Şimdi Ara

ARABANIZ LPG'DE KAÇ LİRA YAKIYOR ? (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.518
Cevap
34
Favori
684.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • voltranda oluyomu bu gazla çalışma. 2000 motor vectra benzi içiyoo hergün 7 km gidiyom 5 km anca ısınıyo 5 günde bir 20 milyonluk benzin alıyom tüp btimiyo benzin bitiyo
  • ürünün kalitesine göre değişir... eğer ısı sensöründe bi bozukluk varsa zor geçer dediğim gibi ürün markası önemli (ITALY)
  • 97 astra f gls sehir dısı 0,140 krş tüketimi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zephry -- 20 Nisan 2008; 1:07:01 >
  • şehir içi 137 kuruş
  • Arkadaşlar arabayı gazda çalıştırmak için uğraşmaya ya da ısınınca gaza geçmesini beklemeye gerenk yok. Arabayı benzinde çalıştırın, sonra boşta iken gaza 4000 motora gelinceye kadar hızlı bi şekilde basın çekin. o zaten otomatik olarak gaza geçecektir. Bende arabayı benzinde çalıştırıyom ve 3 saniye sonra gaza geçiyorum. En son 3-4 ay önce 20 ytl lik bi benzin almıştım. Henüz bitmedi onu kullanıyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: atik-er

Arkadaşlar arabayı gazda çalıştırmak için uğraşmaya ya da ısınınca gaza geçmesini beklemeye gerenk yok. Arabayı benzinde çalıştırın, sonra boşta iken gaza 4000 motora gelinceye kadar hızlı bi şekilde basın çekin. o zaten otomatik olarak gaza geçecektir. Bende arabayı benzinde çalıştırıyom ve 3 saniye sonra gaza geçiyorum. En son 3-4 ay önce 20 ytl lik bi benzin almıştım. Henüz bitmedi onu kullanıyorum...

bende denicem bakalım olacakmı
  • bu durum ayarlarla alakalıdır,ustanıza bi gösterip ayarlarına baktırın aracı soğuk gazla çalıştırmayın.sağlıklı bir işlem değil
  • Benim yakıt tüketimi kışın çok arttı. (Tabii son gelen zamında etkisi var) Ankarada LPG litre fiyatı 1.55 falan ben 35YTL lik gaz ile 140-150 km arası yol yapıyorum (233 kuruş/km). Arabamda 99 1.4 S (karbüratörlü). Bu benim LPG li ilk aracım, kışın sarfiyatın bu kadar artması normalmi acaba? Bujiler ve hava filitresi 9000KM önce değişti ve BRC sistem takılı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: allocator

Benim yakıt tüketimi kışın çok arttı. (Tabii son gelen zamında etkisi var) Ankarada LPG litre fiyatı 1.55 falan ben 35YTL lik gaz ile 140-150 km arası yol yapıyorum (233 kuruş/km). Arabamda 99 1.4 S (karbüratörlü). Bu benim LPG li ilk aracım, kışın sarfiyatın bu kadar artması normalmi acaba? Bujiler ve hava filitresi 9000KM önce değişti ve BRC sistem takılı.

Aynen kardeşim, hele kısa mesafelerde kullanıyorsan ( Sabah işe gidiş Akşam dönüş 5-10 km felan ) o civarda benim de 24 ytr çıkmıştı.
  • yakıt tüketimini sadece LPG ile değilde harcadığımız benzinide hesaplamalıyız doğru hesap öyle olur bence
  • Dostum yukarda bir hesap yapmıştım 72 ytl gaz 30 ytl benzin bir depoda bitti hesap yapınca da bende bittim sonra hocam ( siena 1999 ) sağolsun dedi drek gazla çalıştırma yöntemini anlattı denedim ohbe bugun sabah o şekilde çalıştırınca rahatladım şimdi artık sabahlarıda gazla çalıştırıyorum araba kendine gelinceye kadar biraz gaza yükleniyorum sonra durmak yok yola devam ( işe gidiş 3 km dönüş 3 km toplam 6 km idi bunun 4 km si benzinli idi kurtulduk bu durumdan ) Elhamdünillahhhhhhhhhh

Hayırlı kazasız sürüşler....

quote:

Orjinalden alıntı: monodoks

yakıt tüketimini sadece LPG ile değilde harcadığımız benzinide hesaplamalıyız doğru hesap öyle olur bence

• Mehatir bey arkadaşınız tek nokta lpg takmak istiyomuş galiba. eğer emme manifoldu kısa ise uygun olur. ancak sıralı lpg mümkünse tavsiye ederim takılıyosa onu takın tek noktalı da sorun çıkarmaz ama sıralı daha iidir. isterseniz detaylı anlatabilirim sebeblerini ama biraz teknik ve uzun olur en iyisi sıralı uyuyosa taksın parasal açıdan düşünüyosa emme manifoldu kısa ise taksın. emme manifoldu uzun ise ve metal ise de takabilir tek nokta ama ateşleme sistemi çok iyi olmalı yoksa sorun çıkar...
  • bazı arkadaşlar ilginç hesaplar yapıyolar. bi arkadaş bugün km de 250 yakıyo dedi lpg için sonra 20 ytl lik gaz aldım 50 km gitti dedi ii dedim

km de 400 yakan 2000 motorlu 96 model bakımsız araca nası 250 yakıyo dedi ilginç valla
  • arkadaşlar sıralıda depoyu boşaltın sonra fulleyin orda km sıfırlayın nerde gaz bitti orda litreye vurarak hesaplayın - karbüratörlüdede aynen öyle ama dediğim gibi litreyle hesaplayın sonra nakite çevirim
  • şoktayım. laguna II 1.6 16v

gaz deposu tamamen boşken, 20 ytl gaz bastırdım, 101km sonra ötmeye başladı, aç kapa yaparak ve depoyu çalkalayarak 110 km ye çıkarttım. harcadığı benzin de cabası. araba 1410kg 110 beygir.şehir içi 181 ykr sadece lpg. klima ilk seviyede yarım yamalak açıktı, o da camın buğusunu çözmek için... çok fazla benim için...
  • 99 model 1.8 passat
    lpg: şehir içi 200 kuruş, şehir dışı 160 kuruş
    benzin: şehir içi 380 kuruş, şehir dışı 350 kuruş

tabi babam kullanınca daha az
  • Hocam Maddi açıdan birazsıkıntı var youzden tek noktalı düşünüyor arabanın motoru ateşlemesi iyi kış şartlarında 300 binlirayı geçti diyor benzin o yuzden tek noktalı istiyor parasal açıdan ....yardımcı olursanız seviniriz...

quote:

Orjinalden alıntı: 1999 Siena 16 16V

Mehatir bey arkadaşınız tek nokta lpg takmak istiyomuş galiba. eğer emme manifoldu kısa ise uygun olur. ancak sıralı lpg mümkünse tavsiye ederim takılıyosa onu takın tek noktalı da sorun çıkarmaz ama sıralı daha iidir. isterseniz detaylı anlatabilirim sebeblerini ama biraz teknik ve uzun olur en iyisi sıralı uyuyosa taksın parasal açıdan düşünüyosa emme manifoldu kısa ise taksın. emme manifoldu uzun ise ve metal ise de takabilir tek nokta ama ateşleme sistemi çok iyi olmalı yoksa sorun çıkar...

• Mehatir hocam aracın hava filtresinden çıkan bir borusu vardır motora giden o lastikimsi borunun motor üzerinde takıldığı yer var emme manifoldu dur orası. o parça yani emme manifoldunun boyu ne kadar ayakkabı kadar bişy mi yoksa yılan gibi kıvrımlı uzun kollu ahtopot gibi bişy mi ?

Eğer uzun kollu bişy se tek nokta olur ama çok süper olmaz. Sorun olarak gaza tepkiler yarım saniye kadar geç olur. sonra gaza geçiş anında motor tekleyebilir sonra manifoldda patlama olabilir çok nadir oluyor. ama manifold metal ise patlama önemli değil. Ayrıca stop ettiğinde motor ters çalışma yapar sıcak hava da özellikle yapar gaza basıp kontağı öle kapatmak lazım..Yoksa ki krankı çatlatır biyel kolunu eğer falan. Sonra tasarruf oranı %40 dır. Gaz ayarı iyi yapılmalı yoksa çoooook lpg yakar benzini geçer alimallah.

Emme manifoldu kısa ise sıralı takmasın zaten tek nokta daha az sorun çıkarır zaten 2 ay sonra gaz ayarını kendi yapmayı örenir. kısa manifoldda ters çalışma ve patlama riski çooooook düşük tür.

LPG takan ustalara bi gösterin derim.

• dün itibariyle lpg dünyasında 6. ayı geçmiş bulunuyorum..

süre : 6 ay
    yapılan km : 13.693 km
    tüketilen benzin : 67 litre
    tüketilen lpg : 1104 litre

67 litre benzin * 3,1 lira = 207 lira
    1104 litre lpg * 1,56 lira = 1722 lira

1.929 lira / 13.693 = 0,14 kuruş km de benzin + lpg tüketimi
  • lpg yi taktıralı 3 gün oldu 15 ytl lpg ile 75 km yol gittim artı benzinle birlikte sanırım225 ykş bana biraz fazla geldi hadi hayırlısı
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.