Şimdi Ara

ARABANIZ LPG'DE KAÇ LİRA YAKIYOR ? (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.518
Cevap
34
Favori
684.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • en son 200 krş yaktı şehir içi ama çok yoğun trafik değil.
  • @fyrat13

verdiğim değerler doğru. fake üye değilim. bir önceki sayfada yine bugüne kadar aldığım lpg + benzin ve yaptığım km ler var ( resim dosyası olarak )

1- arabayı çok devirli kullanmam
    2- vites değiştirme aralıklarım 2500 devir/dak
    3- 100 km/h hızı geçmem
    4- ani kalkışlar yapmam
    5- lpg yi en ucuz yerlerden birinden alıyorum (1,56 lira)
    6- % 70 - 75 uzun yol %30 - 25 şehir içi kullanıyorum.

saygılar.

quote:

Orjinalden alıntı: fyrat13

quote:

Orjinalden alıntı: dondurmacı

bugün yine lpg aldım :

40,03 litre lpg aldı depo. yapılan km ise 526 km.

shellgas alıyorum. ankara da 1,560 lira.

yaklaşık 0,12 kuruş yakmış

dondurmacı, verdiğin hesaba göre 7.61 lt/100 km. yakıyor aracın. hani lpg benzinin 1.2 katı fazla yakıyorsa eğer senin aracın 7.61/1.2= 6.34 Lt/100km benzin tüketiyor. bu değerleri şehir içinde yakalıyorsan eğer hemen 2005 astramı satıp bi corolla çakıyorum en "tantarini"lisinden.Ama ya değilse? hiç kusura bakma ama gerçekçi değil bu verdiğin değerler.. vurguluyorum "şehirçi" tüketimse..şehirdışıysa eğer bu değerler lafım yok tabi ki..

• arkadaşlar benim de sorum olacka size arabam 1998 model karbüratörlü uno 70s arabada fema marka lpg var
    gazı 1,74den alıorum opet aygaz kullanıorum 20 ytllik gazla 135 km yaptım hesabıma göre 148 lira yakıo araba sizce nasıl yakıtı bana sanki biraz fazla gib geldi?? bu konuda bilgi verirseniz çok mutlu olurum şimdiden çok teşekkürler ve hepinize iyi bayramlar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: cmk

arkadaşlar benim de sorum olacka size arabam 1998 model karbüratörlü uno 70s arabada fema marka lpg var
    gazı 1,74den alıorum opet aygaz kullanıorum 20 ytllik gazla 135 km yaptım hesabıma göre 148 lira yakıo araba sizce nasıl yakıtı bana sanki biraz fazla gib geldi?? bu konuda bilgi verirseniz çok mutlu olurum şimdiden çok teşekkürler ve hepinize iyi bayramlar..

valla bence iyi ben az önce aygaz aldım 51ytl 250 km 205 krş yakıyor.
  • quote:

@fyrat13

verdiğim değerler doğru. fake üye değilim. bir önceki sayfada yine bugüne kadar aldığım lpg + benzin ve yaptığım km ler var ( resim dosyası olarak )

1- arabayı çok devirli kullanmam
    2- vites değiştirme aralıklarım 2500 devir/dak
    3- 100 km/h hızı geçmem
    4- ani kalkışlar yapmam
    5- lpg yi en ucuz yerlerden birinden alıyorum (1,56 lira)
    6- % 70 - 75 uzun yol %30 - 25 şehir içi kullanıyorum.

saygılar.

quote:

Orjinalden alıntı: fyrat13

quote:

bugün yine lpg aldım :

40,03 litre lpg aldı depo. yapılan km ise 526 km.

shellgas alıyorum. ankara da 1,560 lira.

yaklaşık 0,12 kuruş yakmış

dondurmacı, verdiğin hesaba göre 7.61 lt/100 km. yakıyor aracın. hani lpg benzinin 1.2 katı fazla yakıyorsa eğer senin aracın 7.61/1.2= 6.34 Lt/100km benzin tüketiyor. bu değerleri şehir içinde yakalıyorsan eğer hemen 2005 astramı satıp bi corolla çakıyorum en "tantarini"lisinden.Ama ya değilse? hiç kusura bakma ama gerçekçi değil bu verdiğin değerler.. vurguluyorum "şehirçi" tüketimse..şehirdışıysa eğer bu değerler lafım yok tabi ki..

dondurmacı %70-75 uzun yol diye belirtmişsin.eyvallah..hani normalde şehir içi imkansız bu degerler.keşke gerçek olsa ama
    hayırlı bayramlar..

• İmzamdaki aracımda LANDİ SGİ var , otomatik olmasına rağmen izmir sehiriçi 10 lt lpg/100 km tüketiyor. burda lpg 1,66 ytl. araç soguk günlerde 1,5 km de sabah ilk çalıştırmada lpg ye geciyor. benzin tuketimimle tahminim 0,18 ytl civarındadır. memnunum yakıt tuketimimden :))
    aracı yeni aldığımdan uzun yol deneyemedim uzun yol yapınca tekrar yazarım..
  • Selamlar ....

Bayram dolasıyla araba 55 ytllik gaz koydum. Litre fiyatı 1,75 ytlden 31 ,70 litrelik yakıt aldı.. Malum akraba ziyaretleri....

Bilirsiniz ki istanbul trafiği bayramda çekilmez oluyor ve birde anadolu yakasında avrupa yakasına gecekseniz yandınız...

Arabam 1,8 karburatörlü (tartarani ) sistem var...

55 ytl yakıtla bunun hepsi gaz 281 km yaptım ve daha gazım var...
  • bugün fethiyeden geldim. giderken yaklaşık 900km yol aldık. 135 ytl. gaz aldım. ortalama hız 75km.
    gelirkende 150 ytl aldık. ortalama hız 130km. hızdan dolayı fark ediyor. bu uzun yolda tüketilen değerlerdi.
    Şehir içide yaklaşık 205ykr. buluyor.
  • arkadaşlar bayram için mersinden iskenderuna ordanda hataya gittim giderken biraz süratli gittim ve yakıt yüksekti
    hesaplamalarıma göre giderken km de 156 bin lira yaktı. bana yüksek geldi bu miktar dönüşte 100km ortalamayla geldim nerdeyse 100km'yi hiç geçmedim ve 41 ytllik gazla 380 km yol geldim yani km de 107 lira yakmış oldu bence yeterince düşük öyle değil mi?
    ama 120 - 140 arasında giderken 156 , 100le giderken 107 lira yakmasını beklemiyordum fark çok fazla geldi bana..
  • quote:

arkadaşlar bayram için mersinden iskenderuna ordanda hataya gittim giderken biraz süratli gittim ve yakıt yüksekti
    hesaplamalarıma göre giderken km de 156 bin lira yaktı. bana yüksek geldi bu miktar dönüşte 100km ortalamayla geldim nerdeyse 100km'yi hiç geçmedim ve 41 ytllik gazla 380 km yol geldim yani km de 107 lira yakmış oldu bence yeterince düşük öyle değil mi?
    ama 120 - 140 arasında giderken 156 , 100le giderken 107 lira yakmasını beklemiyordum fark çok fazla geldi bana..

güzel değerler bence arabanız neydi
  • quote:

Orjinalden alıntı: superxp

quote:

arkadaşlar bayram için mersinden iskenderuna ordanda hataya gittim giderken biraz süratli gittim ve yakıt yüksekti

güzel değerler bence arabanız neydi

98 model uno 70s karbüratçrlü var hocam bende?? fiyat için iyi diosun yani..

• Marka:Skoda Pickap
    Model:1998
    150.000'de 100 km.'de 130 lira yakıyor(şehir içi),110 lira yakıyor(şehirler arası)
  • bugün denedim 30 litre ile 420 km(uzun yol) ford fiesta 1.4
  • ben yaklaşık 38 lt gaz aldım 66 küsüra doldu depo(1740 lt fiatı).Şehir içi şehir dışı karışık 500km yaptım(tahmini yarısı şehir içi yarısı şehir dışı).Tabi araba ilk çalışınca benzinle çalışıyor ve bir müddet benzinle gidiyor.arabam opel asrta 1.6 twinport(yeni kasa) sıralı gaz sistemi brc.Sizce yakıtı nasıl?
  • 2000 bora trendline 90.000 km.de 8v.
    UZUN YOLDA. ORTALAMA 120 KM HIZDA 18 KURUŞ
    ŞEHİR İÇİNDE 24 KURUŞ
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZoMbEi

ben yaklaşık 38 lt gaz aldım 66 küsüra doldu depo(1740 lt fiatı).Şehir içi şehir dışı karışık 500km yaptım(tahmini yarısı şehir içi yarısı şehir dışı).Tabi araba ilk çalışınca benzinle çalışıyor ve bir müddet benzinle gidiyor.arabam opel asrta 1.6 twinport(yeni kasa) sıralı gaz sistemi brc.Sizce yakıtı nasıl?

gayet güzel yakmış hocam daha ne yaksın
  • gayet güzel aynen katılıyorum. bende de opel astra var 60 ytl. ile muhtemelen 400 zor deviririm
    quote:

Orjinalden alıntı: ZoMbEi

ben yaklaşık 38 lt gaz aldım 66 küsüra doldu depo(1740 lt fiatı).Şehir içi şehir dışı karışık 500km yaptım(tahmini yarısı şehir içi yarısı şehir dışı).Tabi araba ilk çalışınca benzinle çalışıyor ve bir müddet benzinle gidiyor.arabam opel asrta 1.6 twinport(yeni kasa) sıralı gaz sistemi brc.Sizce yakıtı nasıl?
  • quote:

Orjinalden alıntı: zem81

2000 bora trendline 90.000 km.de 8v.
    ŞEHİR İÇİNDE 24 KURUŞ

arkadaşlar benim yakıt nasıl? yorumlarınızı bekliyorum
  • quote:

quote:

ŞEHİR İÇİNDE 24 KURUŞ

walla dostum biraz falan sanki bi ayara ihtiyacı var.. bence biraz fazla..
    bizim tanıdıkta volvo s40 2.0 t4 var 16-18 kuruş şehir içi yakıo.
    bora için 24 kuruş biraz fazla..
  • quote:

quote:

ŞEHİR İÇİNDE 24 KURUŞ

yakıtında biraz fazlalık var.benim bora şehir içi 17 ykr yakıyor .bu normal kullanımda.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.