Şimdi Ara

Aracınızı emanet verir misiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
0
Favori
4.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: TripleSix

Ben genelde veririm,zaten alakasız insanlar istemez arabayı, isteyenin de vardır bi nedeni...Bir tarafları çizilirse veya kaza olursa (arkadaşa bir şeyler olmaması kaydıyla) canı sağolsun, arkadaşlık parayla ölçülmez

Helal.

Aynen katılıyorum.
  • Hiç bir otomobil yakın bir arkadaşımdan kıymetli değildir.

Eğer benim arkadaşlarımdan biri benden otomobil istediyse eminim önemli bir nedeni vardır, sebebini sormam bile, veririm.

Zaten yakın arkadaşlarımın nasıl otomobil kullandıklarını bilirim, onlar da benim, otomobilim konusundaki hassasiyetimi bilerek dikkatli kullanırlar, yani çevremde emanet arabayı hor kullanacak, arabaya aç insanlar yok.
  • Enson arabamı emanet verdiğimde karşılaştığım manzarayı özetleyim. 2 hurda araç biri benim doğal olarak 1 az hasarlı araç 8/1000 verdiğim şahıs suçlu cepten çıkan 20.000.YTL

Emanet araç verirmisin dedin?

Edit: AT, AVRAT, SİLAH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakres106 -- 26 Ağustos 2006; 13:24:21 >
  • çok acil bir durum olmadığı zaman hayatta vermem. vereceğim insanı da çok iyi tanımam gerekir.
  • verbileceğim sadece bir iki kişi var
    onlarda nasıl araba kullandığını bildiğim güvendiğim adamlar
    eğer durum çok çok acil ise(hastalık vb...) ben götürürüm ama benimde götürecek durumum yoksa veririm
    insanın aklı da kalır arabasında
  • almak çok kötü arkadaşlar geçen gün polo aldım bir tane yola köpek atladı alsana bela tampon gitti.
  • Hem iyi araç kullanan, hem de titiz ve hem de çok yakınım olan bir kaç kişi dışında ödünç araba vermem. Kimseden de almam. Bir arkadaşımdan arabasını aldım bir kere, park halinde sol ön çamurluğu göçürülmüş halde bulmuştum.2 yıl önce 100 papele yaptırmıştım.
  • Acemilik zamanlarımdı, arabada sürücü kursu hocalığı yapmış kayınpederim de vardı; "istersen ben kullanayım, trafik çok tıkalı, arabayı boşuna zorlarsın sen, baskı balatayı yersin" falan filan dedi, kabul etmedim, "bişiy olcaksa ben kullanırken olsun" dedim..

Eşim dışında arabamı kimsenin sürmesine izin vermiyorum; ben ne kadar titiz ve özenliysem vereceğim insanın da öyle olmasını beklerim, bir olasılık böyle olduğuna inandığım bir iki arkadaşıma hiç düşünmeden verebilirim aracımı...

Gerçekten lazımsa ben götürür getiririm isteyen kişiyi ama direksiyonu bırakmam ona...
  • vermem arabami kimseye kimsenin arabasinida kullanmam...
    bir cok arkadaşim soforluğumden dolayi beni tebrik ediyorlar o yuzden genelde benim kullanmami istiyorlar...
    nedeni ise biraz agresif tipler yani araç kullanirken biri makas atmiş onlara diğeri gereksiz yere arkasina cok girmiş bir diğeri sinyalsiz dönmuş felan gibi durumlarda direk yakalayip indirelim diyen tiplerdir bir kaç kerede dayak attilar zavalli cocuklara (tabi yedilerde 1-2 kere ) ben böyle şeyleri pek takmadiğim için benim söförlüğümü överler hep yeri gelince bende makas atarim amakimseye killiğina felan değil bide okadar abartida değil yani sollama ya yakin bir makas tan bahsediyorum işte bu yuzden hep sen kullan biz geriliyoruz derler ama almam genelde...
    bende aracimi yeni aldiğimda bizimkiler denemek istedi ama hiç birine vermedim vermemde...
    kendi parami kendim kazanan biri değilim işte bu yuzden basit bir cvp la geciştiriyorum bir dahada istemiyorlar...

cvp:araba babamin...
    soru:nasil yani babanin mali senindirki???
    cvp:hayir bir şeyi ben kendim alincaya kadar o şey bana emanettir

• quote:

Orjinalden alıntı: nakres106

Enson arabamı emanet verdiğimde karşılaştığım manzarayı özetleyim. 2 hurda araç biri benim doğal olarak 1 az hasarlı araç 8/1000 verdiğim şahıs suçlu cepten çıkan 20.000.YTL

Emanet araç verirmisin dedin?

Edit: AT, AVRAT, SİLAH

Arkadaşının sağlığından bahsetmemişsin bile...
  • BU DÜNYANIN MALI BU DÜNYADA KALIR BELKİ ARACIMIZI ALMAK İÇİN ÇOK SIKINTILAR ÇEKMİŞİZDİR. BELKİDE SON PARANIZI VEREREK ALDINIZ AMA YİNEDE DÜNYA MALI İÇİN KİMSEYİ KIRMAYA DEĞMEZ.BEN DEMİYORUMKİ HER ÖNÜNE GELENE VER ARACINI AMA BİLDİĞİM TANIDIĞIM KİŞİYİ EĞER O ARACIN KASKOSUNU YAPTIRMIŞSAM GERİ ÇEVİRMEM .Kİ BENİM BENİM ARACIMI GECE SAAT 2 DE KOLA ALALIM DİYE ALIP PERT ETTİKLERİ HALDE BÖYLE DÜŞÜNÜYORUM.
  • Tanıdığın güvendiğin birisi olduktan sonra neden olmasın.(Araç yeniyse durum biraz değişir tabi)
    Babam otoparkta anahtarı felan da teslim edebiliyo.
  • arabamı babama , en yakın arkadaşıma , enişteme (arabayı nasıl kullandıklarını bildiğim için o da )ve çok ama çok acil bişi olursa yine tanıdık bi kişi olmak koşuluyla yoksa kesinlikle OLMAZ OLAMAZZZ:::
  • ben bu konuda çok dertliyim neden mi

1-Dayım bizim arabayla kaza yaptı direksiyon kutusunu dağıtmış varın artık başka ne masraflar çıktı siz düşünün
    2-Büyük eniştem bizim arabayla kaza yaptştı ama hasarı hatırlayamadım
    2-Küçük eniştem bizim arabayla kaza yaptı sağ ön far yolcu koltuğuna yapışmıştı hatırladığım kadarıyla
    4-Başka bi akrabaya vermiştik bozuk para bölmesinde sigara söndürmüş o kısımda plastik olduğundan öyle duruyo kaç senedir

Şimdi başkası istese vermem ama peder ayıp olur diye verir herhalde
  • Vermem babam bile arabamı sayılı almıştır
  • arabanın canı cehenneme diyebilceğim kadar önemli bir durum varsa veririm
    onun dışında o anki ruh halime bağlı...
  • tabiki.vermeyenler bence yanlış yapıyor.
  • valla çok önemli olmadıktan sonra vermemek en iyisi heralde
    çünkü "emanet malın direği yolda kırılırmış"

mesela babam 99 senesinde "0 km" fiat scudo 1.9 td aldı
    arabay o gün bugündür sadece 5 sefer sürebildim
    onun haricinde başka hiç süremedim
    ama vermediği bi yönden de iyi
    araba alındı alınalı daha şeytan kulağına kurşun yağ,yağ filtresi,mazot filtresi vb. gibi parçaların değişiminden başka motora hiçbir işlem yapılmadı
    ben olaya bu yönden bakıyorum o yüzden vermemek en iyisi diyorum
    ama insanın hastası olur,bi yere yetişmesi gerekir
    işte o zaman verebilirim arabamı...
  • kardeşim bu forumdakiler de ne kadar cimriymiş???

walla şugüne kadar benden araba isteyip de alamayan olmamıştır heralde....tabiki arkadaşlarım eşim dostum istiyo arabayı yoksa yoldan geçenin de arabayı soracak hali yok dimi....
    zaten ona buna vermekrten arabayı mahallenin rıspısına döndü
    helal ossun bütün arkadaşlarıma , alsınlar binsinler isterse hastane için isterse düğün için istesinler gıkımı çıkarmam verrim gene.arabayla kaza yapsalar da perte de çıkarsalar canları sağolsun arabanın durumunu bile sormam yani...alkollü kullanmaları dışında.ehliyetsize de vermem....
  • acil lazım olduysa veririm...sizde bilirsiniz ki herşey karşılıklıdır başka zaman bizimde sıkışacağımız anlar olabilir
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.