Şimdi Ara

arabaya cd-rom takmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
8.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    ÇOK KÖTÜ OLUYOR ÇÜNKÜ SARSINTIDA CD ÇİZİLİYOR VE SES KESİLİYOR
    ARTI 12V'Yİ 5V'YE ÇEVİREN TRANSFORMATÖRÜN İYİ SOĞUTULMASI LAZIM(BEN 120LİK FAN KULLANDIM OBİLE SOĞUTMUYOR VE ÇOK SES ÇIKARIYOR)
    EVER O DEVRE BİR SKATLIK OLURSA MESELA BİR KIVILCIN OLUŞSA ARABA PATLAYA BİLİR
    OYÜZDEN HİÇ DENEMEYİN
  • pek muhterem forum kardeshlerim.ben artık kendimi aştım bu husuta.direkman mp3 playerımı bağlıycam.sadece ses olayını halletmem yeterli olcak zira benim player pille çalışıo. yanlışım varsa düzeltin yada sesi daha güzel bi şekilde nasıl alabilirim? araya forumda bulabileceğim ufak biranfi devrelerinde birini atsam nasıl olur?
  • bence sen hiç arabaya cd-rom felan takıyorum ben diye uğraşma
    takacaksanda en iyisini tak
    kasislerde çok duraklar keser
    bence onun yerine ucuz bir diskman daha iyi olur
    duraklama felan olmaz
    hem aküdende tasarruf
  • yani forumu okumadan cevaplara bakmadan aynı cevapları vermeye gerek var mı?
    Her yerin cıvığını çıkarmada üstümüze yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yoqum147

dostum ben eski PSUlardan kopardığım kablolardan cd-roma giriş yaptım. direk (sarı) 12v a ve (siyah)toprağa bağladım önce cd-romun ışığı yandı sona pıt die bi ses geldi sona bi yanık kokusu ve ölü bi cd-rom kaldı.

dediğin gibi 7805 dediğin sanırım bi devre elemanı ve direk olarak 5 v luk girişe seri bağlayacam. bide soğutucudan kastın bende eski bi p3 soğutucusu var. onu kullanırsam iş görür ve idare edermi? yoksa abartırmıyım yada az mı gelir? elektronik hakkında çok az bilgim var anlaşıldığı üzere

bu arada Hamdullah dostuma teşekkür edeyim unutmadan

Sarı kablo 5v luk giriş için.sen kırmızı ve yanındaki siyaha bağlayacaksın

• ben ucuz bi mp3 player ve amfi aldım mis gibi oldu teyp yuvası boş kaldı orayıda göz yaptım hem de teyp yuvası boş olduğu için arabada amfi olduğu falanda dikkat çekmiyo herkese tavsiyem cd romla falan uğraşmayın bi amfi istedğin kadar kolon ve bir de mp3 player mis gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: berkin88

ARKADAŞLAR BEN ARABAYA CD-ROM BAĞLADIM
    ÇOK KÖTÜ OLUYOR ÇÜNKÜ SARSINTIDA CD ÇİZİLİYOR VE SES KESİLİYOR
    ARTI 12V'Yİ 5V'YE ÇEVİREN TRANSFORMATÖRÜN İYİ SOĞUTULMASI LAZIM(BEN 120LİK FAN KULLANDIM OBİLE SOĞUTMUYOR VE ÇOK SES ÇIKARIYOR)
    EVER O DEVRE BİR SKATLIK OLURSA MESELA BİR KIVILCIN OLUŞSA ARABA PATLAYA BİLİR
    OYÜZDEN HİÇ DENEMEYİN

12v yi 5v ye çevirmek için transformatör kullanmak, daha sonra transformatörün 5vlik cdrom beslemesinden dolayı soğutmada güçlük çekilecek kadar ısınması biraz garip o iş için regülatör kullanmak daha mantıklı bir çözüm olurdu. Devrede sakatlık olursa kıvılcımla araba patlar felan demişsiniz eğer böyle birşey olabiliyorsa zaten o araba patlamaya hazır bir bombadır. O kadar basit bir devreden helede yakıtla yakından uzaktan alakası olmayan bir yerden çıkan bir kıvılcımla arabanın patlaması dahada garip. Bu durumu araba üreticilerine bildirdinizmi(!)

• 4 senelik konu hortlamış
  • Ben taktım kullandım bir süre. Aracım 98 corolla. 24x, üzerinde play/stop tuşları olan eski bir cd romdu. Vallaha bende hiç atlama kesilme yapmadı. Yollarımız küçük bir ilçe yani köy yolundan farkı yok. Regüle için 7805 kullandım basit bir soğutucuya bağladım 5*5 cm boyutunda bir soğutucu. Cd romu da aradaki dirsek kolçağının altına monte etmiştim. Yani araçta estetik açıdan hiç bir kötü görüntü yoktu. Standart kasetli teybin de aux in girişine verdim sesi gayet güzeldi. Şu an cd/mp3 çalarlı teyp aldığım için çıkardım ancak kullandığım süre zarfında hiç bir sorun yaşamadım.
  • sa. kardeşim voltaj konusunda sıkıntı yok. ses çıkışını nasıl alırım. teşekkrler.
  •  arabaya cd-rom takmak

audio yazan çıkışla alabilirsin. Resimde hangi pin hangisi verilmiş. G ler şase yani (-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zoptrik -- 24 Ocak 2012; 2:43:12 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.