Şimdi Ara

Aracınızı emanet verir misiniz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
0
Favori
4.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçenlerde bir dostum tutturdu kullanayım diye iyi bakalım dedim verdim;
    sonuç:
    son anda "laaan dikkaaaat" demeseydim refuja çıkıyodu eskişehir yolunda... Sorada babam beni oyardı birdahada altıma araba vermezdi... Haa çıkarılacak ders nedir? Asla gözün gibi baktığın, döşemesinin üstüne 1 damla su damladığında hemen silmeye kalkıştığın arabanı başkasına kullandırma-dokundurma...
  • onu bunu anlamam at(araba) avrat silah emanet verilmez kardeşim noolur noolmaz öyle bi durum olursa zaten hadi yürü derim ben kullanırım.hele hele gezmek eğlenmek düğüne gitmek asla kesinlikle vermem
  • ya arkadaşlar insan evladına verirken bile 2 kez düşünüp öle veriyor... dosta nasıl emanet edeceksin bilmiyorum?
  • Ben o fırsatı tanımam öncelikle. Ki şu anda da öyle. Arabamı, her ne kadar babamın da olsa, ne kadar titz kullandığımdan bahsederim. Allah korusun hastalık vs. durumda araba onların köpeği olsun ama düğünmüş, gezmeye, tatile gitcekmiş.. H..tir ordan

15 yıl önce bizde Doğan varken babam 2 kez enişteme verdi. İlkinde bir adama çarpıp öldürdü. İkincisinde de tatile giderken takla attı, onlara birşey olmadı ama araba pert oldu.

Ben babam, dayım ve kardeşim gibi gördüğüm çok samimi 2-3 arkadaşım dışında kimseye vermem.
  • Bana da verirsin coşkun abi.Ehliyeti aliim bigün istanbula geliriz alırım senden arabayı
  • ben napayım arkadaşlar benim otobüsüm war mecbur weriyom şirkete otobüsümü ayda 2-3 kez falan görüyom kimbilir yollarda napıyo otobüsüm
  • araba silah gibidir
    mesele arabaya birşey olması değil
    isterse pert olsun kimseye bişey olmasında
    cana geliceğine mala gelsin
    cok guvendiklerime ancak
  • valla samimiyetinden şüphem olmayan dostlarımdan kesinlikl esirgemem arabamı,hatta bi kaç arkadaşımın sormadan arabayı alma hakkı bile var.ama bunun dışında sırf araba alacam diye kıçıma yapışan at sinaklarına verecek araba yok kardeşim bende,"şanzumandan gacır gucur ses geliyor abi,başına iş alabilrsin" dediğim zaman sorun kalmıyor zaten(herkese aynı yalanı söylediğim için artık tanıyan herkes arabamı sorunlu sanıyor)
  • Henüz başıma gelmedi ama, asla vermem.
  • Hiç bir zaman arabamı sevdiğim arkadaşlarımdan esirgemedim.esirgememde.
    Adam gibi adam olduktan sonra sorun olmuyor.
    Tabiki her önüme gelene vermem.

Adam hastaneye gidecek,karısı doğum yapacak vs. arabası yok...
    vermicezde rezilmi olacaz.
    yakarım o arabayı

e bide esnafız tabi,önünde olup çok çevre olunca ister istemez vermek zorundasın.
    Tabiki arabamız gökten inmedi,alınteri...ama metal yığını bunlar sonuçta....
    insanların işini görmek ve allah razı olsunu duymak kötü bir şey değil.
  • Hocam, ne yaptın... Karısı doğuma gidene araba verilmez esas... Adam normalde çok dikkatlidir ama doğum bu yani başka şeye benzemez (başıma geldi de bilirim). Park mark etmekle uğraşılmıyor. İnsan adını unutuyor vallahi...

En doğrusu; Sen beni ara 7 gün 24 saat anında gelirim dersin olur biter.

Zaten doğum bu, eğer normal doğum olacaksa ne zaman olacağını allah bilir. Arabayı 10 gün emanette bırakmak da var. Yok sezeryan vs ise günü saati bellidir, sen de yardımcı olmak adına beraber gidersiniz. "Altınını" da oracıkta takdim edersin...

quote:

Orjinalden alıntı: dozi17

Hiç bir zaman arabamı sevdiğim arkadaşlarımdan esirgemedim.esirgememde.
    Adam gibi adam olduktan sonra sorun olmuyor.
    Tabiki her önüme gelene vermem.

Adam hastaneye gidecek,karısı doğum yapacak vs. arabası yok...
    vermicezde rezilmi olacaz.
    yakarım o arabayı

e bide esnafız tabi,önünde olup çok çevre olunca ister istemez vermek zorundasın.
    Tabiki arabamız gökten inmedi,alınteri...ama metal yığını bunlar sonuçta....
    insanların işini görmek ve allah razı olsunu duymak kötü bir şey değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: rb.atasoy

Bana da verirsin coşkun abi.Ehliyeti aliim bigün istanbula geliriz alırım senden arabayı

Ayıpsın Buğracım
  • ben çok emanet araba kullandım. kullandığım arabayı alırım deposunu doldurur iç dış yıkatır sahibine teslim ederim. bir tek şey olmaz.

artık apartmandaki bir komşu soruyor araba lazımmı diye indim aşağı benim arabamın yanında tozlanmış bir araba var baktım melih abinin dedim yine kirlenince soruyor.

arabamı emanet vermem. arkaya şu güne kadar kimse binmedi binmezde. ancak ön taraf. araba galerideki haliyle yanıdır. kalorifer ızgaraalrında toz olmaz. müzevir adamın hali başka.
  • Tanıdıklarıma asla dostlarıma herzaman arabamı veririm.
  • hiçkimseye arabanı vermeyeceksin
    sonradan kötü olmaktansa baştan böyle tanınırım daha iyi.
  • ailemden biri hariç asla wermem..
  • Şu an arabam yeni olduğu için kimse cesaret edemiyor istemeye.
    Ama eskiyince de vermem. Eski Corollamı vermiyodum. Bunu mu vericem? Peh.
    Bu bencillik olarak da değerlendirilemez bence. Ayrı bi olay bu. Borç para istese veririm veya nebiliim başka bir cihaz, şu bu istense veririm ama araba ayrı bir olay.
  • valla kim olduguna baglı kardesim ddedigim can dotuma dusunmeden anahtarı veririm,babama dusunmeden veririm ,dayılarımdan sadece bir tanesine dsunmeden veririm.cunku onlar benim arabama benden daha iyi bakar ,daha dikkatli kuıllanırlar.geri kalan kimseyede vermem=))) birşey olursa ben giderim arabamla beraber....babam pek dikkatli deigldir gerci ama işterse hurda yapsın katletsin vursun kırsın ona hersey feda..10 yasından beri araba kullanmamın tek sebebi belkide arabalara karsı hastalık derecesinde ilgim olmasınında tek sebebi o nedenle o ayrıı ..baslarım arabaya arabada neymişşş=)))
  • arabayı at avrat silah anlayışından farklı düşünmek gerekir bence

bir gün bizim ihtiyacımız olduğunda arabasını rahatlıkla isteyebileceğimiz arkadaşlarımız olmalı eğer arabasını rahatlıkla isteyebileceğimiz bir arkadaşımız yoksa bu vahim bir durumdur bence bu derece samimi bir dosta neden emanet verilmesin ki

bir defasında arkadaşım arabamı istemişti denizliden ankaraya gidecekti bir haftalık bir işi vardı hiç tereddüt etmedim arabamı verirken o da ne yaptı biliyormusunuz arabam yağ eksiltiyordu tamamlamış ufak bir elektrik arızası vardı gidip yaptırmış deposunu fullemiş ve bir güzel yıkatmış öylece teslim etti şimdi böyle bir dostunuza vermezmisiniz arabanızı????

insanın böyle dostu yoksa düşünmeli biraz......
  • quote:

Orjinalden alıntı: @levent@

arabayı at avrat silah anlayışından farklı düşünmek gerekir bence

bir gün bizim ihtiyacımız olduğunda arabasını rahatlıkla isteyebileceğimiz arkadaşlarımız olmalı eğer arabasını rahatlıkla isteyebileceğimiz bir arkadaşımız yoksa bu vahim bir durumdur bence bu derece samimi bir dosta neden emanet verilmesin ki

bir defasında arkadaşım arabamı istemişti denizliden ankaraya gidecekti bir haftalık bir işi vardı hiç tereddüt etmedim arabamı verirken o da ne yaptı biliyormusunuz arabam yağ eksiltiyordu tamamlamış ufak bir elektrik arızası vardı gidip yaptırmış deposunu fullemiş ve bir güzel yıkatmış öylece teslim etti şimdi böyle bir dostunuza vermezmisiniz arabanızı????

insanın böyle dostu yoksa düşünmeli biraz......

Bende bunu demek istiyorum,
    böyle dostlarımıza vermeyeceğizde kime vereceğiz.
    Öyle insan gibi insan olduktan sonra porschem olsa veririm.
    Her önünüze gelene verilmeli demiyorum.
    Ama eş dost bunlar önemli şeyler..Zaten adam gibi olanlara tabiki verilmeli.

Edit:Bu kadar mal bağımlısı olmamak lazım,hayat fani...
    Metal parçası bunlar sonuçta,sıkıntıda olduğumuz zaman yanımızda olan eş dost daha önemlidir bence.
    Vermeden almak Allaha mahsustur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dozi17 -- 30 Ağustos 2006; 3:51:24 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.