Şimdi Ara

Kaza anında yaşadıklarınız ve hissettiklerinizi paylaşabilir misiniz? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
9.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Altın orfoz'un yazısını okuyunca yaşadığım diğer kazayı anlatmak istedim.
    2001 yılıydı sanırım gidiş geliş ve virajlı bir yolda akşam 9-10 sıralarında oldu.Kaza esnasında yaşadıklarımı sonradan bölük pörçük hatırlıyorum ama o an tek hatırladığım direksiyonu sıkıca tuttuğum ve önümde açık duran hava yastıkları ve kapımı açmaya çalışan insanlar.Bana nasılsın diye sorduklarında kaza yaptığımı anladım ki bu soruyu bana 15 dakikadır soruyorlarmış ama ben cevap vermeden oturuyormuşum.Neyse ilk işim arabanın içinde ayaklarımı hareket ettirmeye,yerinde olup olmadılarını hissetmeye çalışmak oldu.Sonunda araçtan çıkardılar ve yere yatırdılar o an far ışıklarından gördüğüm aracımın arka kısmının olmadığı ama hala nasıl olduğunun bilincinde değildim.Yardım edenlerden bir aracın arka koltuğuna beni yatırdılar ve o zaman söylediler bir kamyonla çarpışmışım ve kamyon şarampole yuvarlanmış,sürücü iyimiş.Şiddetli bel ve baş ağrılarıyla yaklaşık 1 saatlik yoldan dönerek hastaneye kaldırdılar.Omzumda ve el bileğimde kırık vardı,kaburgaların arasında çarpmanın şiddeti ile yırtılmalar vs. olmuş.1 haftaya yakın hastanede 3 ay civarı da evde yatmak zorunda kaldım.Kamyon şöförü de aynı hastanedeydi ve bacaklarında ciddi kırıklar vardı platin taktılar.
    Hastanede yatarken üstüme gelen kamyonun ışıklarını ve aracım kendi etrafında dönerken gözümün önünden geçen ağaçları hatırladım.Arabam daha iki yaşında 99 model Corolla pert oldu.Kazanın sebebi ise bayır aşağı aracını bırakmış olan kamyoncunun virajı alamamasıydı.Kaza sonrası ise tutanaklar mahkeme vs. çok uğraştık.Böyle durumda aileler hemen hastaneye geliyor ama aslında bir kişinin tanıdık bir avukatla kaza yerine gitmesi lazım çünkü o esnada tutulan raporu bilirkişiye de sevk etseler aşmak kolay olmuyor.
    Kamyon o kadar hızlıymış ki bana çarptıktan sonra yerde 50 metre kadar fren izi olmasına rağmen köprüden uçmuş ve 7-8 tane ağacı devirerek karşı tepeye çıkmıştı.Bana ise tam iki kapının ortasındaki direkten çarpmış arka koltuğun yarısı, bagaj,lastik, şasi ve tavanın da yarısını da parçalamıştı.Yaşadığıma hala inanamıyorum,tabi arabayı görenler de.
    Şu an ise aynı yolda o kadar yavaş gidiyorum ki ve her viraj öncesi muhakkak sellektör yaparım gündüzse de kornaya basarak uyarırım.Kaza yaşamak insanı o kadar etkiliyor ki yılların kamyoncusu ve şimdi de sürücü kursu öğretmeni olan kayınpederime bile yola çıktığımızda sürekli yavaş git,sollama vs. akıl veririm,tabii adam artık bana alıştığı için bir şey diyemiyor

Kaza anında yaşadıklarınız ve hissettiklerinizi paylaşabilir misiniz?

Yukarıdaki olaydan sonra arabanın durumunu gösteren fotoğraf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 16 Kasım 2007; 2:10:45 >

• Ters şetitten gelen ..... şahsiyete çarpmamamk için yapılan manevra ve takabinde sürdüğün arabanın sana kalleşliği. Saygılar

Arkadaşlar kazayı 6 ay önce Ümraniye imes yolunda 80 km hızla yaptım. 2 takla atıp orta aydınlatma lambasına çarparak durabildim. Buna sebebiyet ise ters yönden sokağa girmeye çalışan ... biir idi. ilk kez ani bir manevra yapmam gerekti malesef kontrolü kaybettim. Kimsenin başına vermesin o duyguyu. Dikkat edelim biraz daha yavaş gidelim . Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimeSLoRD -- 16 Kasım 2007; 2:36:24 >

• Allah korumuş geçmiş olsun.
  • yha şu wurupta kaçanlara sinir oluyorum bir 2 sene önce c200 wrken 2 kere öle yaptılar wurup kaçtılar belki o anın psikolojisiyle kaçıosun ama karşı taraftanda sağlam bi hayır dua alıyosunuz bunu bilin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EagleGlance -- 16 Kasım 2007; 13:51:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: altin-orfoz

3-4 yıl evvel ..urfadan silvana doğru gidiyorum urfadan benzin aldım yola çıktım ..hilvana bir 15-20 km mesafe var yol tenha hızım 90 km civarı gece 2 suları araba dacia solenza ..bir rampa var çıkıyorum rampanın tepesine çıktım çıkmak üzereyim farları gördüm damperli beyaz bir man kamyon..o esnada yol çizgilerine baktım kamyon yol çizgilerini ortalamıştı ...kaptırmış geliyor azrail yani.. eyvah dedim üzerime geliyor ölecem herhalde dedim ama bunlar saliseler içinde cereyan ediyor tüm gücümle direksiyonu sağa kıvırdım.. kamyonunsol ön tekerini gördüm dönen bijonlarını .. güm diye bir ses ve kırılan bir şeyler .. kamyon çarpttı hiçbirşey olmamış çekti gitti adi heriff.. arabanın lastiği o çarpmanın etkisiyle patlamıştı ..araba yalpalıyor şarampole düşmemek için direksiyonu sıkıca tuttum .. sağa çekecem şarampol bir metrelik yolun kenarında duracak yer yok .. jantın üzerinde gittim bir süre ama kalbim 120 vuruyor ..ölmemiştim hayret birşey azrail bir karış yanımdan geçti gitti ..arabaya çarpttı ama bana çarpmadı o anda zaten hiçbirşeyin önemi kalmıyor beyin 2x2 yi hesaplayamayacak kadar dibe vuruyor ..
    boş bir yol kenarı buldum kenara çektim kontağı kapattım arabayı stop ettim ..bagajdan el fenerini aldım arabanın darbe gören yerlerine baktım kaputu açtım benzin kokusu varmı baktım .. akan kokan yanan birşey yoktu .. kutup başını çıkartayım dedim olmadı

jant gazoz kapağı gibi eğilmiş lastik patlamış ..yapacak birşey yok ..

etraf ıssız bir tek yarım ay birkaç yıldız hafif ruzgar ve man kamyonun çarpttığı dacia ve ben

yoldan gelen geçen yok geçsede duracağı yok malum pkk dağ başı gecenin körü

stepneyi çıkardım bagajdan o ne stepne inik .. tubless lastik ama inmiş ...şamprelsiz stepne inmeye mahkum ..ondan sonra her arabamda stepnenin içine şamprel koydurdum .. şu anda bmw ninde stepnesi şamprelli ..

lastik inik ama jant sağlam ..llastikte minimize hava var .. lastiği değiştirmek istedim sonra ..bu kazadan sonra bunlarla uğraşılmaz dedim .. arabada battaniyede bulundururum her zaman ..allah muhafaza eğer yolda izde başıma bir iş gelir hesap defteri kapanırsa üzerime bulvar gazetesi örtmesinler diye uzun yola çıkarken hep battaniye alırım .. aldım battaniyeyi bagajdan geçtim arka koltuga gecenin hayrından sabahın şerri iyidir diye vurdum kafayı yattım .. sabah lastiği değiştirdim inik stepnenin üzerinde 1-2 km gittim benzinlik .. arabayı oraya parkettim gittim lastik jant aldım geldim taktım yola çıktım tekrar

arabada görünürde birşey yok çamrluk eğilmiş far tampon kırılmış gibi

ama ARABA İÇ KANAMA GEÇİRMİŞ haberim yok .. o darbe ile direksiyon kutusundan akis miline kadar diferansiyele kadar darbe yememiş yer kalmamış enerjiyi soğurmamış aksam yok .. o salıncaktaki vidalar jiletle kesilmiş gibi kopmuş... sonra götürdüm diyarbakır sanayiye yaptırdım komple ve arabanın mazisi kirlendi diye sat bunu bana diyen ilk kişiye sattım kamyon çarpttığını söyledim ama yinede aldı 3 milyar ucuz diye ..sadece sol çamurluk boyalı bir araba ..

sonra o yoldan geçen yıl geçtim bana yardımcı olan tamirciye uğradım arabayı değiştirdim tabiiki bu dönemde .. hatrı var yardımcı oldu diye uğradım bir çay içeriz dedim .. oturduk sohbet ettik ..ya dedim bu yolu genişlettilermi dedim .. abi dedi ..

yol aynı yol ama senin araba yola oturmuyordu yolu sen o yüzden dar sanıyordun dedi.. yol güzeldi sen bilmiyordun dedi..

şimdiki araban yola oturur dedi.. o yüzden dedi yol geniş gibi hissedersin dedi..

o arabayı doğuya gelecem diye almıştım ...

dağa taşa vurur dönerkende satarım diye ...ama canımızdan oluyorduk az daha ..

şu gerçek hiçbirşey candan daha kıymetli değil...

şimdi gece yola çıkarsam şayet karşıdan gelen ve gelişini begenmediğim arabaya selektör yapıyorum karşılıgını almazsam ..kenardan kenardan gidiyorum

karşıdan gelen arabanın durumuna bakıyorum ..hoşuma gitmedimi yana çekip bekliyorum

gözümün içine içine bakıyor şöforu ne yapıyor diye .. varsın bir saat geç gideyim ama gideyim

giden döner hasta olan iyileşir hapse yatan çıkar.. ama ölen dönmez

tabii ki bu arada tüm bunlar yaşandığında panik yapmayacak bir arkadaşımı ve abimi aradım .. şurdayım kaza geçirdim herhangi bende herhangi bir durum yok diye yerimi ve durumumu bildirdim ..

bu arada
    kajmer88 babana ve kardeşine allahtan rahmet geride kalanlarına sabır diliyorum ..

bu yazı çok güzel ve anlam yüklü fekat yazan kişi sonsuz ban yemiş ..

yinede yazı için tesekkurler ...

• araba şahin 3-4 sene önce dedemin vefaatine kastamonuya giderken arabada zincir falan yok 50-60 la giderken buzlu yolda takla attık.
    1-2 metre boyunda tarlaya 2-3 kere takla atarak tepe takla indik. arabada 7 kişiydik (sülalece ). allah korudu burnumuz bile kanamadı.
  • tek yaşadığım her şeyin o an bittiğini düşünmek ve hiç yapamamın ne olduğunu anlamak insan kelime-i şehadet getiremiyor en azından ben getiremedm o yuzden hyatımda çok şey değişti ama bu aaralar aşk acısı çekiyorum ve arabayı almak istemiyorum benim sitresimi attığım tek şey o bunu çok ciddi soylemedi demeyin yakında ankarada ist. yolunda 22 yaşındaki genç kaza yaparak oldu diye duyarsanız şaşırmayın pedala bastıkca basasım gelio işe bile arabayla gitmiyorum o yuzden dun eve Allah tan sağlam geldim ama çok kotu geldim
  • Bugün de ben bir kaza yaptım maalesef.

Bulunduğum yerde bugün kar vardı. Sabah 11 gibi cep telefonum çalınca uyandım. Arayan kardeşimdi. Bindiği otobüsün kaza yaptığını, ama iyi olduğunu, herhangi bir kırığı çıkığı olmadığını söyledi. Anneme haber verip vermemek arasında gidip geldim sonunda da haberi verdim. Annem epey evhamlı bir insan olduğu için kardeşimi aramış. Aynısını ona da söylemiş ancak bunun yanında otobüsün ağır hasarlı olduğunu da eklemiş. Tabi annem hemen bana da söyledi. Hemen otobüsün yanına gitmemi emredince arabaya atladım ve yola çıktım.

Otobüsün kaza yaptığı yer bulunduğum yere yakın olduğu için(54km) kısa zamanda oraya ulaştım. Otobüsü görünce şok oldum çünkü sandığımdan daha hasarlıydı. Ancak ortada kimseler yoktu. Bir beş dakika dolandıktan sonra annemden telefon geldi: Kardeşim kaza mevkine yakın bi ilçenin hastanesindeymiş. Hemen yola çıktım tabi. Endişem de gitgide artıyor...

İlçeyi hemen buldum, şimdi fellik fellik hastaneyi arıyorum. Aha bulduk.. Bir güzel haber daha, kardeşim yokuşun bitişindeki kavşağın orada garip garip dikiliyor. Hemen inmem lazım. İniyorum ve iner inmez yokuşun tamamen buz olduğunu farkediyorum. Frene basıyorum fakat nafile... Hayvan gibi kızaklıyor. Çaresizlik içinde yokuşun bitişindeki kavşaktan herhangi bir aracın çıkmamasını dilerken sürpriz bi şekilde sağdan kocaman bi BMC çöp kamyonu geliyor. Sağ çamurluk ile kapı arasına şiddetlice vuruyor.

Öyle bir vurdu ki rahat bi 20 metre sürüklendim. Hemen inip bi kontrol ettim. Sağ çamurluk, kaput, ayna,sinyal lambası tamamen dağılmış.Radyatörde anlam veremediğim bi şekilde delinmiş. Ustaların söylediğini göre 4000YTL'den daha fazla. Herkes gibi umrumda değil tabiki. Kardeşimin o otobüsten sağsağlim çıktığını görmek benim için en büyük hediye oldu. En kötü günüm böyle olur inşallah.

Bende bir şey yok bu arada. Kafayı cama vurdum sadece. Yalnız yavaş yavaş şişiyor. Bakalım ne kadar sürecek.

• Bende ilk aracımı aldığım ilk gün gayet güzel bir şekilde kullandım geldim ehliyetimde daha 2 aylık fln daha sonra tam park edicem bizim burda park yeri yokuş üzerinde ve dar bir sokakta geniş alamadan dik parkediyorsunuz neyse havada tam alacakaranlık ben direk daldım trafikte var arkada, aracın burnunu soktum bir anda sağ arka kapıdan bir ses... Kafayı sola bir çevirdim taksiciler bana bakıyor(taksi durağı var). Sağa baktım ve evet Honda CRV nin tamponunun tam köşesi benim sağ arka kapıma denk gelmişti.. ama ben inemedim o an.. aracın ilk günü ilk aracım ve ben tam parkederken kaza yaptım.. Bu kadar küçücük bir kazada bile bir an insan şok yaşayabiliyor. Neyse taksiciler geldi araca baktılar ama ben hala araçta duruyorum dediler geçmiş olsun fln dedim sağolun ve sonra cesaretimi topladım araçtan indim kapıya doğru yöneldim.. Çarptığımda gelen inanılmaz yüksek sese rağmen araçta çok hafif bir göçme vardı.. boya kalkmamıştı.. oh çektim kendi içimden. babamı aradım baba aşşağı gelirmisin dedim geldi baba dedim ben arabayı çarptım o da dedi canın sağolsun olum.. ve benim moralimi bozmamak için neresinde ne var diye bile sormadı bakmadı.. aldı beni yukarı çıkarcak ben gösterdim bişi yok takma kafanı dedi.. işte babalık böyle birşey çıktım yukarı ama aklım arabada.. ailede herkes olur bunlar dedi biraz rahatlattılar beni..
    ama genede o akşam uyumam biraz zor oldu.. malum ilk gün ilk kullanış ilk araba..

Bunlar birşey değil tabiki şehir içinde bunların olması çok normal ama bu bile benim aklımı başıma getirdi daha dikkatli kullanmam gerektiğini anladım.. çünkü gerçekten saliselik bir olay kaza.. bir anda bir saniyeden bile az bir sürede..
    O yüzden en iyi sürat aracı kontrol edebileceğimiz sürattir...

• 2 hafta kadar oluyor.ekmek almak için durmuştum ekmeği aldım arabaya binip aynalardan arkaya baktım ve sola doğru göbeğe girmek için yürüdüm.daha 3 metre gitmeden müthiş bir ses geldi.önümde bi araba döne döne 20 metre filan gitti durdu.kazanın şokuyla önce 4 lüleri yaktım ve arabadan indim.hemen aklıma arkada oturan oğlum ve yanımdaki eşim geldi ikiside arabadan indiler bişeyleri yoktu.karşı arabaya doru yürüdüm ve gelene bişeyiniz varmı diye sordum yok abi dedi geçmiş olsun derken dünyalar benim oldu.çünkü suç bendeydi ve öbür araba 2 3 sefer fırıldak gibi dönerek ve kaldırım kenarı modelli araba doluydu hiç birine çarpmamıştı.ben hemen trafiği çağıralım dedim öbür sürücü çok yalvardı abi çağırma sen suçlusun uğraşmayalım yaptırıver sen dedi.bi kaç sefer ısrar ettim ama çok yalvardı galiba evrakları eksikti(alkollu değildi).onlara ve eşimle oğluma bi şey olmamasının sevinciyle tamam dedim.ertesi gün sanayiye gittik benim araba 300 tl fila tuttu onun arabasıda 500 filan 3 günde yaptırttım ve ikisinide ödedim.bana arkadaşlarım filan çok kızdı trafik çağırsaydın diye ama öbür sürücü garibandı arabayıda abisi yeni almış.çok dua etti bana sağolasın diye o yüzden gözüm arkada kalmadı.ha bu ara bende memurum yani 800 tl çok önemli benim için ama cana gelmedi ya kredi kartlarıyla yaptırmıştım öderim inşallah.o anda hiç bi şeye hakim olamıyorsunuz sadece allahım takla atmasınlar diye dua ettiğimi hatırlıyorum.

• Bundan yaklaşık 4 sene önce ankara yolundan bursaya girmek üzereyiz,havada aşırı yağmurlu anayol bile göl olmuş bardaktan boşalırcasına yağıyordu yağmur.O zamanlar çevre yolu açılmamıştı bilenler için söylüyorum tam coco-cola fabrikasının önüne gelmek üzereydim.O zamanda yol bölünmüştü fakat karşı tarafa geçebilmek mümkündü düşük bir banket vardı sadece.
    Araba doluydu annem babam ve eşyalarla doldurmuştuk arabayı bursadaki eve eşya taşıyorduk araba oturmuştu nerdeyse.Araba ise 94 broadway.yagmurlu diye 80 le gidiyordum ki yağıştan dolayı görüşte düşmüştü.En sol şeritten gidiyorum başka araba yok etrafta sadece ilerde en sağ şeritte emniyet şeridine çekmiş bir araç vardı.
    O aracı gördüm fakat duruyordu araç ta toros 25 plaka daha sonra haraket edince (zaten kısa farlar açıktı gündüz olmasına rağmen) korna çaldım ve adam haraket etti.Refleks olarak ayağımı gazdan çektim ama sağa cıkıp hızlanır sandığim için frene basmadım(bence o anda amacı karşı yöne girmekti)ama adam direk önüme kırdı kaçacak yerim yok sağa kırsam torosun yarısı sağda yarısı solda sola kırsam düşük banket.O anda frene bastım ama yerler su pek bir etki göstermedi o anda dan diye geldi vurdu sağdan bizi sola attı düşük bankete uştuk allahtan karşı şerit ile arası en az 10 m boşluk vardı.
    O anda pek bişey hissetmedim ama banketten düşerken arabanın altı sürttü cazır cuzur ki keçi gibi yüksek araç.
    Allahtan hepimiz iyiydik,önümde göstergede araba stop etmiş akü lambası dikkatimi çekti ve birden sanki rüyadan uyanmış gibi oldum inip arabaya baktık adam bizim çamurluğa vurmuş çamurluk yırtyılmış,kaputun çamurluk üstünde kalan kısmı ezilmiş hemen ileride 300-400 m ötede polis barakası vardı eskiden hız kontrolleri falan yaparlardı şimdi onlarda kalktı gerçi.
    Neyse polisler geldi baktı adam suçlu ama kaza yaptınız 2 nizede 100er küsür ceza yazıcaz dedi sonra sen arkadan geliyosun adam deli mi manyakmı dikkat etmen gerekirdi yinede 8 de 3 suç bulunur sizde dedi yani karşı tarafa ödetemezsiniz dedi.Torosu kullananda araç kaydı diyor be gerizekalı en sağdaki duran araç kayar mı?
    Olayın masrafında değilim o zaman 280 ytl ye yaptırdık
    Yani işin özeti bundan sonra trafiktede olsa sağımdaki aracın sola cıkacağından şüphe edersem sollamam iyice uyarırım siz ne kadar iyide olsanız trafik birey işi değil asla trafikteki diğer sürücülere güvenmeyin her zaman hata yapacaklarmış gibi düşünün siz benim kadar şanslı olamayabilirsiniz

• bu arada kajmer88 başın sağolsun allah başka acı keder vermez umarım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.