Şimdi Ara

Aracınızı emanet verir misiniz? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
0
Favori
4.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabayı kimseyi vermeyi sevmem kimseden almayıda sevmem.Gidecegi yere kadar ben bırakayım ama karsımdakine asla güvenmem.
  • sırf araba değil, herhangi bir şeyi emanet almam da vermem de..
    hayır demeyi bilmek lazım bazen utanılıyor nasıl vermeyeyim falan deniyor ama yok kardeşim ben araba maraba veremem.. parasını ben vereyim, taksiyle gitsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: hesheit

Gerektiğinde veririm. Ama yanında ben olmayacaksam aklım kalır. Kullanacak kişinin sadece iyi şoför olması yetmiyor. Sigara içmemesi, aracın içini kirletmemesi, saçma sapan yerlere park etmemesi de gerekiyor.
    Yanında ben olacaksam herkese veririm. Zaten kötü kullandığını görürsem, derhal geri alırım. Şoförlüğüne güvendiğim kişilere zaten ihtiyaç olmasa da derhal verir yanına otururum. Ben aracımın diğer koltuklarında seyahat etmeyi de seviyorum. Hem daha rahat oluyor, hem de her günkünün dışında farklı bir açıdan bakmış oluyorum aracıma.

Duygularıma vesile olmuşsunuz. Bu arada bende yan koltukta gitmeye ve cevreyi seyretmeye bayılırım.
  • Ben içim rahat ederek 2-3 kişiye veririm arabamı. Babam, Kankam ve Eniştem. Başkası isterse de isteyene bağlı olarak ya bi bahane uydururum yada içim rahat etmesede veririm. Emanet almaya gelince de çok zor durumda kalmadıkça istemem. (Babam hariç.)
  • 2006 konusunu hort yapmışsınız helal
  • acilll bir işine lazım olduysaa hastalık vs gibi durumlar ben kendim kullanırım çnkü o durumlardaa insanlar çok hızlı kullanıyı arabalarını ve nasıl gidiceklerii belli olmuyoo ben dişimden gözümden sakınıp arabaya bakıcam snra bi şey olucak orjinelliği gidicek onn için kendim kullanırım bir şey olursaadaa ben kullanırken olsun arabamaa
    diğer türlü bi iki günlüğüne arabamı istiyosa tanıdıgım ark şım falan filen gitsin araba kiralama yerine kiralasın araç onaa binsinn
  • 3 bucuk sene olmuş
    quote:

Orjinalden alıntı: eleny

iyi düşünmek gerek verirken..emanet araç kullanmaktan hiç hoşlanmam şahsen..kendı aracım olsun mıs gıbı
  • quote:

Orjinalden alıntı: [ Chery ]

3 bucuk sene olmuş
    quote:

iyi düşünmek gerek verirken..emanet araç kullanmaktan hiç hoşlanmam şahsen..kendı aracım olsun mıs gıbı

yıllandıkça eskimeyen güncel bir konu...

• quote:

Merak ettim,acaba bu konuyu nasıl buldunuz?Arama yaparak mı,yoksa eski sayfaları karıştırarak mı?

Neyse madem konu hortlamış fikrimi söyleyeyim,

İyi araba sürdüğüne inandığım 2 kişi var,ancak onlara veririm.Onlar da istemez;ama mesela kendi arabası serviste olur,o zaman veririm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: deserthawk

quote:

Merak ettim,acaba bu konuyu nasıl buldunuz?Arama yaparak mı,yoksa eski sayfaları karıştırarak mı?

İyi araba sürdüğüne inandığım 2 kişi var,ancak onlara veririm.Onlar da istemez;ama mesela kendi arabası serviste olur,o zaman veririm.

merak ettiğim neden böyle bir soru sordunuz ...tartışma çıkarmak için mı? merak ettiğiniz için mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eleny -- 13 Nisan 2009; 17:01:51 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: deserthawk

quote:

merak ettiğim neden böyle bir soru sordunuz ...tartışma çıkarmak için mı? merak ettiğiniz için mi?

@deserthawk ı bilmem ama ben merak ettim gerçekten

• quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

Çok güvendiğim insana veririm. O da eğer o kişinin çok iyi araba kullandığını biliyorsam.

Bu mesajı 26 Ağustos 2006 tarihinde yazmışım. O zaman da arabam yoktu şimdi de yok. Ama bu mesajı yazdıktan 2 hafta sonra babamın arabasıyla kaza yaptım. O günden sonra öğrendim ki bırak başkasının arabasını kullanmak babanın arabasını dahi kullanmamak gerekir. Babanın bile olsa senin olmayan birşey emanettir. Emanet malın canı g.tündedir derler... Doğruymuş... 2,5 sene önce yukarıdaki yazıyı yazmışım ama, artık düşüncem öyle değil. Birgün kendi arabam olursa asla emanet vermem. Ve o kazayı yaptığım günden beridir de araba kullanmadım.
  • Arkadaşlar ben araba konusunda babamdan çok çektim arabayı isterdim yok olmaz oda arabayı beraber çalıştığımızda almıştı yani arabada benimde hakkım vardı ama yine vermezdi zor bela işi düşerse verirdi. Şimdi benimde arabam var babam kendi arabası bozulunca benimkisine el koydu arabası yapıldı arabasını almıyo bu arada babamınki 97 benimki 2001 clio. Aradım ustayı ne oldu dedim babamın araba dedi üç gündür bitti gelin alın babam verem etti almıyo arabayı en son dayanamadım baba dedim arabayı versene düğüne gidecem araba lazım gerçektende en sevdiğim arkadaşımın düğünü vardı. bide surat yaptı yedikmi diye dedim ben seninkini yiyomuydum vermiyodun araban yapılmış git al bin. Birde bazı insanlar araç kendilerinin olmadığı için arabayı linç edecek gibi kullanıyo bi gün bundan önceki aracımı 97 clio bi arkadaşıma verdim samimi bi arkadaşım işi vardı tesadüf bende caddeye çıkmıştım başka bi arkadaşla; bizim arkadaşı benim aracı park ederken gördüm aman yarabbim 15 cm lik kaldırıma paldır küldür çıktı indi patır kütür altını vurdu görceksiniz sanki düşman malı hiçbişe demedim görünmedimde büroya geçtim bi kaç saat sonra arabamı getirdi verdi. Neyse aradan bi gün geçti buna yine araba lazım oldu geldi arabanı bi versene dedi tabi dedim ne demek dün arabayı nasıl parkettiğini gördüm bir daha sana araba yok dedim kaybol gözümün önünden dedim utanmıyommu olum dedim öyle arabayı kullanmaya hiçbişe diyemedi tabi birdahada arabayı isteyemedi. Ben arabamı kardeşime veririm gönül rahatlığıyla birde kuzenlerimin bazılarına. Gerçi kuzenilerimden birinin birgün araba sürmesine tanık oldum dedim sana daha araba yok beraber gideriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yahyademirci -- 13 Nisan 2009; 18:04:45 >

• kimseden ne alırım ne de veririm... bazen arkadaşların arabasını onlar yanımdayken kullaniyorum ama dilimden dua düşmüyor gidecegimiz yere kadar... gecen kardesim benden habersiz almış benim arabayı çöp konteynırlarına kapıyı sürtmüş... kızsan ne olur cizildikten sonra, en iyisi bastan tedbiri almak...
  • abim hariç vermem kolay kolay.
    o da aracı perte çıkarsa gözüm görmez.
    ama başkaları az zorlasa arabayı içim gider...
  • quote:

Orjinalden alıntı: yenerz
    Verende O, alan da nedir senden gidecek,
    Telaşını görende mal senin zannedecek..

Dünya malı dünyada kalır. Ben insanları elimden geldiğince geri çevirmemeye çalışırım. O yüzden isteyene veririm maksat insanların işi görülsün. Kaza olacağı varsa zaten olur önüne geçilmez. Sakınılan göze çöp değer.
  • Arabamı her emanet verişimden sonra tamirciye gitmişimdir.UfaK TEFEKTE OLSA MUHAKKAK BİRŞEY ÇIKIYOR
  • vermem
    başkasınınkini de almam
    böylece kafam rahat olur
    (aslında yedek broadway bulunduracan isteyene al kardeşim işini hallet gel 20 liralıkta tüp al, 20 çok oldu 10 liralık al))
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vakkas.

quote:

Orjinalden alıntı: yenerz
    Verende O, alan da nedir senden gidecek,
    Telaşını görende mal senin zannedecek..

Dünya malı dünyada kalır. Ben insanları elimden geldiğince geri çevirmemeye çalışırım. O yüzden isteyene veririm maksat insanların işi görülsün. Kaza olacağı varsa zaten olur önüne geçilmez. Sakınılan göze çöp değer.

iyi güzel, dünya malı dünyada kalıyorda o dünya malını almak için akıttığın ter nerde kalıyor? hadi onuda geçtim emanet verdiğin araba ile birine bi zarar gelse bunun sorumluluğunu almak var birde.
    uydurabildiğim kadar bi bahane uydurup vermiyorum ben kimseye, kimseden de istemem. çok acil bişeyse ben götüreyim, ama benden başkası arabamı kullanmasın.

• Hastalık acil durum vs. olmadığı müddetçe kimsenin arabasını istemem (şükür şu ana kadar olmadı olmazda inşallah) açıkçası şöför koltuğuna bile oturmam ama benden isteyen olursada kimseyi kıramam mecbur tabi içimde huzursuz olur ama sonuçta her ne kadar alın terimizi dökerek çalışarak bin bir zorluklarla almış olsaka dünya malı bu kadar üzerinde durulması yersiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnarKin -- 14 Nisan 2009; 9:13:16 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.