Şimdi Ara

arabayla ege-akdeniz turu planlıyorum ve yardımlarınıza ihtiyacım var! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
44
Favori
180.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar bende eşimle 17 20 arası ağustos arasında tatil yapmayı düşünüyorum buraya bakınca çok eksiğimin olduğunu görüyorum. :) aslında ankaradan çıkıp antalyadan sonra izmire kadar arabayla gezip heryerde 1 gün kalmak lazım aslında 2 kişi olacağımdan ve arabada uyuyacagımızdan dolayı pek endişem yok sadece ekonomik olarak bize zaman kazandırması yeterli bu arada tatil yapan arkadaşlar arabada uyumak ve çadırda uyumak sizce hangisini önerirsiniz. bu geziye başlarken ki çıkan arkadaşlar yanında aldığı ve almadığı sonradan aklına gelen ve lazım olanlar yazarsa sevinirim... tatile çıktıktan sonra izlenimlerimi yazarım...
  • Kısmet olursa haftaya bende fethiyeye gitmedi düşünüyorum..

İzmir Karşıyaka'dan nasıl bir güzergah izlemeliyim? (Navigasyonum var ancak tecrübeye ihtiyacım var)

Kabaca planı şu şekilde kurmuştuk,

Akyaka
    Ölüdeniz
    Saklıkent

ancak gezilecek çok daha fazla yer olduğunu öğrendim sayenizde.. yaklaşık 3 yada 4 gecelik bir tatil olacak, zahmet olmazsa güzergahıda belirterek ne yapmam gerektiğini yazabilirmisiniz..

okuduklarım kadarı ile;
    iztuzu plajı
    kelebekler vadisi (tekne turu ile)
    akşamları eğlenmek için hisarönü

bunları da listeye ekliyorum ancak nerden ne yapılır nasıl gidilir bilmiyorum.. kendi aracım ile gideceğim, tüm bunları 3 güne sığdırmak için hangi güzergahı nasıl izlemeliyim..

şimdiden teşekkürler

• 12.07/25.07.2012 tarihlerinde küçük bir ege gezisi yaptık...2 yetişkin 2 çocuk ile...

Aktarayım...

1-Selçuk'ta 1 gece konakladık.Öretmenevi oda kahvaltı uygundu.Selçuk köftesi yedik güzeldi fakat pahallıydı.Akşam selçuk kalesi ve bazı tarihi kalıntıları dolaştık.Ertesi gün meryem ana gezisi.giriş 7,5TL(yetşkinlere)...dönüşte efes antik kentini gezdik...(müze kartı aldık.yetişkin 30TL ögrenci yarı yarıya-18 yaş altı ücretsiz)inanılmaz güzeldi...Şirinceye ugrayamadık...başka bir yaza...

2-Milas-Ören...5 gün kaldık...sessiz sakin ve huzur doluydu.sadece kuş sesi ve dağın sabah sisi büyüleyici...sahil alabildiğine uzun ve tertemiz.Belediye çalışanları hergün temizlik yapıyor...Herşey çok ucuz...Sahildeki balık lokantasında canlı müzik var...Bir gün tekne turuna katıldık.Tekne ile incekum sedir adası ve akbük koyuna gittik.Sadece sedir adası için tura katılınır.İnanılmaz güzellikte bir tarihi yer...Eski kalıntıları mutlaka inceleyin.Plajı özel ve denizi muhteşem...Tekne turunu marmaris'ten yaparsanız çok daha fazla yer gezebilirsiniz...

3-Marmaris'te 1 hafta kaldık.Erken rezervasyonla herşey dahil otelde konakladık.Ege antiq hotel...Armutalan da...Konsepti çok güzel.Eskiden apart otel olarak hizmet veriyormuş,yenilenerek 4 yıldızlı otel olarak hizmete sokmuşlar.Fiyatı uygun ve güzel bir otel.tek sıkıntımız restoran şefinin berbat olmasıydı.yemekler güzel fakat güleryüz ve ilgi yok.Bir gün jeep safariye katıldık.Eğer marmarise 1 günlüğüne dahi gidecekseniz sadece jeep safari ile muhteşem bir gün geçirmiş olursunuz...Kızkumu,orhaniye,koylar heryer harika...Yalnızca şelale turunu kaldırmışlar katılamadık..üzüldük.İçmelere gittik...çok güzel bir denizi ve manzarası var...Deniz çok çabuk derinleşiyor.sığ yer yok...Marmarise giderseniz kendinizi Londra'da zannedebilirsiniz...Zaten tüm hizmetler İngilizler için düşünülmüş.Fiyatlar çok pahallı.Türk turist yok denecek kadar az...Marmarisin pazarı perşembe ve cumartesi belediyenin belirlemiş oldugu yerlerde kuruluyor.Çok güzel bir pazar kuruluyor...Herşey var ve çok ucuz..Marmaris'te kalacaksanız apart kiralayın ve heryeri gezin...Marmaris kalesi de gezilmesi mutlaka gerekli olan yerlerden biri...Hele eteklerindeki eski taşevli sokaklar...harika.
    Son söz...
    Ege herşeyi ile muhteşem bir yer...

• Ben tatile ciktim arkadaslar. 4 gundur canakkaledeyim. Yarin izmire geciyorum. Pazarteside kiyi boyundan didim- marmaris- fethiye- kas- kumluca- ankara geri donucem.
    Gecen sene antalya kumluca arasini hep gezmistim. Ara ara izlenimlerimi yazarim.
    Herkese kazasiz belasiz yolculuklar. Herzsman dikkatli olun yollarda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben geçen sene karavan ile 4 arkadaş İstanbul küçükçekmeceden bodruma kadar indiğimiz bir tur düzenledim.Bir kere en önemli konu ne kadar şoför olursa o kadar rahat tur yaparsınız bunu söylemeliyim.İkinci konuysa asla ve asla şu tarihte şurada olucam diye planlama yapmayın.Çünkü olmuyor,tutmuyor.Araç aızalanıyor,kaldığınız bir nokta beklentilerinizin üzerinde güzel ve keyifli oluyor ekstra zaman harcıyorsunuz planınız şaşabiliyor.Kesin bir tavsişyem var.Otobanlardan kaçın uzak durun doğal güzelliği olan sahil şeridi toprak,kasaba içi,köy yollarını kullanın derim.Bizöyle yaptık.İstanbuldan çıkıp kumbağ,şarköy den geliboluya,ordan arabalı vapurla çanakkalenın çardak ilçesine geçtik.Ayvacık,asos(behramkale),ören,ayvalık,sarımsaklı,kaz dağlarına çıkmayı unutmayın hasanboğuldu şelalesi mutlaka görün,izmirde 3 gün kaldım,selçuk efes kuşadası,bafa gölü,alaçatıyı atlamıcam mükemmel bir yer,bodrumdada akyarlarda 4 gün otelde kaldık.dönüştede izmire kadar çıkıp ordan bursa güzergahı,körfezi dolanarak döndük..Çok keyifli oluyor.Benim yaptığımı yapın tüm tabelaların fotograflarını çekin..yollar unutulmuyor;))
    dileyene karavan kiralayabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: akicilevent

Arkadaşlar bende eşimle eylül ayının ikinci haftasında 1 haftalığına geziye çıkmak istiyorum.Aslında 2 yazdır ege akdeniz turu yapıyoruz ancak heryeri görmek isterken biraz hızlı bir tur olduğunda hiçbirinin tam tadını alamıyoruz.O yüzden bu tatilde akdeniz sahilini düşünüyoruz kaş-kalkan-olimpos taraflarını düşünüyoruz.Bu konuda nereleri tavsiye edersiniz? Biraz ekonomik olursa da iyi olur? Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Arkadaşlar daha öncede belirttiğim gibi eşimle bir tur yapmak istiyoruz.Ancak Balıkesirden çıkacağımız için tatilinde yolda geçmesini istemiyorum.Marmaris olimpos arası sizce nasıl (mesafe,gezilecek yerler vb.) ve nerelere gitmemizi ve görmemizi tavsiye edersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKWEBTAS

Yanlış Değil
    Aracım Ford Fiesta 1.4 TDCİ dizel 2008 Model.180 TL ye depo doluyor ben 200 TL den hesap ediyorum.Ve bir depo benzinle 1000 Km rahat gidebiliyorum.100 Km/h ve 130 km/h aralığında sakin kullanımda.

dizel araç benzin yakar mı?
    :)
  • quote:

quote:

Arkadaşlar bende eşimle eylül ayının ikinci haftasında 1 haftalığına geziye çıkmak istiyorum.Aslında 2 yazdır ege akdeniz turu yapıyoruz ancak heryeri görmek isterken biraz hızlı bir tur olduğunda hiçbirinin tam tadını alamıyoruz.O yüzden bu tatilde akdeniz sahilini düşünüyoruz kaş-kalkan-olimpos taraflarını düşünüyoruz.Bu konuda nereleri tavsiye edersiniz? Biraz ekonomik olursa da iyi olur? Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Arkadaşlar daha öncede belirttiğim gibi eşimle bir tur yapmak istiyoruz.Ancak Balıkesirden çıkacağımız için tatilinde yolda geçmesini istemiyorum.Marmaris olimpos arası sizce nasıl (mesafe,gezilecek yerler vb.) ve nerelere gitmemizi ve görmemizi tavsiye edersiniz.

Kaş'da konaklama yapabilirsin, sonra günübirlik gezilerle yakın çevredeki görülecek yerleri görebilirsin. Sonra yine Kaş'da bir kekova tekne turu yaptın mı al sana mis gibi tatil :)

Ucuz yollu temiz ve güzel pansiyonlar var, oda kahvaltı şeklinde biraz internette araştır fiyat al...

Kaş üzerinden sabah erken kalkıp günübirlik turlarla güzel yerleri de gezebilirsin, saklıkent, patara, olimpos vs

• Tavsiyen için teşekkürler.olymposta kalamak yada marmariste de kalmak nasıl olur acaba 2şer gün ayırmak istiyorum buralara.yada alternatif yerler öneren varsa da tekliflere açığım.
  • Bende aracımla Ege - Akdeniz tatilinden yeni döndüm. Toplamda 1990 km yol yaptım. Güzergah şu şekilde,

Ankara, Pamukkale, Dalyan, Ölüdeniz, Kalkan, Adrasan ve tekrar Ankara'ya dönüş. Çok güzel bir tatil geçirdik. Pamukkale aslında hesapta yoktu ama geçerken orayıda görmeden ayrılmayalım dedik. Günübirlik Pamukkale yolculuğundan sonra Dalyana geçiş yaptık, dalyan gerçekten gizli cennet. Dalyanda 2 gün konakladık. Burada nehir turu (belediyenin tekneleri ile kişi başı 10 TL) ve iztuzu plajına gittik. Sakin bir yer kafanızı dinleyebiliyorsunuz. Buradan ayrıldık ve ölüdenize geçmek üzere yola çıktık. Burada yol üzerinde saklıkent, tlos ve gizli kente gittik. Saklıkentte eşim halatlardan karşıya geçmeyi göze alamadığı için geri dönüyorduk ki gizli kent şelaleleri diye bir yer gördük. Hemen buraya saptık zaten saklıkente çok yakın bir yer. Burayı mutlaka görmenizi tavsiye ederim. Suyun içerisinden şelaleye kadar tırmandık. Sonunda şelaleye ulaştık çok güzel ve yorgunluğa değecek bir görüntü idi :) Daha sonra burada yemek yedik balık fiyatı çok uygun :) Alabalık + salata 5 TL, Alabalık + salata + Cips 8 TL :) Yemeğimizi yeyip geri dönerken yolda bıldırcın kebabı yapıyorlardı, karnım tok olmasına rağmen bunun tadına bakmadan dönmem dedim :) Bıldırcın kebabı 6 TL ve mangalda yapıyorlar bıldırcını. Burada biraz kazıklandık diyebilirim şöyleki 2 TL yazan gözlemeye çikolatalı gözleme siparişi için 6 TL verdik 1 bardak ayran 2 TL. Bence değmez. Oradan ölüdenize geçtik. Bu arada yollarda bi hayli radar var ve polisler çok çakal. Öyle yerlere radar kurmuşlar ki radar aracını görmek çok zor. Birçok araç durdurmuşlardı ceza kesiyorlardı. Ölüdeniz de 2 gün kaldık. 2. günümüzde 12 adalar yat turuna gittik. Kişi başı 25 TL buna öğle yemeği de dahil, büyük deniz araçları ile götürüyorlar. Ben şahsen çok beğenmedim çünkü çok kalabalıktı. Daha önce marmariste yat gezisine katılmıştım çok daha keyifli olmuştu. Sonraki gün Kalkana geçtik yol üzerinde patara ya uğradık plajı çok güzeldi fakat burada denize giremedik. Yol üzerinde kaputaş plajına gittik ve tatil boyunca denize girdiğim en güzel plajdı diyebilirim. Akşam kalkanda kaldık. Diğer gün Adrasana gitmek için yola çıktık. Bu arada kekovayada uğradık ama kazıklanmaktan son anda kurtularak görüp geçtik :) Kaş, Demre, Finike derken o yollarda başım döndü çok virajlı yollar. Ama manzara şahane. Kumlucayı geçtikten sonra Ulupınara uğradık orada kiremitte alabalık yedik çok lezzetliydi. Fiyatlarda uygundu. Daha sonra adrasana geçtik 2 gün burada konakladık. Buranın plajıda fena değil ama geçtiğimiz yerdeki plajlara göre çok beğenmedik. Sakin bir yer. 2. günün sonunda buradan olimposa geçtik ardından phaselise uğradık. Daha önceden buraları ben görmüştüm eşim görsün diye geçerken uğradık. Bu arada yanınıza mutlaka müze kart almayı unutmayın buralarda çok kıymetli oluyor. Antalyaya yaklaşırken daha önceden duyduğum tahtalı daki teleferiğe gidelim dedik. 8 km full yokuş. Yaktığım mazota yanayım. Kişi başı 50 TL para istiyorlar teleferik için. 1 saat durup inmek için 50 TL vermedik. Geri döndük. Antalyada arkadaşımda 1 gece kaldıktan sonra Ankaraya tekrar döndük. Toplam 350 TL lik mazot harcadım. Güzel bir yolculuktu biz çok memnun döndük. Gidilmesi görülmesi gereken yerler. Görüp yazmadığımız yerler elbette vardır fakat ilk aklıma gelenleri paylaşayım dedim. Umarım buralara gidecek arkadaşlara yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SxXXxN -- 19 Temmuz 2012; 8:32:06 >

• evet.. buraları okuyup faydalananlar var.. ben de karalayayım bir şeyler..

tarih:18-22 Haziran haftası..
    güzergah:Ankara-Antalya (1 gece konaklama)-korkuteli-söğüt-fethiye-gökova-akyaka(2 gece konaklama)-denizli-dinar-ankara.

Afyon-sandıklı hüdai kaplıcalarının bulunduğu bölgede yeni yapılan iki 5 yıldızlı otelden safrantermal'de bir gece konaklama yapmak üzere, ankara'dan öğlene doğru çıkış yaptık.. amaç antalya'ya öğle sıcağı bastırmadan varmak.. bu yüzden yolun yarısından fazlasını geçtikten sonra bir gece konaklayıp sabah erken yola çıkmak istedik.. aslında antalya'nın bu nefret edilen zamanlarında orada bulunmak istemiyorduk ama yapılması gereken bir başvuru vardı ve öğlen 12'den önce işi bitirmek istiyordum..

ilk mola yeri afyon'un bayat ilçesini geçtikten sonra köroğlu-cumhuriyet dinlenme tesisleri. resim ekleyemeyeceğim sanırım.. sucuklu yumurta ve bal kaymak istedik öğle yemeği niyetine..

afyon'u çevre yolundan geçip sandıklı çıkışından termal oteller bölgesine döndük.. yeni yapılan 5 yıldızlı safran otelde oda kahvaltı 2 kişiyi 140 tl ye anlaşmıştım.. superior oda vereceklerdi, deluxe verdiler.. memnun oldum.. yeni otel olunca odanın, banyonun konforu tadından yenmedi açıkçası.. çok beğendim.. ayrıca termal amaçlı gelseydim, açık kapalı havuzlar, termal havuzlar, tuz odaları, kaydıraklı havuz vs. vs. çok iyiydi.. akşam yemeklerine şöyle bir göz attım, zayıftı ne yazık ki.. afyon kültürüne yakışmamış.. zaten biz de çarşının bulunduğu meydana gidip fırında kebap yaptıracaktık.. onu da yaptık elhamdülillah..

sabah 7 gibi kahvaltıyı yapıp (kahvaltı da zayıftı ama kişibaşı 70 liraya lüks bir odada kaldık, bu çok iyiydi), yola koyulduk...

ankara'dan çıkışta sıcaklık 25-26 derece idi.. gün ilerledikçe 29-30 civarı dolaştı.. burdur'u geçince 32-33.. amma velakin çubuk beli'nden antalya düzlüğüne iniyordum ki derece ne ara 39 oldu hiç anlamadım.. tık tık diye birden artmış.. bugünlerde nasıldır artık hiç bilmiyorum..

neyse 11 buçuk gibi defterdarlığa vardım.. hanımla çocuğu siz araçta bekleyin dedim, dışarı çıkınca vazgeçtim, onları da yanıma aldım, aracın 4'lüyü yaktım.. allahtan işim 5 dakika sürdü.. yoksa aracı çekiyorlarmış..

gökova-akyaka otel rezervasyonum bir sonraki gece.. zaten işim bitmez belki diye antalya-konyaaltı'nda bir otelle görüşmüştüm.. oda kahvaltıya 100 tl için.. otele gidip dinlenelim bari dedik.. dandik otel, odası dandik, bir tek kliması işte.. antalya'yı çok iyi bilirim.. iyi otelleri, denize girilecek yerleri, nerede ne yenir'i çok iyi bilirim.. ama o sıcak yok mu o sıcak!!! bitirdi beni... velhasıl antalya'da kalasım yoktu, geceliğine de 350-400 veresim hiç yoktu..

konyaaltında iki denize girelim bari dedik.. karı-kız kesen kavlamalar ve tertemiz deniz!!! yüzünden 10-15 dakika ancak durduk.. döndük dandik odada oyalandık akşama kadar.. akşam özdilek avm'ye gittik.. denizi-doğayı bıraktık, klimalı avm'de tatilimizi geçirelim bari diye düşündük.. bak o iyiydi.. antalya usülü piyazı ve korkuteli şiş köftesini tutturmuşlardı.. caddenin karşısında da akdeniz pastanecisi var.. bunun aslı doğu garajı mevkisindedir ama bu şubeler de iyi bence.. yanık dondurmayı tulumba tatlısı ile devirdik..

döndük.. gece yarım yamalak uyuduk ve sabah kahvaltı bile yapmadan topukladık korkuteli yaylaya doğru.. ah o nem-sıcak olmasaydı.. demek ki haziran da kurtarmıyor.. mayıs da gitmek gerek.. yoksa ben bilmiyor muyum, phaselis 3 no'lu kum plajında kulaçlamayı, evren büfe'de yengen yemeyi,ışıklar caddesinde volta atmayı vs. vs.

korkuteli'nde nefes alınabiliyor allahtan.. o erken saatte açık olacağını düşündüğüm nur pastaneleri her zamanki gibi beni yanıltmadı.. kol böreği, çay, süt.. erken çıktım, gökovaya otele erken gireyim, paramız-otel günümüz heba olmasın diye.. yoksa herkesin şişçi ramazan diye karnının guruldadığı yerde, şişçi ibo'yu geçerim tek.. korkuteli ilçe merkezinde.. yanına bol soğan, bol domates.. ama o saatte olmazdı..

bastık gittik söğüt'e.. denizli fethiye yol ayrımı.. bu arada buranın rakımı 1400-1500 arası.. serin, walla inesim yok sahile ne diyim.. ama oğlanın dötünü suya sokucaz ya bir kere.. söğütteki el kadar gözlemeye para kaptırır mıyım hiç? hele o çevirme kuzularına köser miyim 100 liraları.. geç bunları.. gözleme isteseydim zaten antalya'da yiyeceği yer feslikan yaylası çıkışı.. yıllardır gittiğim-bildiğim yer.. kocaman gözleme + bazlama.. et desem artık o çakırlar yolundaki eskişehirli vs.. hepsi tamamen ticeret, turizm.. lezzet-fiyat-performans üzer hep...

söğüt'te takılmadık haliyle.. iniyoruz fethiye'ye doğru.. solda akdağ'ın zirve altları hep karlı, derelerde sular akıyor, sağ taraf dağları yine 2bin rakım üzeri.. serindi oralar.. bir de baktım düzlüğe inmişiz.. derece 40 diye bağırıyor yine.. durmadım.. akyaka yücelen otele daldım..

yücelen otel.. oda-kahvaltı 180'den anlaşmışız.. kondurmuşlar muğla konak evlerini kaynak sularının üstüne oh mis gibi.. ne para kırıyorlar.. otel ful... velakin yine yemek ve kahvaltılarını beğenmedim.. gurmeyimdir biraz elhamdülillah.. ama ne oldu.. azmak üzeri bir tur yaptık, akbük'e uzadık 26 km, eski marmaris yolu uzun kavaklar altı lokantada tost yedik..

zaten amacım da marmaris sedir adası teknelerinin kalktığı yerden bir 5 km daha devam edip biraz araçla, biraz da kasalı traktörle ulaşılan incekum denilen yerde yüzmekti.. incekum da aslında 2 tane koy var.. birincisi herkesin bildiği gittiği şezlonglu, duşlu, büfeli biraz büyük olan koy.. akyaka'dan, şuradan buradan kalkan teknelerin de doluştuğu koy..

ikincisi ise 5-600 metre geride sadece burayı bilen türk ailesinin geldiği küçük koy.. zaten en fazla 3-4 aile falan alır... traktörden tanışdığımız bir öğretmen ailesi ve 2 çocuğuyla güzel bir grup oluşturunca orada indik... bizden başka da gelen de olmadı zaten..

koyu şöyle tarif edeyim: çam ağaçlarının kökleri neredeyse denizin içinde.. yine bu 25 metre uzunluklu, 2 metre genişlikli küçük ince kum kumsalın her iki başında geniş/büyük kayalar, kayacıklar var.. fakat en ufak bir taş kırığı, çakıl yok.. kaya, kayanın dibi kum, denizin dibi kum..10 metreye yakın derinleşmiyor.. sonra ise yavaş yavaş boyu geçiyor... dalga sıfır... deniz çarşaf gibi.. zaten bu marmaris koylarının özelliği böyle... deniz tertemiz.. berrak.. sadece kenar kayalarda 1-2 deniz kestanesi görünüyor.. zaten bizim de kenarda işimiz yok.. abartısız 2-3 saat sudan hiç çıkmadık.. evet hiç... ayrıca denizin kıyısına, hatta 1 metre içine kadar ağaç gölgesi var.. oğlan için bundan daha iyi bir ortam nasıl düşünebilirim ki? ince kum, dalga yok, gölge var...

marmaris yolundan ayrıldıktan sonra buraya gelirken küçük köy mahallelerinden geçiyorsunuz.. suyumuzu, domatesimizi, kocaman mürdüm eriklerimizi çakmıştık çantaya.. ankara'nın ayaşın domatesi hala çıkmadı temmuz bitiyor.. ama orada kocaman bahçe domatesinden çok almadım ya ona yanarım.. 1 hafta o tarafta kalsam, 1 hafta domates ekmekle o incekum denilen yere giderim...

Dönüş:: muğla-denizli yolu.. evet yolda biraz çalışma var ama 5 dakika 2.3. viteste gidiver ne olacak ki.. çünkü kısa yol bu.. ayrıca trafik yok.. ayrıca tavas ilçesinde kalın kenarlı kıymalı pide, bol köpüklü ev yoğurdu ayranı, tahinli/ ballı pide, ve tavas güveci yemeye değer...

bakın... afyon kavşaktaki tıklım tıklım ve güneşin altı o meşhuuur ikbal tesilerinde 25 liraya bir porsiyon sulu yemek yiyeceğime (o da yalandan 2 parça et, gerisi bezelyeli pilav, uyduruktan iki patates kızartması, hepsi aynı tabakta), denizli'nin tavasında, afyon'un sandıklı'sında pidemi yer geçerim.. haaa afyon'dan ekmek kadayıfımı/kaymağımı alırım bak bu yalan değil... ama nereden?? şehir içinde valiliğin karşısındaki yerden... yolda kilosunu 12 ye alırsın burada 6 lira... afyon da olsa hava mevsim gereği sıcak olduğundan kaymaklı lokum bulamadım.. bulsam da haşat olurdu herhal... buna üzüldüm.. ama kalın dolma sucuktan aldım yine de.. buna sevindim...

unutmadan ve son söz.. sivirhisar'daki ballı gözleme tuzağına düşmeyin sakın.. hele o muhteşem tesisleri midir nedir.. muhteşem kazığını yemeyin.. millet ya gözleme nedir bilmiyor.. ya da nasılolsa yiyen bir enayi güruhu var, onlara yediriyor.. bu arada temiz olan aracımın camını oradaki elemanlar bahşiş uğruna ellemesinler diye hortumun yetişmeyeceği bir yere çektim.. yine de gelip bulmuşlar... sileceği kaldırmışlar, biz temizlik yaptık diye.. güya elindeki pis, kokulu bezle silmiş... camı beter etmiş... bir de o yüz metreyi bahşiş alacağım diye peşinden pıt pıt takip etmesi yok mu??? bi de yalandan sileceği indiriyor... kızmayayım diyorum ama akşama 80-100 lira topluyordur bunlar, benim maaşımdan çok.. bir yerde dururken 2 kere düşünün..

saygılar...

• Marmaris - fethiye yada kaş-olympus olma üzere 3 noktada 2 şer gün kalmalı olarak eşimle tatil yapmayı düşünüyoruz.Buralara görülebilecek güzel yerler neresidir,uygun maliyetli olrak nerede kalmak mantıklı sizce.Alternatif rota önerecek varsa fikirlere açığım.Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Marmaris - fethiye yada kaş-olympus olma üzere 3 noktada 2 şer gün kalmalı olarak eşimle tatil yapmayı düşünüyoruz.Buralara görülebilecek güzel yerler neresidir,uygun maliyetli olrak nerede kalmak mantıklı sizce.Alternatif rota önerecek varsa fikirlere açığım.Yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam bu sene ben buna benzer bir tatil yaptım. Aşağıda detaylıca yazdım. Yinede sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.

quote:

Orijinalden alıntı: SxXXxN

Bende aracımla Ege - Akdeniz tatilinden yeni döndüm. Toplamda 1990 km yol yaptım. Güzergah şu şekilde,

Ankara, Pamukkale, Dalyan, Ölüdeniz, Kalkan, Adrasan ve tekrar Ankara'ya dönüş. Çok güzel bir tatil geçirdik. Pamukkale aslında hesapta yoktu ama geçerken orayıda görmeden ayrılmayalım dedik. Günübirlik Pamukkale yolculuğundan sonra Dalyana geçiş yaptık, dalyan gerçekten gizli cennet. Dalyanda 2 gün konakladık. Burada nehir turu (belediyenin tekneleri ile kişi başı 10 TL) ve iztuzu plajına gittik. Sakin bir yer kafanızı dinleyebiliyorsunuz. Buradan ayrıldık ve ölüdenize geçmek üzere yola çıktık. Burada yol üzerinde saklıkent, tlos ve gizli kente gittik. Saklıkentte eşim halatlardan karşıya geçmeyi göze alamadığı için geri dönüyorduk ki gizli kent şelaleleri diye bir yer gördük. Hemen buraya saptık zaten saklıkente çok yakın bir yer. Burayı mutlaka görmenizi tavsiye ederim. Suyun içerisinden şelaleye kadar tırmandık. Sonunda şelaleye ulaştık çok güzel ve yorgunluğa değecek bir görüntü idi :) Daha sonra burada yemek yedik balık fiyatı çok uygun :) Alabalık + salata 5 TL, Alabalık + salata + Cips 8 TL :) Yemeğimizi yeyip geri dönerken yolda bıldırcın kebabı yapıyorlardı, karnım tok olmasına rağmen bunun tadına bakmadan dönmem dedim :) Bıldırcın kebabı 6 TL ve mangalda yapıyorlar bıldırcını. Burada biraz kazıklandık diyebilirim şöyleki 2 TL yazan gözlemeye çikolatalı gözleme siparişi için 6 TL verdik 1 bardak ayran 2 TL. Bence değmez. Oradan ölüdenize geçtik. Bu arada yollarda bi hayli radar var ve polisler çok çakal. Öyle yerlere radar kurmuşlar ki radar aracını görmek çok zor. Birçok araç durdurmuşlardı ceza kesiyorlardı. Ölüdeniz de 2 gün kaldık. 2. günümüzde 12 adalar yat turuna gittik. Kişi başı 25 TL buna öğle yemeği de dahil, büyük deniz araçları ile götürüyorlar. Ben şahsen çok beğenmedim çünkü çok kalabalıktı. Daha önce marmariste yat gezisine katılmıştım çok daha keyifli olmuştu. Sonraki gün Kalkana geçtik yol üzerinde patara ya uğradık plajı çok güzeldi fakat burada denize giremedik. Yol üzerinde kaputaş plajına gittik ve tatil boyunca denize girdiğim en güzel plajdı diyebilirim. Akşam kalkanda kaldık. Diğer gün Adrasana gitmek için yola çıktık. Bu arada kekovayada uğradık ama kazıklanmaktan son anda kurtularak görüp geçtik :) Kaş, Demre, Finike derken o yollarda başım döndü çok virajlı yollar. Ama manzara şahane. Kumlucayı geçtikten sonra Ulupınara uğradık orada kiremitte alabalık yedik çok lezzetliydi. Fiyatlarda uygundu. Daha sonra adrasana geçtik 2 gün burada konakladık. Buranın plajıda fena değil ama geçtiğimiz yerdeki plajlara göre çok beğenmedik. Sakin bir yer. 2. günün sonunda buradan olimposa geçtik ardından phaselise uğradık. Daha önceden buraları ben görmüştüm eşim görsün diye geçerken uğradık. Bu arada yanınıza mutlaka müze kart almayı unutmayın buralarda çok kıymetli oluyor. Antalyaya yaklaşırken daha önceden duyduğum tahtalı daki teleferiğe gidelim dedik. 8 km full yokuş. Yaktığım mazota yanayım. Kişi başı 50 TL para istiyorlar teleferik için. 1 saat durup inmek için 50 TL vermedik. Geri döndük. Antalyada arkadaşımda 1 gece kaldıktan sonra Ankaraya tekrar döndük. Toplam 350 TL lik mazot harcadım. Güzel bir yolculuktu biz çok memnun döndük. Gidilmesi görülmesi gereken yerler. Görüp yazmadığımız yerler elbette vardır fakat ilk aklıma gelenleri paylaşayım dedim. Umarım buralara gidecek arkadaşlara yardımcı olur.

• Selamlar ;

Ağustos 1 den itibaren İsanbul- Marmaris tatiline cıkıyoruz.Bu güzergahı bu ara kullananlar varsa yol durumu hakkında bilgi verebilir mi ..Yollarda çalışma var mı yada hangi yoldan gitmek daha mantıklı olur.Karayollarının sitesınden inceledım ama daha oncekı tecrübelerime dayanarak nerde yol calışması var güncelleme yapmakdıkları için uzun yolda çok sorun yasanıyor.
    Marmarisde eşi ile tatile gideceklere tavsiye ıkı yerım var.Bozburun ve Selimiye ..Kesınlıkle kafa dinlemek için birebir bir yer..
  • herkez eşiyle gidiyor iyi hoş ne güzel macera arayanlar için macera güzergahı i yokmu :) tşk.ler
  • arkadaşlar biz de 20 ağustos gibi sakaryadan yola çıkıp ege akdeniz turu yapıp dönüşte de konya ankara ve eskişehir'e uğrayıp geri dönmeyi düşünüyoruz

kabataslak planımız şu şekildehttp://goo.gl/maps/8DYFh

uğrayacağımız yerler de şöyle:

bursa 1 gün
    ayvalık 1 gün
    dikili-bergama-çandarlı-foça 2 gün
    izmir 1 gün
    urla-çeşme 2 gün
    efes-kuşadası-söke 3 gün
    bodrum 1 gün
    akyaka-marmaris-köyceğiz 2 gün
    fethiye-ölüdeniz 2 gün
    patara-kelebekler vadisi 2 gün
    kalkan-kaputaş 1 gün
    kaş 2 gün
    kemer 1 gün
    side 1 gün
    alanya 2 gün
    konya 1 gün
    ankara 1 gün
    eskişehir 1 gün

bu yazdığım yerler dışında tavsiye edebileceğiniz yerler var mı?
    ayrıca bunlar arasında tavsiye etmeyeceğiniz yerleri de söylerseniz iyi olur.
    şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: burak0054

arkadaşlar biz de 20 ağustos gibi sakaryadan yola çıkıp ege akdeniz turu yapıp dönüşte de konya ankara ve eskişehir'e uğrayıp geri dönmeyi düşünüyoruz

bursa 1 gün
    ayvalık 1 gün
    izmir 1 gün
    urla-çeşme 2 gün
    efes-kuşadası-söke 3 gün
    bodrum 1 gün
    fethiye-ölüdeniz 2 gün
    kalkan-kaputaş 1 gün
    kaş 2 gün
    kemer 1 gün
    side 1 gün
    alanya 2 gün
    konya 1 gün
    ankara 1 gün
    eskişehir 1 gün

Fethiye ölüdenizdeki planınıza saklıkent kanyonu ve gizlikent şelalesinide listeye ekleyebilirsiniz.

• quote:

Fethiye ölüdenizdeki planınıza saklıkent kanyonu ve gizlikent şelalesinide listeye ekleyebilirsiniz.

teşekkür ederim buraları da dikkate alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak0054 -- 30 Temmuz 2012; 19:21:37 >
  • quote:

quote:

arkadaşlar biz de 20 ağustos gibi sakaryadan yola çıkıp ege akdeniz turu yapıp dönüşte de konya ankara ve eskişehir'e uğrayıp geri dönmeyi düşünüyoruz

bursa 1 gün
    ayvalık 1 gün
    izmir 1 gün
    urla-çeşme 2 gün
    efes-kuşadası-söke 3 gün
    bodrum 1 gün
    fethiye-ölüdeniz 2 gün
    kalkan-kaputaş 1 gün
    kaş 2 gün
    kemer 1 gün
    side 1 gün
    alanya 2 gün
    konya 1 gün
    ankara 1 gün
    eskişehir 1 gün

ölüdenizden bu söylediğiniz yerlere nasıl gidebiliriz ? aracımız yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: beytepeli06

quote:

quote:

bursa 1 gün
    ayvalık 1 gün
    izmir 1 gün
    urla-çeşme 2 gün
    efes-kuşadası-söke 3 gün
    bodrum 1 gün
    fethiye-ölüdeniz 2 gün
    kalkan-kaputaş 1 gün
    kaş 2 gün
    kemer 1 gün
    side 1 gün
    alanya 2 gün
    konya 1 gün
    ankara 1 gün
    eskişehir 1 gün

ölüdenizden bu söylediğiniz yerlere nasıl gidebiliriz ? aracımız yok.

Aracınız yoksa nasıl gidersiniz hiç bilmiyorum :( Araçsız ulaşım sıkıntı olabilir.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.