Şimdi Ara

Aracınızı emanet verir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
0
Favori
4.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkesin başına gelebilecek birşey bazen en yakın arkadaşınız bazen uzaktan bir akrabanız gerek eğlence,gezme düğün için gerekse hastalık vs. için sizden aracınızı bir yada birkaç günlüğüne emanet isteyebilir. Bu durumda tepkiniz ne olurdu? Kime ne için hangi şartla aracınızı emanet verirdiniz? Kime niçin kesinlikle vermezdiniz? Nasıl reddedirniz?
    Vermemek etik olmaz mı? Yoksa kendi kıyamadığımız dişimizden biriktirerek aldığımız gözümüzden sakındığımız aracımızı arkadaşımız bile istese zarar geleceğinden korkarak red mi ederiz?
    Veya ne?

• asla bende olsun ne olursa olsun.....
  • Mümkün olduğunca vermem de almak ta istemem.. Ama çok acil durumlarda kendim kullanmak şartıyla seve seve giderim.
  • Ya bende öyle düşünüyorum biraz halden anlamak mı lazım?
    Allah korusun ihtiyaç olması mı lazım bilmiyorum ama illa bi yere gidilecekse ben götüreyim derim herhalde. Tabi herzaman benim götürmemde söz konusu değil. Zor durum ya! Versen bi türlü vermesen bi türlü.
  • hayır sakın kesinlikle aslaaa !!!

Ama önemli bi durum var sa zaten ben götürürüm.
    emanet araba kullananları gördükçe içimden " kimseye vermem" diye geçiriyorum..
  • Ben de sadece kız arkadaşıma verdim 2 kere ikisinde de ben de yanında oturuyordum.Bi keresinde pek samimiyetim olmayan bi arkadaşım "hiç otomatik kullanmadım versene bi tur atayım" demişti şok olmuştum ya çocuklar bisiklet ister ya bi tur atayım mı abi?? aynı onlar gibi "boşver hiçbir farkı yok zaten"dedim o da anladı zaten.

Ama tabi ki acil bir durum olursa ki daha hiç olmadı veririm anahtarı ama aklım da kalır arabada çok...

Ha bir keresinde de anneme düz vites öğretiyordum arabası otomatik düze merak sarmış.İlkinde 20-30la giderken 5e taktı vitesi bi kere de debriyaja basmadan vites değiştirmeye çalıştı zorladı ayrıca bana da soruyor bir yandan bu niye geçmiyor diye..onda bile içim cız etti kullanan annem olmasına rağmen o yüzden ben olmadan arabamı başkasına vermem imkansız gibi birşey..sadece arada bazı günler babamla değişiriz o da çok nadir zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HCD16 -- 25 Ağustos 2006; 23:04:38 >
  • Ya cana geleceğine mala gelsin. Hiç bir araç insan hayatından değerli olmazda gider bi çamurluk vurulur, bi tampon değişir verdiğimiz kişi belki masrafıda üstlenir ama eskisi gibi olmaz işte.
    Ancak bi keresinde lisedeyken babamdan arabayı istemiştim çok rica ettim vermedi. Sonra kendi çıkmış arabayla parkettiği yerde vurup kaçmışlar bizim arabaya. Eve geldi sana verseydim bişey olmayacaktı diyodu ama çok geçti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavsiye verir misiniz lütfen?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nasil araba kullandiini bildiim arkadaişma falan veririm.içinde sigara içmemesi sarti ile.
    sarhoşa babam olsa vermem.arabdan diil yakınım can sağlığından dolayi vede dier insanlar için tabiikide
  • Genellikle veririm arabayi isteyen olunca. Arkadasimsa alsin götürsün cani sagolsun. Ama sevmedigim birisi isteyince saglam bir numaram var hep tutuyor, size de tavsiye ederim.

"Arkadas al götür ama motordan ses geliyor, haberin olsun " diyorum. (Eee motordan ses gelecek tabi calisirken, yalan da söylemis olmuyorum.)

Genellikle cevap su sekilde oluyor.

"Haa o zaman kalsin..."

• Çok güvendiğim insana veririm. O da eğer o kişinin çok iyi araba kullandığını biliyorsam.
  • Gerektiğinde veririm. Ama yanında ben olmayacaksam aklım kalır. Kullanacak kişinin sadece iyi şoför olması yetmiyor. Sigara içmemesi, aracın içini kirletmemesi, saçma sapan yerlere park etmemesi de gerekiyor.
    Yanında ben olacaksam herkese veririm. Zaten kötü kullandığını görürsem, derhal geri alırım. Şoförlüğüne güvendiğim kişilere zaten ihtiyaç olmasa da derhal verir yanına otururum. Ben aracımın diğer koltuklarında seyahat etmeyi de seviyorum. Hem daha rahat oluyor, hem de her günkünün dışında farklı bir açıdan bakmış oluyorum aracıma.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

Çok güvendiğim insana veririm. O da eğer o kişinin çok iyi araba kullandığını biliyorsam.

bende arkadaşa katılıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaRoS_35 -- 26 Ağustos 2006; 2:51:44 >

• Ben genelde veririm,zaten alakasız insanlar istemez arabayı, isteyenin de vardır bi nedeni...Bir tarafları çizilirse veya kaza olursa (arkadaşa bir şeyler olmaması kaydıyla) canı sağolsun, arkadaşlık parayla ölçülmez
  • ben asla vermem!! ama bazi ozel insanlar disinda
  • cilikka abi araba lazım wersene bi turlayayım
  • walla benım 9 senelık kankam var ehlıyetlerimizi alalı 3 hafta oldu ve bana arabasını verıyor yanı mesela gıdıyoruz bı yere o ıcıyo ben ıcmıyorum bana verıyor dogal olarak + bı keresındede bı yere gıdılcektı verdı bana anahtarı sen gotursene dedi kendisi kaldı ben gittim geldim bana cok rahat verebiliyor 2006 model aracını bu iş güven meselesidir karşındakına guvenıyorsan verirsin senın gıbı bakacagını bıldıgın bir kişi ise neden olmasın ama biz birbirimizden başka birisine arabaları vermeyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tacarsoy -- 26 Ağustos 2006; 8:46:27 >

• Kimseye vermem , abime bile vermedim
  • ben veririm yani arabayı

güvendiğim tanıdığım biriyse veririm neden vermeyeyim ki aynı şey benimde başıma gelebilir bende muhtac kalabilirim. aklımda kalır yinede ama veririm yani
  • Cok yakin arkadasim zaten cok zaruri bir ihtiyac degilse istemez o istiyorsa kesin onemli birseydir seve seve veririm. o da gozu gibi bakar.
  • hastalık haricinde vermem
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.