Şimdi Ara

Kaza anında yaşadıklarınız ve hissettiklerinizi paylaşabilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
9.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilmiyorum böyle bir başlık var mı ama tecrübeleri anlatmak faydalı olabilir,önce benden olsun.

Geçen sene şehirler arası yolda otobanda 130 Km/h ile gideken kaydım.Puslu kapalı bir hava vardı ve müziğimi dinliyordum direksiyon elimin altında dönmeye başladığı anda soldaki bariyerleri görmem bir oldu.Sanırım Allahım diye bağırdım yolun karşısına uçacağımı ve herşeyin bittiğini düşündüm.(yerde dolu vardı ve görmemiştim)Neyse bu arada kontra yapma vs aklıma gelen ne varsa da yapmaya çalıştım,araç bir şekilde döndü ve arka tampon sol bariyere çarptı daha sonra önden sağdaki bariyerlere çarparak durabildim.Son çarpmadan önce de hızım düştüğü ve artık ölmeyeceğimi :) anladığımdan daha sakindim çarpmadan etkilenmemek için kendimi iyice sıktım ve koltuğa yapıştırdım. Gerçekten de çarpmadan fazla etkilenmeden araçtan hızlıca çıkabildim.Neyse devamında ise emniyet kemerinin yarattığı acı,reflektörü rüzgarda sabitlemeye çalışmak,olmadı fırlayan tamponu yola atarak yolu kesmek,yardım için duran arkadaşları seyretmek,polisin rüşvet istemesi vs geçti.En kötü kısım ise o sırada eşimin araması ve ona bunu uygun bir dille anlatma telaşıydı.Çekici ile birlikte geri dönerken adamlara yavaş gidin diye çıkışmam ve onların buna gülmesi ise olayın bonusu olmuştu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 4 Eylül 2007; 19:56:15 >

• Geçmiş olsun,ağır bir kaza yaşamadım,Allah kimseye yaşatmasın. İnsan herhalde şok geçirir ne yaptığını bilmez o anda... O andaki o şok zaten insanı perişan eder herhalde...

Dediğim gibi,Rabbim kimseye yaşatmasın...
  • valla ben gecens ene unoyla boğaz köprüsünde önümde ani fren yapan bir bayana çarptım.şöförlüğü yeni öğrendiğim zamanlardı.çok önemli bir hasar yoktu.ama o kadar ufak bir kaza yaptıktan sonra arabayı daha dikkatli kullanmaya başladığımı farkettim.kazayı yapana kadar sürat yapıyordum.yeni öğrenmiş olmanın hevesiyle.bazen can ve mal kaybına neden olmayan ufak kazalar insanın aklını başına getiriyor.

rabbim hiç kimseye kaza yaşatmasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PETERSBURG -- 4 Eylül 2007; 18:00:35 >
  • Geçen sene hızım yaklaşık 50 yada 60km idi. Saga sinyal verdim frene bastım o arada sert bastım herhalde yolda mazot varmış ama boydan boya. Kaydım resmen bi anda direksiyon kilitlendi sandım çünkü saga kırdım dümdüz gidiyordum öndeki kamyona çarptım çok talihsiz bir şekilde. Şimdi yolda nasıl boydan boya mazot olur demeyin İş yerinin yanında oto sanayi var bilerek döktüklerini öğrendim. Zaten kazadan sonra bir kaçtane çekici ve otoservis hemen başıma üşüştü. o şok ile hepsini kovaladım.
  • Kazayı ben yapmadım gerçi ama olayın içinde olan biri olarak;

Yağmurlu bir gündü. Hava esrarlı...(Fantastik olsun ) Misafirliğe gittik ve eve dönmek için taksi çağırdık. Duraktan taksi geldi ( Şahin marka ) ve bindik. Ben önde, Teyzem ve yeğenim arkada oturuyorlar. O esnada işlek bir caddeden gidiyoruz yolun ortasında da tretuvarlar var ancak bizim caddenin karşısında ki sokağa girmemiz ve dolayısıyla durup sola dönmemiz gerekiyor. Bahsettiğim sokağa dönmemiz için tretuvarın bir bölümünü kaldırmışlar ve oradan döneceğiz. Taksi sola yanaştı ve dönmek için arabaları izlerken birden yola fırladı. Ben, taksi daha yola çıkmadan olacakların farkına vardım çünkü karşı şeritten hızla bir araç bize yaklaşıyordu. "Yol taksicilerin" olduğu için şoförümüz arabayı dikkate almamıştı Hızlıca bize yaklaşan bir ışık topu ile birlikte...Buuuuuuuuuuuuum !! Sağdan araba bize şiddetli bir şekilde çarptı. İçinde bulunduğumuz arabanın sağ arka kapısı kullanılamaz duruma geldi, arka camı patladı ve araba 180 derece döndü. Dedim ya, olacakları önceden tahmin ettiğim için kaza anında neler olabileceğinden çok sağ çıkabilirsem neler yapabileceklerimi o esnada hızlıca düşündüm ve hemen aklıma yeğenim geldi çünkü ailesi yeğenime çok düşkündü ve bize emanetti. Kazadan hemen sonra arka koltuğa, önce yeğenime ve sonra teyzeme baktım. Teyzem yarı baygın ve yeğenim ise sağlamdı. Hemen arabadan indim ve sağ arka kapıyı açmak istedim ama nafile, kapı sıkışmış...O esnada yeğenimde olayın şoku olsa gerek sol arka kapıdan çıkmak yerine benim bulunduğum ön kapıdan çıktı. Hemen sonra, sağ arka kapı açılmayınca sol arka kapıya yöneldim ve Teyze mi çıkarttım. Ardından, (Allah razı olsun) bir vatandaş bizi hastahaneye götürdü. Suçun taksi şoföründe olduğunu gelen polislere anlatmak için olay mahaline geldiğimde, bize vuran aracın şoförününde alkollü olduğunu anladım. "Al birini vur ötekine" diyerekten oradan uzaklaştım...

• Yine bir gün... Ben ve rahmetli babam Kartal marka arabamızla gidiyoruz. Ben önde oturuyorum babam ise arabayı kullanıyor. O esnada aklıma "Şu dolmuşların hiç kaza yaptığını görmedim" diye düşünce hasıl oldu ve...Buuuuuuuuuuuuum !! Minübüs bize vurdu. Tabi o zamanlar yaşımız ufak ve kalbimiz temiz olsa gerek böyle bir düşünce ve ardından kaza meydana geldi...

Düzeltme: Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caps Lock -- 4 Eylül 2007; 19:31:24 >
  • vurdulu kırdılı bir kaza yapmadım Allah a çok şükür ama bir kere saat 13:30 civarı boğaz köprüsünü geçtim yaklaşık 1 1.5 km sonra falan frenin boşaldığını anladım şeridim de soldu çok fena bir duygu 110-120 ile gidiyosunuz araba otomatik vites ama fren tutmuyor neyse ki öyle yavaşlamamı gerektiren durmamı gerektiren durum olmadı trafik iyiydi yaktım dörtlüleri gazı bıraktım freni kökledim yavaş yavaş sağa kaykıldım yaklaşık 500-600 metrede durdum emniyet şeridinde...ama gerçekten kötü bir duygu durduktan sonra kitlendim yani 10 dk boş boş önüme baktım soldan arabalar vızır vızır geçiyor ama sanki ben doğanın içindeydim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bize bir kere bir araç arkadan vurdu, ortadaki bariyeri aşıp karşı kaldırıma fırladık. neyse ki diğer tarafta kırmızı ışık yanıyordu ve yol boştu. Çok ani oluyor ve başından sonuna kadar hiçbirşeyi kontrol edemiyorsunuz, kaza böyle birşey. neyse bizde bişey yoktu, sonra polisler geldi, çarpan adam emekli komisermiş, o yüzden suçu bize atmak istediler ama babamın da arkası sağlamdı, o yüzden karşı taraf suçlu bulundu
  • bir kere kaza yaptım oda buzun üstünde duran arabaya çarptım küfür ederek indim aşşa hasara baktım tampon tırnakları kırılmış far içeri kaymış biraz sonra arabaya atladığım gibi fıyy
  • quote:

Orjinalden alıntı: japon dostu

bir kere kaza yaptım oda buzun üstünde duran arabaya çarptım küfür ederek indim aşşa hasara baktım tampon tırnakları kırılmış far içeri kaymış biraz sonra arabaya atladığım gibi fıyy

Abi bu FIYYY olayına hoşgörü ile bakamıyacağım o yüzden
  • quote:

Orjinalden alıntı: japon dostu

bir kere kaza yaptım oda buzun üstünde duran arabaya çarptım küfür ederek indim aşşa hasara baktım tampon tırnakları kırılmış far içeri kaymış biraz sonra arabaya atladığım gibi fıyy

afferim iyi yapmışsın.içinde sahibi olmayan arabaya hasar verildiği zaman hemen ordan uzaklaşmak lazım zaten.büyük adamsın(!)
  • Bizde bir kere arkadaşlarla gece içmiş bir şekilde dolanırken (evet biliyorum her türlü banlanmayı hakeden bir davranış) arkadaş virajı alamadı ve bir apartmanın duvarına kafadan yaklaşıkkm ile çarptık. Çarpacağımızı anladığımda önce içimden arkadaşıma küfrettim ardından emniyet kemerim takılı olmadığı için tutuncak bir yer aradım ve kapı üstündeki tutma yerini iki elimle kavradım ve çarpmayı bekledim. O günden hatıra sağ omzum hala zorlayınca ağrı yapıyor.
  • simdiye kadar öyle büyük kaza yasamadim ama allah korusun öle bise olursa sok olabilirim her an
    :D
  • cok kaza yaptim..
    insallah bidaha yapmam...
    akillandim artik

sakin sakin kullancam
  • ehliyeti almadan önce çıkmış arabayla fink atarken(evet )hava ağustos çöl sıcağı,klima yok ve ben derinnn derinn düşüncelere dalmış giderken birden farkettimki orçonun biri şehirler arası yolda soldaki yola girmek için asfaltta durmuş karşıdan gelenlerden fırsat bulup içeri girmek için bekliyor arkasındada birkaç koyun frenlemiş onu bekliyor ben ayılmamla frene asılmam bir oldu ama imkansız mesafe yetmez yavaşlayabildiğim kadar yavaşladım derken sağa mıcıra emniyet şeridine kaçtım oradan yarıp devam ettim ama o günkü o şoku asla unutamam dikize baktım benden sonraki herkes aynısını yapıyor adam iyi bir küfür yemiştir.

Not:Bilgilendirmek için eklemek istedim tek şeritli çift yönlü eski tip şehirler arası yolda sola dönüş yapmak için genelde böyle sapakların civarında cep bırakılır,buraya girilir ve araç trafiğinin uygun olduğu anlarda çıkılır ve gerekli manevra yapılır.Yolun ortasında beklemek hem kendiniz hemde gidiş veya geliş yönündeki araçlar için ciddi bir tehlikedir.

• Adana Antalya yolunu bilen varsa çok kötü bir yol oldugunu bilirler.

arabayı teyzemin oglu kullanıyordu. arabada 5 kişiydik. hepimiz uyuyorduk. sagolsun teyzemin ogluda viraja girer girmez bizi yanlız bırakmıyarak uyumuş. o anda gözümü bir açtım daga dogru gidiyoruz. sol teker asfalltan düşmüş arabada bir çığlık koptu kuzen aniden bir sağa kırdı. bu sefer yan yan gidiyoruz önümüz uçurum. sol sağ filan en sonunda sol çamurluk yol kenarındaki yansıtıcıya çarptı durduk.yolun boş olması kurtardı bizi.tabi birde lastiklerin iyi olması. arabanın sadece lastikleri yamulmuş onuda Antalyada fark ettik. yani birşey olmamıştı. o anda b.ku yedik demişim ama ben hatırlamıyorum arabadakiler söyledi
  • Bingöl-Muş arasında Transit ile gidiyorduk gece saat 2-3 civarı. Hızımız 100-110 civarıydı. Anayolun ortasına bir traktör parketmiş,ne ışık ne reflektör hiçbirşey yok. Şoför arkadaş tanminen 15-20 metre kala farketti traktörü aynı anda karşıdanda süratli bir araba geliyordu. Sol şerite çıktık karşıdaki arabada sağa kırdı. Bu kez öldük demiştim ama ölmedik İndik karşıdan gelen şoförle beraber. Traktör sürücüsünü aramaya. Tarlanın ortasında koşan bir gölge farkettik muhtemelen başına geleceği tahmin etti şerefsiz.

Yüreğimiz ağzımıza geldi. Bir süre sonra ancak sakinleşebilmiştik.
  • Çok şükür bugüne kadar hiç kaza yapmadım. Ama bir kaç kez gördüğüm ve iyi ki de ben değilim diye dua ettiğim için hep her an kaza yapabilirim endişesiyle trafikte temkinli giderim. Herkese de öneririm. Hiçbir şey sizin ve karşınızdakinin canından daha kıymetli değil. Hele arkamızda bırakacaklarımız. Her arabaya bindiğinizde tüm sevdiklerinizi aklınıza getirin lütfen.
  • ŞOKKKKK

• su güne kadar 2 kaza yaptım 2side cok büyük caplı deil
    1.sinde benim corsadayım dahada yeni almısız 7binde araba gözüm gibi bakıyorum arabaya neyse gidiyoruz ümitköyde bi tane palio geldi vurdu yana dagıttı arabamı benimde nevrim döndü yapıstım herifin bogazına arkadaslar zor ayırdı vallaha ilk kazamda o sokla öldüredebilirdim dallamayı yandan vurmus zaten sinirliyim gelmis bide üste cıkmaya calısıo attı benim sigortalar orda yapıstım bogazına ilk kazam oldugu icin cok kötü olmustum 1 ay kadar düzgün süremedim hep korkuyla sürmüştüm
    2.sinde bi bayana carptım 2 taraftada suc vardı bunda daha temkinliydim yapılacak işlemleri sırasıyla yaptım ve olay yerinden ayrıldım gerci eve gidince abim pert ediodu beni bu kacıncı lan nası sürüyorsun arabayı diye

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.