Şimdi Ara

ARABANIZ LPG'DE KAÇ LİRA YAKIYOR ? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.518
Cevap
34
Favori
684.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni yapılan gaz ayarı neticesinde 1 lt LPG ile 6.7 km yol gidiyorum. (2000cc A/T) sizce normal mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1998onur

lpg yi taktıralı 3 gün oldu 15 ytl lpg ile 75 km yol gittim artı benzinle birlikte sanırım225 ykş bana biraz fazla geldi hadi hayırlısı

gayet normal
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiFOSO

yeni yapılan gaz ayarı neticesinde 1 lt LPG ile 6.7 km yol gidiyorum. (2000cc A/T) sizce normal mi?

aracınıza göre gayet normal
  • Her gaz alışımda yakıt biraz daha artmış oluyor. Bakalım nereye kadar gidecek. Son yakıt şehir dışı şehir içi karışık: 205 lira
  • lpg ye gene zam gelmiş .balıkesir dursunbey de 1.75 ykrş.bir lpg taktırdık.3 kere zam geldi .sans yok bizde zaten...
  • bendede (kış nedeniyle herhalde) bir tüketim artışı oldu, lt bazında %5-10'luk bir artış var. Lpg zamlarıyla %20-25 arttı

Bide 4000 devire gelince gaza geçiyor olayını anlayamadım.
    denemedim, geçiş ayarlarıyla ilgili olabilir.
    ama gaza geçişte sıcaklık esas değil midir?
  • Gaz tüketimini şu kadar parayla şu kadar yaktı şeklinde yorumlamak yanlış olur.

Önemli olan litre bazında yapılan km dir.

bende peugeot 106 XR 1.4 i var. Şehiriçi 1 lt gaz ile 15.5 km yol yapıyorum.
  • En son yapılan insafsız zamdan itibaren lpg almadım ve almayacağım.Nede olsa benzinle aynı orana yaklaştı,
    ZAMLARI PROTESTO EDİYORUM
  • quote:

Orjinalden alıntı: dermannn

Gaz tüketimini şu kadar parayla şu kadar yaktı şeklinde yorumlamak yanlış olur.

Önemli olan litre bazında yapılan km dir.

bende peugeot 106 XR 1.4 i var. Şehiriçi 1 lt gaz ile 15.5 km yol yapıyorum.

100 km de 6,5 lt yakıyor diyorsun yani
  • Yazın 1 litre gaz ile karma kullanımda 10-11 km giderdi. Şimdi ise 7-8 litre zor gidiyor.
    Şehir dışı 1 litre ile 10 km gidebiliyorum ancak 100-120 arası hızla.

Benim bir kaç sorum var arkadaşlar.
    Hafta sonu boş olan benzin depoma 10 YTL lik benzin aldım. 3,27 litre etti.
    Bu benzinle 90-100 km hızla 45 km yol gittim.

Yani 1 litre benzinle 13,8 km yol gitmişim.

sonuç olarak
    10 YTL lik gazla 60 km
    10 YTL lik benzinle 45 km yol gittim.

Araç karbiratörlü eski bir lpg sistemi var.
    Şimdi ben arabayı herşeyiyle benzine göre ayarlatsam. Benzin yakıtında daha da azalma olur mu? Olursa ne kadar olur.
    Zaten ayda lpg nin yanında 30-40 ytl lik de benzin yakıyorum.

Bu zamlardan sonra lpg almak istemiyorum benzin ile kullanırım daha iyi. Tüpü de söküp atacam herhal bu gidişle
    araba 120 ile giderken daha az yakıyor gibi geliyor bana uzun yolda hiç 90 ile gidip deneyemedim. Corollalar 90 lamı 120 ilemi gidersek daha az yakar.

Bu arada
    gaz 1,75
    Benzin 3,05

• aracım şehir içi en son 260 kr yaktı. Kafayı yedim, ama şimdi yazılanları görünce bilmiyorum normal mi? Tabi bir de 30 ytl lik benzin yiyor 100 ytl lik gazla beraber

aracım: 99 passat 1.8 T Triptronic Higline

Ne dersiniz? Bir anormallik var mı?
  • Aracının ağırlığına ve motoruna göre normal. Son gelen zamlardan sonra havalarında soğumasıyla 1600 motor toyota corolla şehir içi 210 kuruş yakmaya başladı. Ben son derece sinir oluyorum hatta nefret ediyorum arabaya binmekten. 130 - 140 yakan aracım bir iki ay içinde 210 yakmaya başladı...
  • Ben haftanın bir iki günü okula gidiş gelişte kullanırdım. Artık onuda kullanmıyorum yürüyorum arkadaş. sadece kısa mesafe kullanınca 200 ykr nin üstüne çıkıyor yakıt deli olacağıma yürürüm hem de daha sağlıklı değil mi? $$$$$$

Yazında zaten motsiklete biniyorum kısa mesafelerde. Ne yapalım kışın da yürüyecez artık.

Ama benzini yakalamaya az kaldı bence gaza bir zam daha gelirse gaz ile benzinin bir farkı kalmayacak.

Yukarıda da sormuştum. Arabayı sadece benzin yakacak şekilde ayarlatsam benzin sarfiyatında düşüş olabilir mi acaba. Olursa ne kadar olur.
    ?
    ?
    ?
  • bugün yine lpg aldım :

40,03 litre lpg aldı depo. yapılan km ise 526 km.

shellgas alıyorum. ankara da 1,560 lira.

yaklaşık 0,12 kuruş yakmış
  • 95 model corolla 1,6 XLİ
    Landirenzo mikserli kit
    50 ytl gaz =250 km (200 km ş.dışı + 50 km. ş.içi )
    lpg litresi 1,75 ytl
  • Yaaa dondurmacı kusura bakma ama birader sen bizim bilmediğimiz 1000 motor bi toyotaya falan mı biniyorsun? Yaww zaten moralim bozuk senin yazdılarını okuyunca arabamdan nefret ediyorum. Ben de toyota kullanıyorum ama neredeyse arabam senin arabanın 2 katı yakıyor. Bende 1997 model toyota GLİ var. 210 kuruş şehir içi yakıyor...
  • 1995xli arkadaşım; verdiğin bilgilere göre senin araban km'de 1.75x50/250=350 bin lira yakmış oluyor. Çok fazla değil mi?
  • @atik-er

forumda yaklaşık 6 aydan beri lpg üzerine yazıyorum. depoyu her zaman full dolduruyorum ve arabanın sayacına bakıyorum. bu güne kadar hesabım şaşmadı. yalnız şöyle bişey var arabayı %75-80 uzunyolda kullanıyorum %20-25 şehir içi.

1- sizin kullandığınız gli, b ildiğim kadarıyla karbüratörlü
    2- siz de düz kit olması lazım, bendeki sıralı
    3- araba vvti motor
    4- kolay kolay 100 km/h i geçmem. sakin kullanırım
    5- bir de profilinize baktım galiba Antalya dasınız. antalya da lpg ne kadar? Ankarada şehir içinde 1,550 ila 1,740 aralığında değişiyor. Ben lpg nin litresini 1,560 alıyorum.

bütün bunlar az yakmasına sebeptir diye düşünüyorum...

saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: atik-er

Yaaa dondurmacı kusura bakma ama birader sen bizim bilmediğimiz 1000 motor bi toyotaya falan mı biniyorsun? Yaww zaten moralim bozuk senin yazdılarını okuyunca arabamdan nefret ediyorum. Ben de toyota kullanıyorum ama neredeyse arabam senin arabanın 2 katı yakıyor. Bende 1997 model toyota GLİ var. 210 kuruş şehir içi yakıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dondurmacı -- 14 Aralık 2007; 18:51:57 >

• lpg dönüşümünü yaptırdığım ilk günden beri aldığım yakıtı ve km yi yazmıştım.( ne kadar tasarruf ettiğini görmek için ).

ARABANIZ LPG'DE KAÇ LİRA YAKIYOR ?
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.