Babam dışında kimse aracımın direksiyonuna oturamaz..
Benim ehliyetimin olmadığı zamanlar, eski aracımızı babam çok verdi arkadaşları kullansın işlerini görsünler diye, nasıl kullanıyorlarsa, hep sağlam gitti bozuk geldi, cam motoru bozuldu, cam kırıldı, farlarında sorun oldu, sigorta kutusunda sorun oldu vs vs..
Emanetin canı g.tünde olurmuş o yüzden kimseye vermem.. Ne kendi aracımı ona veririm ne onun aracını kendim isterim
Babam ve En küçük Dayım haricinde kimseye vermem.
Ankette vermem işaretledim, çünkü babam,kardeşim ve en yakın birkaç arkadaşım dışında kimseye vermem. Kimseden de istemem.
peder hariç hiç kimseye emanet aracımı vermem verdirtmem bu konuda çok katıyım
Arabayi vermemeye calisirim daha dogrusu arac emanet edilmez.. bir zmanlar hala ogluna babamin minibüsüsnü emanet etmistim ( baba izindeyken ), kaza yaptik,kactik, yakalandik ve büyük bir bela basa geldi..bence verilmez..en azindan abi,kardes gerisi bence olmaz..kimse alinmasin,tabiki bir teneke parcasi esden dostan daha degerli degil..ama bir sorun cikarsa darginliklar ve problemler meydana gelir..
bende vermem diyordum ama insanın başına gelince değişiyor fikirler.
arkadaşım önceden arabasını satmıştı , daha sonra çocuğu ameliyat olacağından aracım 2-3 gün onda kaldı. yani olay gerçekleştiğinde hiç düşünmeden verdim.
ama normalde aracımı kimseyle paylaşmak istemem tabi
Şimdiii,Bir yakınım veya arkadaşım benden arabamı istedi ve bende vermiyorum dedim...Bana neden vermiyorsun derse ne diyeceğim?Sonuçta samimi olduğum benimle yakınlığı olan insanlar,vermem diyemem ayıp olur.bu yüzden her zaman yakınlarıma arabamı veririm. Ayrıca bu zaten bi makina, benim çevremdeki insanlardan daha değerli olamaz.
quote:
Orijinalden alıntı: playumb
Şimdiii,Bir yakınım veya arkadaşım benden arabamı istedi ve bende vermiyorum dedim...Bana neden vermiyorsun derse ne diyeceğim?Sonuçta samimi olduğum benimle yakınlığı olan insanlar,vermem diyemem ayıp olur.bu yüzden her zaman yakınlarıma arabamı veririm. Ayrıca bu zaten bi makina, benim çevremdeki insanlardan daha değerli olamaz.
elbette insandan daha degerli olamaz..ama farz et radara yakalandi, ödemiyor..kaza yapti, araba elinde kaldi...sagini solunu sürttü, bir sey diyemessin..olay bu.. tecrübelere dayanarak konusuyorum
tabi, herkesin kendi bilecegi is
adamına göre vereceğim kişilerde var vermeyeceğim kişilerde var... insanlık hali sonuçta birgün bende onlardan istemek zorunda kalabilirim... benim arabayı vereceğim kişilerinde benim gibi bakacaklarından şüphem yok...
Sonuçta bir teneke parçası samimi olduğum her insana veririm.Sevdiklerimden,arkadaşlarımdan değerli değil arabam.
quote:
Orijinalden alıntı: Muavinkonsolos
quote:
elbette insandan daha degerli olamaz..ama farz et radara yakalandi, ödemiyor..kaza yapti, araba elinde kaldi...sagini solunu sürttü, bir sey diyemessin..olay bu.. tecrübelere dayanarak konusuyorum
tabi, herkesin kendi bilecegi is
Doğru,sende haklısın hocam.O zaman iyi seçmek gerekiyor.
tek bir şartla veririm...
benim arabamın direksiyoruna alkollü geçmeyecek, alkollü geçmeyeceğine yemin ederse alsın arabayı aya gitsin umrumda olmaz..ama alkol alırsa birdaha araba almaya geldiğinde babayı alır
quote:
sanırım bundan 2 sene önceydi, teyzemin torununun sünnetindeyiz, kuzenim eve gitmek için benden aracı istedi, alkollü belli yürürken sağa sola sallanıyor.. Bende anahtarı vermem gitcekseniz ben götürüyüm dedim, götürüp geldim.. Allah korusun bi kaza falan yapsa ben babama ne hesap vereceğim?
arkadaşlarda istiyor ara sıra 1 tur atıyım şurdan dönüp geliyim vs vs diyorlar.. Onlara da vermiyorum, vermem.. Ne ben zor durumda kalıyım nede onlar zor durumda kalsın
Kesinlikle zorunlu bir durum dışında vermem. (Hastalık vb olaylar)
Vermem. Ayıp olmasın kısmına kadar gelir ise olay, kendim götürürüm.
Veririm. Nedenine gelirsek... Arkadaşlarım beni iyi tanıdığı için herhangi birşey yapacaklarını sanmıyorum. Kendileri istemeden birşey olsa dahi bana söyleyecekerine eminim. Zaten beni tanımayan biri ne yüzle arabamı isteyecek ki....
Yanlış düşünüyorda olabilirim...
Ben veririm ve gözüm arkada kalmaz.
Benim arabamı vereceğim kişi, benden arabayı isteyecek kişi zaten benim dostumdur. Keyfe keder istemez benden arabayı kimse çünkü benden arabamı isteyecek adam benim ahbabımdır ve yüzsüz olamaz. arabayı istedi ıkıla sıkıla ve binbir derdini anlata anlata.. İstemek vermekten daha zordur. Ona derim al kardeşim al dostum kendi arabanmış gibi rahat ol derim. Birşey olmaz arbanın kaskosu var. Sen işini gör yeter.. İnsanlık halidir dalgınlık olur yada başkasının hatası olur olur da olur, olsun kaskosu var. Cana gelmesin yeter.. Ha öyle hayvan varki araba benim değil der vurur köy yoluna haşat eder ama benim dostum yapmaz, benim dostum emanet malın kıymetini bilir daha dikkatli olur der ve geçerim çünkü gerçekten öyledir.
Ne veririm ne de alırım. Test sürüşünde bile rahatsız olurum.
arabam çok kıymetlidir iyi bakarım ama bir yere kadar. araç bana hizmet edecek, bu kural çiğnenemez. arabasız kalmayı mı yoksa yalnız kalmayı mı yeğlersiniz iyi düşünmek gerek.
hiç sevmem şu lafı ama araba "köpeği olsun" sahici dostun