Şimdi Ara

Arabayi hiç yıkatmasak ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
19.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeri geliyor benim araba aylarca kir pas icinde yatiyor..bazen de her gun kullanmama ragmen yikatamiyorum..zaten araba yikatmak ve lastik degistirmek zulum gibi..simdi arabanin cirkin gorunmesi benim icin onemli degil..bunun disinda uzun sure yikanmayan bi arabaya en kotu ne olabilir ki? Arabaya zarar verme ihtimali var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hiçbişey olmaz. Ben de aynen belki de aylarca yıkatacak vakit bulamıyorum. Aracı yıkamaya bırakacak 1 saati hiç denk getiremiyorum. Üstünde çok toz kum birikeceği için aylar sonra yıkatacağınızda kesinlikle fırçasız yıkatın o zaman çizilme gibi bi durum söz konusu olmaz.

• Canlılığı kaybolur .

Öyle ahım şahım bir zararı olmaz ancak kuş pisliği vs. varsa uzun süre ve güneş altında kalırsa kalıcı iz bırakır, boya aşınır.

Yani asitle teması varsa en kısazamanda yıkatılmalı, yok her şey toz topraktan ibaretse canlılığını yitirmesi ve ilk yıkama da size bırakacağı çıplak gözle normal ışıkta görülmeyen kılcaz çizikler dışında bir şey olmaz.
  • kuş pisliği ve güneş yanığı konusunda Doğana katılıyorum. resmen boyayı eritiyor kuş pisliği.
  • Birşey olmaz...Ara sıra yağmur yağar,o zaman yıkanır...Bizim burada aylar önce terk edilmiş bir araç var...Az önce gidip baktım bizimkinden daha temiz duruyor...
  • Polis durdurup aracin yeni rengini ruhsata islettirebilir

• bişey olmaz aksine güneşin yakıcı etkisinden korunmuş olur , ha bir de üstüne beni yıksa yazarlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Fiorino ne güzel bişi ya
    17 yıl önce açıldı
    Arabam Ne Kadar Eder
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İçinize siniyorsa dedikleri gibi kuş pisliği dışında birşey olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

bişey olmaz aksine güneşin yakıcı etkisinden korunmuş olur , ha bir de üstüne beni yıksa yazarlar

GÜneşin yakıcı etkisindenmi kurtulmuş olur ? Yapmayın lütfen bunu ciddi söylemediğinizi farz ederek cevap vermiyorum.
  • Kurban bayramından beri hiç yıkamadım/yıkatmadım. Neredeyse 6 ay olmuş, bir şey olmadı, insanı utandıracak kadar aşırı kirli de görünmüyor.
  • 4-5 ayda bir yıkatıyorum arabayı hiç birşey olmuyor.Sadece kuş pisligi olursa kendim temizliyorum, Aylarca kuş pisligi kalınca çok zor çıkıyor ve boyaya zarar veriyor. Bunun dışında toz ve çamurun hiç bir zararı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canvarol -- 12 Nisan 2013; 12:03:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

quote:

bişey olmaz aksine güneşin yakıcı etkisinden korunmuş olur , ha bir de üstüne beni yıksa yazarlar

GÜneşin yakıcı etkisindenmi kurtulmuş olur ? Yapmayın lütfen bunu ciddi söylemediğinizi farz ederek cevap vermiyorum.

boyaya zarar verebilecek kimyasal barındırmadığı taktirde, toz toprak çamur sıvanması halinde araç güneş görmez , ve güneşin boyayı ve plastik aksamı soldurması önlenmiş olur ben gayet ciddiyim :) hatta vahşi yaşamda filler güneşten korunmak için çamur banyosu yapar .

• Yağmurlu bir iklimdeyseniz hiçbirşey olmaz Araç sürekli temizlenir zaten.

Ama aracınıza biraz önem göstermenizi tavsiye ederim sonuçta iyi paralar ödenerek alınıyor , bir yıkamayı hor görmeyin
  • İki yoldan da geçtim.

Bence yıkayıp parlatmanın, cilalamanın daha çok zararı oluyor.
  • quote:

o eskidendi...geçenlerde benim arabanın üzerine '' beni hamama götür'' yazmışlardı
  • Nazardan korur

Ben sadece kuş pisliği oldu mu ıslak mendille falan siliyorum.

Malum yazın kuruyunca boyaya fena yapışıyorlar.

Benim aracın da üstüne beni yıka yazmışlar
  • 2 haftada 1 defa yıkamak ideal bence. Sürekli tertemiz olsun diye uğraşmanın gereği yok yani.
  • Bahçem olsa tertemiz yaparım o ayrı
  • oto kuaför arkadaşım var aracı kapının önünde kirli gördümü kendi geliyor anahtarı istiyor yıkıyor cilalıyor kapının önüne koyuyor
  • 40 gündür yıkatmıyorum arabayı 2 haftada 1 camlarını siliyorum o kadar maksat dikkat çekip çizmesinler arabayı işe de yarıyor açıkcası.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.