Şimdi Ara

Arabanızı emanet verir misiniz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
4.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Arabanızı emanet verir misiniz?

(En Son Oy Tarihi: 1.2.2025)
Giriş
  • @ Bana arabasını teklif eden bir sürü arkadaşım var ama ben kullanmam. Park bile etmem. Sevmem çünkü başkasının arabasını kullanmayı. Ben istemiyorum kimsede benden istemesin. Çok arabalık bir durum olursa her teraf taksi kaynıyor. Yada gitsin araba kiralasın. Fıstık gibi 1-2 yaşındaki dizel arabaların kirası 70-80 TL birşey.

@çok önemli bir şey ise ben götürür getiririm ama kimseye aracımı vermem

• alkollü olmadığı sürece kolay kolay kimsenin arabasını almam benden daha iyi kullanadığına inanmadığım kimseye de vereceğimi sanmıyorum aile gibi istisnai durumlar hariç tabi
  • Vermem agaa!, ama bırakırım orası ayrı
  • Ankete, "Ailem dışında kimseye vermem" eklenmesi daha iyi olurdu. Zira bende kardeşime veririm ancak çok zorda kalınmadığı sürece başka kişilere vermem.. Aslında vermek istemediğimiz kişiler vardır, vermemizde sakınca olmayan kişiler vardır.. Enişteme filan veririm aracımı mesela. Yani duruma göre değişir aslında..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 18 Aralık 2010; 20:24:39 >
  • Emanet ne kelime!!! 2005 mayısta arabamı satmıştım. Haziran gibi lisede beraber yatılı okuduğum kardeş diyebileceğim dostum arabasını bana verdi (98 astra 2.0 GSI) Ayrı şehirlerde olmamıza reğmen hem de. Benim nasıl olsa motorum var idare ederim, sen al arabayı götür, sana lazım olur dedi ve gözünü kırpmadan verdi. Ve esas olay şu ki; Alet tam 4,5 AY bende kaldı. Aramızda 300 km olmasına rağmen. Geri almasının sebebi ise, yaklaşık 1000km uzakta bir ile gitmesi gerekiyordu ve orda araba lazımdı. Utanmadan bir de dönüşte tekrar veririm demişti Bu kardeşim resmen kendi arabasını benden ödünç istemişti yani. Onun yeri apayrıdır Peki ben hiç arabamı vermedim mi? Arkadaşlarımdan arabamı kullanmayan nerdeyse çok az. Hatta biri küçük bi kaza yapmasına rağmen, yine yine vermiştim. Hatta ve hatta bi arkadaşımda arabamın yedek anahtarı vardı. Ona açık çek vermiştim. Kapının önünden istediğin zaman sormadan al demiştim. O kardeşlerimle hala görüşürüm...

• kesinlikle vermem.. bu zamana kdr aracımı verdiğim kişiler ise aile fertleridir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 22 Aralık 2010; 7:07:05 >
  • verırım ancak sadece abıme,amcama ve 1-2 tane kuzenıme...
  • Tanıdığa ve şoförlüğünün çok iyi olduğuna kanaat getirdiğim kişiye veririm. Verdim de zaten. İstanbul'da oturuyorum. Arkadaş arabamı aldı. Konya'ya gitti. 10 gün kaldı. Geri geldi. İşi görülmüştü. Bol bol hayır duası aldım.

Bir de hastalık sebebi var ise her tanıdığa istisnasız veririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KEDDI

Emanet ne kelime!!! 2005 mayısta arabamı satmıştım. Haziran gibi lisede beraber yatılı okuduğum kardeş diyebileceğim dostum arabasını bana verdi (98 astra 2.0 GSI) Ayrı şehirlerde olmamıza reğmen hem de. Benim nasıl olsa motorum var idare ederim, sen al arabayı götür, sana lazım olur dedi ve gözünü kırpmadan verdi. Ve esas olay şu ki; Alet tam 4,5 AY bende kaldı. Aramızda 300 km olmasına rağmen. Geri almasının sebebi ise, yaklaşık 1000km uzakta bir ile gitmesi gerekiyordu ve orda araba lazımdı. Utanmadan bir de dönüşte tekrar veririm demişti Bu kardeşim resmen kendi arabasını benden ödünç istemişti yani. Onun yeri apayrıdır Peki ben hiç arabamı vermedim mi? Arkadaşlarımdan arabamı kullanmayan nerdeyse çok az. Hatta biri küçük bi kaza yapmasına rağmen, yine yine vermiştim. Hatta ve hatta bi arkadaşımda arabamın yedek anahtarı vardı. Ona açık çek vermiştim. Kapının önünden istediğin zaman sormadan al demiştim. O kardeşlerimle hala görüşürüm...

vay ustadım benim hiç kardeşim yok
    seni öz mü öz kardeşim ilan ediyorum

• AT, avrat, silah var mı daha ötesi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: admylmz

AT, avrat, silah var mı daha ötesi?

Su sesi. Kadın sesi. Para sesi. Bir de araba sesi.
  • Çok güvendiğim iki yakın arkadaşıma ve babama sadece veriyorum. Arkadaşlarımdan birine alkollüyken bile veriyorum ama babama alkollüyken vermiyorum, gazlıyor çünkü gsi'ı görünce. Bunlar dışında kimseye vermem.
  • Tabiki araç dostlarımdan değersizdir ama abim hariç arabamı emanet vermem çünkü olumsuz bir durumda yaptırımlar konusunda bilgi sahibiyim.. Bir kaç örnek vereyim;
    - Arabanız ile İETT otobüsüne çarptı tazminat davası sürücüye değil ruhsat sahibine açılır yani ben seni tanırım mantığı..
    - Araba ile SSK'lı bir vatandaşa çarptı o kişi malulen emekliyemi ayrıldı yine SSK gelir size derki ben bu kişiye şu kadar tazminat ödeyeceğim şu kadarda fazladan emekli maaşı vereceğim bir zahmet alayım yoksa haciz ile alırım ve alırda örnekler araştırırsanız çok var.
    - Aynı şekilde gitti refuje çıktı bariyere girdi yine tazminat davası size açılır..
    Bütün bu ve benzeri durumlarda şöför adli cezai durumda suçlu olur geri kalan tazminat durumlarında ise direkt ruhsat sahibi sorumludur..

size tavsiyem araçalrınızı emanet vermekten kaçının eğer kıramayacak durumdaysanız araç kiralayınverin derim..

• quote:

Orijinalden alıntı: playumb

quote:

Orijinalden alıntı: Muavinkonsolos

quote:

Orijinalden alıntı: playumb

Şimdiii,Bir yakınım veya arkadaşım benden arabamı istedi ve bende vermiyorum dedim...Bana neden vermiyorsun derse ne diyeceğim?Sonuçta samimi olduğum benimle yakınlığı olan insanlar,vermem diyemem ayıp olur.bu yüzden her zaman yakınlarıma arabamı veririm.
    Ayrıca bu zaten bi makina, benim çevremdeki insanlardan daha değerli olamaz.

elbette insandan daha degerli olamaz..ama farz et radara yakalandi, ödemiyor..kaza yapti, araba elinde
    kaldi...sagini solunu sürttü, bir sey diyemessin..olay bu..
    tecrübelere dayanarak konusuyorum

tabi, herkesin kendi bilecegi is

Doğru,sende haklısın hocam.O zaman iyi seçmek gerekiyor.

Geçen sene arabayı kayınpedere verdim. 10 yıldır trafik cezası yememiş olan bana bir süre önce ceza tebligatı geldi
    Kgs'den ödeme yapmadan geçmiş, idari para cezasıyla beraber 80 küsür TL olmuş ceza. Tahmin edersiniz ki tahsil edemedik kayınpederden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 22 Aralık 2010; 20:48:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blacksea

quote:

Emanet ne kelime!!! 2005 mayısta arabamı satmıştım. Haziran gibi lisede beraber yatılı okuduğum kardeş diyebileceğim dostum arabasını bana verdi (98 astra 2.0 GSI) Ayrı şehirlerde olmamıza reğmen hem de. Benim nasıl olsa motorum var idare ederim, sen al arabayı götür, sana lazım olur dedi ve gözünü kırpmadan verdi. Ve esas olay şu ki; Alet tam 4,5 AY bende kaldı. Aramızda 300 km olmasına rağmen. Geri almasının sebebi ise, yaklaşık 1000km uzakta bir ile gitmesi gerekiyordu ve orda araba lazımdı. Utanmadan bir de dönüşte tekrar veririm demişti Bu kardeşim resmen kendi arabasını benden ödünç istemişti yani. Onun yeri apayrıdır Peki ben hiç arabamı vermedim mi? Arkadaşlarımdan arabamı kullanmayan nerdeyse çok az. Hatta biri küçük bi kaza yapmasına rağmen, yine yine vermiştim. Hatta ve hatta bi arkadaşımda arabamın yedek anahtarı vardı. Ona açık çek vermiştim. Kapının önünden istediğin zaman sormadan al demiştim. O kardeşlerimle hala görüşürüm...

vay ustadım benim hiç kardeşim yok
    seni öz mü öz kardeşim ilan ediyorum

Eeeeyvallahh

• quote:

Sizi tebrik ederim. Benimde böyle candan sevdiğim bir arkadaşım/kardeşim var. 9 senedir birlikteyiz neredeyse ve aramızda hep şu vardır "benim senden esirgeyecek bir malım yok" deriz birbirimize. Kardeşlik, arkadaşlık paha biçilemez.

• Vermemek daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de dayım v.b haricinde kimseye vermem.
    Dayımın şoförlüğüne çok güvenirim. "Geç kaldın de, geçmiş olsun deme" der çevresindekilere. Çok iyi sürer yani. Gerçek bir şoför olup ekmeğini de şoförlükle kazanır. Yani uzun yol şoförü değil ama, yeri geldiğinde gider.
    Onun haricinde Babam zaten ehliyeti var ama araba kullanmaz.
    O yüzden dayım hariç kimseye vermem arabayı. Tabi önce bi araba almam lazım.

Hayat memat meselesi olsa, kendim sürer götürürüm, yine de vermem kimseye. Kimseden de istemem. Gerekirse taksi tutarım, bir kaç gün için araba kiralarım ama kimseden istemem. Millete gebe kalacağıma paramı harcarım daha iyi.

• Ailem,eniştem ve komşumuz dışında kimseye vermem.Zorda kaldığımızda sadece onlar arıyor.Aracı parçalasınlar önemli değil.İnsanlık önemli benim için.
  • Rent a car aracı mı aldığım araç, gitsin araba kiralasın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.