Şimdi Ara

Arabayi hiç yıkatmasak ne olur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
19.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende zırt pırt yıkamam ama kuş pislikleri, reçine, tuzlu su vs gibi olumsuz etkenlerden korumak için duruma bakılıp
    ihtiyaç var ise yıkama fayda sağlayacaktır.
  • Uzun süre yıkatmamak sorun değil, fakat pislik koşulları oldukça önemli.
    Kuş pisliği boyaya zarar verir, ıslak çamurun dış yüzeyi kuruyunca içerideki nemli kısım çürütür.
    Kuru toz aracın cilasını çizebilir, pis su iz ve leke bırakabileceği gibi boyaya zarar da verebilir.

Araç yıkatırken kullanılan filtre edilmemiş kireçli sular, cilaya ve boyaya zarar verir.
    Normalde araç yıkanıldıktan sonra kurulanmalıdır.
    Aracı belli aralıklarla, en geç 2 yılda bir olmak üzere pasta cila yaptırmak gerekir.
  • bir şey olmaz herhalde 2005 corolla var eşeğe biner gibi biniyoruz dağa taşa 2 yıldır yıkanmıyor ama hala sıfır gibi
  • Bisey olmaz sadece kirli olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracım koyu renk haftada 2 kere su tutup 1 kere de detaylı temizliğe bırakıyorum. Araç sürekli toz çamur içinde dolaşırsa boyada ister istemez bir süre sonra kılcak çizikler oluşur. Toz aksine güneş altında boyaya daha fazla zarar verir yani bir arkadaşın dediği gibi güneşten korumaz Sürüş zevki benim açımdan heleki oldukca düşer.
  • Arabanın kaportası paslanabilir bir materyal ile yapıldı ise yağmurdan sonra üzerindeki kir zerreleri nemi tutacak nemi hemen atamayacağı için çok hızlı paslanacaktır...
  • Ankara'da araç 1 günde kirleniyor yağmur yağarsa anında çamur oluyor inanılmaz sinir bozucu
    araba zaten siyahsa baştan kaybediyor
  • paslanmaya karşı aracı en azından ayda 1 yıkatın derler
    ne kadar doğru bilemiyorum
  • İnsanın yapısıyla ilgili kesinlikle, ben biraz titizimdir millet ne diyecek diye bir düşüncem olmaz ama araç pislik içindeyken benim içim rahat etmez sürüşten keyif alamam.
  • Orijinalden alıntı: Thomassee+1 ben de aynı yazın yaylada yıkıyorum ama şimdilerde çok uzun zamandır yıkanmıyor.
  • çok iyi olur bir de aşırı kirliyse, kimse aracı çizme, camını patlatmaz ve kavşaklarda daha kolay yol verirler
  • Rüzgar direnci arttığı için sürtünmeden dolayı yakıt tüketimi artar.Dedim ya ...
  • Pis olunca arabanın üstüne hele de kaputa falan parmakla yazı yazıyorlar ben sinir oluyorum. Onun dışında bir sorun olmaz.
  • toz arabayi gunese karsi korur bir nevi kilif gorevi yapar.az yikanan arabalarin boyasi uzun donemde daha canli kalir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

toz arabayi gunese karsi korur bir nevi kilif gorevi yapar.az yikanan arabalarin boyasi uzun donemde daha canli kalir.

vay arkadaş ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

Orijinalden alıntı: x15

toz arabayi gunese karsi korur bir nevi kilif gorevi yapar.az yikanan arabalarin boyasi uzun donemde daha canli kalir.

vay arkadaş ya

başımdan geçti ankarada bu kış arabanın dışı çamur ve kurumuş malum ankara şartları
    bir araç tampounuma sürtmüş normalde boyasını alabilirdi ama anca tozunu almış uhehuehe işte boya koruma diye ben buna derim

• Kirli arabayla nasıl geziyorsunuz alamıyorum ben rahatsız oluyorum araç kirli olunca. Bir kere bile toz olmadı aracımda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

İki yoldan da geçtim.

Bence yıkayıp parlatmanın, cilalamanın daha çok zararı oluyor.

nasıl bir zararı oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: UNF0RGIVEN

quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

İki yoldan da geçtim.

Bence yıkayıp parlatmanın, cilalamanın daha çok zararı oluyor.

nasıl bir zararı oluyor

Sadece cila bişey ifade etmez belki ama parlatma ile boyanın inceldiği kesin...
  • yıkamacılarda iç dış yıkama ücreti olmuş 15 tl bende meraklı değilim paramı boşa savurmaya

Arabamı yılda 3 kere yıkatırım. Bir aracım yıllık bakımı girdiğinde servis yıkar, iki benzin alınca 1 tl'ye dış yıkama yapan yerde yıkatırım bir de kurban bayramından sonra içinde taşıdığım etlerin kokusunun ve kanın gitmesi için. Bana saçma geliyor büssürü para bayılmak nası olsa yıkattıktan bir kaç saat sonra gene pisleniyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.