|
ARABAYI SATTIKTAN SONRA GELEN TRAFİK CEZASI
-
-
Kibarca aracı yeni alan kişiden iste. Normal şartlarda vermesi gerekir.
Normal olmayan şartlarda aracı resmi olarak sattığına dair bir evrak ve trafik cezası detaylarını içeren bir evrak ile gerekirse avukatına başvurabilirsin diye düşünüyorum.
Daha net bilgiyi hukuk forumlarında google'layabilirsin.
-
+ -
Ceza detayına baktınız mı belki sizin yediğiniz cezadır cezalar bazen geç tebliğ ediliyor çünkü.
Aracı sattığınız kişinin ceza yediğine eminseniz o zaman neden sizin adınıza gelmiş ikamet ettiğiniz yerdeki vergi dairesine gidip konuyla ilgili bilgi alın. -
Ceza ve satış saati belli ise mahkemeye bir dilekçe ile itiraz edin, noter satış evrakını da ekleyin, silinir ceza. Yalnız ceza detayları belli değil ise onu karakolda trafik biriminden öğrenmek gerek, ceza sabah kesilip makbuzu akşam yazıldı ise sizin ödemeniz gerekir. -
Yeni sahibini ara ödesin. Yokus yaparsa, evinize ceza kağidi gelecek. Itiraz edin noter satis evraki ile birlikte. Kesilen ceza saatine göre yazilir sisteme -
Cezayı yiyen sensin hocam büyük ihtimalle. Noterde devir olduktan sonra e devletten üzerinden kalkıyor araçlarında görünmüyor çünkü. Yani cezayı yazan memur sahiplik sorguladığında senin adının çıkması imkansız. Senin adın çıkıyorsa araç zaten senindir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 25 Ocak 2023; 0:1:48 > -
hocam sattığım günün akşamı yenilmiş ben de anlamadım bana gelmesini -
Hocam tutanak düzenleme saati akşam olabilir. -
şöyle ki arabayı o gün hiç kullanmadım sadece notere gittik sabah -
Emniyetçi memur arkadaş varsa forumda güncel sistemi bilirdir. Ben 4 sene önce emekli oldum. Sistem dediğim şekilde idi. Veritabanında noter değişiklik yaptığı anda yeni sahip görünmeye başlar.
Bende geçen gün kuzenin rent şirketine aracımı devrettim, aynı bunu düşündüm ulen ceza meza yemeyek diye açtım e devleti noterden çıkarken araçlarım arasından kaybolmuştu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 25 Ocak 2023; 0:10:8 > -
Eylülde aracımı sattım, Temmuz ayından ceza geldi. Tabi ödedik 15 gün dolmadan indirimli olsun diye ama nedense koyuyor insana satılan aracın ardından ceza gelmesi. -
Hocam cezanın üzerinde başvuru yapabileceğiniz asli hukuk mahkemesi belirtilmiştir. Oraya noter satış belgesiyle birlikte ve durum tam tanımlayan bir dilekçe ile başvuru yapmanız sorunu çözeceğini tahmin ediyorum. -
dava acmadan once emniyetle gorusun onlar hallederse daha kolay olur.
dava daha cok cezanin iptali icin, sizin durumda ceza iptal olmayacak yeni sahibine aktarilacak.
tabii once cezayi notere giderken size yazilmadigina emin olun.
-
Ceza var iken zaten satış olmaz noterde direk çıkıyor.
-
Tutanak sisteme anında işlenmiyor. -
e-devlete anlık olarak giriliyor sadece size gelmesi uzun sürüyor hocam daha önceden başıma geldi ordan biliyorum günübirlik kesiliyor cezalar sisteme direk düşüyor bize geç düşüyor sadece.
-
Hocam ekip mesaisini bitirip gidip amire onaylatıyor sonra sisteme işliyorlar. Aynı gün içinde haklısınız oluyor ama mesai bitiminden sonra.
Ha şimdi intranet ağlarını mobil yapıp sahadanda polnete jannete erişebiliyorlarsa anında işlenir hale gelmiştir. İnternet değil intranet yani kapalı sistem kendilerine özel netleri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 30 Ocak 2023; 22:11:29 > -
Ondan bilgim yok hocam fakat kargoya giderken radar aracındaki polis fotoğrafımı çekti öğlen 2-3 gibi eve geldim saat 4-5 civarında e devlete direk düştü -
Bu arkadaşın meselede zaten 1 2 saatlik mesele.
Mesaiden kastım devriye saatlerinin bitimi. Malum jandarmanın polisin mesaisi yoktur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 30 Ocak 2023; 22:14:35 >
Benzer içerikler
- nissan juke start stop sistem hatası
- ehliyet sağlık raporu sevk süresi
- sarı dişli içinde ünlem işareti
- dsg şanzıman fiyatı 2024
- strial lastik yorum
- dacia duster 2024 fiyat listesi
- volvo xc90 elektrikli
- bmw x1 elektrikli menzil
- dacia jogger otomatik vites
- taigo bagaj hacmi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X