Şimdi Ara

arabayı boş viteste kullanmak (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
0
Favori
20.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: commonwealth

quote:

Orijinalden alıntı: _conscript_

Vay be bu cut off olayını bilmiyordum doğrusu beni aydınlattığınız için teşekkür ederim Benim 2000 civic te de varmıdır bu sistem?

Var. Ancak unutmayın her ayağınızı gaz pedalından çektiğinizde diye yanlış bilgilenmeyin. Halk deyimi ile motor freni yapılmaya başladığında cut off devreye girer.

ayak gazdan çekiliyken öyle birşey olsa zaten arabayı çalıştıramayız ki ;)
  • cevaplar verilmiş zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dusunmeklazim -- 6 Ağustos 2011; 19:44:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosef

quote:

Orijinalden alıntı: 4EvaMaSTeR

eğer boşta gidersen motorda yağlama olmaz

emin misin? motor çalışır ve yağlama da olur sadece güç aktarımı olmaz.

eminim pistonlar çalışmaz ve yağlama gerçekleşmez
  • quote:

quote:

quote:

ben arabayı boşta çalıştırıyorum. yani arabam çalışmıyor mu :D töbe töbe bilmiyosunuz bari sallamayın

pistonlar çalışmaz ne demek ya. kardeşim hayatında kaç kere motor ındırdın içini açıp baktın , motorun çalışma sistemi hakkında düşündün kafa yordun ? senin paran var bişi olsa dökersn servise paraları sorun olmaz heralde . bilmiyosan konuşma kardeşim ! ne güldüm ya piston hareket etmezmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsncck -- 8 Ağustos 2011; 3:19:31 >

• quote:

quote:

quote:

Sen marşıda kapatıyosun sanırım.
  • yakıt tüketiminin 0 olması enjeksiyonlu araçlarda geçerlidir. tek-çok nokta fark etmez. beyin gazı kesince püskürtmeyi de keser böylece tüketim 0 olur.
  • quote:

quote:

quote:

bu cevabı vermiş olamazsın. Kesin dalga geçiyorsun.
  • Babam taksiyi kulanırken yokuş aşağı olsun yada yukarı olsun farketmiyor boşa almıyor sadece araç durmaya yakın boşa alıyor duruyor ışıklarda yapıyor genelde bunu ama yolda giderken yokuş aşağı inerken boşa hayatta almaz.

Ama bazı servis midibüsü kullanan kişiler midibüsü bazen yokuş aşağı inerken boşa salıyor ve bırakıyor gazı freni tam yukarı çıkmaya yakınlaşan yolda tekrar 5 e alıyor ve veriyor gazı.. ama bunların yaptıkları sağlıklımıdır bilmiyorum birde ışıklara kadar normal hızlanıyor örneğin 60-70 kilometre hıza ulaşıyor sonra takıyor boşa.. ışıklara kadar fren yapa yapa ilerliyor.
  • boştayken motor yeterli yağlamayı yapamaz diye biliyorum. ayrıca yol bilgisayarında bizim araba viteste gazı bıraktığımda 0.0 L / 100 km. gösteriyor. boşa aldığımda ise 0.4 ile 0.8 litre arası değişiyor. yani boşta araç az da olsa yakar. vitesteyken cut-off sayesinde yakıt yakmaz devrini tekerleklerden alır

bu arada yağlama demişken ufak bir hatırlatma: enjeksiyonlu araçlarda yağlama sadece hareket halindeyken oluyormuş. kışın motor ısıtmak için uzun süre beklemek zararlı yani. çalışır çalışmaz hemen harekete geçip motor ısınana kadar aracı zorlamamak ve 2000-2500 deviri pek geçmemek gerekir. dizeller farklı tabi onların ısınmasını mecbur bekliyosun

• @ALONSO_06: aynen öyle bende bunları bi ara DH den öğrenmiştim faydası dokundu.... aracı çalıştırdıktan sonra beklemek kötü, saniyeler içinde hareket edilmesi lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALONSO_06

boştayken motor yeterli yağlamayı yapamaz diye biliyorum. ayrıca yol bilgisayarında bizim araba viteste gazı bıraktığımda 0.0 L / 100 km. gösteriyor. boşa aldığımda ise 0.4 ile 0.8 litre arası değişiyor. yani boşta araç az da olsa yakar. vitesteyken cut-off sayesinde yakıt yakmaz devrini tekerleklerden alır

bu arada yağlama demişken ufak bir hatırlatma: enjeksiyonlu araçlarda yağlama sadece hareket halindeyken oluyormuş. kışın motor ısıtmak için uzun süre beklemek zararlı yani. çalışır çalışmaz hemen harekete geçip motor ısınana kadar aracı zorlamamak ve 2000-2500 deviri pek geçmemek gerekir. dizeller farklı tabi onların ısınmasını mecbur bekliyosun

abi nası sadece hareket halındeyken yağlama olur? aklınız alıyormu sizin? bi düşünün ( tabi bugune kadar hiç moturun için gördüyseniz pistonları kolları gömlekleri vs.) yağ olmadan nası dönücek onlar

• yağlama yapmaz demedim zaten yeterli yağlamayı yapamaz aşındırır pistonları dedim siz aracı ilk çalıştırdığınızda motorda eski yağ oluyor motoru stop etmeden önceki yağ. kışın soğukta haliyle tam performans gösteremiyor. yine yağlama yapıyor tabi ama YETERLİ düzeyde yağlamıyor. harekete geçtiğinizde normal düzene oturuyor herşey

ekleme: @hsncck siz sanırım çok motor içi gördünüz pistonlar gömlekler vs. ancak bu söyledikleri aracımın kullanım kılavuzunda da yazıyor motor ısıtmak için beklemeyin hemen harekete geçip düşük devirde ve zorlamadan kullanın diyor. koskoca Opel mühendisleri bu işi bilmiyor siz biliyorsunuz harikasınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALONSO_06 -- 9 Ağustos 2011; 16:09:50 >

• quote:

yağlama yapmaz demedim zaten yeterli yağlamayı yapamaz aşındırır pistonları dedim siz aracı ilk çalıştırdığınızda motorda eski yağ oluyor motoru stop etmeden önceki yağ. kışın soğukta haliyle tam performans gösteremiyor. yine yağlama yapıyor tabi ama YETERLİ düzeyde yağlamıyor. harekete geçtiğinizde normal düzene oturuyor herşey

ekleme: @hsncck siz sanırım çok motor içi gördünüz pistonlar gömlekler vs. ancak bu söyledikleri aracımın kullanım kılavuzunda da yazıyor motor ısıtmak için beklemeyin hemen harekete geçip düşük devirde ve zorlamadan kullanın diyor. koskoca Opel mühendisleri bu işi bilmiyor siz biliyorsunuz harikasınız

bende kendı aracımın kullanım klavunuzu okudum. isteersenız size atabılırım. bizde öle bişey yazmıyor. yani beklemeniz zararlıdır gibi bişey . sadece kışın araç hareket halındeyken daha çabuk ısınır yazıyor.
    gelelım benım düşüncelerime . yanlış anlamayın ama altınızdaki opel se ne yaparsanız yapın sorun yine sizi bulacaktır. bi arkadaşta opel astra 2004 var. ben ondan daha çok performanslı kullanıyorum ( hoş o kullansada sadece aynadan izlemekle yetiniyorum) nese arkadaşım her ay sanayiye uğruyor nedense :D ve söylediğiniz gibi çalıştırır çalıştırmaz aracı yürütüyor

• tamam siz öyle doğru biliyorsanız onu yapın ben kimseye illa böyle yapın yoksa aracınız bozulur demiyorum. kullanım kılavuzunda yazan şeyi söylüyorum. opelin ne yaparsam yapayım sorun çıkaracağı kanısına nereden vardınız bilmiyorum. sanayide ben civic de görüyorum 3.20 de a4 de... iş arabanın sağlam olup olmamasıyla bitmiyor sürücünün araba kullanmayı bilmesi de önemli biraz da şans faktörü var tabii ki ama bunu marka fanatikliğine dönüştürüp liseliler gibi astra civic i tokatlar ya da civic astrayı her türlü yer muhabbetlerine ise hiç girmiyorum. saygılarımla...

• Peki bayır aşağı viteste giderken gaza basmadan gitmenin bir sakıncası varmıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: mozturkgss

Peki bayır aşağı viteste giderken gaza basmadan gitmenin bir sakıncası varmıdır

Bence bayır aşağı giderken gaza basmak absürd. En azından ben basmıyorum ama tabi bilemem zararlarını arabam yok ihtiyacım olunca kiralıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 9 Ağustos 2011; 23:23:35 >
  • quote:

tamam siz öyle doğru biliyorsanız onu yapın ben kimseye illa böyle yapın yoksa aracınız bozulur demiyorum. kullanım kılavuzunda yazan şeyi söylüyorum. opelin ne yaparsam yapayım sorun çıkaracağı kanısına nereden vardınız bilmiyorum. sanayide ben civic de görüyorum 3.20 de a4 de... iş arabanın sağlam olup olmamasıyla bitmiyor sürücünün araba kullanmayı bilmesi de önemli biraz da şans faktörü var tabii ki ama bunu marka fanatikliğine dönüştürüp liseliler gibi astra civic i tokatlar ya da civic astrayı her türlü yer muhabbetlerine ise hiç girmiyorum. saygılarımla...

haklısınız benımkı biraz fanatikliğe döndü sanırım . kusuruma bakmayın . oruçken yazdığım için saçmalamış olabilirim. sizden özür diliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: TheDeSPoT

quote:

Bence bayır aşağı giderken gaza basmak absürd. En azından ben basmıyorum ama tabi bilemem zararlarını arabam yok ihtiyacım olunca kiralıyorum

Bende basmıyorum ama sanki motor zorlanıyo gibi geliyor ondan sordum. Araç yüksek devri düşürmeye çalışıyor sanki.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheDeSPoT

quote:

Bende basmıyorum ama sanki motor zorlanıyo gibi geliyor ondan sordum. Araç yüksek devri düşürmeye çalışıyor sanki.

which means cut off

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.