Şimdi Ara

arabayı boş viteste kullanmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
0
Favori
20.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ayhand28

quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

Eğer araç stop ederse hareket halinde var yoksa pek bir zararı yok ama yeni araçlarda araç viteste iken ayak gazdan çekildiğinde yakıt tüketimi '0'dır.

yanlış biliorsun dostum, niye dersen araba hareket halinde viteste iken gaza basmasan dahi azda olsa yakıt harcar

asıl sen yanlis biliyorsun. cut-off sistemini arastır. enjeksiyonlu aracların tümünde vardır vardır ve arac vitesdeyken gaz vermezsen motor hareketini sürdürmek icin gücü tekerleklerden alır ve 0 yakıt tüketimi olur. yanlis duymadınız sıfır litre. hatta bunu yeni nesil aracların bilgisayarlarından takip edebilirsiniz. aksini iddia edenin alnını karıslarım kitabını yazdım otomobil kullanmanın

• direksiyon kitlense ne b.k yiyecen 2 3 kuruş kazanacam diye....ayrıca balataları çabuk eritir
  • Balatalar ısınır ve fren performansı düşer,yeri gelir tutmaz.
    Ama motor freniyle de yokuş inmek çekilmiyor,boşta çok güzel süzülüyor meret.
  • Çok tehlikeli hele bide dönersen geri toplayamazsın direksiyon kilitlenir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wermidon

Yakıt tüketimi boşta giderken fazla olur vitese oranla

hocam yanlış biliyosun babam 25 yıllık şoför rampadan aşşağı boşta iner her zaman az yaksın diye. hem boşta giderken motor güç sarf etmezki
  • Direksiyon kilitlenmez.
    Uygun yolu bulunca boşta giderim tabi bayırda falan değil çok hafif meyilli ne gaz ne frene dokunmadan birkaç km gidebildiğim yollar var yakıttan tasarruf.
  • boşta kullanmak zarar lı ama yerine göre de kãrlı bişey. zararı şudur.frene daha çok basarsın balataların ısınır ve çabuk biter. alışkanlık halini alabilir hızlı giderkende boşa atarsın ani bi durum olursa duramayabilirsin demicem çünkü kesinlikle duramazsın bu kanıtlanmış bişey zaten. ve şuda var yapılan testlere göre araç eger 2bin devirin altına düşerse viteste iken yakıt 2 katı yakıyor aynı şekilde 5 bin devir ve üstü içinde geçerli 2bin 5bin devir arası ideal zaten herkes 3binde kullanır.yokus asagı da aynı şekilde aracın 2-3-4-5 bin devir düzeyinde olursa fazla yakmaz aksine aynı yakar hemde güvende olmuş ve araç motor freni yaptığı için fren kullanımın azalır. karlı olana gelince çok şeritli yollarda şehir içi dışı farketmez güvenliğin yüksek olduğu yerlerde boş vites kullanılabilir ancak tekrar vitese geçirceginiz zaman dikkat edin ne az devirde geçirin ne çok .. ben şahsen boş vitesi önermiyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Snap!

Direksiyon kilitlenmez.
    Uygun yolu bulunca boşta giderim tabi bayırda falan değil çok hafif meyilli ne gaz ne frene dokunmadan birkaç km gidebildiğim yollar var yakıttan tasarruf.

zaten direksiyon hemen kilitlenmiyor. ilk önce motor kapaniyor. sonra kilitleniyor.
    motorun m sini bilmeyen yorum yapmıs
  • Yokus aşağı boş vitesde kullanmak direksiyonu kitler diye biliyorum
  • Motor niye kapansınki çok saçma.
  • babam harbi işi biliyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat_sönmez

http://www.facebook.com/video/video.php?v=208224145858067&oid=143844877679&comments

eline saglık kardesim. adam tam üstte yazdıklarımı uygulamıs. ekranda sıfır gösterir demiştim aynen öyle olmus.

quote:

Orijinalden alıntı: Rubick

quote:

Orijinalden alıntı: wermidon

Yakıt tüketimi boşta giderken fazla olur vitese oranla

hocam yanlış biliyosun babam 25 yıllık şoför rampadan aşşağı boşta iner her zaman az yaksın diye. hem boşta giderken motor güç sarf etmezki

senin babanda yanlis biliyor evlat

babana deki, baba arac bosta giderken rolantide calısmak icin bir miktar yakıt harcar ama viteste giderken gücü tekerlekten aldıgı için yakıta ihtiyac duymaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 4 Ağustos 2011; 1:04:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Eray89

quote:

quote:

Eğer araç stop ederse hareket halinde var yoksa pek bir zararı yok ama yeni araçlarda araç viteste iken ayak gazdan çekildiğinde yakıt tüketimi '0'dır.

yanlış biliorsun dostum, niye dersen araba hareket halinde viteste iken gaza basmasan dahi azda olsa yakıt harcar

asıl sen yanlis biliyorsun. cut-off sistemini arastır. enjeksiyonlu aracların tümünde vardır vardır ve arac vitesdeyken gaz vermezsen motor hareketini sürdürmek icin gücü tekerleklerden alır ve 0 yakıt tüketimi olur. yanlis duymadınız sıfır litre. hatta bunu yeni nesil aracların bilgisayarlarından takip edebilirsiniz. aksini iddia edenin alnını karıslarım kitabını yazdım otomobil kullanmanın

+1 Boştayken 0.7 lt vitesteyken 0.0 lt

• quote:

Orijinalden alıntı: dhyegirdimkendimegeldim

quote:

Orijinalden alıntı: Eray89

quote:

quote:

+1 Boştayken 0.7 lt vitesteyken 0.0 lt

+1

Boşa aldığınız da yürüyen aksamla motorun bağlantısı kesilir. Yanı motor rölanti de çalışmak için benzir harcar.

Ama viteste iken krank mili tekerlerden motora aktarır gücü bu da motoru rölanti ile çalıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

daha fazla benzin harcarsın vitese göre,ayrıce direksiyon ve frenlerde kitlenme riski var,boşta kullanmak çok tehlikelidir.

boş viteste direksiyon niye kitleniyo ki
  • boşunda farklı bi tadı var ya...
  • KENDİ ARABAMIN YOL BİLGİSYARI BİLGİLERİNİ SÖYLÜYORUM
    VİTESTE 0 L
    BOŞTA 1.2 L
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.