|
Bildirim
|
Hocam biz sıfır aldık 10 yıldır biniyoruz senede masrafı 5 bin tlyi geçmez bakımları Vergisi dahil senede 20 bin km yapıyoruz araç megane 2. Bence araba bir ihtiyaç araba olmayınca bana göre insanın seyahat özgürlüğü kısıtlanıyor. Ben tekirdağlıyım istanbulda yaşıyorum mesela bunalınca hafta sonu çıkıyorum gidiyorum 1 saatte köydeyim. Hava alıyorum mis gibi toprağa basıyorum elektrğimi atıyorum oturuyorum 2 oyun batak okey 101 atıyorum göle gidiyorum manzaraya bakıp yakıyorum sigaramı açıyorum bir slow müzik mis gibi, oltamı atıyorum sandalyemi koyup ice teami yudumlayıp ferahlıyorum, dönüyorum evime geliyorum takribi 56 saat kafamı dinliyorum.
Ama araç olmasa, İşten çık, otogara git, ordan tekirdağa git, ordan köy otobüsüne yetiş, 11 de köyde olurum. 1 gün geçiririm hop pazar günü gene aynı çile. Bide istanbul içinde gideceksin daha, uğraş dur. Masraf? İstanbulda otogara gitmek benim için 6,5 TL. İstanbul tekirdağ arası otobüs 35 TL. Köye gidiş 10 TL. Bunların toplamı 103, 100 TL. Araç şehir dışı 40 kuruş yakıyor(35 de neyse). Toplamda 120 tl yapar 300 km. Köyüme 122 km istanbuldan. Orda gezmemi de hesaba katıyorum. Yanımda gelen 3 kişi daha var, onları hesaba katmıyorum. Benim için hem ekonomik, hem rahat. Yani, bu arabadan soğuma meselesi arabadan arabaya ve kişiden kişiye göre değişiklik gösteryor bana göre. Etrafımda satan insanlar da var bu yüzden, çoğu çok pişman. |
hocam tek maaşlı memur adamın alacağı araç kesinlikle JAPON olmalı..
Hepsi kul yapısı ama; JApon araçlar sorunsuzluğu ve masrafsızlığı ile nam salmıştır.. bence scenic satıp - toyota verso yada corolla falan alırsanız kötü süprizler yaşama ihtimaliniz azalır.. |
Anladığım kadarı ile ikinci el ve biraz yaşlıca bir araba almışsınız.
İkinci elde yaşlı araba alacaksanız Japon markalarına yönelip, temizini bulursanız sizi üzmez. |
2015 de aldık bizde 2. El ve şuana kadar 10 bin TL masraf yaptık ve anca adam akıllı yürür hale geldi araç.Bu ülkede ikinci el bir şiş çöp bile alınmaz.
Adam arabanın dibine kadar kullanmış bakim yapmamış içine etmiş satıyor masraf açmaya başlayınca herşeyi gizliyor yalan söylüyor sonra sen uğraşıyorsun. Evet çok büyük masraflar ama bunca masraf yaptıktan sonra da insan satmaya kıyamıyor.Şimdi satsam alan kişi dua eder herhalde yıllarca sıkıntısız biner. O yüzden satamıyorumda ama binerken de içim cız ediyor aman masraf açar vs diye.İkilemde kaldım bende sizin gibi. Ancak ne olursa olsun arabasız olmuyor, mesela deprem oldu acil durum oldu sokakta kalmak yerine gidip arabada yatıyorsun.Yine acil bir iş oldu bir eşya taşıman gerekti kendin hallediyorsun.Gece bir durum olsa hiçbir yerde araba bulamazsın taksiler dünya para alır kiralık araba desen emanet malın canı bitarafinda olur derler oda olmaz.En iyisi idareli kullanmak. Araba masraf açar açar ama bir yere kadar.Komple zaten herşeyinı yaptırdıktan sonra kolay kolay birşey çıkmaz.Bence saklayıp kollayıp kenarda tutmak lazım her ne olursa olsun insanın kenarda bir malı bulunmalı.Arabayı satsan ne olacak sanki ? Satınca eline geçen parayı yine sağa sola harcayıp eriteceksin daha kötü. Bence sorunluda olsa arızalıda olsa mal maldir kenarda dursun işte ne zararı var kullanmazsın olur biter ihtiyacın olunca calistirirsin . |
Araba artık zorunlu bir ihtiyaç, olmadığında istediğiniz yere gidemediğinizde daha net anlarsınız. Özellikle çocuğunuz da varsa gece vakti rahatsızlandığında araba aramaktansa varsın dursun kenarda. Benim için araç sahibi olmamın öncelikli nedeni bu. Örneğin dün gece yaşadık, yatarken benim ufaklıkta hiçbir şey yoktu, gece ateşlendi ve bir türlü indiremedik, 10dk sonra hastaneye ulaşmıştık. O yüzden bu masrafları çok dert etmeyin bence.
Çıkan masrafların sebebi neydi peki? |
Araba bu hocam masraf çıkartacak tabiki. Takma kafana verem olursun sonra.
|
At - avrat - silah
Avratsız olur. Silahsız olur ama atsız asla! |
Zamanında yeter diyip sattım.2 ay zor dayandım tekrar aldım.Aldıktan 1 hafta sonra yeni bir işe girdim, şirket arabası verdiler, tekrar sattım.
Şirket arabası candır gerisi heyacandır.Kafam o kadar rahat ki, anlatılmaz yaşanır bir durum. |
Merhaba, size göre hangi araçlar alınmalıydı. Marka-model yazar mısınız ve niçin?
Bu arada bir paylaşım yapayım..Yukarıda okuduysanız bir çok arkadaşımız japon al dayanaklı masrafsız diyor ya,bende gittim toyota corolla aldım ısrarla git al dediler hele hele satması o kadar kolay ki dediler neyse temizini bulduk aldık...İnan bana bu teneke parçasına bu kadar para verilir mi diyeni dersiniz tofaş alsan daha iyi en azından yarı para cebinde kalır diyeni mi dersiniz.... Satmaya çalıştığımda inan bana 0 sıfır araba gibi muamele yapıp burun kıvırıp almayıp 1 sene sonra zar zor sattım..yani ne alırsam alayım illaki o arabaya marka modele birşey diyorlar. Mesela bende gideyim dacia (Sandero-stepway vs..)alayım dedim..Çünkü satması-yedek parça-yakıt üçleminden dolayı diye istedim. Dediler 60.000 tl o arabaya verme deyip zar zor beni ikna ettiler..donanımı gerçekten yoktu..şuanki arabamın donanımının 5'de 1'i abartmıyorum yoktu.. Yani ne alırsam alayım illaki laf sokan salak muamelesi yapan çıkacaktır. Sahi tekrar sorayım size göre ne alınmalı ve niçin? |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbilker1907 -- 8 Ekim 2019; 21:54:59 > |