Şimdi Ara

ARABANIZ LPG'DE KAÇ LİRA YAKIYOR ? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
7.518
Cevap
34
Favori
684.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: bmnankara

quote:

Orjinalden alıntı: atik-er

İmdaaaaaaaat.......

Havaların soğuması, yağmurlu havalarda daha düşük viteste gitmem ve son LANET olasıca zamlardan sonra arabam şehir içi şehir dışı karışık 180 kuruş yakmaya başladı. Ben 1 ay öncesine kadar 150 nin üstünü görmemiştim. Artık arabaya binmek hayal olaca galiba...

Al benden de o kadar. 150-160 bin yakan arabam 180-190 bini bulmaya başladı.

Al benden de o kadar. Bir de şu olay var; 1 ekim-31mart tarihleri arasında havaların soğuması ile beraber LPG'deki propan oranı %25-30 dan % 50' ye yükseltiliyormuş. Böylece LPG'nin soğuktan etkilenmesi önlenerek daha randımanlı kullanılması sağlanıyormuş. Aygaz'ın ve şu anda hatırlayamadığım birkaç LPG firmasının sitesinde okudum bunu. Başka bir topikte bir arkadaş propan oranının artmasının yakıt sarfiyatını da % 10 artırdığını yazmış. Sarfiyatın kış aylarında artmasında soğuk havalarla beraber LPG'deki propan oranının arttırılması da etkili olabilir.

• Araç : Volvo 99 model s40 2.0t otomatik vites

şehiriçi:0.24 ykr
    şehirdışı : 0.20 ykr.
  • lpg gelen zamdansonra sehirici 210 krş havanında etkısı var tahmınım
  • zamdan öncemi sonrami!!!!
    kmde 0,161 ytl yakan aracım 0,185ytl yakmaya basladı :((
    ekonomik olacak diye taktık.benzine %8,5 motorine % 10 lpg'ye %15,77.sıkıstıkca yitekliyorlar en çok tüketilen seylere.yakında benzin daha tasarruflu olur.hepsine eşit zam yapılsa anlasılacak ama..........motorinle benzinin arasını nasıl kapatıyorlarsa, lpgninde basına bu gelecek.ama enfelasyon %1 lerde!!!! akıl diyor; sök- at!
  • LPG 1.32 İken 30 ytl lik gazla 230 km yol gidiyordum, yani 1km yi 0.09878 lt gaz ile gidiyormuşum. kmde 130 ykr yakıyor

bugün de aynı tüketim değerini yakaladığını düşünürsek

LPG 1.52 İLE 1km de 0.09878 lt gaz tüketen aracım 30 ytl ile 199 km yol gidebiliyor. yani 150 ykr yakıyor.

renault megane 99 rte OMVL
  • Arkadaşlar 2003 MeganI SW ağırlığı 1160kg

2 ay oldu lpg taktıralı şuanda hesabıma göre

bir depo 72 ytl ye doluyor 430 km gidiyoruz 72ytl / 430= 167 kuruş yakıyor buraya kadar her şey normal....ama araba her sabah soğuk olunca 30 oC ye ulaşıncaya kadar benzinle çalıştığı için bir depo gazın yanında 30 ytl lik benzin gitti.. şimdi hesap ediyorum 72+30=102 ytl / 430= 237 kuruş çıkıyor bence bu çok yüksek bir rakam va gerçekten yakıt benim için biraz problem... Gazlı arabaları yakıt tasarrufu olduğu için çok severim ama bu iş de ya ben yanlış hesap yapıyorum yada bir problem var. araba bu kadar yaktıktan sonra yılda 10 bin km yol yapsam 3 yılda anca kurtaracak .... yorumlarınızı bekliyorum

litre fiyatı Bursa Opet 1,68

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehatir -- 2 Aralık 2007; 9:30:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehatir

Arkadaşlar 2003 MeganI SW ağırlığı 1160kg

2 ay oldu lpg taktıralı şuanda hesabıma göre

bir depo 72 ytl ye doluyor 430 km gidiyoruz 72ytl / 430= 167 kuruş yakıyor buraya kadar her şey normal....ama araba her sabah soğuk olunca 30 oC ye ulaşıncaya kadar benzinle çalıştığı için bir depo gazın yanında 30 ytl lik benzin gitti.. şimdi hesap ediyorum 72+30=102 ytl / 430= 237 kuruş çıkıyor bence bu çok yüksek bir rakam va gerçekten yakıt benim için biraz problem... Gazlı arabaları yakıt tasarrufu olduğu için çok severim ama bu iş de ya ben yanlış hesap yapıyorum yada bir problem var. araba bu kadar yaktıktan sonra yılda 10 bin km yol yapsam 3 yılda anca kurtaracak .... yorumlarınızı bekliyorum

litre fiyatı Bursa Opet 1,68

Hesabınızı çok gerçekçi yapmışınız sizi bu konuda takdir ediyorum. Kimseyi kandırmayıp kendinizi de kandırmıyorsunuz. Ben benzin sarfiyatını dikkate alarak tek noktalı lpg taktırdım. Motor soğukda olsa lpg ile kullanıyorum. Benzin ile ısınacağına lpg ile ısınıyor. Sıralıda da soğukda ilk çalıştırmada lpg ile kullanmak mümkün ancak gaz ayarları tam sınırda yapıldığı için tekleme stop etme olabilir. eğer düzgün çalışıyopsa ilk andan itibaren lphg ile kullanmanızı tavsiye ederim. motora zararı olmaz. eğer yağınızda sorun yoksa eksik yada zamanı geçmiş değilse sorun olmaz. Bütün kullanıcılar lpg ile beraber benzin de harcıyor ama bunu görmeyip sadece lpg sarfiyatını hesaplıyor bu hatadır. Ben 4 ayda 10 ytl lik benzini ya yakarım ya yakmam öle işte.. Ne kadar yaktı dye gazı bitirp bir miktar gaz alıp tekrar bitirip ölçüm yaparken gaz bitiiğinde gaz almaya gitmek için benzine geçiyorum bazen yaktığım benzinden ondan kaynaklanıyor.. gaz deposunu fulleyerek bir miktar kullanım sonra fulleyerek yapılan hesap da yanıltır. Gaz ısıdan çok etkilenir. soğukda depoda gaz olduğu halde bitmiş gibi yapar üzerine ekleyince düzelir sonra sıcakda hacmi genişler daha az litre alır. aynı ısıda gaz alıp bitirip tekrar aynı ısıda gaz almak lazım ölçmek için.

Sarfiyatınızda gayet normal...

Tavsiyem soğukda ilk çalıştırmada lpg kullanın yada hemen lpg ye geçin. Motor soğuk iken fazla yakar benzini fazla yakacağına lpg yi fazla yaksın.

• Sağ olasınız kardeş para benim cebimden cıktığı için başklaarını kandırmam benim cebimden çıkan parayı azaltmayacak... o yüzden kendimizi kandırmaya gerek yok....

ben gazı taktırırken araştırdım ama hiç aklıma bu kadar benzin yakacagı gelmemiştii o yuzdenn keşke ben de sıralı yerıne tek noktadan enjeksiyonlu taktırsaydım diye düşünüyorum hem fiyat olarak onlar daha uygun ama artık iş işten geçtii.... şimdi olmassa servise gidip onlara diyeceğim..gaz ayarlarını tam sınıra alsınlar ... benzine neden her ay 30 lira vereyim ki....

Hesabınızı çok gerçekçi yapmışınız sizi bu konuda takdir ediyorum. Kimseyi kandırmayıp kendinizi de kandırmıyorsunuz. Ben benzin sarfiyatını dikkate alarak tek noktalı lpg taktırdım. Motor soğukda olsa lpg ile kullanıyorum. Benzin ile ısınacağına lpg ile ısınıyor. Sıralıda da soğukda ilk çalıştırmada lpg ile kullanmak mümkün ancak gaz ayarları tam sınırda yapıldığı için tekleme stop etme olabilir. eğer düzgün çalışıyopsa ilk andan itibaren lphg ile kullanmanızı tavsiye ederim. motora zararı olmaz. eğer yağınızda sorun yoksa eksik yada zamanı geçmiş değilse sorun olmaz. Bütün kullanıcılar lpg ile beraber benzin de harcıyor ama bunu görmeyip sadece lpg sarfiyatını hesaplıyor bu hatadır. Ben 4 ayda 10 ytl lik benzini ya yakarım ya yakmam öle işte.. Ne kadar yaktı dye gazı bitirp bir miktar gaz alıp tekrar bitirip ölçüm yaparken gaz bitiiğinde gaz almaya gitmek için benzine geçiyorum bazen yaktığım benzinden ondan kaynaklanıyor.. gaz deposunu fulleyerek bir miktar kullanım sonra fulleyerek yapılan hesap da yanıltır. Gaz ısıdan çok etkilenir. soğukda depoda gaz olduğu halde bitmiş gibi yapar üzerine ekleyince düzelir sonra sıcakda hacmi genişler daha az litre alır. aynı ısıda gaz alıp bitirip tekrar aynı ısıda gaz almak lazım ölçmek için.

Tavsiyem soğukda ilk çalıştırmada lpg kullanın yada hemen lpg ye geçin. Motor soğuk iken fazla yakar benzini fazla yakacağına lpg yi fazla yaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehatir -- 2 Aralık 2007; 11:51:50 >

• bugün yine lpg aldım

40 lt lpg aldım ve 512 km yol yapmışım

( lpg ankara da 1,49 lira)

yani 0,117 kuruş yakmış.

teşekkürler tartarini
  • Orjinalden alıntı: mehatir

Sağ olasınız kardeş para benim cebimden cıktığı için başklaarını kandırmam benim cebimden çıkan parayı azaltmayacak... o yüzden kendimizi kandırmaya gerek yok....

ben gazı taktırırken araştırdım ama hiç aklıma bu kadar benzin yakacagı gelmemiştii o yuzdenn keşke ben de sıralı yerıne tek noktadan enjeksiyonlu taktırsaydım diye düşünüyorum hem fiyat olarak onlar daha uygun ama artık iş işten geçtii.... şimdi olmassa servise gidip onlara diyeceğim..gaz ayarlarını tam sınıra alsınlar ... benzine neden her ay 30 lira vereyim ki....

Sıralı taktığınız iyi olmuş tek noktalı bazen sorun olabiliyor ama ben kendim motor öğretmeni olduğum için kendim hallediyorum ayar işini falan. Size tavsiyem lpg ayarını değiştirtmeyin ısı ayarıda gaz ayarınız da iyi bence. yapmanız gereken aracı çalışrınca siz istediğinizde lpg ye nasıl geçilebilir bir tuşu yada bi özelliği varsa onu öğrenin yada ilk başta lpg ile nasıl çalıştırılır onu öğrenin bence. İlk başta lpg ile çalıştırınca da hemen gaza yüklenip tam gaz gitmeniz gerekiyorsa ve dışarda hava 10 dereceden soğuk ise motoru olduğu yerde 40 sn kadar çalıştırıp gidin yoksa tekleme boğulma gaz yememe yapabilir. sebebi de gaz dedantörünün çok soğumasıdır. 30 derece olunca gaza geçme sebebi budur zaten. Bunun daha az derecesi ayarlanamaz. çünkü daha düşük ayarı yok en az bu var.. direk lpgde çalıştırma zararlı motor aşınır falan derlerse kanmayın 30 derece sebebi emniyet açısından konulmuştur. Araç trafikde stop etmesin kazaya yol açmasın dye dir. Lpg nin tutuşma sıcaklığı benzinden biraz yüksek tir. Bu yüzden soğuk motor da stop etme olabilir. ama motorunuz bakılmlı ise bişy olmaz. Ateşleme iyi ise özellikle. Tabii mühendislik ve izin veren birimler aracına bakan yada bakmayana göre ayrı üretim tasarım yapmaz genellemeye göre üretim ve montaj izni verir. Sıralı sistemin ayarları zaten en ekonomik olacak şekilde ayarlı ki bu soğukda stop etme riskini arttırıyor bu yüzden 30 derece sınırı var. Sizin ayarınızda şu an en eko düzeyde daha da eko yapılamaz.. Denemeyin bence.

Atiker markada Kontağı açmadan gaz düğmesine basılı tutup kontağı açıp gaz ışıkları yanınca marş yaparsanız direk gazda çalışıyor dye biliyorum bi deneyin isteseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1999 Siena 16 16V -- 2 Aralık 2007; 18:55:02 >

• merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var bende 97 1,4 motot tek nokta enjeksiyonlu r19 var bu gune kadar yakıtı cok iyiydi ama birden yakıt arttı hem gazda hem lpg denedim sonuc feleket lpg de 200 yks benzinde 400 yks
    cıktı lpg fiyatı 1,7 ytl benzin fiyatı 3,08 ytl gazda 10 ytl gazla 50 km yaptı 10 ytl benzinle 25 km yaptı su an soktayım hic boyle yasamamıştım a normal bir durum bu konu hakkında form daki arkadaşlar dan yardım bekliyorım

not:ölcümleri depolar sıfırlanıp boş depoya lpg ve benzin alınarak yapılmıştır üstüne ekleme yapılarak degil
  • quote:

Orjinalden alıntı: esen38

merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var bende 97 1,4 motot tek nokta enjeksiyonlu r19 var bu gune kadar yakıtı cok iyiydi ama birden yakıt arttı hem gazda hem lpg denedim sonuc feleket lpg de 200 yks benzinde 400 yks
    cıktı lpg fiyatı 1,7 ytl benzin fiyatı 3,08 ytl gazda 10 ytl gazla 50 km yaptı 10 ytl benzinle 25 km yaptı su an soktayım hic boyle yasamamıştım a normal bir durum bu konu hakkında form daki arkadaşlar dan yardım bekliyorım

not:ölcümleri depolar sıfırlanıp boş depoya lpg ve benzin alınarak yapılmıştır üstüne ekleme yapılarak degil

Tek kontakta 4-5 km gidiyorsan sonuçlar gayet normal. Mevsim kış olursa hele bir de katedilen mesafe kısa olursa sarfiyatın yüksek olması kaçınılmaz oluyor. Aşağıdaki topiği okursan tatmin edici bilgilere ulaşırsın.

http://forum.donanimhaber.com/m_19405499/tm.htm

• chat-in teşekkurler kardeş ilgi ve zaman ayırdıgın için arkadaşın anlattıgı durumla ben aynı durumdayım hemde bire bir sanki beni tarif etmiş....
    ben yazın kayseriye gittim arabayla 120 ytl le tekitdagdan kayseriye gittim yani 0,120 yks yaktı neyse yapacak bir şey yok katlanacagız yada vazgececegiz ...
  • Merhabalar ; Servisle görüştüm aynen sizin dediğiniz gibi atikerdeki sistemin aynısı geçirli imiş artık benzin yerine drek gazla çalıştıracağım yakarsa gazı fazla yaksın... en azından benzinden karım olur 3-4 ayda alacagım 20 liralık benzin gözümüze batmaz.... Servise yakıt sarfiyatınıda söyledim senin aaban için 165 normal dedi zamdan sonra .... Artık Rabbim kazsız beleasız sürüşler nasip etsin inş....

Atiker markada Kontağı açmadan gaz düğmesine basılı tutup kontağı açıp gaz ışıkları yanınca marş yaparsanız direk gazda çalışıyor dye biliyorum bi deneyin isteseniz.
  • Cümleten kazasız belasız İnşallah.....
  • Opel Astra

genelde hesaplamaları depoyu fulledikten sonra : ş.içi =195 ş.dışı hesaplamadım genelde sabahları 12km yol yapıyorum bide akşamları 12km. yani motor soğukken bunu etkisi vardır muhtemelen.

bundan sonraki hesaplamamı da depoyu bitirdikten sonra bakalım o sonuçlar nasıl olcak. bu sonuçlar bana biraz fazla geldi :)
  • Audi A3 1,6 triptronik 0,20 ytl gibi şehir içi
  • Amin Diyelim inş..
    Hocam bizim bir arkadaş tek noktadan enjeksiyonlu taktırmak istiyor 96 model enj. 1,6 16v ecoteck motorlu bunlarda sıkıntı yaratırmı diye bir soralım istedik size... yardımcı olursanız seviniriz...

quote:

Orjinalden alıntı: 1999 Siena 16 16V

Cümleten kazasız belasız İnşallah.....
  • şehir içi 0.350 krş yakıyor gayet memnunum grand cherokee 5.9cc eco-tech
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.