Şimdi Ara

Kaza anında yaşadıklarınız ve hissettiklerinizi paylaşabilir misiniz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
9.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acımı paylaştığınız için sağolun arkadaşlar. Herkese ilgisi için teşekkür ederim. Benim amacım topice uygun olan yaşadığım olayı yazmaktı. Ön plana çıkan başka şey oldu ama olsun...
  • sekiz sene once idi

bir musteriye gidiyorduk yanimda bilader hic canimiz gitmek istemiyordu cunku adam surekli bir seylerden sikayet edip duruyordu

neyse ciktik yola

gidiyoruz genisce bir yol dumduz karsidan belediye otobusu geliyor bayagi uzakta yasli bir adam yola atladi otobus fren yapti sagsol yapti dedye otobus carpiyodu falan derken bizde yaklastik o refleksle frene bastim sanirim carparsa veya otobus tekrar onume kirar dusuncesi belki frenledim
    araba kaymaya basladi o sirada yasli adam yolun butarafina gecti ama geri gelir gibi oldu ileri geri yapti bu arada ben kayiyorum hic aklima gelmiyor sola kacmak geldi aklim dan ama otobus durmus sonra saliseler tukendi ve ve ben yasli adama carptim adam cama kadar cikti cam kirildi sonra adam yer dustu indik arabadan bir kac kisiye el kaldirdik kimse durmadi karsida taksiciler vardi onlardan da ses yok adami koyduk arabaya dogru hastaneye neyse beni hastane karakolu na aldilar adami acile rontgene falan adam komada

beni de attilar karakola sabah mahkeme var dediler

ertesi gun bir avukat bulduk avukat tutuksuz yargilanmami istedi savcida mirin kirin etti basta hakli olarak sonra serbest birakti
    adam iki uc gun sonra kendinegeldi bizde ziyarete gittik cocuklari falan vardi adam 85 yasinda imis adamlar dedi biz davaci degiliz babam hep yapiyor bir birinin basini yakacak diyorduk gencsinde ddediler bizde dedik hastanne masraflarina karismayin o zaman dedik yok falan dediler zorla kabul etirdik

bir on gun daha kaldi hastanede ertesi gun taburcu olacak amca rahmetli oldu maalesef
    tabi benim dava yaralanmaya sebebiyetten olume sebebiyete dondu

yinede davaci olmadilar allah razi olsun

simdi daha dikkatli kullanmaya calisiyorum daha sakin daha sabirli
    allah kimse ye vermesin selametle kalin

• @kajmer88

Başınız sağolsun gerçekten çok üzüldüm. Mekanları Cennet olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: polotje

sekiz sene once idi

bir musteriye gidiyorduk yanimda bilader hic canimiz gitmek istemiyordu cunku adam surekli bir seylerden sikayet edip duruyordu

neyse ciktik yola

gidiyoruz genisce bir yol dumduz karsidan belediye otobusu geliyor bayagi uzakta yasli bir adam yola atladi otobus fren yapti sagsol yapti dedye otobus carpiyodu falan derken bizde yaklastik o refleksle frene bastim sanirim carparsa veya otobus tekrar onume kirar dusuncesi belki frenledim
    araba kaymaya basladi o sirada yasli adam yolun butarafina gecti ama geri gelir gibi oldu ileri geri yapti bu arada ben kayiyorum hic aklima gelmiyor sola kacmak geldi aklim dan ama otobus durmus sonra saliseler tukendi ve ve ben yasli adama carptim adam cama kadar cikti cam kirildi sonra adam yer dustu indik arabadan bir kac kisiye el kaldirdik kimse durmadi karsida taksiciler vardi onlardan da ses yok adami koyduk arabaya dogru hastaneye neyse beni hastane karakolu na aldilar adami acile rontgene falan adam komada

beni de attilar karakola sabah mahkeme var dediler

ertesi gun bir avukat bulduk avukat tutuksuz yargilanmami istedi savcida mirin kirin etti basta hakli olarak sonra serbest birakti
    adam iki uc gun sonra kendinegeldi bizde ziyarete gittik cocuklari falan vardi adam 85 yasinda imis adamlar dedi biz davaci degiliz babam hep yapiyor bir birinin basini yakacak diyorduk gencsinde ddediler bizde dedik hastanne masraflarina karismayin o zaman dedik yok falan dediler zorla kabul etirdik

bir on gun daha kaldi hastanede ertesi gun taburcu olacak amca rahmetli oldu maalesef
    tabi benim dava yaralanmaya sebebiyetten olume sebebiyete dondu

yinede davaci olmadilar allah razi olsun

simdi daha dikkatli kullanmaya calisiyorum daha sakin daha sabirli
    allah kimse ye vermesin selametle kalin

Arkadaşım geçmiş olsun diyorum,çok üzücü bir durum.
    Çok dikkatli araba kullanan bir arkadaşım bir alışveriş merkesine park edecek hızı 30-40 ama o sırada sevgilisiyle tartışan kız önüne atlıyor ve vuruyor.Neyse hemen kaldırıyorlar,hastaneye götürüyorlar (orada sevgilisiyle de barışmış) ciddi bir yaralanma yok ama bizim çocuk, kızın başını asfalta çarptığı andaki sesi hala anlatır.

• evet ya allah kimseye kaza bela vermesin.
  • Neler mı hıssedıyor ınsan Kesınlıkle tekrar dusununce bıle tuylerım dıken dıken oluyor.Ben de kucuk yasta uyuklayan bır otobus sofurunun kurbanlarından bırı olacaktım.Kısaca soleyım cok kısa bır zaman ıcıne gctıgını bılıyorsunuz ama o kısa zamanda kulagınızda bır metal yıgınının ezılme seslerı aklınızda sayısız dusunce....Iste boyle bır sey kaza...Kaza sonrasını hıc sorma cunku 1 yıla yakın lastıgı olan hıc bır araca bınmedım
  • Eski arabyla Erciyes'te karlı bi havada öndeki arabanın aniden durmasıyla manevra yapıp spin aklıma geldi benim de. Araba 2 spin attı ve geri geri şaranpole oturdu. Eğer yan girse en az 3 takla atardık. Kontrol tamamen benden çıktıktan sonra hissettiklerim çaresizlik ve korku. Özellikle taşla dolu şaranpolden aşağı doğru kayarken taşların sesi çok ürpertimşit beni. Tek yapabildiğim yüksek sesle Ayet-El Kürsi yi okumak olmuştu.
  • kajmer88, kardeşim babana ve biricik kardeşine Allah rahmet eylesin, sana ve ailene de sabır versin. Çok üzücü bir durum.. Hayat devam ediyor, Allah geride kalanlara göstermesin böyle acıları.

Çevremde o kadar araba manyağı olarak bilinirim. Modifiyeyi severim filan, ama arabaya bindim mi herkesin kemerini taktırırım. Frenlerin, süspansiyonun bilmemnenin sağlam olmasına dikkat ederim. Arabaları çok severim ama dünyada en pisi pisine ölüm arabada olan ölümdür bence. Trafik kazasında ölenin yeri cennet olmalıdır, inşallah baban ve kardeşin de seni orda bekliyo olurlar..

Dikkatli olalım, tedbirimizi alalım.. Lütfen..
  • quote:

Orjinalden alıntı: kajmer88

Bundan 5 sene önce rahmetli babamın kullandıgı arabayla kaza yaptık. Aksaray-Ortaköy yolu üzeri hızımız 120 km civarıydı. Sert bir viraja girdik. Karışımızdan virajı içten alan bir transit gelince babam o hızla kafa kafaya girmemek için direksiyonu ani bir şekilde kıvırdı.Transiti çok aradım ama bulamadım daha sonra. Yolda kalmayı başardık fakat araba taklalar atmaya başladı. Ben arkada oturuyordum kardeşim ve babam öndelerdi. Emniyet kemeri kullanılmaması sonucu ikiside yaşamını kaybetti. Ben sadece taklalarla birlikte birkaç kez gökyüzü ile asfaltı gördügümü hatırlıyorum. Kafam tavana birkaç kere çarpınca sert olarak bayılmışım,omuzum kırılmış. Uyandıgımda hastanedeydim. Babamı ve kardeşimi bu kaza sonucu arabadan fırlama ve sıkışmayla kan kaybı sonucu kaybettim. O günden sonra yıllarca bırakın araba sürmeyi binemedim bile. Düşündükçe ağlarım, o an hiç birşey yapamıyorsunuz, direksiyonda elinizde olmadıgı için çaresizce olacakları bekliyorsunuz. Olay birkaç saniyede oluyor ama o an o kadar çok şey düşünüyorsunuz ki... Acı bir fren sesi, takla sonucu gümbür gümbür sesler ve bağırışlar duyuyorsunuz. Kardeşimin 'babaaa' deyişini hiç unutamadım hala kulağımda... Arabamız 99 sienaydı. O günden sonra hiç görmedim, bakamadım, kaskodan parasını aldık. Allah kimseye kaza vermesin. Çok acı birşey.

Başın sağolsun, allah sabır versin ...

• Bi keresinde çok düşük bi hızda kaza yapmıştım benim aracımın sinyali kırılmış, diğer aracın boyası atmıştı. Kazadan sonra bi sürü angarya yaşayacak olmanın sıkıntısı yıldırım hızıyla üstüme çökmüştü neyseki büyük bi kaza değildi.

Bi keresindede şehirdışında kaza tehlikesi ile karşılaşmıştım ve o an kan beynime sıçramıştı, neyseki panik yapmadım ve atlattım.

Kajmer88 yaşadığın olay çok üzücü başın sağolsun, Allah hepimizi kazalardan korusun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kajmer88

Bundan 5 sene önce rahmetli babamın kullandıgı arabayla kaza yaptık. Aksaray-Ortaköy yolu üzeri hızımız 120 km civarıydı. Sert bir viraja girdik. Karışımızdan virajı içten alan bir transit gelince babam o hızla kafa kafaya girmemek için direksiyonu ani bir şekilde kıvırdı.Transiti çok aradım ama bulamadım daha sonra. Yolda kalmayı başardık fakat araba taklalar atmaya başladı. Ben arkada oturuyordum kardeşim ve babam öndelerdi. Emniyet kemeri kullanılmaması sonucu ikiside yaşamını kaybetti. Ben sadece taklalarla birlikte birkaç kez gökyüzü ile asfaltı gördügümü hatırlıyorum. Kafam tavana birkaç kere çarpınca sert olarak bayılmışım,omuzum kırılmış. Uyandıgımda hastanedeydim. Babamı ve kardeşimi bu kaza sonucu arabadan fırlama ve sıkışmayla kan kaybı sonucu kaybettim. O günden sonra yıllarca bırakın araba sürmeyi binemedim bile. Düşündükçe ağlarım, o an hiç birşey yapamıyorsunuz, direksiyonda elinizde olmadıgı için çaresizce olacakları bekliyorsunuz. Olay birkaç saniyede oluyor ama o an o kadar çok şey düşünüyorsunuz ki... Acı bir fren sesi, takla sonucu gümbür gümbür sesler ve bağırışlar duyuyorsunuz. Kardeşimin 'babaaa' deyişini hiç unutamadım hala kulağımda... Arabamız 99 sienaydı. O günden sonra hiç görmedim, bakamadım, kaskodan parasını aldık. Allah kimseye kaza vermesin. Çok acı birşey.

çok kötü oldum ya hem de ikisinide kaybetmişsin başın sağolsun arkadaşım umarım bundan sonra hep güzel şeyler yaşarsın..

• bende bi keresinde kötü bişey yaşamıştım ama soğukkanlılıkla atlattım . demirciköy - sarıyer yolunu bilen bilir , tek şeritlik gidiş geliş yoldur . sakin olarak geliyorum yanımda dayım var . 100 m ötede bi viraj var ve karşıdan gelen bi kamyon , yavaş geldiği için arkasında biriken arabalar , tek şerit olduğu için geçemiyolar . bundan dolayı viraja girerken yavaşladım ama viraj olduğu için görünmüyo , tam dönerken karşı taraftan üstüme gelen bi arabayla irkildim . soğukkanlılıkla frene asılıp hafif sağ yaptım kıl payı yanımdan geçti , arabalar sıra sıra olduğu için arkada naptı bilmiyorum , tam olayın şokundayken gittiğim yolun sağında ormana uçmuş bi araba gördüm insanlar inmiş yardım istiyorlardı , büyük ihtimal karşıma çıkan araba yüzünden kaza yapmışlardı . çarpmamak için sağ yaptılar diye tahmin ediyorum . ama bütün gün onu atlatamadım . çok kötü bişey aşırı dikkatsiz insanlar var vede düşüncesiz . .. hepinize tşk.

• yaklaşık bundan 3 yıl önceydi. tem otoyolundan ikinci köprüye giderken kavacık yakınlarında aracımız arıza yapmıştı ve bizde aracı emniyet şeridine çekip ne olduğunu anlamaya çalışıyırduk. ön koltukta arkadaşımla beraber oturmuş servise telefon ederken, birden büyük bir patlama sesi ile beraber heryerin tamamen kararması, hiç bitmeyecekmiş gibi gelen sürüklenme ve metal seslerinin birbirine karışması.... korkmaya bile fırsat bulamadan, kazayı göremeden bir süre sonra derin bir sessizlik kaplıyor her yeri. kısa süreli bir duraksamadan sonra kendimizi şöyle bir kontrol edip dışarı çıkyoruz. arabanın arkasında bitane kia kamyonet yapışmış, içiçe geçmişler aracımızla. sürücüsü sıkışmış içerde kurtarılmayı bekliyor. neyseki ufak tefek sıyrıklarla ve bir hafta süren sırt ağrılarıyla kazayı ucuz atlatıyoruz. aracımıza çarpan kamyonetin sürücüsü, lastiğinin patladığını ve direksiyon hakimiyetini kaybettiğini, 90 km süratle hiç fren yapmadan bize çarptığını söyledi. buı kazadaki en büyük şansımız emniye şeridinde önümüzün boş olması ve emniyet şeridi boyunca sürüklenmiş olmamızdı. ya otobana savursaydı bizi, yada önümüzde başka bir araç olsaydı neler olurdu. tam 17 metre sürüklenmişiz o kazada. Trafik kazalarında vefat edenlerin yakınlarına başsağlığı, Allah'tan sabır dilerim. Allah hepinizi kazalardan korusun.

Kaza anında yaşadıklarınız ve hissettiklerinizi paylaşabilir misiniz?

• Arkadaşlar yazdıklarınızı okuyunca bir tuhaf oldum inanırmısınız bundan böyle biraz daha yavaş ve daha dikkatli araç sürmeye karar verdim, keşke araç kullanan herkes şurda yazdıklarınızı okusa ders alsa,
    trafikte 3 S (Saygı, Sevgi, Sabır) kuralını uygulasa da böyle kaza ve belalar olmasa....
  • @ kajmer88,

yazdıklarını okuduğumda inan içim acıdı.. allahtan babana ve kardeşine rahmet, sana da başsağlığı diliyorum.

umarım burada yazılanlar hepimize ders olur; bizim başımıza da gelmeden hepimiz ders alırız..
  • daha öncede yazmıştım kaza anında neler hissettiğimi ama şimdi aklıma çok önceden yaptıgımız bir kaza geldi.5-6 sene oldu herhalde.

otobüsle Adana'dan Hataya gidiyorduk yolda askeri konvoy vardı tanklar filan çok uzun bir konvoy.şöför tek tek sollamaya başladı.iki tane tankın arasına girdik.

öndeki Tank asvaltta bir kaydı asfalttan düştü sonra çıktı filan tabi biz bu arada durduk arkadaki tank bize bir çarptı ama durmuyor tank. bizim şöför frene basıyor otobüs kayıyor kornaya filan basıyor artık uçuruma dogru gidiyoruz. neyse en sonunda durdu asker.sonrası zaten malum herkez aşşagıya indi asker bir ton fırça yedi filan. neyseki kimseye birşey olmamıştı..

şimdi düşünüyorumda gülesim geliyor.. kaç kişinin başına gelebilirki bindigi araca tank çarpması..

bu arada trafik kazasında yakınlarını kaybeden arkadaşlar başınız sagolsun. bende 1 sene önce dedemi kaybettim çok acı bir durum :(

• öncelikle şunu belirteyim.ben dokuz yaşımda koltuğa oturdum.sene 1991.
    14 yaşımda izmire giderken babam bana kullandırmıştı arabayı.
    bu elbet övünelecek durum değil.babam bana nasıl güvenip de arabayı verirdi.hayret içerisindeyim şimdi.

ben asla çocuğuma ehliyet aldırmadan sürücü koltuğuna oturtmam.güvenmek ayrı mesele.o madalyonun diğer yüzü.

neyse konuya döneyim.
    benim ilk ve inşallah son kazam da olur 2004 aralık ayında maltepe-cevizli minübüs yolunda oldu.

nedense o akşam bende bi huzursuzluk vardı.eve ben dışarı çıkıyorum dedim.
    babam nereye diye sormuştu.kadıköye dedim.
    gitme geç oldu dedi.dinlemedim.
    kadıköye gitmek istediğim yere ulaştım.park ettim.arabada kaldım.canım inmek istemedi.tekrar çlıştırdım.fenerbahçeye bi uğrayım dedim.oraya gittim.hatta yerde buldum koydum arabayı.indim arabadan.daha kitlemeden tekrar arabaya bindim.

canım hiç bişey istemiyordu.eve gitmekten başka.
    maltepeye kadar sahilden geldim.benzin aldıktan sonra minibüs yolundan eve doğru gelirken dalmışım.
    bişey düşünüyorum ama ne?
    o zamanlar da sigara içiyorum.ağzımda sigara var.

önümdeki minibüs durmuş.müşteri bekliyo.ben hala gidiyorum.son anda gördüm.frene bastım.yok duramazdım.hızım fazla idi.
    sola kaçmak istedim.doblo vardı yanımda.olmadı.kaçamadım.yapackbişey yoktu ve vurdum arkadan.doblo istifini bozmadı..

o an anladım trafikte kimse yanlız değil.başkalarının hatalarınıda biz örtmeliyiz.
    o benim düştüğüm durumu önceden fark etseydi ya da ona göre davransaydı ( en azından frene basabilir beni önüne alabilirdi , yapmadı .egosu ağır bastı.istifini bozmadan gitti)

benim vurmam la ağzımdaki sigaranın ön cama çarpıp kıvılcımlar çıkardığını gördüm.
    aman Allahım. 14 yaşında sıfır hata ile istanbuldan izmire giden ergin 23 yaşında kaza yapmıştı.

arabadan indim.minibüsde boşaldı zaten başka minibüse bindiler.
    minibüs şöförü çok rahattı.geçmiş olsun dedi.saol dedim.kusura bakma dedim.
    herkesin başına gelir dedi.

polisi çağırdık.
    bende arkadaşı aradım.babamı al gel dedim.sonra babamı aradım.durumu anlattım.
    babamın ilk dediği

sende birşey var mı?
    yok
    karşıda ?
    yok

geçmiş olsun geliyorum dedi.

ben o arada arabayı inceliyorum.arabanın altı su olmuş.radyatörü besleyen plastik su kabı kırılmış.sular akıyor.ben kaputu açmaya çalışıyorum.bi yandan elim sıcacık.ama önemsemiyorum.açmam lazım kaputu.gözümle görmem lazım.açmayı başardım.ama kapatamıyorum.bırakım öyle.

10 dakika sonra babamla arkadaşım geldi.
    tekrar geçmiş olsun dediler.
    o esnada arkadaşım bana sen iyi misin diye sordu.iyiyim yok bişeyim.
    peki bu kanlar ne.
    bi baktım.gömlek ve pantalonmda kan izleri var.
    kaputa baktım.oradada var.
    sonra elimin sıcaklığı geldi aklıma.
    meğer elim kanıyormuş.hiç bakmadan daldırdım elimi kaputu açmak için.elim kesilmiş.
    ufak bi sıyrık ama kan akıyor devamlı.

babam polislerin birazdan geliceğini ,ruhsatı vermemi söyledi.
    ruhsat mı?
    arabada.
    arabayı aradım.yok.
    ordaydı.maltepede benzin alırken gördüm elimdeydi.acaba ordamı düştü.
    has...tir.
    kötü oldu.ama düşürmem .neden düşüreyim.bütün paspasları yola serdim.silkeliyorum.
    babam çekti kolumdan.sakin ol.hala kazanın etkisindesin.düşün.sakin ol.al bi sigara.
    bekle..

sonra babam tekrar arabaya yöneldi.oda aradı yok.ben daha sigaradan iki fırt çekmeden tekrar arabanın içine girdim.ruhsat arıyorum.
    hem kusurluyum hemde ruhsat yok.
    ergin böyle olmaması lazım.bu duruma düşmemen lazım derken bi baktım ki ruhsat vitesin oradaki boşlua kadar gitmiş.
    106 larda vitesin ön tarafı boştur.kokpitin altına girmiş.
    o an öyle bi sevindim ki arabanın kaputuna yattım.sanki güneşleniyorum.
    sırtıma bişeyler batıyor ama banane.ruhsatı buldum.

polislerde geldi.
    sanki son dakikda gol attım.
    raporlar tutuldu.tamam herkes evine gidecek.biz pet şişedeki suyu boşalan soğutma suyuna ilave ettik ve eve doğru geldik.

arabanın kaskosu da yoktu.
    babam sen işine bak benn hallederim dedi.

ikinci kez şaşırdım.
    bana çok koydu.

şimdi aracı değiştirdik.
    babam onu satıp bana peşin olarak verdi.
    ben yeni bir araba aldım.
    iki hafta öncede babam beni aradı.
    oğlum dedi arabanı sürttüm.
    kafamdan kaynar sular boşaldı.
    başladım sorular sormaya.
    nereye gittin?
    ne işin vardı?

babam sadece alt tarafı arabayı çizdirmişti.
    telefonda kızmıştım babama.
    sonra 3 sene önceki kazam aklıma geldi.

resmen rengim kızardı.utandım kendimden.
    babam gelince eve süt dökmüş kedi gibiydi.
    çekiniyordu benden.

baba ddim ..ktiret.
    bi de sarıldım babama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 12 Eylül 2007; 1:06:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: individual

öncelikle şunu belirteyim.ben dokuz yaşımda koltuğa oturdum.sene 1991.
    14 yaşımda izmire giderken babam bana kullandırmıştı arabayı.
    bu elbet övünelecek durum değil.babam bana nasıl güvenip de arabayı verirdi.hayret içerisindeyim şimdi.

ben asla çocuğuma ehliyet aldırmadan sürücü koltuğuna oturtmam.güvenmek ayrı mesele.o madalyonun diğer yüzü.

neyse konuya döneyim.
    benim ilk ve inşallah son kazam da olur 2004 aralık ayında maltepe-cevizli minübüs yolunda oldu.

nedense o akşam bende bi huzursuzluk vardı.eve ben dışarı çıkıyorum dedim.
    babam nereye diye sormuştu.kadıköye dedim.
    gitme geç oldu dedi.dinlemedim.
    kadıköye gitmek istediğim yere ulaştım.park ettim.arabada kaldım.canım inmek istemedi.tekrar çlıştırdım.fenerbahçeye bi uğrayım dedim.oraya gittim.hatta yerde buldum koydum arabayı.indim arabadan.daha kitlemeden tekrar arabaya bindim.

canım hiç bişey istemiyordu.eve gitmekten başka.
    maltepeye kadar sahilden geldim.benzin aldıktan sonra minibüs yolundan eve doğru gelirken dalmışım.
    bişey düşünüyorum ama ne?
    o zamanlar da sigara içiyorum.ağzımda sigara var.

önümdeki minibüs durmuş.müşteri bekliyo.ben hala gidiyorum.son anda gördüm.frene bastım.yok duramazdım.hızım fazla idi.
    sola kaçmak istedim.doblo vardı yanımda.olmadı.kaçamadım.yapackbişey yoktu ve vurdum arkadan.doblo istifini bozmadı..

o an anladım trafikte kimse yanlız değil.başkalarının hatalarınıda biz örtmeliyiz.
    o benim düştüğüm durumu önceden fark etseydi ya da ona göre davransaydı ( en azından frene basabilir beni önüne alabilirdi , yapmadı .egosu ağır bastı.istifini bozmadan gitti)

benim vurmam la ağzımdaki sigaranın ön cama çarpıp kıvılcımlar çıkardığını gördüm.
    aman Allahım. 14 yaşında sıfır hata ile istanbuldan izmire giden ergin 23 yaşında kaza yapmıştı.

arabadan indim.minibüsde boşaldı zaten başka minibüse bindiler.
    minibüs şöförü çok rahattı.geçmiş olsun dedi.saol dedim.kusura bakma dedim.
    herkesin başına gelir dedi.

polisi çağırdık.
    bende arkadaşı aradım.babamı al gel dedim.sonra babamı aradım.durumu anlattım.
    babamın ilk dediği

sende birşey var mı?
    yok
    karşıda ?
    yok

geçmiş olsun geliyorum dedi.

ben o arada arabayı inceliyorum.arabanın altı su olmuş.radyatörü besleyen plastik su kabı kırılmış.sular akıyor.ben kaputu açmaya çalışıyorum.bi yandan elim sıcacık.ama önemsemiyorum.açmam lazım kaputu.gözümle görmem lazım.açmayı başardım.ama kapatamıyorum.bırakım öyle.

10 dakika sonra babamla arkadaşım geldi.
    tekrar geçmiş olsun dediler.
    o esnada arkadaşım bana sen iyi misin diye sordu.iyiyim yok bişeyim.
    peki bu kanlar ne.
    bi baktım.gömlek ve pantalonmda kan izleri var.
    kaputa baktım.oradada var.
    sonra elimin sıcaklığı geldi aklıma.
    meğer elim kanıyormuş.hiç bakmadan daldırdım elimi kaputu açmak için.elim kesilmiş.
    ufak bi sıyrık ama kan akıyor devamlı.

babam polislerin birazdan geliceğini ,ruhsatı vermemi söyledi.
    ruhsat mı?
    arabada.
    arabayı aradım.yok.
    ordaydı.maltepede benzin alırken gördüm elimdeydi.acaba ordamı düştü.
    has...tir.
    kötü oldu.ama düşürmem .neden düşüreyim.bütün paspasları yola serdim.silkeliyorum.
    babam çekti kolumdan.sakin ol.hala kazanın etkisindesin.düşün.sakin ol.al bi sigara.
    bekle..

sonra babam tekrar arabaya yöneldi.oda aradı yok.ben daha sigaradan iki fırt çekmeden tekrar arabanın içine girdim.ruhsat arıyorum.
    hem kusurluyum hemde ruhsat yok.
    ergin böyle olmaması lazım.bu duruma düşmemen lazım derken bi baktım ki ruhsat vitesin oradaki boşlua kadar gitmiş.
    106 larda vitesin ön tarafı boştur.kokpitin altına girmiş.
    o an öyle bi sevindim ki arabanın kaputuna yattım.sanki güneşleniyorum.
    sırtıma bişeyler batıyor ama banane.ruhsatı buldum.

polislerde geldi.
    sanki son dakikda gol attım.
    raporlar tutuldu.tamam herkes evine gidecek.biz pet şişedeki suyu boşalan soğutma suyuna ilave ettik ve eve doğru geldik.

arabanın kaskosu da yoktu.
    babam sen işine bak benn hallederim dedi.

ikinci kez şaşırdım.
    bana çok koydu.

şimdi aracı değiştirdik.
    babam onu satıp bana peşin olarak verdi.
    ben yeni bir araba aldım.
    iki hafta öncede babam beni aradı.
    oğlum dedi arabanı sürttüm.
    kafamdan kaynar sular boşaldı.
    başladım sorular sormaya.
    nereye gittin?
    ne işin vardı?

babam sadece alt tarafı arabayı çizdirmişti.
    telefonda kızmıştım babama.
    sonra 3 sene önceki kazam aklıma geldi.

resmen rengim kızardı.utandım kendimden.
    babam gelince eve süt dökmüş kedi gibiydi.
    çekiniyordu benden.

baba ddim ..ktiret.
    bi de sarıldım babama.

Ağlayacam

• Çok ilginç hikayeler varmış..

@kajmer88 dostum Allah rahmet eylesin sizlere uzun ömürler versin

@altın-orfoz yine çok etkileyici yazmış resmen foruma renk katıyorsunuz :)

@individual Ergin abi aynı güzergahta defalarca ani duran minibüslere çarpma tehlikesi atlattım ama çok şükür kazam yok henüz :) kadiköy-pendik minibüsleri çok çektiriyor insana..

Dediğim gibi henüz kaza yapmadım çok şükür ama geçen hafta go-kart yaparken sağlam bir kaza yaşadım ben de onu anlatayım bari..Yine her zamanki gibi tamgaz gidiyorum ufacık karting aracıyla sağa sert virajda gazı kesmeden döndüm hemen akabinde sola daha da sert bir viraj var ve hemen direksiyonu sola çevirmem lazımdı..Direksiyonu sola çevirmemle çat diye bir ses ve önüme bir baktım ki direksiyonu tekerleklere bağlayan parça kopmuştu..O an direksiyon hakimiyetini kaybettim ve tüm hızımla lastik bariyerlere doğru gidiyorum :) Nasıl olduysa soğukkanlılıkla frene basıp aracı az da olsa yavaşlatabildim ama lastik bariyerlere çarpıp aracın havalanmasını engelleyemedim..Biraz daha süratli olsam kesinlikle daha fazla havalanır belki de takla atardım Allah korudu..Sadece 45 dereceye yakın bir açıda arabanın burnu havada arkası yolda kaldı ve biraz zor indim,ayrıca sol kolumda hala ufak bir ağrı var zorlayınca :)

• quote:

Orjinalden alıntı:
    Ağlayacam

acıklı olmuş sonu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 12 Eylül 2007; 14:28:31 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.