Şimdi Ara

arabayı boş viteste kullanmak (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
0
Favori
20.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ayhand28

quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

Eğer araç stop ederse hareket halinde var yoksa pek bir zararı yok ama yeni araçlarda araç viteste iken ayak gazdan çekildiğinde yakıt tüketimi '0'dır.

yanlış biliorsun dostum, niye dersen araba hareket halinde viteste iken gaza basmasan dahi azda olsa yakıt harcar

Arkadas dogru biliyo anlik tuketimlre baktigimizda viteste gazdan ayagi cekince 0 bosta iken yaklasik 2 lt falan gosteriyodu ..
  • Bursa'dan Balıkesire gidenler bilir. Balıkesir girişlerinve susurluk civarlarında yokuş çoktur
    aracımız 2009 reno clio symbol açıkcası yokuş aşağı önüm boşşa aracı boşa alıyorum araç hızlanıyor fren yapacağım bir durum yok çünkü ilerde yine yokuş var.bu böyle devam ediyor.

bence boşa almak iyi bişi ama dikkatli olmak lazım.
    bir de boşa alınca motor nasıl stop edipte direksiyon kilitlenecek hayatımda hiç görmedim ben 10 yıldır araç kullanıyorum
  • Vay be bu cut off olayını bilmiyordum doğrusu beni aydınlattığınız için teşekkür ederim Benim 2000 civic te de varmıdır bu sistem?
  • eğer boşta gidersen motorda yağlama olmaz
  • quote:

Eğer araç stop ederse hareket halinde var yoksa pek bir zararı yok ama yeni araçlarda araç viteste iken ayak gazdan çekildiğinde yakıt tüketimi '0'dır.

Yanlış biliyorsun.Yakıt tüketir, hatta 1.vitesten çok tüketir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _conscript_

Vay be bu cut off olayını bilmiyordum doğrusu beni aydınlattığınız için teşekkür ederim Benim 2000 civic te de varmıdır bu sistem?

var kardeşim
  • Ben kavşaklara yaklaşırken boşa alırım süper bir his.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eray89

quote:

quote:

yanlış biliorsun dostum, niye dersen araba hareket halinde viteste iken gaza basmasan dahi azda olsa yakıt harcar

asıl sen yanlis biliyorsun. cut-off sistemini arastır. enjeksiyonlu aracların tümünde vardır vardır ve arac vitesdeyken gaz vermezsen motor hareketini sürdürmek icin gücü tekerleklerden alır ve 0 yakıt tüketimi olur. yanlis duymadınız sıfır litre. hatta bunu yeni nesil aracların bilgisayarlarından takip edebilirsiniz. aksini iddia edenin alnını karıslarım kitabını yazdım otomobil kullanmanın

Evet doğru bilgi burada. O tasarruf işi eski arabalarda geçerli

• konu fail yuvası
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4EvaMaSTeR

eğer boşta gidersen motorda yağlama olmaz

emin misin? motor çalışır ve yağlama da olur sadece güç aktarımı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: southbeachFL

konu fail yuvası

• Bizin nakliyecide yokuş aşağı inerken vitesi boşa alıyor,

- "neden böyle yapıyorsun? tehlikeli değil mi?" diye sorduğumda;

- "bu azrail vitesi, tehlikeli ama az yakıt harcıyor" diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kef14

Bizin nakliyecide yokuş aşağı inerken vitesi boşa alıyor,

- "neden böyle yapıyorsun? tehlikeli değil mi?" diye sorduğumda;

- "bu azrail vitesi, tehlikeli ama az yakıt harcıyor" diyor.

ben peygamber vitesi diye bilirdim.
  • Yaa çalışan arabada direksiyon niye kilitlensin hayatımda ilk kez böyle birşey duyuyorum. Yokuş aşağı inerken viteste gaz vermezsen 0 litre yakar doğrudur fakat hızınız çok düşer ve inişi tamamladıktan sonra gaza daha çok basmanız gerekirki normal hızınıza çıkasınız. Boşta inerseniz araba daha hızlanır ve daha uzun mesafeyi kat edersiniz. Bunca yıldır çevremdeki herkes yokuşta boşa atar kimseninde aracına birşey olduğunu duymadım kendi aracımda dahil.

Edit. Ayrıyetten boşta giderken motorda yağlama olmaz diyenler de var. Nutkum tutuldu desem yeridir. Arkadaşlar arabayı boşa atmakla; sabah arabayı çalıstırıp yola cıkmanıza kadar geçen süre arasında hiçbir fark yoktur. Viteste inerseniz motorda ateşleme yapılmaz kompresyonla ilerlersiniz. Boşa atarsanız motor rölanti ile çalışmaya devam eder. Rölantiyle çalışması demek tüm motor sistemlerinin (yağlama, şarz, soğutma vs. ) çalışması anlamına gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacker111 -- 4 Ağustos 2011; 17:55:46 >

• quote:

Abi benim arac 2001 fabia, yol bilgisayarina gore dedigin olay oluyo zaten, pek de yeni araca bakmiyo sanirim
  • quote:

quote:

Araç viteste iken motor kompresyona düştüğü zaman enjektörlü araçlarda tabi benzinde ve bazı sıralı lpg markalarında cut off devreye girer motora giden yakıtı keser. yakıt sarfiyatı 0 a düşer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaTiL36

arkadaşlar varmı bi zararı boş vitesin...

yakıt tüketimi artar, ayrıca çok stoplamak zorunda kalırsın ki iyi değil, birde araba sendne istemsiz hızlanır direksiyon kontorlünü yitirebilirsin en iyisi vites daima içinde olsun.. yine bu forumdan öğrenmiştim birkaç sürüş tekniğini, mesela yokuş aşağı vites 3de 4 de olsun hızına bağlı olarak gaza basmazsan yakıt tüketimi 0 a düşer
  • quote:

Orijinalden alıntı: _conscript_

Vay be bu cut off olayını bilmiyordum doğrusu beni aydınlattığınız için teşekkür ederim Benim 2000 civic te de varmıdır bu sistem?

Var. Ancak unutmayın her ayağınızı gaz pedalından çektiğinizde diye yanlış bilgilenmeyin. Halk deyimi ile motor freni yapılmaya başladığında cut off devreye girer.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.