dedem babam ve yıllardır arkadaş olduğum 2 kişi(onlarla böyle bir şey istemez) dışında kesinlikle kimseye vermem gerekirse ben götürürüm.kimseden de emanet araç istemem
Araç ödünç verilmemelidir. Yakınınızsa gerekiyorsa siz getirip götürün. Olmadı araç kiralanır hatır gönül birşekil yapılır ama araç ödünç verilmez.
iyi ki bir arabanız var, hiç olmayanın halinden anlamayın, bu ne bencillik arkadaş.
"Emanet" araba ne ya? Arabanın emaneti mi olurmuş?
telefon, çakmak değilki bu. Çok acil işi düşen taksiye biner, bir süreliğine araca ihtiyacı olan da araç kiralar bu kadar basit. Arabanın emaneti olmaz. Anca babaya verilir işte.
Potansiyhel masraflı kazaları geçtim onlar hadi bir yere kadar ama, bir arkadaşın da mesajında yazdığı gibi insana vurup öldürmek de var. O zaman ne olacak?
Babam, anam, eşim.
Başkası alamaz.
Hatta anam ve eşim isteyecekse bile utana sıkıla ister gümüş ejderi. Çünkü izin verene kadar 4 döndürürüm.
Ama babam her türlü alır, yedek anahtar onda zaten.
Almama konusunda çok daha katıyım. Ama verme konusuna gelince keşke istemeseler diyorum ama yakın isteyince mecburrrrr naaaaapcannn
Verilecek adam var verilmeyecek adam var.Mesela bazı arkadaşlarım istiyor vermiyorum arızalı,falanca sorunu var diyorum.Ama bazı arkadaşlarım isteyince gözüm kapalı veriyorum çünkü çok iyi şoför olduklarını biliyorum.Ki mesleği şoförlük olanlar var içlerinde.Dün eniştem aradı Antalya'ya gideceklermiş ailecek benden araba istedi.Arabama güvenemediğim için veremedim.Lastikleri kabak,rolantide dalgalanma oluyor bazen ve fren disklerinin taşlanması gerekiyor.Bu sorunlarından dolayı veremedim arabamı.Ama aracım yeni ve sorunsuz olsaydı hiç çekinmeden verirdim çünkü şoförlüğü çok iyidir.
vermek zorunda kalıyorum kendim kimseden araç istemem ayıp olur diye mecbur veriyorum.
arkadaşımın çok acil bi durumu varsa veririm önemli degil ama cok acil olacak
arabaların 2 sinide sattıgmız için. 2 aydır dayımın arabasını kullanıyoruz emanet üstündeyiz ama kafamız rahat çünkü dayımın başkasının olsa kullanamazsın bişey olacak diye. tabiki yinede allah razı olsun arabam olursa seve seve veririm dayıma falan iyilikleri karşılıksız bırakmayın .. inanınki ALLAH görüp size geri dönüşünü yapar .
aracımı sattıgımda sınava gıtmem gerekıyordu sınav yerıne de bulundugum yerden otobus yoktu. 6 km yurudum yıne de ıstemedım kımseden
Hayır.
Acil bir durum varsa veririm. Onun dışında ben yardımcı olurum.
Prensip olarak ne araba veririm ne de araba isterim baskasindan.
Arabamız varken babam-annem verirdi sıkıntı yapmazlardı kaza yapsalar aracın kaskosu vardı.Ailedeki herkeste bir birine aracını emanet ediyor benden arkadaşım gelse istese aracı parçalaycağını bilsem veririm kaskosu varsa tabi yoksa 2 kere düşünür yine veririm.Ama kasıtlı zarar vericeğine inandığıma hiç bir şey toplu iğne bile vermem.O değilde arabanızı verince napıyorlar o da önemli şimdi hastaneye hasta götürecekse kim olduğu önemli değil ama adam keyif için gezme için istiyorsa vermem.
Veririm. Belkide bir insanın aracını ödünç vermesi gerçekten tehlikelidir ama 'hayır' diyemiyorum. Prensip olarak ödünç araba almadım, büyük konuşmak istemem ama almam da. (Abimin, annemin ve babamınkini hariç tabii ki)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme