Şimdi Ara

arabayı boş viteste kullanmak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
129
Cevap
0
Favori
20.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Eray89

quote:

Orijinalden alıntı: NightGuardian

Boşta bir zararı olmaz benzin tüketimi dışında

Takla atinca gorurum ben seni

ne alaka sadece ben yokuş asağı boşta kullanıyorum
  • bende rampa aşağı boşta inerdim hep, artık vitesle inerim herhalde

bkz: kilometrede 50 kr yakan araba
  • Boşta krank dönmez, yağ pompası çalışmaz, srtünme artar, frenler zayıflar.
  • düz yolda yakıt tasarrufu etmek için araba ya vitese alınır ve kontak yarı kapatılır bu firenlerin tutması içindir eğer yarı kontakta boşa alırsanız frenler hava bitene kadar çalışır 2-3 basış

benzin tavan yapınca bu yöntemi bulduk tehlikeli değil.direksiyon kitlenme gibi bir olayda olmuyor kontak açık sonuçta bu sefer hatırlarım istanbula giderken bir boşa attık en az 7 km boşta seyehat araç bile solladık :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhand28

quote:

Orijinalden alıntı: wermidon

Yakıt tüketimi boşta giderken fazla olur vitese oranla

adam haklı hıc ops felan demeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: 78erhan78

düz yolda yakıt tasarrufu etmek için araba ya vitese alınır ve kontak yarı kapatılır bu firenlerin tutması içindir eğer yarı kontakta boşa alırsanız frenler hava bitene kadar çalışır 2-3 basış

benzin tavan yapınca bu yöntemi bulduk tehlikeli değil.direksiyon kitlenme gibi bir olayda olmuyor kontak açık sonuçta bu sefer hatırlarım istanbula giderken bir boşa attık en az 7 km boşta seyehat araç bile solladık :D

yolda giderken kontağı kapatırsan arabayı çalıştırdığında daha fazla benzin yakarsın motor ateşleme sırasında ayrıca kendi hayatını ve başkalarının hayatını riske atmaya ne gerek var kardeşim 5 tl 10 tl fazla yakın ama riske atmayın eğer altınızda arabanız varsa 5-10 tl size koymaz zaten hiç hareket halindeki aracın kontağı kapatılır mı

• quote:

Orijinalden alıntı: LeyLu

quote:

niye rölanti devri düşükken dahamı az yakıyor

ortalama bir araç rolantida 1 saat çalışırken motoru yükte çalışrken kine göre daha çok oranla hasar verir ama yakıt olarak ne yapar tam bir fikrim yok kanaatimce yakıt olarak daha az yakar ama sürekli fren yapacağından balatalar ısınır bir yerden sonra tutmayadabilir ayrıca bu balataların ömrünüde azaltır ... 3 liralık yakıt için balatan ya da en önemlisi canından olmaz:)

• izmir çevre yolunda çeşmeden bornova tarafına doğru bi salıorum 90 dan 140 a kadar 5 6 km gidiyor nalet :D
  • Araba viteste iken gaza basmasanız bile motor devirli çalışır motor freni yapabilmek için. Boşa alırsanız araç rolantiye düşer ve daha az yakar. Ancak frenlere daha fazla yük biner.

Yanlış biliyosam düzeltin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _conscript_ -- 4 Ağustos 2011; 2:52:05 >
  • arkadaşım araba boştayken stop ederse hidrolik kitlenir, direksiyon dönmez ve fren tutmaz giderken tekrar çalıştırırım dersen amenna ama o anı bi canlandır kafanda zaten bida boşta gitmezsin..
  • Beyler discoveryde izlemistim. Araba yokuş assa boşta daha fazla benzin yakıyo. Tasarruf yapmak için sürekli viteste olsun araba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatixx

Beyler discoveryde izlemistim. Araba yokuş assa boşta daha fazla benzin yakıyo. Tasarruf yapmak için sürekli viteste olsun araba.

kardeşim yokuş var yokuş var. her yokuşta almıcaksın. her yokuştada çok yakmaz.
  • Beyler ayağınızı gaz pedalından çektiğiniz anda tüketim 0 litre olur fakat boşa aldığınızda ise motor çalışmak için yine belli bir miktarda yakıt tüketir. Birde allah korusun yokuş assan inerken karsiniza bişey ciksa ani fren yapayim dersenız araba çok kötü bir biçimde savrulur. Onun için sürekli viteste olması yararınıza

• Cahil herifler izleyin öğrenin.
  • yeni nesil araçlarda yokuş inerken vitese takarsanız yakıt harcamaz diye biliyorum
  • quote:

dogrudur bende gordugum arkadaslarima bunu hep soylerim bosa aldiklarinda
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsncck

quote:

Orijinalden alıntı: chatixx

Beyler discoveryde izlemistim. Araba yokuş assa boşta daha fazla benzin yakıyo. Tasarruf yapmak için sürekli viteste olsun araba.

kardeşim yokuş var yokuş var. her yokuşta almıcaksın. her yokuştada çok yakmaz.

bunada dikkat doğru dedin yokuş var yokuş var.
  • Yokuş aşağı viteste iken ayağınızı gazdan çektiğinizde işlemci enjektörlere "cut-off" komutu gönderir. Türkçesi yakıtı keser ve bundan dolayı tüketim 0 litre olur.
    Dolayısıyla en ekonomik sürüş gerçekleşir.

Boşta araç hem daha fazla yakar, hem sürüş güvenliği tehlikeye atılmış olur hemde balatalar daha çabuk yıpranır.
  • bi zararı yok sayılır yakıt sarfiyatını artırır.Aracı viteste iken gaza basmadan sürerseniz motor ''cut off'' olur yani yakıt sarfıyatı 0 olur.Tüm araçların yol bilgisayarı aynı değeri gösterir güvenebilirsiniz.Ayrıca boşta inerken araç giderek hızlanacak ve frene ihtiyaç artacaktır viteste ise vites arabayı tutar belli hızda seyredersin bi bakıma boşta kullanma balata ömrünü kısaltır diyebiliriz.
    Lakin sakın ve sakın bayır aşağı kontağı kapatmayın işte bu oldukça tehlikelidir.Direksiyon kilitlenir,fren şişer vs:D
  • sakın vites boşta kullanmayın beyler hem güvenliğinizi tehlikeye atarsınız hemde yakıt tüketimi yaparsınız.
    ben sadece durmaya yakın 5-10 km hıza düştüğümde boşa alıp frene basıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.