için para harcatır sürekli.

Araba sahibi olmak zorunda değilsiniz. Tatilde mi araba lazım. Ulaşım maliyeti der planını ona göre yaparsın. Hastan mı var taksi kullanırsın emin ol sahip olmandan çok çok daha ucuzdur.

Son olarak anlatamazsın araba ihtiyaç ağğbey der çıkarlar kimseye birşey anlatma. Bu keyfi yalnız yaşa. Bırak onlar varlıklarını demir yığınına yatırıp sokağa bıraksınlar. Sen asıl cebinde para nasıl birikiyor bunun keyfini yaşa

• cancan_burak kullanıcısına yanıt
    Güzel bir açıklama...

Şuan arabası olupta sürekli neden arabam var bu kadar masrafa değer mi diyen var mı aramızda.Yada arıza yaptığında masraf çıkardığında yakıcam bu arabayı gibi kızanlar yok mu?
  • vidanj kullanıcısına yanıt
    Marka, model ne acaba aracınız? Ben de 50000 liraya cıtroen c ellyse aldım 2014 model 1.6 dizel. 2 yıl oldu ve yağını suyunu düzenli değişmekten başka masraf yapmadım. Tertemizde biniyorum. Sanırım kazasız araba almak ve ayrıca eski model ama pahalı arabalara yaklaşmamak gerek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Araba kimine ihtiyaç kimine keyif kimine de gereksizdir.Bunu siz belirleyeceksiniz.Misal gezmeyi sevmeyen,evde oturan,vakti olmayan,ulaşımı gelişmiş bi şehirde yaşayan insana gereksizdir,arabayı kullanmayı seven adama keyiftir,gezmeyi seven rahatına düşkün adama ihtiyaçtır vs vs gibi.

Yani kimse araba gereksizdir gelişmemiş toplumlarda olur ya da araba kesinlikle ihtiyaçtır vs gibi büyük laflarla konuşmasın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabaya duyulan ihtiyaç tamamen şartlarla orantılı. Merkezi bir yerde eviniz varsa, işiniz evinize yakınsa veya toplu taşıma ile sorunsuz ulaşım imkanı varsa elbette arabaya duyulan ihtiyaç büyük oranda azalır.

Ama herkes bu ideal şartlara sahip değil. Mesela ben ilçede yaşayıp şehir merkezinde çalışan biriyim. Bazı günler 13, bazı günler 25 km yol katetmem gerekiyor. Üstüne yağışlı bir bölgede yaşıyorum (Doğu Karadeniz). Araba ile 20 dakika süren yol minibüsle bir saati bulabiliyor. Zaten yağmurlu olursa işe kuru bir vaziyette varmam mümkün olmuyor.

Geçenlerde kavşakta ufak bir sürttüm çamurluğu, zaten güneş yanığı sebebiyle boyatmaya niyetliydim. Böylece diğer yanık olan parçalarla 4 parça boyattım ve bin tl masraf çıktı. Bin tl illa ki tek maaşı olan birinin canını sıkar, ama arabasızlık çok daha fazla canımı sıkıyor.

Uzun lafın kısası herkesin özel şartları farklı. Dahası tercihleri de farklı. Bekar bir kişi için tercih meselesi diyebiliriz, ama aile varsa iyi-kötü bir araç kapının önünde duracak.

• atabey2735 A kullanıcısına yanıt
    2010 model Alfa Romeo MiTo benzinli. Alırken yapılacak masraflar belliydi, piyasasının altına almıştım ona göre fakat beklenmeyen masraflar da çıkınca belirttiğim miktara kadar yükseldi :/ Sağlık olsun, yine pahasının üstünde bir araç

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.