Şimdi Ara

Arabayi hiç yıkatmasak ne olur? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
19.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Donald Draper

yıkamacılarda iç dış yıkama ücreti olmuş 15 tl bende meraklı değilim paramı boşa savurmaya

Arabamı yılda 3 kere yıkatırım. Bir aracım yıllık bakımı girdiğinde servis yıkar, iki benzin alınca 1 tl'ye dış yıkama yapan yerde yıkatırım bir de kurban bayramından sonra içinde taşıdığım etlerin kokusunun ve kanın gitmesi için. Bana saçma geliyor büssürü para bayılmak nası olsa yıkattıktan bir kaç saat sonra gene pisleniyor.

Yani kirlendiğinde yıkamak en sağlıklısı bazıları çok efhamli 2 günün biri yıkayanlar var altındaki araba ne olursa olsun suyu ziyan etmemeyi gerektiğinde kullanmayı ne zaman öğrenecekler bilmiyorum..
  • içi temiz olursa sorun yok
  • Kirlenir
  • ben yakıt alırken 1 tl ye yıkatırım ama uzun yol yapcağım zaman içinide temizletirim arabanın içi pis oldumu uzun yolda yoruluyorum nedense
  • Yıkatma konusunda max 3 gün dayanabildigim için sorunun cevabını veremeyeceğim sanırım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz tuvalete gidince temizliğinizi yapmazsanız ne olursa o olur. Başkaları da arabanıza baktıklarında akıllarına bu durum ve pozisyon gelir.
  • dh'de ne pis insanlar varmış
    şimdi daha arabayı yeni yıkadım içini.
    dışını dışarıda yıkatıyorum 3tl'ye.
    ama iç temizleme dediginiz zaman orada duracaksınız, ben çok önem veririm pisli yerde oturmam.
    ufacık bir kir olsun hemen temizlerim.
    kesinlikle titiz degilimdir odam berbat içinde
    ama araba dediginz zaman olay degişir işte :D
    ama bence temiz olmalı araç, tamam dışı degilde iç tarafı kesinlikle temiz olmalı.
    ayda 3 kere felan çok saçma arabayı yıkatmak ben 1 haftada bir kere yıkatırım, temiz dursun araç.
    zaten evin yanında duruyor garaj'da pislenmiyorda.
    sıkıntı yok yani :)
    ama arkadaşlar o koltuga sinen toz'larla nasıl sürüyorsunuz araba anlamıyorum.

• Aracın kirli olmasının bir avantajı var aslında kimse gelip kaputa kapıya filan yaslanmıyor üstüm kirlenmesin diye. En sevmediğim şeylerden birisi bu tanımadığın arabaya yaslanmak oturmak filan, kaportayı çökertirmiyim çizermiyim diye düşünmüyorlar.
  • O kadar paralara araba al , sonra iş yıkatmaya gelince yıkatmaya para verme. Bende bu olayı anlamıyorum. Ne kadar batacak olursa olsun pislik içinde gezmem. Max 2 haftada bir yıkatırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ancakveancak

Polis durdurup aracin yeni rengini ruhsata islettirebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

Ankara'da araç 1 günde kirleniyor yağmur yağarsa anında çamur oluyor inanılmaz sinir bozucu
    araba zaten siyahsa baştan kaybediyor

Sana %100 katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

İki yoldan da geçtim.

Bence yıkayıp parlatmanın, cilalamanın daha çok zararı oluyor.

Üstadım bunu sizden duymak şaşırttı.

Hemen hemen her aracın kullanım klavuzunda yazar belirli periyodlarla cila(boya koruma) uygulamak gerektiği.

Ancak pasta yani parlaması için yapılan işi derseniz tamam derim.

Çünkü hemen hemen her Pasta işlemi boyayı inceltir. Bu yüzden ben en fazla doldurucu özellikte ki pasta ile atılmasını öneririm.

Aşındırıcılar uzun vade de zararlıdır.

ancak boya koruma ise mutlaka en azından mevsim değişikliklerinde uygulanması gereken bir işlem derim.
  • Aşındırıcıları geçtim zaten. normal boya çok ince. HVLP spreyler çevre standartlarının zorunluluğu oldular. Boya için çok ince katman bırakıyor, ancak showroomdaki polisajı idare edebilirler. Polisaj eskiden metalik olmayan boyalar içindi.

Normal cila risk. Çok çok temiz olması lazım ki çizilmesin. Yok öyle bir temizlik. O kadar ciddi çalışan yer görmedim. Bir de nemli iklimde sabahları oluşan nemi büyük damlalar haline getiriyor. Bütün arabalar kururken cilalı araba güneşi toplayan mercek gibi damlalarla öğlende hala ıslak bekliyor. "Suyu iten cila" reklamı da bir paradoks. Ne kadar suyu iterse (hidrofobik olursa) damlalar o kadar daha büyük oluyor. Bu ancak eğimi yüksek ve yan yüzeylerde çalışıyor. Güneşi asıl gören yerlerde çalışmıyor.

Temizlikte de çiziliyor araba. Tozdan dolayı. Köpük makinası olmayan yerler deterjanı kaçırıyor. Zaten düzgün bir durulama yok. 10 sene içinde bu kalan deterjanlar contaları da kurutuyor. Güneşte bekliyorsa daha da hızlı.

• Uzun süre yıkatmayıp daha doğrusu çokca kirlendikten sonra yıkadığınız zaman. Psikolojik olarak rahatlıyor insan.. Aracınız jilet gibi ortaya çıkıyor.. Meğer benim ne güzel bir aracım varmış diyorsunuz
  • hiç kısmını bilmiyorum

yıkayıp cilalatınca hemen dikkat çekip musallat oluyorlar çiziliyor yaslananlar mı dersiniz sağına soluna oturmaya çalışanlarmı..

kirli olunca tüm bunlardan uzağım

birde renk siyah oldumu tamamdır işte,,

camları temiz tutsam kafi.
  • Fırlamanın biri gelir üstüne "Beni Yıka" yazar..
  • Pek bir önemi yok aslında :) aracın dışı kirli olmuş olmamış

Ancak oto temizlik konusuna biraz ilgi varsa sürekli temiz olsun istiyor insan.(mesela ben )

Asıl bence iç temizliği önemli ben her hafta aracın içini kesinlikle temizlerim.

Koltukları , plastikleri , paspasları , kapı fitilleri vs. her yeri ilk günkü haline getiririm.

Sprey temizleyici var koltuk için plastik yüzey için harika oluyor içi aracın.

İç temizlik sağlık acısından da faydalı bence.

Dış temizlik tamamen zaman ve merak işidir.
  • 2 gün önce araca baktığımda sanki off road yapmışım gibi bir hal vardı.Yıkamacıya götürecekken yağmur başladı.Tertemiz oldu şimdi.

İç temizliğini hiç aksatmam.Ailecek arabanın başına gidip çok aşırı detaylı temizleriz.Buhar makinası aldım.Jantlar,koltuk,cam vs. için çok işe yarıyor.

Yakın zamanda basınçlı yıkama makinesi alacağım.Köpürtme aparatı da aldım mı tadından yenmez.
  • zarar vereceği yok ama arkandan kınarlar ver 1 lira benzinci yıkasın
  • Bir kere araba temiz olunca bakış açın değişiyor o güneşte parlaması yok mu, harika bir şey! Albenisi artıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.