Şimdi Ara

Arabanın masrafları arabadan soğutup satanlar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
2
Favori
7.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Biraz dertleşmek birazda tavsiyelerinize ihtiyacım var. Ve sizin tutumlarınızıda öğrenmek istiyorum.

Araba masraftır. Bilinen bir gerçektir.

Sizde benim gibi dert edip çoluk çocuğumun rızkını kısıp vermekten dolayı gel-gitler yaşıyor musunuz? yoksa ben abartıyor muyum! inanın çıkmazın içindeyim.

Gönlümüze göre araba aldık.arabayı haftada bir kullanıyoruz desek sanırım abartmış olmama çarşı pazar işte çocuklarımıız alıp yazları piknik-senede 2-3 kez denize vs.. gidiyoruz.

Tek maaşlıyım.memurum.kiram yok.başka gelirimde yok.şükür borcumda yok.

Neyse arabayı aldım bir süre sonra 1.500 tl lik masraf çıktı çok üzüldüm..kendi kendime bu parayı yine harcasaydım ama kızıma telefon alınması lazım onu ertelerken paranın gittiği yere bak deyip kızdım satıcam diye tutturdum. neyse 4 ay geçti 800 tl lik durup dururkene yine masraf çıktı.Diyorum ki hani hergün kullansam yada iş yapsam arabamla gam yememde sadece hafta sonları 50 kilometre yol yapıp böyle masraf delirtiyor-üzüyor .yani bu bir vesvese mi-abartı mı-haklı bir tepki mi çıkamadım bu işin içinden?
    aslında bu düşüncelerim nedeniyle zararına bir kaç kez arabamı satıp bir daha asla araba almıyacam deyip aldım...

Sizin düşünceleriniz-tavsiyelerniz peki sizin kendi arabanızın masrafları için düşünceleriniz nelerdir?
    Lütfen hakaret-dalga geçme vs... yazmayın.
    Samimi içten bir söyleşidir bu.
    Teşekkür ederim şimdiden

• Hocam biz sıfır aldık 10 yıldır biniyoruz senede masrafı 5 bin tlyi geçmez bakımları Vergisi dahil senede 20 bin km yapıyoruz araç megane 2. Bence araba bir ihtiyaç araba olmayınca bana göre insanın seyahat özgürlüğü kısıtlanıyor. Ben tekirdağlıyım istanbulda yaşıyorum mesela bunalınca hafta sonu çıkıyorum gidiyorum 1 saatte köydeyim. Hava alıyorum mis gibi toprağa basıyorum elektrğimi atıyorum oturuyorum 2 oyun batak okey 101 atıyorum göle gidiyorum manzaraya bakıp yakıyorum sigaramı açıyorum bir slow müzik mis gibi, oltamı atıyorum sandalyemi koyup ice teami yudumlayıp ferahlıyorum, dönüyorum evime geliyorum takribi 56 saat kafamı dinliyorum.
    Ama araç olmasa,
    İşten çık, otogara git, ordan tekirdağa git, ordan köy otobüsüne yetiş, 11 de köyde olurum. 1 gün geçiririm hop pazar günü gene aynı çile. Bide istanbul içinde gideceksin daha, uğraş dur.

Masraf? İstanbulda otogara gitmek benim için 6,5 TL. İstanbul tekirdağ arası otobüs 35 TL. Köye gidiş 10 TL. Bunların toplamı 103, 100 TL. Araç şehir dışı 40 kuruş yakıyor(35 de neyse). Toplamda 120 tl yapar 300 km. Köyüme 122 km istanbuldan. Orda gezmemi de hesaba katıyorum. Yanımda gelen 3 kişi daha var, onları hesaba katmıyorum. Benim için hem ekonomik, hem rahat. Yani, bu arabadan soğuma meselesi arabadan arabaya ve kişiden kişiye göre değişiklik gösteryor bana göre. Etrafımda satan insanlar da var bu yüzden, çoğu çok pişman.
    2015 de aldık bizde 2. El ve şuana kadar 10 bin TL masraf yaptık ve anca adam akıllı yürür hale geldi araç.Bu ülkede ikinci el bir şiş çöp bile alınmaz.

Adam arabanın dibine kadar kullanmış bakim yapmamış içine etmiş satıyor masraf açmaya başlayınca herşeyi gizliyor yalan söylüyor sonra sen uğraşıyorsun.

Evet çok büyük masraflar ama bunca masraf yaptıktan sonra da insan satmaya kıyamıyor.Şimdi satsam alan kişi dua eder herhalde yıllarca sıkıntısız biner.

O yüzden satamıyorumda ama binerken de içim cız ediyor aman masraf açar vs diye.İkilemde kaldım bende sizin gibi.

Ancak ne olursa olsun arabasız olmuyor, mesela deprem oldu acil durum oldu sokakta kalmak yerine gidip arabada yatıyorsun.Yine acil bir iş oldu bir eşya taşıman gerekti kendin hallediyorsun.Gece bir durum olsa hiçbir yerde araba bulamazsın taksiler dünya para alır kiralık araba desen emanet malın canı bitarafinda olur derler oda olmaz.En iyisi idareli kullanmak.

Araba masraf açar açar ama bir yere kadar.Komple zaten herşeyinı yaptırdıktan sonra kolay kolay birşey çıkmaz.Bence saklayıp kollayıp kenarda tutmak lazım her ne olursa olsun insanın kenarda bir malı bulunmalı.Arabayı satsan ne olacak sanki ? Satınca eline geçen parayı yine sağa sola harcayıp eriteceksin daha kötü.

Bence sorunluda olsa arızalıda olsa mal maldir kenarda dursun işte ne zararı var kullanmazsın olur biter ihtiyacın olunca calistirirsin .
    Araba artık zorunlu bir ihtiyaç, olmadığında istediğiniz yere gidemediğinizde daha net anlarsınız. Özellikle çocuğunuz da varsa gece vakti rahatsızlandığında araba aramaktansa varsın dursun kenarda. Benim için araç sahibi olmamın öncelikli nedeni bu. Örneğin dün gece yaşadık, yatarken benim ufaklıkta hiçbir şey yoktu, gece ateşlendi ve bir türlü indiremedik, 10dk sonra hastaneye ulaşmıştık. O yüzden bu masrafları çok dert etmeyin bence.
    Çıkan masrafların sebebi neydi peki?
    Merhaba, size göre hangi araçlar alınmalıydı. Marka-model yazar mısınız ve niçin?

Bu arada bir paylaşım yapayım..Yukarıda okuduysanız bir çok arkadaşımız japon al dayanaklı masrafsız diyor ya,bende gittim toyota corolla aldım ısrarla git al dediler hele hele satması o kadar kolay ki dediler neyse temizini bulduk aldık...İnan bana bu teneke parçasına bu kadar para verilir mi diyeni dersiniz tofaş alsan daha iyi en azından yarı para cebinde kalır diyeni mi dersiniz.... Satmaya çalıştığımda inan bana 0 sıfır araba gibi muamele yapıp burun kıvırıp almayıp 1 sene sonra zar zor sattım..yani ne alırsam alayım illaki o arabaya marka modele birşey diyorlar.
    Mesela bende gideyim dacia (Sandero-stepway vs..)alayım dedim..Çünkü satması-yedek parça-yakıt üçleminden dolayı diye istedim.
    Dediler 60.000 tl o arabaya verme deyip zar zor beni ikna ettiler..donanımı gerçekten yoktu..şuanki arabamın donanımının 5'de 1'i abartmıyorum yoktu..

Yani ne alırsam alayım illaki laf sokan salak muamelesi yapan çıkacaktır.

Sahi tekrar sorayım size göre ne alınmalı ve niçin?
  • Araç o kadar kullanılmıyorsa pek manası kalmıyor tutmanın. Zaten sadece ödeyeceğiniz MTV ile yılda 4-5 gün tatile-gezmeye düzgün bir firmadan araç kiralarsınız
  • araç nedir?
  • Harcasanız bile araba kiralamaktan veya taksiden daha ucuza bir ulaşım şekli sizin için. Harcanıyor malesef. İçinizi rahatlatacaksa 51000 ₺'ye aldigim arabaya 10000'den fazla masraf yaptım agir bakimlari dahil. Masraf yapıyorsunuz ama ne degistigini biliyorsunuz artik. Benim de canım çok sıkılmıştı, anlıyorum sizi o yuzden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam biz sıfır aldık 10 yıldır biniyoruz senede masrafı 5 bin tlyi geçmez bakımları Vergisi dahil senede 20 bin km yapıyoruz araç megane 2. Bence araba bir ihtiyaç araba olmayınca bana göre insanın seyahat özgürlüğü kısıtlanıyor. Ben tekirdağlıyım istanbulda yaşıyorum mesela bunalınca hafta sonu çıkıyorum gidiyorum 1 saatte köydeyim. Hava alıyorum mis gibi toprağa basıyorum elektrğimi atıyorum oturuyorum 2 oyun batak okey 101 atıyorum göle gidiyorum manzaraya bakıp yakıyorum sigaramı açıyorum bir slow müzik mis gibi, oltamı atıyorum sandalyemi koyup ice teami yudumlayıp ferahlıyorum, dönüyorum evime geliyorum takribi 56 saat kafamı dinliyorum.
    Ama araç olmasa,
    İşten çık, otogara git, ordan tekirdağa git, ordan köy otobüsüne yetiş, 11 de köyde olurum. 1 gün geçiririm hop pazar günü gene aynı çile. Bide istanbul içinde gideceksin daha, uğraş dur.

Masraf? İstanbulda otogara gitmek benim için 6,5 TL. İstanbul tekirdağ arası otobüs 35 TL. Köye gidiş 10 TL. Bunların toplamı 103, 100 TL. Araç şehir dışı 40 kuruş yakıyor(35 de neyse). Toplamda 120 tl yapar 300 km. Köyüme 122 km istanbuldan. Orda gezmemi de hesaba katıyorum. Yanımda gelen 3 kişi daha var, onları hesaba katmıyorum. Benim için hem ekonomik, hem rahat. Yani, bu arabadan soğuma meselesi arabadan arabaya ve kişiden kişiye göre değişiklik gösteryor bana göre. Etrafımda satan insanlar da var bu yüzden, çoğu çok pişman.

• Araba artık zorunlu bir ihtiyaç, olmadığında istediğiniz yere gidemediğinizde daha net anlarsınız. Özellikle çocuğunuz da varsa gece vakti rahatsızlandığında araba aramaktansa varsın dursun kenarda. Benim için araç sahibi olmamın öncelikli nedeni bu. Örneğin dün gece yaşadık, yatarken benim ufaklıkta hiçbir şey yoktu, gece ateşlendi ve bir türlü indiremedik, 10dk sonra hastaneye ulaşmıştık. O yüzden bu masrafları çok dert etmeyin bence.
    Çıkan masrafların sebebi neydi peki?

• Acaba bu bir cimrilik mi?
    Para bunun için kazanılmıyor mu?
    2 tane çocuğum ve eşimle birlikte köye-çarşı-pazara-denize vs..gidiyor mu değmez mi?
    vs..çok sorguluyorum ama çocuklarıma elbise alırken para verirken daha şimdi arabamın masrafları olmasa daha iyisini alır-daha fazla verirdim dfiyorum..mesela şuan kızıma telefon alıcam bekletiyorum vs..

sürekli gel-git yaşıyorum...
    araç scenic...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2012 fiesta otomatik aracım vardı. Birkaç kez hararet yaptı. Uzun yola çıkmaya korkar oldum, gözüm sürekli hararet göstergesinde geziyordum. Bu ne lan dedim sattım arabayı.
  • muratcankus M kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarı ile ikinci el ve biraz yaşlıca bir araba almışsınız.

İkinci elde yaşlı araba alacaksanız Japon markalarına yönelip, temizini bulursanız sizi üzmez.
  • Sizin durumunuzda olan biri için pek mantıklı değil. Sigorta, mtv, kasko, periyodik bakım masrafları en az 6000 tl. Ayrıca yatırım yaptıgınız aracın deger kaybı falan da var. Arabanın parasını bankaya yatırıp ihtiyacınız oldugunda da arac kiralayıp, taksi tutsanız çok daha karlı çıkarsınız.

• konu sahibi beni tarif edecek kadar benzer şeyler yazmış. altına imzamı atarım. konu takip

• Arac masrafli ozelliklede elektronik donanimi fazla ise risk onuonde buyuk oluyor.
    Az km yapilacak ise bile kapninin onunde bir arac olmasi insana ozgurluk hissi veriyor.
    Bizde 94 model broadway vardi, 97,de 34k km de alip 13 sene bindik.135 k da satildi.Yag bakimi disinda bir kez debriyaj teli koptu baskada sorun cikarmadi.Belki temiz bir tane bulunursa kapi onunde tutulabilir.
    Broadway var diye bende megane 2 aldim birde en donanimlisini secmistim,3 yasinda 29k da.60 bin km 4 yil kullandim.Atesleme bobini, korna, direksiyon kutusu, salincak ve motorda triger kayisi rulmani koptu.Rulmana 2011 yilinda 550TL. Vermistim yetkili serviste.Kisacasi arabayi 24e alip 4-5 bin masraf ettim.Yag-lastik aku haric. Dusuk butcem olsa eski japon araci tercih ederim,elektronigi olmayan.Yoksa hangi marka olursa olsun masraf acacaktir.

• muratcankus M kullanıcısına yanıt
    Bence esiniz arac kullanmiyorsa suan en mantikli sizin icin scenic arizaya yatkin bir arabadir karaduzen araba almak. Tavsiyem konfor ve yurutme maliyeti acisindan broadway olur. Ha klimasi yok fanla,vantilatorle camlari acarak iyi kotu idare edersiniz.

Yedek parcasi,yakiti ve yurutmesi avantajli. Bence yaptiginjz masraflari ekleyip satin,3- 5 asagi olsada verin. Simdi banka faizleri dustu sifir arac piyasasi hareketlendi, 2.el fiyatlari duser zarar edebilirsiniz.

Broadway bakarken once motoru komple revizyon gormus,agir kazasi olmayan ve ciddi curuk,carik olmayan onceliginiz olsun. Bir tanidigim samara aldi 91 model 6.500 tl ye motoru yansa 3000 tl ye yapiliyormus tas gibi araba velakin konfor sifir

• Maddi olarak sizinle aynı durumdayım. Arabamın vergilerini ödemekte zorlanıyorum. Eski aracım accent ti ona daha rahat yakıt koyar hiç bişey ini eksik etmezdim. Bunda biraz aksamalar yaşıyorum. Fakat yaşadığım bölge itibariyle kesinlikle değer. Mesela deniz piknik vs diyorsunuz buralara otobüsle dolmuşla gidilmez keyif de alınmaz. Eviniz çarşı pazara yakındır yürüyerek market pazar görebilirsiniz ihtiyaç yoktur sağa sola da götürebilecek birisi vardır belki satılabilir ama elinizin altında araba olması gene de büyük rahatlık.

• hocam tek maaşlı memur adamın alacağı araç kesinlikle JAPON olmalı..
    Hepsi kul yapısı ama; JApon araçlar sorunsuzluğu ve masrafsızlığı ile nam salmıştır..
    bence scenic satıp - toyota verso yada corolla falan alırsanız kötü süprizler yaşama ihtimaliniz azalır..
  • içkim yok sigaram yok boşa para harcamam yok bir araba sevdam var astra h araca sahibim aldıktan sonra 3 ay içinde 7000tl masraf yaptım lastikler baskı balata volant komple ön takım 4 disk 4 balata bütün sıvılar değişti memur kadar maaş alamıyorum ama uzun zamandır aradığım bir model var bulursam yanına alacağım
  • Benzer durumda sayılırım, 94 model civic kullanıyorum. Öncelikle şunu unutmamak lazım ki evdeki araba sadece babanın değil istisnasız bütün aile fertlerinin yaşam standardını yükseltir. Kullanma sıklığınız da önemli değil, yeri gelir senede bir olur, yeri gelir ömürde bir olur. Ama eşek de olsa kapının önünde bir araç olmalıdır.

Masrafsız olsun diye sıfır araç alsanız (ki memur maaşı ile bu bir hayli zor), bu sefer kasko+sigorta ve MTV çok yüklü olur. Bu gibi durumlarda yaşlı Japon araçlar devreye girer. Temizini denk getirir ve siz de bakımlarını düzenli yaparsanız fazla sürpriz yaşatmazlar.
  • Şimdi bu durum bana göre şöyle oluyor masraf etmeye değecek araba ve masraf etmeye değmeyecek umutsuz vaka şeklinde.

Her araç mutlaka masraf edilerek binilecek gerçeği bir kenara, senelerce edindiğim tecrübeden yola çıkarak bu işin japonu fransızı almanı yok arkadaşlar.

Bir adam aracı fabrikadan çıkarttıktan sonra sizin elinize geçene kadar üretici tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda vakitli nokta atışı müdahaleler yapmış, orjinal parçalar kullanarak sorunların üzerini örtmek yerine araca bakarak para dökmüş ve ciddi bir kaza geçirmemiş ise, bu otomobil size geldiği vakit zaten fazla masraf açmayacaktır.

Bu tarz bir araca binerken edinilen masraflar bana asla koymaz. Zira açılan masrafın sebebi artık gerçekten ya parça ömrünü doldurmuştur değişme revize zamanı vs gelmiştir şeklinde.

Ama benden önceki sahipleri her şeyden kaçmış binebildiği kadar binmiş aracı önüne gelene kurcalatmış dönülmez hatalar silsilesi ile bana satmış ve bütün ihale bana yıkılmış şeklinde araç satanlar, araçtan soğumuş olan kişiler.

Birde tabi burada usta meselesi çok çok mühim, kul yapısı mekanik elektronik parçalar herkes usta ama kimsenin bir şeyden haberi yok eline anahtar alan usta hele hele İstanbul sanayisi dükkana ne kadar hızlı araba girer çıkar o kadar para mantığı çakal dolu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbilker1907 -- 8 Ekim 2019; 21:54:59 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.