Şimdi Ara

Kaza anında yaşadıklarınız ve hissettiklerinizi paylaşabilir misiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
1
Favori
9.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: eggy13

ŞOKKKKK

Kaza anında yaşadıklarınız ve hissettiklerinizi paylaşabilir misiniz?

Tam N-Cap testi gibi olmuş

Geçmiş olsun bu arada, nasıl oldu?
  • Bundan 5 sene önce rahmetli babamın kullandıgı arabayla kaza yaptık. Aksaray-Ortaköy yolu üzeri hızımız 120 km civarıydı. Sert bir viraja girdik. Karışımızdan virajı içten alan bir transit gelince babam o hızla kafa kafaya girmemek için direksiyonu ani bir şekilde kıvırdı.Transiti çok aradım ama bulamadım daha sonra. Yolda kalmayı başardık fakat araba taklalar atmaya başladı. Ben arkada oturuyordum kardeşim ve babam öndelerdi. Emniyet kemeri kullanılmaması sonucu ikiside yaşamını kaybetti. Ben sadece taklalarla birlikte birkaç kez gökyüzü ile asfaltı gördügümü hatırlıyorum. Kafam tavana birkaç kere çarpınca sert olarak bayılmışım,omuzum kırılmış. Uyandıgımda hastanedeydim. Babamı ve kardeşimi bu kaza sonucu arabadan fırlama ve sıkışmayla kan kaybı sonucu kaybettim. O günden sonra yıllarca bırakın araba sürmeyi binemedim bile. Düşündükçe ağlarım, o an hiç birşey yapamıyorsunuz, direksiyonda elinizde olmadıgı için çaresizce olacakları bekliyorsunuz. Olay birkaç saniyede oluyor ama o an o kadar çok şey düşünüyorsunuz ki... Acı bir fren sesi, takla sonucu gümbür gümbür sesler ve bağırışlar duyuyorsunuz. Kardeşimin 'babaaa' deyişini hiç unutamadım hala kulağımda... Arabamız 99 sienaydı. O günden sonra hiç görmedim, bakamadım, kaskodan parasını aldık. Allah kimseye kaza vermesin. Çok acı birşey.

• Başın sağolsun hayat herşeye rağmen devam ediyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: kajmer88

Bundan 5 sene önce rahmetli babamın kullandıgı arabayla kaza yaptık. Aksaray-Ortaköy yolu üzeri hızımız 120 km civarıydı. Sert bir viraja girdik. Karışımızdan virajı içten alan bir transit gelince babam o hızla kafa kafaya girmemek için direksiyonu ani bir şekilde kıvırdı.Transiti çok aradım ama bulamadım daha sonra. Yolda kalmayı başardık fakat araba taklalar atmaya başladı. Ben arkada oturuyordum kardeşim ve babam öndelerdi. Emniyet kemeri kullanılmaması sonucu ikiside yaşamını kaybetti. Ben sadece taklalarla birlikte birkaç kez gökyüzü ile asfaltı gördügümü hatırlıyorum. Kafam tavana birkaç kere çarpınca sert olarak bayılmışım,omuzum kırılmış. Uyandıgımda hastanedeydim. Babamı ve kardeşimi bu kaza sonucu arabadan fırlama ve sıkışmayla kan kaybı sonucu kaybettim. O günden sonra yıllarca bırakın araba sürmeyi binemedim bile. Düşündükçe ağlarım, o an hiç birşey yapamıyorsunuz, direksiyonda elinizde olmadıgı için çaresizce olacakları bekliyorsunuz. Olay birkaç saniyede oluyor ama o an o kadar çok şey düşünüyorsunuz ki... Acı bir fren sesi, takla sonucu gümbür gümbür sesler ve bağırışlar duyuyorsunuz. Kardeşimin 'babaaa' deyişini hiç unutamadım hala kulağımda... Arabamız 99 sienaydı. O günden sonra hiç görmedim, bakamadım, kaskodan parasını aldık. Allah kimseye kaza vermesin. Çok acı birşey.

Başınız sağolsun.

• @eggy13,@Caps Lock sizlerde sağolun.
  • 2 büyük kaza yaşadım birisi 3 sene önce idealtepede bi caddeden gidiyoruz birden araba fırladı focus annem o an ayyy dedi babam kaçarım belki diye gaza bastı kimseye birşey olmadan kurtulduk ikincisi sümbülle geçen ay yakacık real e giderken kaygan zeminde bir passat kaydı babamla ben gürültüye döndük arkaya baktıkki passat 206 yı altına almış bize geliyo aldı bizim bagajıda sağolsun 206 pert olmuştu birde bnm arkadaş çanakkalede hocasına çarpmıştı benim yurdun önünde onunda fotoları var. kia ile çarptı focusların hb lerinin çok sağlam olduğuna şahit oldum ama sedanlar için aynı şeyi söyleyemicem

• yer Konya tarih 08.02.1996 saat 23 civarı. arkadasımın r12 sini o zaman acemi olmama ragmen ben kullanmak istiyorum diyerek cevre yolunda almıstım. sektire sektire arabayı kaldırdıktan sonra eve gitmek için cevre yolunun solundaki bir cebe girip ısıklarda bekledim. ama yolun bos oldugunu gorup kırmızı ısıkta sola dogru dondum. ama bir aracı hesaba katmamıstım o da tramvay. tramvayın sesini duydugumda bir taraftan arkadasım bagırarak kufur ediyordu bir taraftan da içimden işte simdi ...çtık demeye kalmadan sol arka kapıdan tramvay arabaya carptı. Tramvay fazla hızlı olmamasına ragmen araba oldugu yerde abartısız 180 derece dondu. Apar topar arabadan indik. arka koltukta arkadasımın kız arkadası vardı, hemen ona baktık yerde basından kanlar akar bir vaziyette otururken gorunce benim dunyam o zaman degişti. insan sanki kendinden cıkıyor baska bir aleme geciyor. Arkadasım kız arkadasını kucaklayıp orada yardıma gelen birisinin arabasına binerek hemen hastaneye gitmişti. Bense ortada kaldım ve ne yapacagımı sasırmıs vaziyette polisle işlemleri hallettim. ama ne yaptıgımı hatırlamıyorum. allahtan kız arkadasın durumu iyiydi, ama vicdan azabından aylarca ne araba kullanabildim ne de kendime gelebilmiştim. Araba ise hafiften u seklini almıstı.

• ben 3 defa küçük hasarlı kaza yaptım üçündede kazayı yaptığım anda tepemden aşağı kaynar su dökülmüş gibi oldu.allah hiçkimseye kaza bela vermesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikitilkitr -- 5 Eylül 2007; 9:50:05 >
  • quote:

Bundan 5 sene önce rahmetli babamın kullandıgı arabayla kaza yaptık. Aksaray-Ortaköy yolu üzeri hızımız 120 km civarıydı. Sert bir viraja girdik. Karışımızdan virajı içten alan bir transit gelince babam o hızla kafa kafaya girmemek için direksiyonu ani bir şekilde kıvırdı.Transiti çok aradım ama bulamadım daha sonra. Yolda kalmayı başardık fakat araba taklalar atmaya başladı. Ben arkada oturuyordum kardeşim ve babam öndelerdi. Emniyet kemeri kullanılmaması sonucu ikiside yaşamını kaybetti. Ben sadece taklalarla birlikte birkaç kez gökyüzü ile asfaltı gördügümü hatırlıyorum. Kafam tavana birkaç kere çarpınca sert olarak bayılmışım,omuzum kırılmış. Uyandıgımda hastanedeydim. Babamı ve kardeşimi bu kaza sonucu arabadan fırlama ve sıkışmayla kan kaybı sonucu kaybettim. O günden sonra yıllarca bırakın araba sürmeyi binemedim bile. Düşündükçe ağlarım, o an hiç birşey yapamıyorsunuz, direksiyonda elinizde olmadıgı için çaresizce olacakları bekliyorsunuz. Olay birkaç saniyede oluyor ama o an o kadar çok şey düşünüyorsunuz ki... Acı bir fren sesi, takla sonucu gümbür gümbür sesler ve bağırışlar duyuyorsunuz. Kardeşimin 'babaaa' deyişini hiç unutamadım hala kulağımda... Arabamız 99 sienaydı. O günden sonra hiç görmedim, bakamadım, kaskodan parasını aldık. Allah kimseye kaza vermesin. Çok acı birşey.

kardeş çok üzüldüm başınız sağolsun Allah rahmet eylesin.

• 3-4 yıl evvel ..urfadan silvana doğru gidiyorum urfadan benzin aldım yola çıktım ..hilvana bir 15-20 km mesafe var yol tenha hızım 90 km civarı gece 2 suları araba dacia solenza ..bir rampa var çıkıyorum rampanın tepesine çıktım çıkmak üzereyim farları gördüm damperli beyaz bir man kamyon..o esnada yol çizgilerine baktım kamyon yol çizgilerini ortalamıştı ...kaptırmış geliyor azrail yani.. eyvah dedim üzerime geliyor ölecem herhalde dedim ama bunlar saliseler içinde cereyan ediyor tüm gücümle direksiyonu sağa kıvırdım.. kamyonunsol ön tekerini gördüm dönen bijonlarını .. güm diye bir ses ve kırılan bir şeyler .. kamyon çarpttı hiçbirşey olmamış çekti gitti adi heriff.. arabanın lastiği o çarpmanın etkisiyle patlamıştı ..araba yalpalıyor şarampole düşmemek için direksiyonu sıkıca tuttum .. sağa çekecem şarampol bir metrelik yolun kenarında duracak yer yok .. jantın üzerinde gittim bir süre ama kalbim 120 vuruyor ..ölmemiştim hayret birşey azrail bir karış yanımdan geçti gitti ..arabaya çarpttı ama bana çarpmadı o anda zaten hiçbirşeyin önemi kalmıyor beyin 2x2 yi hesaplayamayacak kadar dibe vuruyor ..
    boş bir yol kenarı buldum kenara çektim kontağı kapattım arabayı stop ettim ..bagajdan el fenerini aldım arabanın darbe gören yerlerine baktım kaputu açtım benzin kokusu varmı baktım .. akan kokan yanan birşey yoktu .. kutup başını çıkartayım dedim olmadı

jant gazoz kapağı gibi eğilmiş lastik patlamış ..yapacak birşey yok ..

etraf ıssız bir tek yarım ay birkaç yıldız hafif ruzgar ve man kamyonun çarpttığı dacia ve ben

yoldan gelen geçen yok geçsede duracağı yok malum pkk dağ başı gecenin körü

stepneyi çıkardım bagajdan o ne stepne inik .. tubless lastik ama inmiş ...şamprelsiz stepne inmeye mahkum ..ondan sonra her arabamda stepnenin içine şamprel koydurdum .. şu anda bmw ninde stepnesi şamprelli ..

lastik inik ama jant sağlam ..llastikte minimize hava var .. lastiği değiştirmek istedim sonra ..bu kazadan sonra bunlarla uğraşılmaz dedim .. arabada battaniyede bulundururum her zaman ..allah muhafaza eğer yolda izde başıma bir iş gelir hesap defteri kapanırsa üzerime bulvar gazetesi örtmesinler diye uzun yola çıkarken hep battaniye alırım .. aldım battaniyeyi bagajdan geçtim arka koltuga gecenin hayrından sabahın şerri iyidir diye vurdum kafayı yattım .. sabah lastiği değiştirdim inik stepnenin üzerinde 1-2 km gittim benzinlik .. arabayı oraya parkettim gittim lastik jant aldım geldim taktım yola çıktım tekrar

arabada görünürde birşey yok çamrluk eğilmiş far tampon kırılmış gibi

ama ARABA İÇ KANAMA GEÇİRMİŞ haberim yok .. o darbe ile direksiyon kutusundan akis miline kadar diferansiyele kadar darbe yememiş yer kalmamış enerjiyi soğurmamış aksam yok .. o salıncaktaki vidalar jiletle kesilmiş gibi kopmuş... sonra götürdüm diyarbakır sanayiye yaptırdım komple ve arabanın mazisi kirlendi diye sat bunu bana diyen ilk kişiye sattım kamyon çarpttığını söyledim ama yinede aldı 3 milyar ucuz diye ..sadece sol çamurluk boyalı bir araba ..

sonra o yoldan geçen yıl geçtim bana yardımcı olan tamirciye uğradım arabayı değiştirdim tabiiki bu dönemde .. hatrı var yardımcı oldu diye uğradım bir çay içeriz dedim .. oturduk sohbet ettik ..ya dedim bu yolu genişlettilermi dedim .. abi dedi ..

yol aynı yol ama senin araba yola oturmuyordu yolu sen o yüzden dar sanıyordun dedi.. yol güzeldi sen bilmiyordun dedi..

şimdiki araban yola oturur dedi.. o yüzden dedi yol geniş gibi hissedersin dedi..

o arabayı doğuya gelecem diye almıştım ...

dağa taşa vurur dönerkende satarım diye ...ama canımızdan oluyorduk az daha ..

şu gerçek hiçbirşey candan daha kıymetli değil...

şimdi gece yola çıkarsam şayet karşıdan gelen ve gelişini begenmediğim arabaya selektör yapıyorum karşılıgını almazsam ..kenardan kenardan gidiyorum

karşıdan gelen arabanın durumuna bakıyorum ..hoşuma gitmedimi yana çekip bekliyorum

gözümün içine içine bakıyor şöforu ne yapıyor diye .. varsın bir saat geç gideyim ama gideyim

giden döner hasta olan iyileşir hapse yatan çıkar.. ama ölen dönmez

tabii ki bu arada tüm bunlar yaşandığında panik yapmayacak bir arkadaşımı ve abimi aradım .. şurdayım kaza geçirdim herhangi bende herhangi bir durum yok diye yerimi ve durumumu bildirdim ..

bu arada
    kajmer88 babana ve kardeşine allahtan rahmet geride kalanlarına sabır diliyorum ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altin-orfoz -- 5 Eylül 2007; 12:24:06 >

• Ben de acınızı yürekten paylaşıyorum,sevdiklerimizi unutamayız ama kaleme almak daha da zordur, çok teşekkür ederiz buna rağmen bizimle paylaştığınız için.
    quote:

Orjinalden alıntı: WarSaw

quote:

kardeş çok üzüldüm başınız sağolsun Allah rahmet eylesin.

• hafif bi kaza,
    van da
    en işlek caddeye, ben, park halinde iken arkaya bakmadan çıktım ve bir minibüs sol ön tekerin hemen arkasndan vurdu.
    benim araba broadway, minibüs pejo.
    iki araç ta birbirine yapıştı.
    çarpma anında inanılmaz yüksek bi çarpma sesi oldu. ben sol ayağım debriyaja basılı ama sağ ayağımda gaz pedalında basılıydı.
    böyle bi 2-3 sn basılı kaldı.(araba bağırıyodu gaz a bastığımdan dolayı)
    sonra kendime geldim, gaz dan ve debriyajdan ayağımı çekip kontağı kapattım
    sağ ön kapıdan çıktım.....vsvsvs
  • quote:

Başın sağolsun kardeş

• Altın orfoz'un yazısını okuyunca yaşadığım diğer kazayı anlatmak istedim.
    2001 yılıydı sanırım gidiş geliş ve virajlı bir yolda akşam 9-10 sıralarında oldu.Kaza esnasında yaşadıklarımı sonradan bölük pörçük hatırlıyorum ama o an tek hatırladığım direksiyonu sıkıca tuttuğum ve önümde açık duran hava yastıkları ve kapımı açmaya çalışan insanlar.Bana nasılsın diye sorduklarında kaza yaptığımı anladım ki bu soruyu bana 15 dakikadır soruyorlarmış ama ben cevap vermeden oturuyormuşum.Neyse ilk işim arabanın içinde ayaklarımı hareket ettirmeye,yerinde olup olmadılarını hissetmeye çalışmak oldu.Sonunda araçtan çıkardılar ve yere yatırdılar o an far ışıklarından gördüğüm aracımın arka kısmının olmadığı ama hala nasıl olduğunun bilincinde değildim.Yardım edenlerden bir aracın arka koltuğuna beni yatırdılar ve o zaman söylediler bir kamyonla çarpışmışım ve kamyon şarampole yuvarlanmış,sürücü iyimiş.Şiddetli bel ve baş ağrılarıyla yaklaşık 1 saatlik yoldan dönerek hastaneye kaldırdılar.Omzumda ve el bileğimde kırık vardı,kaburgaların arasında çarpmanın şiddeti ile yırtılmalar vs. olmuş.1 haftaya yakın hastanede 3 ay civarı da evde yatmak zorunda kaldım.Kamyon şöförü de aynı hastanedeydi ve bacaklarında ciddi kırıklar vardı platin taktılar.
    Hastanede yatarken üstüme gelen kamyonun ışıklarını ve aracım kendi etrafında dönerken gözümün önünden geçen ağaçları hatırladım.Arabam daha iki yaşında 99 model Corolla pert oldu.Kazanın sebebi ise bayır aşağı aracını bırakmış olan kamyoncunun virajı alamamasıydı.Kaza sonrası ise tutanaklar mahkeme vs. çok uğraştık.Böyle durumda aileler hemen hastaneye geliyor ama aslında bir kişinin tanıdık bir avukatla kaza yerine gitmesi lazım çünkü o esnada tutulan raporu bilirkişiye de sevk etseler aşmak kolay olmuyor.
    Kamyon o kadar hızlıymış ki bana çarptıktan sonra yerde 50 metre kadar fren izi olmasına rağmen köprüden uçmuş ve 7-8 tane ağacı devirerek karşı tepeye çıkmıştı.Bana ise tam iki kapının ortasındaki direkten çarpmış arka koltuğun yarısı, bagaj,lastik, şasi ve tavanın da yarısını da parçalamıştı.Yaşadığıma hala inanamıyorum,tabi arabayı görenler de.
    Şu an ise aynı yolda o kadar yavaş gidiyorum ki ve her viraj öncesi muhakkak sellektör yaparım gündüzse de kornaya basarak uyarırım.Kaza yaşamak insanı o kadar etkiliyor ki yılların kamyoncusu ve şimdi de sürücü kursu öğretmeni olan kayınpederime bile yola çıktığımızda sürekli yavaş git,sollama vs. akıl veririm,tabii adam artık bana alıştığı için bir şey diyemiyor

• quote:

Başınız sağolsun.

Allah kimseye kaza bela göstermesin.Ne kadar dikkatli olsakta başka dikkatsizler yüzünden olan bize oluyor.

Çok şükür başımdan büyük bir kaza geçmedi.Yalnız kazaya ramak kala 2 kez tehlike atlattım.

Gece 12 civari.Bir arkadaşla sabahtan beri dışarıdaydık.Önümüzde iki araç var,sol şeritteyiz.Bu sıcak havalarda çevre yollarının ortasında bulunan kaldırımlardaki ağaçları,çimleri koca su dolu tankerlerle birlikte hortumla suluyorlar.Belli ki dikkatsizlik sonucu biraz yolu ıslatmışlar.Önümüzdeki ikinci araç bir anda kaymaya başladı.Araç yolun ortasında 360 derece dönüyor.En son kaldırıma çarpıp biraz orta şeride kayarak durdu.Önümüzdeki o kadar ani fren yaptı ki Allah'tan aradaki mesafeyi açık bırakmıştım da rahatça durabildim.Yoksa inanin arabanın durması mümkün değildi.

İkincisi de elmadağdan geliyoruz.Bilenler bilir or-an şehrine gitmek için o yol üzerinde bir tünel var.Ailecek aracın içindeyiz.Tünelde hiç bir aydınlatma yok.Akşam sırasında da güneş tam tünelin üzerinden batıyor.Yolda giderken sürekli gözüme geldi.Tünele bir girdim hiç birşey göremiyorum.Güneş gözümü o kadar almış ki karanlığa girince gözüm alışamadı.Hemen farları yaktım ama nafile.Ancak farın yanması nedeniyle yol kenarındaki çizgiler parlamaya başladı.O çizgileri takip ederek tünelin sonuna kadar gidebildim.Önümde bir araç yoktu Allah'tan.

ALLAH KİMSEYE KAZA GÖSTERMESİN.TRAFİKTE LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM.HEM KENDİNİZİ HEM KARŞI TARAFI DÜŞÜNÜN.

• Çok sağolun arkadaşlar. Geçmişte kaldı artık, yapacak birşey yok. Daha dikkatli kullanıyorum artık. Ama böyle agır kazalardan sonra insanın araba sürerken aklına aniden o an geliyor. Hemen arabayı sağa çekiyorum o zaman ve kendime gelmeye çalışıyorum. Bir arkadaşımda aynı şeyleri söylüyor. O da 100 metre uçurumdan tempra ila aşağı yuvarlandı. Emniyet kemeri sayesinde kurtuldu. Bilenler bilir Düziçi-Osmaniye yolu arası kanlıgeçit.
  • çok geçmiş olsun herkese.Özellikle sana kajmer acını unutturmak için ne gerekirse çok geçmiş olsun herkese altin orfoz süpersin
  • evet altın-orfoz sade anıdan ziyade insana ders çıkartabilecek şeylerde söylemiş.Paylaşım için teşekkürler
  • kajmer biraderim başın saolsun....
    altın_orfoz haklısın sölediklerinde.Saol
  • quote:

Orjinalden alıntı: asilx

quote:

Başın sağolsun kardeş

başın sağolsun krdeşim , bizimde okurken gözlerimiz doldu allah sağlık sıhhat versin hepimize en önemlisi bu işte :(

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.