Şimdi Ara

Aracınızı emanet verir misiniz? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
0
Favori
4.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: suicide
    iyi güzel, dünya malı dünyada kalıyorda o dünya malını almak için akıttığın ter nerde kalıyor?

Tabi, her insanın dünya görüşü farklı. Akıttığımız ter sonucu sahip olduğun mal hayra vesile oluyor.

quote:

hadi onuda geçtim emanet verdiğin araba ile birine bi zarar gelse bunun sorumluluğunu almak var birde.

Birde şöyle bir durumda var. Sizden arabanızı isteyen insanı geri çevirdiniz ve vermediniz. Bu insanın başka araba isteyeceği kimsede yoktu ve gitmek istediği yere kendi imkanları ile gitmek isterken farz-ı misal araba çarptı öldü. Bunun vicdan azabını hiç düşündünüz mü ?

Düzeltme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vakkas. -- 14 Nisan 2009; 13:25:04 >

• Kim olursa olsun bir teneke parçasından daha kıymetlidir..
  • emanete sahip çıkacaksa, evet...
  • Aracımı normal şartlar altında emanet vermem, zaten çevremdekiler emanet araç almayacak kadar bilinçli, olgun insanlar. Emanet araç hiç alınmazmı, elbette alınır, ama çok acil durumlarda.... Zevk için , gezmek için emanet araç isteyenlere sinir olurum. İşi için bile vermem,taksiler var,araç kiralama var dimi... Ama dediğim gibi acil durum ayrı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vakkas.

quote:

iyi güzel, dünya malı dünyada kalıyorda o dünya malını almak için akıttığın ter nerde kalıyor?

Tabi, her insanın dünya görüşü farklı. Akıttığımız ter sonucu sahip olduğun mal hayra vesile oluyor.

quote:

hadi onuda geçtim emanet verdiğin araba ile birine bi zarar gelse bunun sorumluluğunu almak var birde.

Birde şöyle bir durumda var. Sizden arabanızı isteyen insanı geri çevirdiniz ve vermediniz. Bu insanın başka araba isteyeceği kimsede yoktu ve gitmek istediği yere kendi imkanları ile gitmek isterken farz-ı misal araba çarptı öldü. Bunun vicdan azabını hiç düşündünüz mü ?

Düzeltme.

bi insanın başına otobüsle yada taksiyle biyere giderken bi olay gelmesi ihtimali aynı kişiye aracımı verdiğimde birini çarpıp öldürmesi, birinin aracını pert etmesi ya da kendi aracımı pert etmesi ihtimalinden düşüktür.(pert derken hasar vermesin manasında) ve şu da var ki aracımı verip hukuk karşısında aciz kalacağıma aracımı vermeyip vicdanımla karşı karşıya kalmayı tercih ederim. gerçi açıkçası aklıma bile gelmez ben arabayı vermedimde ondan başına bişey geldi demek, kader kısmet belki ben arabayı versem daha kötüsü olacaktı?
    sonuçta risk yönetimidir; şahsım adına benle hiç alakası olmayan bi durumda riske girmek istemem.

• Bu güne kadar kimse benden emanet araba istemedi. Ben de kimseden zaten almam.
    Ha ne oldu, çevremde çok zorda kalan olduysa benden gideceği yere bırakmamı istedi ben de bıraktım. Emanet araç vermek, almak pek doğru değil.
  • Dostumdan kıymetli değildir.
    Sevdiğim bir arkadaşıma arabayı verdiğimde, benim arabayla işim yoksa 1 hafta arabanın onda kaldığı oluyordu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: daturkishulan

kardeşim bu forumdakiler de ne kadar cimriymiş???

walla şugüne kadar benden araba isteyip de alamayan olmamıştır heralde....tabiki arkadaşlarım eşim dostum istiyo arabayı yoksa yoldan geçenin de arabayı soracak hali yok dimi....
    zaten ona buna vermekrten arabayı mahallenin rıspısına döndü
    helal ossun bütün arkadaşlarıma , alsınlar binsinler isterse hastane için isterse düğün için istesinler gıkımı çıkarmam verrim gene.arabayla kaza yapsalar da perte de çıkarsalar canları sağolsun arabanın durumunu bile sormam yani...alkollü kullanmaları dışında.ehliyetsize de vermem....

+1 herkes çok cimriymiş zamanında bizim araba yeniyken babamın arkadaşları eş dost çok kullandı bizde babamın arkadaşlarının 2006 2008 mode ltoyota mercedes ve hondalarını kullandık hiçbirininde bir an olsun acaba arabama bişi olmuşmudur diye düşündüğünü sanmıyorum aynı şey babam içinde geçerli zaten arabanı verdiğin arkadaşın bi kaza geçirse veya birisi gelse çizse senin zararını karşılayacaktır bu kadar basit vermemezlik bence ayıp olur ve görmediklik olur aman sen çarparsın sen kötü sürüyon ya çizlirse düzgün park edemessin gibi bahaneleri kullanmak bana ayıp gelio

• cimrilikle ne alakası var ya, siz başınıza neler gelebileceğini bilmiyorsunuz sanırım. umarım kötü tecrübe ile öğrenmezsiniz. araba canlı bomba gibi bişey, nerde ne zaman patlayacağı belirsiz. başkasının işi için trafiğe sokup riski artırmanın ne manası var. arabayla doğmadı ya kimse, otobüs var taksi var var oğlu var.
  • hayatta vermem. Ben yanımdayken kuzenime verdim ya yanında ben oturuyorum düşünün bastı gaza kontorlü kaybetti kaza yaptı. 1 aya rabsız kaldım araba serviste yattı. 5 milyar masraf çıktı.

Araba benim herşeyim kimseyi dinlemem vallaha. Cimrilikle alakası da yok. Parayı sokakdan toplamıyoruz Ben emanet vercem arabayı gdecek birine çarpacak öldürecek sonra al başına belayı, neymiş dostumdan değerli değil. Benim hayatım herksdan daha değerlidir. Zaman bencil olma zamanı eski devir değil artık kendini düşüneceksin.

Gerçek dostum zaten benim huyumu suyumu bilir arabamı emanet istemez. Murat şuraya götürebilirmisin der efendicene bende götürürüm. Gerçek dostluk arkadaşını zor duruma sokmamak üzerinedir.

Kefillik de aynı şey, biri yazmıştı dostuma kefil olurum diye. Dayım öyle birine kefil oldu iyi niyetine güvendi şimdi 4 milyar borç ödüyor. Sözde dost hatta akraba. Şunu derim sadece, zman kötü kimseye güvenmiyeceksin.

• quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

hayatta vermem. Ben yanımdayken kuzenime verdim ya yanında ben oturuyorum düşünün bastı gaza kontorlü kaybetti kaza yaptı. 1 aya rabsız kaldım araba serviste yattı. 5 milyar masraf çıktı.

Araba benim herşeyim kimseyi dinlemem vallaha. Cimrilikle alakası da yok. Parayı sokakdan toplamıyoruz Ben emanet vercem arabayı gdecek birine çarpacak öldürecek sonra al başına belayı, neymiş dostumdan değerli değil.Benim hayatım herksdan daha değerlidir. Zaman bencil olma zamanı eski devir değil artık kendini düşüneceksin.

Gerçek dostum zaten benim huyumu suyumu bilir arabamı emanet istemez. Murat şuraya götürebilirmisin der efendicene bende götürürüm. Gerçek dostluk arkadaşını zor duruma sokmamak üzerinedir.

Kefillik de aynı şey, biri yazmıştı dostuma kefil olurum diye. Dayım öyle birine kefil oldu iyi niyetine güvendi şimdi 4 milyar borç ödüyor. Sözde dost hatta akraba. Şunu derim sadece, zman kötü kimseye güvenmiyeceksin.

Kalın puntoyla kalınlaştırdığım cümle bana mı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 16 Nisan 2009; 19:56:00 >

• selammm
    arabamı asla vermem, asla başkasının aracını almam
    taksi çağırırım, arabam yokken heryere otobüsle gittim , pikniklere bile taksi çağırdım çoğu zamanda bir yere gidemedim arabamı almışım, kimse benim arabama benim kadar bakamaz, hangi devirde hangi vitese atılır, memleketin yolları malum nasıl gidilir, elleri, üstü başı temizmi benim kadar olamaz ellerimi sabunlamadan direksiyona ben dokunmamışım el oğluna mı verecem. arabayı çalıştırırken göstergelerin hangisi sönecek? hangisi kalacak bunları kim bilecek kapıyı nasıl kapatacak ben bile daha arabamın kapısını çarpmamışım ellerimle özenle kapatırım arkadaş istemiş şehirdeyiz yav çağırırm bir taksi parasını da veririm icabında ama arabamı vermem küçüklükten beri araba hastasıyım hassasım kardeşim sonradan görme değilim merak etmeyin bu üçüncü sıfır aracım bildim bileli kapıda arabamız vardır benim için önemli bir şey araba öyle ayaklarımı yerden kesen sıradan bir araç değil üstelik pahalı da vermem verene de karışmam

• Sizlerin çevrenizdeki insanlar nasıl bilmem ama ben nedense maddi değeri küçük olan birşeyi emanet verdiğimde bile geri alırken verdiğim gibi alamıyorum. En basitinden geçmiş yıllarda bir arkadaşıma dijital fotoğraf makinemi verdim. Ben üstünde bir çizik bile olmasın diye özenerek kullandım. Verdiğimde pırıl pırıl olan makine geri aldığımda 2-3 tane derin çizikler, başka bir yerinde boyası kazınmış. Benim 2 senede yapamadığımı 1 haftada yapmış... Şimdi ben insanlara nasıl güveneyim. Daha bunun gibi çok şey yaşadım. Maddi değeri az diye üzerinde durmadım.

Ama bildiğim tek birşey var malını emanet verdiğin kişi senin gibi özenli davranmıyor. Önceki sayfada da bir arkadaşımız yazmış emanet verdiği arabasını arkadaşının park ederken neler yaptığını... Bunun gibi daha niceleri var...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

Sizlerin çevrenizdeki insanlar nasıl bilmem ama ben nedense maddi değeri küçük olan birşeyi emanet verdiğimde bile geri alırken verdiğim gibi alamıyorum. En basitinden geçmiş yıllarda bir arkadaşıma dijital fotoğraf makinemi verdim. Ben üstünde bir çizik bile olmasın diye özenerek kullandım. Verdiğimde pırıl pırıl olan makine geri aldığımda 2-3 tane derin çizikler, başka bir yerinde boyası kazınmış. Benim 2 senede yapamadığımı 1 haftada yapmış... Şimdi ben insanlara nasıl güveneyim. Daha bunun gibi çok şey yaşadım. Maddi değeri az diye üzerinde durmadım.

Ama bildiğim tek birşey var malını emanet verdiğin kişi senin gibi özenli davranmıyor. Önceki sayfada da bir arkadaşımız yazmış emanet verdiği arabasını arkadaşının park ederken neler yaptığını... Bunun gibi daha niceleri var...

• quote:

Orjinalden alıntı: BmCpRo827

quote:

hayatta vermem. Ben yanımdayken kuzenime verdim ya yanında ben oturuyorum düşünün bastı gaza kontorlü kaybetti kaza yaptı. 1 aya rabsız kaldım araba serviste yattı. 5 milyar masraf çıktı.

Araba benim herşeyim kimseyi dinlemem vallaha. Cimrilikle alakası da yok. Parayı sokakdan toplamıyoruz Ben emanet vercem arabayı gdecek birine çarpacak öldürecek sonra al başına belayı, neymiş dostumdan değerli değil.Benim hayatım herksdan daha değerlidir. Zaman bencil olma zamanı eski devir değil artık kendini düşüneceksin.

Kalın puntoyla kalınlaştırdığım cümle bana mı acaba ?

dire saa söylenmiş bir söz değil çoğu kişi böyle diyor o yüzden dedim.

quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

Sizlerin çevrenizdeki insanlar nasıl bilmem ama ben nedense maddi değeri küçük olan birşeyi emanet verdiğimde bile geri alırken verdiğim gibi alamıyorum. En basitinden geçmiş yıllarda bir arkadaşıma dijital fotoğraf makinemi verdim. Ben üstünde bir çizik bile olmasın diye özenerek kullandım. Verdiğimde pırıl pırıl olan makine geri aldığımda 2-3 tane derin çizikler, başka bir yerinde boyası kazınmış. Benim 2 senede yapamadığımı 1 haftada yapmış... Şimdi ben insanlara nasıl güveneyim. Daha bunun gibi çok şey yaşadım. Maddi değeri az diye üzerinde durmadım.

Bu anlatığın olay gibi kaç tane geldi başıma. Gözüm gibi baktığım elektornik aletlerim emanet veridğim de hep bozuk geri geldi. Vermeyince de aman ne cimrisin damgası yedim, bişey olursa parasını veririz derler bide. Aslında isteyeceksin al bunu arkadaş senin olsun ben aynı modelin yenisini istiyorum, diyeceksin ki aklı baına gelecek. Ben emanet bişey aldım mı ki almam hayatta gözüm gibi bakarm ama şu anakadar emanete gözü gibi bakan 1 kişi bile çıkmadı karşıma.

Bu konuda aşırı derecede katıyım. Malımı emanet vermedim diye küsecek darılacak adam da gerçek dostum değildir zaten ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 15 Nisan 2009; 23:08:49 >

• quote:

Gözüm gibi baktığım elektornik aletlerim emanet veridğim de hep bozuk geri geldi. Vermeyince de aman ne cimrisin damgası yedim, bişey olursa parasını veririz derler bide. Aslında isteyeceksin al bunu arkadaş senin olsun ben aynı modelin yenisini istiyorum, diyeceksin ki aklı baına gelecek.

en azından kendi çevrem adına konuşayım kimsenin bozayım kırayım dökeyim sonrada üstüne yatarım parasının diye düşüneceğini sanmıyorum ama olaki verdiğin şeyin başına bişey gelse insan kalkıp parasını istemeye, ya da verilen parayı almaya utanıyor. e bişey desen olmuyor, sussan gönül razı değil. en temizi kimseye bişey vermemek.
  • ARABA AVRAT SİLAH bunlar Türk'ün namusudur.
  • quote:

quote:

Gözüm gibi baktığım elektornik aletlerim emanet veridğim de hep bozuk geri geldi. Vermeyince de aman ne cimrisin damgası yedim, bişey olursa parasını veririz derler bide. Aslında isteyeceksin al bunu arkadaş senin olsun ben aynı modelin yenisini istiyorum, diyeceksin ki aklı baına gelecek.

en azından kendi çevrem adına konuşayım kimsenin bozayım kırayım dökeyim sonrada üstüne yatarım parasının diye düşüneceğini sanmıyorum ama olaki verdiğin şeyin başına bişey gelse insan kalkıp parasını istemeye, ya da verilen parayı almaya utanıyor. e bişey desen olmuyor, sussan gönül razı değil. en temizi kimseye bişey vermemek.

Aynen öyle. Bişey desen bide üste çıkıyor zeytin yağ gibi. Şakayla karışık dese de ortamda seni bozuyor ozaman. MEsela desen abi ne yaptın ya falan çizilmiş burası şurası, amanbe olm senidne ne kıymetli malın varmış diyip geçiyo. O yüzden en iyisi kimseye emanet bişey vermemek. Şahsen ben almam bana zorlarlar bazen al sende kalsın falan yok almam derim. Elektornik cihazlarda ise çok katıyımdır.

• merhabalar, sanırım uzun bir zaman sonra, konuyu ben güncelleyeceğim:) bütün yazılanları okudum neden burdayım ve neden okuduğuma gelince az önce komşum arabamı istedi,( bir yere gidip geleceğim dedi önemli bişe demedi) insanlara asla hayır diyemeyen herkese yardım etmeye çalışan ben, ezile büzüle hayır dedim.derken de çok utandım.sonra aceba dedim bu çok mu normal herkes arabasını birbirine rahatlıkla verebiliyormu diye merak ettim googlee yazdım benim gibi çok insan varmış:) cömert biriyim 4 ay oldu henüz araba kullanmaya başlayalı ve ilk defa başıma geldi. biçok kişiyi gideceği yere bıraktım bırakıyorumda ama araba vermek aklıma kalbime yatmıyor.arabam yokken kimseden araba istemedim beni bırakırmısın demek aklımın ucundan bile geçmedi hep yürüdüm hep yürüdüm:)) tabi acil durumlarda da hep taksiye bindim.geçenlerde bunaldım babama dedim ki ben arabayı alınca taksiler, tramvaylar, otobüsler durdu işlemez mi oldu aceba, insanlar çok rahat söylüyorlar.arabamı almadan önce kimsenin arabasına binmedim öğrenmek için özel ders aldım o adam bile para aldığı halde biliordu arabasının kıymetini.kendi arabamı almadan önce tüm binmişliğim odur.kardeşlerimin akrabalarımın hemen hepsinin var oysa.emaneti gözden çıkaracaksan vereceksin hiç kusura bakmasınlar arabamıda gözden çıkaramam çıkaran varsada bilemem.bir sorun olduğunda önemsemeyip karşı tarafa küsmeyeceksede saygı duyarım. Allah korusun olmayacak olur.not:ben kullanırsam hastaneye vs önemli işlere bırakırım, hatta yolda beni bırakırmısın diyen bikaç teyzeyi bile bıraktım.ben kötü biri değilimmmm:)))lütfen kimse kimseden araba istemesin dağ başında değiliz otobüsler tramvaylar her yere gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nericik -- 6 Mayıs 2012; 18:04:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nericik

merhabalar, sanırım uzun bir zaman sonra, konuyu ben güncelleyeceğim:) bütün yazılanları okudum neden burdayım ve neden okuduğuma gelince az önce komşum arabamı istedi,( bir yere gidip geleceğim dedi önemli bişe demedi) insanlara asla hayır diyemeyen herkese yardım etmeye çalışan ben, ezile büzüle hayır dedim.derken de çok utandım.sonra aceba dedim bu çok mu normal herkes arabasını birbirine rahatlıkla verebiliyormu diye merak ettim googlee yazdım benim gibi çok insan varmış:) cömert biriyim 4 ay oldu henüz araba kullanmaya başlayalı ve ilk defa başıma geldi. biçok kişiyi gideceği yere bıraktım bırakıyorumda ama araba vermek aklıma kalbime yatmıyor.arabam yokken kimseden araba istemedim beni bırakırmısın demek aklımın ucundan bile geçmedi hep yürüdüm hep yürüdüm:)) tabi acil durumlarda da hep taksiye bindim.geçenlerde bunaldım babama dedim ki ben arabayı alınca taksiler, tramvaylar, otobüsler durdu işlemez mi oldu aceba, insanlar çok rahat söylüyorlar.arabamı almadan önce kimsenin arabasına binmedim öğrenmek için özel ders aldım o adam bile para aldığı halde biliordu arabasının kıymetini.kendi arabamı almadan önce tüm binmişliğim odur.kardeşlerimin akrabalarımın hemen hepsinin var oysa.emaneti gözden çıkaracaksan vereceksin hiç kusura bakmasınlar arabamıda gözden çıkaramam çıkaran varsada bilemem.bir sorun olduğunda önemsemeyip karşı tarafa küsmeyeceksede saygı duyarım. Allah korusun olmayacak olur.not:ben kullanırsam hastaneye vs önemli işlere bırakırım, hatta yolda beni bırakırmısın diyen bikaç teyzeyi bile bıraktım.ben kötü biri değilimmmm:)))lütfen kimse kimseden araba istemesin dağ başında değiliz otobüsler tramvaylar her yere gidiyor.

Aklı başında insan araba ödünç almaz, çok çok samimi olmadıkça. 3 yıldır birlikte yaşadığım oda arkadaşım da benim kadar iyi araba kullanıyor, ihtiyacı olduğunda taksiye versem şu kadar tutacak onun yerine sen bırak beni ben de sinema vs ısmarlarım der.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.