Şimdi Ara

araç alırken pazarlık taktikleri... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
3
Favori
17.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana Esp gereksiz diyen satış cahiline tokat attım olay çıktı bayağı birşeyler oldu araya birileri girdi derken bayağı indirim yaptılar ama sonradan vazgeçtim
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikum

bir diğer taktikte istediğiniz modelden girip, "ama şu kadarCIK, fark verirseniz bir üst donanım/segment alabilirsiniz" taktiğidir. ibiza almak için bayiye gidip toledo alıp çıkan sonrada "ne yaptım ben" diye dövünen arkadaşım mevcut

Bunun aynısı bana oldu. Civic almak için gitmiştim, dükkandan Accord almış olarak çıktım
    Ama ben kendim yoldan çıktım.
    Satıcı Civic'i anlatırken gözüm Accord'a kaydı. Gidip içine otrudum, incelemeye başladım, satıcı halal Civic'ten bahsediyor.
    "S..tiret şimdi Civic'i, bunun fiyatı ne?" dedim.
    Pazarlığımızı yapıp peşinatı verdim. Aldım Accord oldum Lord

Bir de çok acil çok şık bir koltuk takımına ihtyiaç duymuştum. Yurtdışından çok önemli misafirlerim gelecekti.
    Girdim meşhur bir markanının showroom'una. Üstüm başım biraz hırpaniydi. Adam masasından kalkmadan şöyle bir baktı "Buyur bilader, ne istemiştin?" dedi. Ben de "Bana en pahallı koltuk takımını göster" dedim küstahça
    Adam "Abi , gel şöyle otur, kahven nasıl olsun?" diye yavşamıştı..
    Güzel bir deri takım almıştım. Epey yüklü ödeme yapmıştım
    10 yıldır kullanıyorum o takımı, hala evde kullanıyoruz. O dönemler uygun fiyatlarla orta halli koltuk takımı alan arkadaşlarım 2 defa yenilediler takımlarını. En karlı alışverişi ben yapmıştım aslında

• quote:

Orijinalden alıntı: Yotota Colorra

Bana Esp gereksiz diyen satış cahiline tokat attım olay çıktı bayağı birşeyler oldu araya birileri girdi derken bayağı indirim yaptılar ama sonradan vazgeçtim

Ya bir insanın her mesajı her yorumu İlginç olurmu .. Bayılıyorum sana Yotota
  • Alacağınız araçta kesin kararlıysanız araya o bayinin devamlı müşterilerini sokabilirsiniz.

Bu şekilde birçok kişiden yardım aldık birçok kişiye de yardım ettik.

Kısacası nazınızın geçmesi gerek.

Bunun dışında peşin satışta kesinlikle daha iyi teklifler almanız lazım.

Bir kere siz kararlı olun. Dialoğu satıcı yönetmesin.

Bir kuruş indirim olmaz mı diyor, o zaman eyvallah deyin kapıya yönelin.

Emin olun on kuruş birden indirim yapan galeriler olacaktır. Korkmayın.

Mesela "peşinle kredinin bizim için farkı yok" mu diyor, o zaman iyigünler size deyip kalkın masadan.

Paranızla rezil olmayın mümkünse !
  • fıestayı alırken arac takasa verıcekdık....

nerdeyse bır gun ıcınde etrafımdakı butun markaları ve yakındakı butun markalarının farklı bayılerını gezdım once takaslık aracımı gosterdım ınceledıgım modellerın pazarlıgını sonraya bırakdım sonra bı baktım ıkıncı el danıstıkları adamlar gerı donmusler bu araba bugun bılmem kacıncı defa baska bayıden fıyat aldı dıye sonra tek tek bayıler aradı heralde gercekten alıcı ıyı fıyatı bulunca alıcak dedıler bende hıc cekınmeden surası bunu verdı burası bunu verdı dıyerek oldukca ıyı fıyata aracımı aldım takasımıda yaptım...
  • pazarlama taktiğine girermi bilmem ama
    eğer küçük bir şehirde yaşıyorsanız 0 km bir araç almak istiyorsanız imkanınız varsa büyük şehirlerden almaya bakın
    örnek olarak atıyorum edirnede satılan focus 1.6 titanıum 39500 ise istanbulda bu aracı 39000 ne bayileri araştırarak alabilirsiniz
    nedeni ise büyük şehirlerde araç satışları daha fazla olduğu için kampanya bayi indirimi vs gibi şeylerden yararlanabiilirsinz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

pazarlama taktiğine girermi bilmem ama
    eğer küçük bir şehirde yaşıyorsanız 0 km bir araç almak istiyorsanız imkanınız varsa büyük şehirlerden almaya bakın
    örnek olarak atıyorum edirnede satılan focus 1.6 titanıum 39500 ise istanbulda bu aracı 39000 ne bayileri araştırarak alabilirsiniz
    nedeni ise büyük şehirlerde araç satışları daha fazla olduğu için kampanya bayi indirimi vs gibi şeylerden yararlanabiilirsinz

bazen de tam tersi oluyor, küçük yerde sinek avlayan galeri müşteriyi memnun etmeye çabalarken diğer tarafta müşteri havuzunda yüzen galeri burnundan kıl aldırmıyor ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 3 Mayıs 2010; 21:39:43 >
  • Babam 2007 de Honda city alirken 26.250 olan fiyati 24.750 ye kadar kirdirmisti arti olarak park sensoru ve koltuk koruma almisti araci satan Merter bey ise bu fiyata vermelerin amacinin bayi kotasini doldurmak oldugunu belirtmisti Ankara/Bora
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

pazarlama taktiğine girermi bilmem ama

Bencede tam tersi olduğunu düşünüyorum;opel ve fiat marka iki değişik araç için fiyat alırken Ankarada ki değişik bayiilerin verdiği fiyatlar Adana,Mersin ve Hatay bayiileriini oldukça üzerinde olmuştu hep.Bende Ankarada 0 araç satma şanslarının daha yüksek olduğu için tok satıcı olduklarını düşünmüştüm...

• Gecen ay 83.000 tl lik passat cc 1.8 tsi dsg limited edition ı 80.500 e aldık.Aracı sadece bir bayide bulabildik.Başka yerde bulsam biraz daha indirim alırdım
  • Antakya Mazda 26 bin TL dedigi Mazda 2 yi 22700 e verdi.

Istanbuldaki bayii 21900 e kendi kafasindan kampanya yapmisti, bunu soyleyince 22700e dustuler.

can bora'nin paranizla rezil olmayin temali mesajina harfiyen katiliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yotota Colorra

Bana Esp gereksiz diyen satış cahiline tokat attım olay çıktı bayağı birşeyler oldu araya birileri girdi derken bayağı indirim yaptılar ama sonradan vazgeçtim

büyüksün toyota
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikum

bir diğer taktikte istediğiniz modelden girip, "ama şu kadarCIK, fark verirseniz bir üst donanım/segment alabilirsiniz" taktiğidir. ibiza almak için bayiye gidip toledo alıp çıkan sonrada "ne yaptım ben" diye dövünen arkadaşım mevcut

aynen bizim peder de clio alcam diye gitti ama megane alıp çıkmıştı.. sanki pazarlığı biz değil onlar bizimle yapıyo adamlar iyice işin ka.... pardon ehli olmuşlar

• En güzeli cebinde trink para ile gidip babalar gibi pazarlık yapıp işi koparmak ...
  • misal ayakkabı alıyorsun, adam 107 lira dedi düz 100 olsun dersen adam tam da satmak istediği fiyata ayakkabıyı satmış olur, kafanda vereceğin fiyat varsa da söylemeyeceksin
    alışverişe bir kaç arkadaş gidiyorsan önceden özellikle uyaracaksın ne olursa olsun muhalefet olun diye, kaç defa satıcıyla beraber olup ürünü alacak arkadaşı ikna etmeye çalışırken buldum kendimi satıcılar bu konuda ustadır, sende zorlanabilir ama, eşinin arkadaşlarının aklını çelmeyi başarırlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanmt -- 4 Mayıs 2010; 1:22:02 >
  • bizde liste fiyatı 39 500 tl olan lancer invite yi bulunduğumuz ilçeye hiç satmadıkları için 37300 tl ye +park sensörü ile verdiler ama şu anda aracımın sıfır fiyatı 42500tl
    daha sonra bir arkadaşımı da götürdüm ve lancer asx aldı. 49000 tl sanırım.
    2 taraf da memnun
  • yazın yazın siz taktikleri, satıcılar bu topici okusunda bizim taktiklerin hepsi patlasın :D:D
  • okusun ya patlamaz sen merak etme

paran varsa land rover paran yoksa game over. oda yoksa goverizzzz.
  • tanıdıkları devreye sokup , gerekirse çingene pazarlığı yapmak

birde "başka markada düşünüyoruz" izlenimi vermek.

birde cümlelere bir kaç teknik bilgi sıkıştırıp karşı tarafa "saf değilim, gözümü boyayamazsın" izlenimi vermek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 30 Ocak 2011; 5:09:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abavf

Yalnız araba değil herhangi bir şeyi alırken de aynı durumlar söz konusu.

Satıcı sizi çok istekli, o malı almaya kararlı görürse 5 kuruş bile indirim alamazsınız. O yüzden böyle bir izlenim vermemek gerekir.

En iyisi tüm bayileri gezip fiyatları öğrendikten sonra bayiye gidip verebileciğim para bu kadar işinize gelirse moduna girmek gibi geliyor bana.

her ne alırsan al altın kural bu olsa gerek, benhiç sifır araç almadım hep ikinci el aldım, ama sözüm o ki genelde alışveriş yaparken eşime derim ki bir şeyi beğenirsen satıcının yanında bana beğendiğini söyleme..biz klasik türk erkeğiyiz ya, hamın der biz sadece parayı öder çıkarız işte satıcının önünde bu duruma düşmek istemidğim için, bana beğendiğini belli etme, kaş göz et, ben pazarlığını yaparım, beğendim deyince bizi hanım adam tek kuruş inmiyor alçak herif;))

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.