Şimdi Ara

Arabayla Sırbistana gitmek ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
12.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Baslayalim kapikuleden cikdikdan sonra bulgaristan sehirlerarasi yollari icin vinetka almak durumundasiniz bunu aracin on camina yapisdiracaksiniz. Burda otoyollar icin kgs vb. odeme durumu olmadigindan vinetka alinir benzincilerde vardir. Yol olarak sinirdan cikdiktan sonra 30 40 km otobandir otoban hiz sinir bulgaristanda 130 km dir. Daha sonra haskoyden plovdive kadar 110 km gidis gelisli yoldur hiz siniri 90 km ancak koylerden gecilir ve koylere girmeden tabelalarla belirtilir 50 ye dusulur kaldi ki polis kontrolleri sadece o girislerdedir insanlar selektor ile birbirini uyarir. Plovdivden sofyaya kadar tekrar 140 km otoban vardir yine hiz limiti 130 km dir. Sofyaya girmeden tabela sagdan sirbistana cikisi gosterir bu yolda sirbistana kadar 90 km hiz siniriyla devam eder. Oyle 50 falan soz konusu degil ben bahsettigim otobanlardan 170 le geciyorum :) dikkat etmeniz gereken en onemli sey vinetka - emniyet kemeri -gunduzleri de kisa farlari acmak burda yasal zorunluluk ve doner kavsaklarda kavsak icindekilerin gecis ustunlugu ( turkiyeden gelen herkes bunu karistiriyor malesef) kapikuleden sirbistana molasiz 4 bucuk saat.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam bilgiler için çok sağolun arabyla gideceğim yandex navigasyonuda indirip ordan dediğiniz yerlere bakıcağım çok teşekkür ederim
  • hocam çok sağolun bide 2 şey soracağım bu vinetka yı nereden temin edeceğiz bide cama yapıştırmak zorundamıyız ? bide yollarda denetim nasıl yani çok fazla çevirme tarzı şeyler oluyormu?? hani dikkat ediliyormu hız sınırlarına
  • bide yolumuzun üstünde mola vericek tavsiye edeceğiniz bir yer varmı ?
  • BOŞNAK çocuk B kullanıcısına yanıt
    Vinetkayi siniri gecer gecmez solda lukoil var oradan alabilirsiniz en kaliteli yakitta lukoil en kotusu shell dir. Vinetka gunluk haftalik aylik yillik oluyor size uygunu sanirim gunluk olur fiyati bulgar arabalari ile yabanci arabalar farkli biraz tuzlu yabanci arabalara. Cama yapistirmak zorundasiniz malesef. Kontroller harmanli plovdiv arasinda ozellikle koy girislerinde olur sollama ve hiza bakarlar ve yukarda bahsettigim diger durumlara arti olarak yaya gecidinde yayalara yol her halukarda vermelisiniz. Istanbuldan geliceksiniz plovdivde otobana baglaninca 10 km ilerde hem mcdonalds var hem de bulgarlarin meshur happy restorantlari var ikiside hem ucuz hem guzeldir yok eger memleketimin yemeklerini yerim derseniz 50 km ilerde sagda istanbul restorant var cok meshurdur. Bu bahsettigim mola yerleri ist sirbistan arasinin tam ortasi size uygunudur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOŞNAK çocuk

hocam çok sağolun bide 2 şey soracağım bu vinetka yı nereden temin edeceğiz bide cama yapıştırmak zorundamıyız ? bide yollarda denetim nasıl yani çok fazla çevirme tarzı şeyler oluyormu?? hani dikkat ediliyormu hız sınırlarına

Bulgaristan'dan bahsettim, radara yakalanmama gibi bir durum özellikle geceleri nerdeyse yok, çok şanslı olmak lazım. Bilmiyorum ben ne zaman bulgar üzerinden gitsem bana denk geliyor nedense. Bazı bölgelerde her 20 km de radar koyuyorlar, ve mesela bayır aşağı yola 120 ile gitmen gereken yere, 60-80 km hız koyuyor, pat diye öpüyor seni 1 km sonra çevirmede :) Bir keresinde ben yakalanmıştım türkiye den hemen 40-50 km sonra otoyolda, daralma olmuştu gece geldi adam yanımıza böyle abartılımı bir surat ifadesiyle kemik bulgar aksanıyla ''Oo komşu ne kadar hızlı gidiyorsun biliyor musun?'' dedi, bulgarca ne kadar dedim, sınır bak 50 km dedi, sen 68 ile geçmişsin buradan. 40-50 euro mu ne ceza dedi, 10 euro var, alırsan al dedim, yok başka para tabi zaten onu bekliyor, e ben tamam da bak orada arkadaşım da var o da bekliyor demez mi, yok dedim ısrar edince, bıraktı bir de bak 5 km sonra bir daha radar var, haberin olsun, yakalanma diye telkinde bulunmuştu yani olay %90 rüşvete bakıyor, 50 euro ceza kesiyor sözde ama arayı bulalım dersen komşuyuz dersen bi kaç euro istiyor. Zaten amaç hız falan değil, rant meselesi bu ciddi bir problem bulgarda.

stiker denilen şeyde zaten bulgar hududunda alınıyor. Benzin istasyonlarında var. Onu orada yapıştırmak zorundasın ya da yapıştırınca hemen çıkart, yapışkanını al biraz çünkü güneşte eridimi cama nasıl yapışıyorsa sonra çıkartana kadar pert ediyor insanı.

Ve dediğim gibi Sofija-Niş üzerinden gideceksiniz, kosovoya girerseniz sırbistana girişte çok ciddi sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Sizi geri postalama ihtimalleri de var. Kosovo halen özerk Sırp bölgesi olarak görülmekte. Girmeniz halinde Sırbistan kaçak geçiş gibi algılıyor ve deport edebiliyor pasaportu, kendi ülkesine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 3 Temmuz 2014; 4:19:02 >

• hocam ikinizede bilgiler için çok teşekkür ederim bişey takılırsa aklıma size pm atarım çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOŞNAK çocuk

araç skoda yeti 2012 model

Dsg şanzımanlıysa hiç düşünmeyin bile, %90 ihtimal bir yerlerde kalırsınız.
  • yok hocam düz vites
  • Yurt dışında ceza yiyipte sınırda alınan var mı? Arabayla Avrupa'ya gittiğimizde Berlinde ve Kophenagta park cezaları, Slovakya'da da vinyet denen otoyol geçiş belgesini almadığımız için ceza yedik ama sınırlarda isteyen olmadı, aradan da 4 sene geçti artık şansımıza mı yoksa sınırlarda bu mekanizma mı işlemiyor anlamadım
  • Merhabalar,

Arabayla sırbistana giderken bulgaristan için vize gerekiyor mu ? Bilgisi olan biri varsa yardımcı olursa sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.