Şimdi Ara

Araç Alımı | Noter İşlemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
8.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yarın ikinci el araç satın alacağım, farklı bir şehirden. Sabah 8-9 gibi araç sahibiyle buluşup ödeme ve noter işlemlerini gerçekleştirmeyi planlıyoruz.
    2014 yılı için şuan güncel ödeme tutarları ve işin raconu nedir arkadaşlar ?

Satıcı ile buluştuğum andan, eve dönüşüme kadar işlem sırası nedir ? İlk kez bu işte tecrübe edineceğim, bilgilendirmenizi bekliyorum. Teşekkürler..

• Ben Pazartesi aldım plaka değişecek dedik 193 lira gibi bir rakam ödedim.

Kimlikleri ruhsatı notere verdik noter işlemleri yaparken bende parayı havale ettim satıcıya.
    Sonra helallestik ayrıldık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum. Plakayı farklı şehirde de değiştirebiliyor muyuz ? Yani illa kendi şehrime gelmem gerek mi ? Yoksa benim şehrimin plakasını oradan da verebilirler mi ?

Her şey dahil tüm işlemler ne kadar sürdü ve bütün toplam mı 193 tl.
  • Pkakayla ugrasma 100tl ver cik plkaa uzun is

• Olmuşken hepsi olsun ama uzun sürüyorsa değiştirmem. Noter işlemleri kaç saat sürer ve plaka değişimi kaç saat sürer ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: anakin248

Dostum. Plakayı farklı şehirde de değiştirebiliyor muyuz ? Yani illa kendi şehrime gelmem gerek mi ? Yoksa benim şehrimin plakasını oradan da verebilirler mi ?

Plakayı ikametgah neresi ise orada değiştirmen gerekli.
    Ben Safranbolu Dayim memleket Samsun.
    Plaka Zonguldak plaka 67
    Arabayı aldım noterde plaka değişecek dedik ve ikametgah halen Samsun oldugundan gidip Samsun'da plaka ruhsat değişecek
    Sadece noter masrafı 193 lira emniyete de para bayılacağız daha.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gs_KuRTuLuS

quote:

Dostum. Plakayı farklı şehirde de değiştirebiliyor muyuz ? Yani illa kendi şehrime gelmem gerek mi ? Yoksa benim şehrimin plakasını oradan da verebilirler mi ?

Plakayı ikametgah neresi ise orada değiştirmen gerekli.
    Ben Safranbolu Dayim memleket Samsun.
    Plaka Zonguldak plaka 67
    Arabayı aldım noterde plaka değişecek dedik ve ikametgah halen Samsun oldugundan gidip Samsun'da plaka ruhsat değişecek
    Sadece noter masrafı 193 lira emniyete de para bayılacağız daha.

Anladım dostum çok sağol. Gidip plaka değişecek dememiz yeterli yani. Sonra yaşadığım şehre gelip, emniyeti plaka için ziyaret ediyoruz,bedeliyle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıfır Araç Plaka İşlemleri
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gidin, önce vatandaşı tanıyın. Bakım, kaçıncı sahibi olduğu gibi farklı soruları araya sokuşturarak aracıyla ne kadar ilgilendiğini gözlemleyin. Sonra daha önceden "sizin" belirleyeceğiniz bir serviste araca bakırın, neyi var neyi yok öğrenin. Söylenenden farklı bir durum varsa bunu pazarlığa sokun (Mesela ben Astra'yı almaya gittiğimde, aracın uzaktan kumandası çalışmıyordu, tavanda sarkma vardı. Bunu bana daha önce söylemediğinden 250 TL kırdım).

Parayı elinizde gezdirmeyin, bu sürecin sonunda bankadan çekin (gasp ihtimaline karşı). Bankayı notere yakın bir şubeden seçin. Parayı bankadan çekin, adam görsün ki sahte olduğuna dair şüphesi olmasın. Notere gidin, devrini alırken parayı ödeyin. Plakanın değişeceğini söyleyin. Plakanın yazdığı ruhsat nüshasını alarak size geçici bir tescil belgesi verir. Bu belgeyi alın, kendi şehrinize gitmeden trafik sigortasını yaptırın. Yolda ceza yeme riskiniz olur; daha da önemlisi kaza yapma riskiniz var. Ayrıca trafik sigortası yaptırmadan yeni plakayı da alamazsınız zaten. Plakanız çıkınca, bu yaptırdığınız poliçe iptal olacak, yeni poliçe yapılacak. İlk poliçe için ödediğiniz para da yeni poliçenin içinden düşülecek (yenisi daha pahalı olursa).

Elinizdeki geçici belge ve eski plaka ile bir ay gezebilirsiniz. Elinizdeki belge ruhsat yerine geçer. Bir ay içerisinde yeni plakanızı almanız gerekir. Hayırlı olsun.

• Plaka değişikliği işlemini bence bi muameleciye verin ben şahsen uğraşmamak için öyle taptım 1 gün içinde hem plakanı hem ruhsatını yenileyip teslim ederler ben bu iş için 30 lira vermiştim adama komisyon olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Gidin, önce vatandaşı tanıyın. Bakım, kaçıncı sahibi olduğu gibi farklı soruları araya sokuşturarak aracıyla ne kadar ilgilendiğini gözlemleyin. Sonra daha önceden "sizin" belirleyeceğiniz bir serviste araca bakırın, neyi var neyi yok öğrenin. Söylenenden farklı bir durum varsa bunu pazarlığa sokun (Mesela ben Astra'yı almaya gittiğimde, aracın uzaktan kumandası çalışmıyordu, tavanda sarkma vardı. Bunu bana daha önce söylemediğinden 250 TL kırdım).

Parayı elinizde gezdirmeyin, bu sürecin sonunda bankadan çekin (gasp ihtimaline karşı). Bankayı notere yakın bir şubeden seçin. Parayı bankadan çekin, adam görsün ki sahte olduğuna dair şüphesi olmasın. Notere gidin, devrini alırken parayı ödeyin. Plakanın değişeceğini söyleyin. Plakanın yazdığı ruhsat nüshasını alarak size geçici bir tescil belgesi verir. Bu belgeyi alın, kendi şehrinize gitmeden trafik sigortasını yaptırın. Yolda ceza yeme riskiniz olur; daha da önemlisi kaza yapma riskiniz var. Ayrıca trafik sigortası yaptırmadan yeni plakayı da alamazsınız zaten. Plakanız çıkınca, bu yaptırdığınız poliçe iptal olacak, yeni poliçe yapılacak. İlk poliçe için ödediğiniz para da yeni poliçenin içinden düşülecek (yenisi daha pahalı olursa).

Elinizdeki geçici belge ve eski plaka ile bir ay gezebilirsiniz. Elinizdeki belge ruhsat yerine geçer. Bir ay içerisinde yeni plakanızı almanız gerekir. Hayırlı olsun.

Aracın bakım,expertiz ve usta ile testleri yapıldı. Araç donanımı konusunda anlaştık. Sadece alım-satım kaldı.

1- Parayı çekmek yerine, EFT veya Havale daha uygun olur mu ?

2- Trafik sigortasını nereden yaptırabilirim ve ne kadar ücret öderim ? (Trafik sigortası için plaka talep edecekler mi ki ?)

3- Noter ve sigorta işlemleri takribi ne kadar sürer ?

• Yahu ben plakayi 1 gunde halettim nesi zor

• anakin248 A kullanıcısına yanıt
    uzerinize aldiginiz aracin trafik sigortasi 1 hafta gecerli

• quote:

quote:

Gidin, önce vatandaşı tanıyın. Bakım, kaçıncı sahibi olduğu gibi farklı soruları araya sokuşturarak aracıyla ne kadar ilgilendiğini gözlemleyin. Sonra daha önceden "sizin" belirleyeceğiniz bir serviste araca bakırın, neyi var neyi yok öğrenin. Söylenenden farklı bir durum varsa bunu pazarlığa sokun (Mesela ben Astra'yı almaya gittiğimde, aracın uzaktan kumandası çalışmıyordu, tavanda sarkma vardı. Bunu bana daha önce söylemediğinden 250 TL kırdım).

Aracın bakım,expertiz ve usta ile testleri yapıldı. Araç donanımı konusunda anlaştık. Sadece alım-satım kaldı.

2- Trafik sigortasını nereden yaptırabilirim ve ne kadar ücret öderim ? (Trafik sigortası için plaka talep edecekler mi ki ?)

Eft vb uygun olur, alıcının hesabına aktarabilirsin.

Geçici belgede eski plaka yazar zaten. Asbis numarasından da sigorta yaparlar. Rakam çok önemli değil, zaten bu sigortan plakanı değiştirene kadar idarelik.

Noterde sıra beklemezsen 5 dakikayı geçmez. Sigortayı memleketindeki tanıdık sigortacın da yapabilir, poliçenin eline geçmesi şart değil. Sigorta işi de en fazla 15-20 dk sürer.

• quote:

quote:

quote:

Eft vb uygun olur, alıcının hesabına aktarabilirsin.

Geçici belgede eski plaka yazar zaten. Asbis numarasından da sigorta yaparlar. Rakam çok önemli değil, zaten bu sigortan plakanı değiştirene kadar idarelik.

Noterde sıra beklemezsen 5 dakikayı geçmez. Sigortayı memleketindeki tanıdık sigortacın da yapabilir, poliçenin eline geçmesi şart değil. Sigorta işi de en fazla 15-20 dk sürer.

Ustam çok sağol detaylı bilgilendirmen için. İnşallah yarin sağlıklı bit alışveriş olur :)
    Herkese ilgisi için teşekkür ederim, var olun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.