Şimdi Ara

Araç alırken tav olduğum ancak hiç kullanmadığım donanımlar (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
246
Cevap
2
Favori
15.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabamda en sevdiğim ve kullandığım donanımlar:

Far sensörü

Anahtarsız giriş ve çalıştırma

Oto kararan dikiz aynası

Car play android auto

Dijital klima

Elektronik el freni (alanı baya genişletiyor)

Hız sabitleyici

Şerit takip asistanı ( Yüksek hızda çok güven veriyor)

Takip mesafesi göstergesi

Ön çarpışma uyarısı

Lastik basınç takibi

Bence gereksiz olan donanımlar:

Sunroof

Aşırı büyük jantlar

Trafik işareti takibi

Otomatik park etme

Keşke benim de olsa dediklerim:

Direksiyon ve koltuk ısıtma

LED ve uzun kısa ayarlayan farlar

Geri görüş kamerası

Ayarlı bel desteği

Elektrikli hafızalı koltuklar

Adaptif CC

Kör nokta uyarı sistemi

Oto katlanan aynalar

Auto hold

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi regodulaz -- 3 Ocak 2018; 0:20:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dukkha

quote:

Orijinalden alıntı: soghan

quote:

quote:

Akü boşalmış. Aracı itip çalıştıramıyosun start stoplu araçta. Akü şarj olsun diye 30dk bekledik. Anahtarlı olsa ittir çalıştır. Ayrıca start stop aküler 3 4 kat pahalı...

Yanlış. 2010 model hatta 2005 model üstü hiçbir aracı iterek çalıştırmayınız akü masrafına duacı olursunuz.

Neden? Far açık kalmış Akü bitmiş. Şarj ettik mecbur. Anahtarlı olsa it çalıştırın zararı nedir?

aktarma organları, dişliler, katalitik konvertör ve triger kayışı başta olmak üzere birçok aksama zarar verme riski vardır.

Bu bahsettikleriniz evvelden beridir zaten olan risklerdir. Yeni olan bir risk değil yani.

Sürekliliğide olmadığı için ayda yılda on yılda bir olan durumlar akünün boşalma durumları, bozulacaksa da bozulsun o ana denk geliyorsa.

Otoyolda, yabancı bir yerde ya da dağın başında kaldın. Start stop varsa iple kendini as daha az acı çeker insan. O an insan araç falanda düşünmüyor öyle bir güzel ittiriyorsunuz ki zordaysanız. Yeter ki defolup gidiyimin derdindesiniz.

Başıma münferit olaylar halinde hatırladığım 3 araçta geldi ve bir seferinde çok soğukta kalmıştık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 3 Ocak 2018; 0:26:46 >

• Arkadaşlar araç alın aldırın. Ekonomiye ve devlete vatana can verin. bunu derim bunu söylerim.

Vergi mergi boş beleş konuşan tayfaya kulak asmayın. 3 kuruş vergiyi takan zaten araba maraba almasın.

En güzel yollar bizde. En güzel arabalar bizde. Bizdeki arabalar avrupa'da bile yok.

Bizdeki araçları gören almanlar "Keşke türkiye'de yaşasam bu ne güzel ülke. Sağı solu deniz kum kumsal. Her yeri tarih. Osmanlı zaten herkesin kobul ettiği bir devlet" dedi.

Bu ülkenin yollarında kullandığım kalitede arabayı rüyamda göremem dedi almanya'da
  • Araba alınacaksa mümkün olan en full versiyonu varsa işime yarayacak opsiyonlarıyla almak isterim.

En can alıcı donanımlarım;

F1 paddleshift

Şerit takip

Kör nokta

Cc

Geri görüş 360°

Otomatik far yağmur sensörleri

Kararan,ısıtmalı kapanan yan aynalar

Temassız giriş ve hareket inince kendini kitlemesi yok mu o his müthiş geliyor bana.

Ve son olarak tamamen led farlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Arkadaşlar araç alın aldırın. Ekonomiye ve devlete vatana can verin. bunu derim bunu söylerim.

Vergi mergi boş beleş konuşan tayfaya kulak asmayın. 3 kuruş vergiyi takan zaten araba maraba almasın.

En güzel yollar bizde. En güzel arabalar bizde. Bizdeki arabalar avrupa'da bile yok.

Bizdeki araçları gören almanlar "Keşke türkiye'de yaşasam bu ne güzel ülke. Sağı solu deniz kum kumsal. Her yeri tarih. Osmanlı zaten herkesin kobul ettiği bir devlet" dedi.

Bu ülkenin yollarında kullandığım kalitede arabayı rüyamda göremem dedi almanya'da

Bu mesaj şaka amaçlı yazılmıştır. Lütfen ciddiye almayınız.

( Yanı inşallah öyledir )

• klima,ön cam otomatik,bir de merkezi kilit ve park sensörü gerisi gereksiz bana.

J
    qq de hepsi vardı deri koltuk hariç hangisi kaç kere kullandım hiç hatırlamıyorum.Keza fluence de full dü hiçbirini kullanmıyordum.

Gelelim aklıma gelenlere :

cam tavan

amaçsız birşey.Açılmıyor öyle boş boş duruyor.Sadece dışarıdan araba çift renkli gibi duruyor.Amaçsız bence.

far sensörü

en sevdiğim amaçsız 2.donanım.Karanlıksa far düğmesini çevirebilirim zannımca.Verilen her kuruş boşa.

yağmur sensörü

silecek koluna da çevirebilirim ben hem de kolayca.

anahtarsız giriş

1 kere bile kullanmadım.Elim doluysa elimdekini yere koyup anahtarı alabilirim veya tek elimle tutup 2 sn de anahtara basabilirim.

Start stop

bu özelliği icat eden adam benim sinirlerimi zıplatmak için icat etmiş.Gıdım gıdım ist trafiğinde bir duruyor motor tak birden çalışıyor hay senin gibi özelliğin ben.QQ da tuşu vardı kapatabiliyorduk.İstop edip tekrar çalıştırınca aktif oluyordu.Serviste kapatılıyor demişlerdi de servise gidecek zaman kalmadı araç satıldı.

otomatik park

faforim benim yemekteyiz hasan beyin dediği gibi faforim.Ne kullandım ne kullanmak istedim.Araç gitti nasıl birşeydi merak bile etmedim.Kesin düzgün çalışmazdı bizim memlekette.Çalışsa da ne bizim işyerindeki yerime ne evdeki yerime giremezdi.

ısıtmalı koltuk

klima var daha ne gerek varki buna.

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

quote:

quote:

quote:

quote:

Akü boşalmış. Aracı itip çalıştıramıyosun start stoplu araçta. Akü şarj olsun diye 30dk bekledik. Anahtarlı olsa ittir çalıştır. Ayrıca start stop aküler 3 4 kat pahalı...

Yanlış. 2010 model hatta 2005 model üstü hiçbir aracı iterek çalıştırmayınız akü masrafına duacı olursunuz.

Neden? Far açık kalmış Akü bitmiş. Şarj ettik mecbur. Anahtarlı olsa it çalıştırın zararı nedir?

aktarma organları, dişliler, katalitik konvertör ve triger kayışı başta olmak üzere birçok aksama zarar verme riski vardır.

Bu bahsettikleriniz evvelden beridir zaten olan risklerdir. Yeni olan bir risk değil yani.

Sürekliliğide olmadığı için ayda yılda on yılda bir olan durumlar akünün boşalma durumları, bozulacaksa da bozulsun o ana denk geliyorsa.

Otoyolda, yabancı bir yerde ya da dağın başında kaldın. Start stop varsa iple kendini as daha az acı çeker insan. O an insan araç falanda düşünmüyor öyle bir güzel ittiriyorsunuz ki zordaysanız. Yeter ki defolup gidiyimin derdindesiniz.

Başıma münferit olaylar halinde hatırladığım 3 araçta geldi ve bir seferinde çok soğukta kalmıştık.

Zamanında bakım ve kontrol yapılmazsa kalınır haliyle,umarım tekrar yaşamazsınız bu kötü anları.

• Çakmak ve küllük çok gereksiz

• Olmasi gerekenler: Motor(az yaksin mumkunse 1.3 alti olsun MTV den yirtalim), tam otomatik az yakan bir sanziman(EAT6 olabilir), CC(o da uzun yolda), aluminyum alasimli standart lastik ebatlarinda(205/55/16 iyi olur benim aracta 195/55/16 var fiyatlari fazla) celik jant.

Olmasa da olurlar: Diger tum ekipmanlar

Onceden cok heves ederdim de cogu gereksiz gelmeye basladi. Arkadasta sunroof var dogru durust kullanmiyor ben de aracina bindigimde hadi sunroof acalim demiyorum. Gecen yagmur yagiyordu birkac damla dustu sensor nedeniyle silecekler devreye girdi bence gereksiz. Far sensoru olsa da olur olmasa da olur. Elimle acarim en kotu.

Gece yolculuklarinda hic aynanin karartmasini kullanmadim. Arkadan geleni fark etmek isterim, karartma oldu mu goremiyorum gibi geliyor.

Katlanan yan aynalar olsa da olur olmasa da olur.

4 cam otomatik denilmis benim Corsa da arkalar manuel benim icin cok da dert degil. Aractan cikinca soyle bir bakarim sagina soluna kapatmayan olursa kapatirim. Millet mirin kirin ediyor da isine gelmiyorsa binme diyorum, aracimi kimse begenmek zorunda degil benim disimda.

Aracimda 7 inc tablet var arasira telefon uzerinden navigasyon olarak kullaniyorum. Gecen telefon sabitlemek icin 5 10 TL lik bir aparat hediye ettiler tablete de gerek kalmadi cok da elzem bir sey degilmis. Telefonun ekrani 5.5 inc zaten.

Start stop kullanirim isiklarda is goruyor; ha olmasa da olur bosa alir beklerim. Cok da buyuk yakit tasarrufu sagladigini sanmiyorum.

Arka camlarim karartma arkaya oturanlarin isine geliyordur benlik bir durum yok. Karartma olmasa da kaplatma isi ucuz zaten 5 cama 250 + 300 TL ver Llumar kaplasinlar.

Park sensoru var aracimda. Sonradan takilanlardan ikide bir tekliyor zaten ona guvenip park yapsam simdiye arka tamponu birkac defa degistirmis olmam lazimdi.

Geri Gorus Kamerasi olsa fena olmazdi, onda da kimisi kameraya toz gelince vb durumlarda gorusu engelleyebiliyor diyorlardi oyle olacaksa ona da gerek yok.

Hasili cok bir beklentim de yok aractan. Az yaksin, sorunsuz olsun, cok donanim olmasa da olur. Herhangi bir aracin baslangic paketi + jant paketi bana yeter sanirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: regodulaz

quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Arkadaşlar araç alın aldırın. Ekonomiye ve devlete vatana can verin. bunu derim bunu söylerim.

Bu mesaj şaka amaçlı yazılmıştır. Lütfen ciddiye almayınız.

( Yanı inşallah öyledir )

Kardeş almanya'da araba almak zor. Maaş yetmiyor kimseye. Bak yüzlerce youtube kanalı var. Araba alırken ne zorluklar çekiyorlar.

Bizde sokakta herkeste bmw var mercedes var.

Şimdi çıkıp bir bmw alayım desen bayi sana diyor ki. 6 ay sonra gelir. Neden?

Çünkü 6 ay boyunca gelecek tüm arabalar satılmış. Fabrika sadece türkiye'ye çalışıyor nerdeye ise anlaşılan

Tek umudum türkler alman arabacıları satın alırsa fabrikaları iyice düzenler herkese araç sağlar yoksa almanlar ile bekle bekle ölüyor insan. Keşke araçlar tr'de üretilse günde 100 değil 100000000 araç çıksa türk güçü ile ama ürt akıl ve faiz lobisi izin vermiyor böyle gelişmelere türkler 2023'te dünya lideri olmasın diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 3 Ocak 2018; 0:41:13 >

• Aracımı 1 sene önce aldım. En çok kullandığım özellikler Spotify ile birlikte bluetooh, USB'den şarj etme, direksiyondan kumanda ve cruise control.

Olsa kullanırmışım dediklerim karartmalı (gece uzun yolda çok iyi oluyor) ve otomatik katlanan aynalar, kol dayama, yağmur sensörü olurdu herhalde.

Hiç istemediğim de start stop herhalde. Saçma belki ama tasarruf da etmiyor ve sanki motora zarar veriyo gibi bi izlenimi var bende sürekli durdur çalıştır :)

Sunroofa özeniyorum tabi ama alan çoğu kişi sizin gibi hevesini kaybediyor hemen :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sushi. -- 3 Ocak 2018; 0:58:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sushi.

Aracımı 1 sene önce aldım. En çok kullandığım özellikler Spotify ile birlikte bluetooh, USB'den şarj etme, direksiyondan kumanda ve cruise control.

Olsa kullanırmışım dediklerim karartmalı (gece uzun yolda çok iyi oluyor) ve otomatik katlanan aynalar, kol dayama, yağmur sensörü olurdu herhalde.

Hiç istemediğim de start stop herhalde. Saçma belki ama tasarruf da etmiyor ve sanki motora zarar veriyo gibi bi izlenimi var bende sürekli durdur çalıştır :)

Sunroofa özeniyorum tabi ama alan çoğu kişi sizin gibi hevesini kaybediyor hemen :)

Bir sonrakine türk üretimi gereksiz donanımlardan arınmış araçlar almanızı öneririm. Türkler avrupaya örnek olacak en güzel araçları üretiyor

Güneşlik filan yok gereksiz tüm donanımlar yok sadece en kullanışlı olanlar var

türk malı alın avrupaya diz çökmeyin

• Bende olmayan birşeyden bahsedeyim.

Evde 1 araba 3 şoför var ve hepsinin boyutları farklı.

Uzun yolda veya günlük kullanımda her şoför değiştiğinde direksiyona oturan kişi ilk olarak koltuğu ayarlıyor. Koltuk hafızası Bizim içim elzem bi özellik, olsa iyi olurdu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok fazla araba kullanan biri degilim kendime ait arabamda olmadi. Bazen niyetleniyorum ama sonra benim icin elzem olmadigina karar veriyorum susn icin. Ailemin arabalarini kullsndim edindigim tecrubelere bakarsak suana kadar cx yi hic acmadim uzun yolda biraz sıkıcı geldi bana. Benim icin oncelik her zaman icin iklimlendirme. Klima ve kalorifer cok iyi olmali. Yan aynalarim sinyalli ve katlanabilir olursa sevinirim. Cam tavsnli sunrooflu arsclar gercekten iyi olmasini isterim lakin sade sunroof o kadarda etkileyici degil bence. Koltuk isitma ve sogutma onceliklerimdendir. Birde arabin farlari iyi olmali ruhum daralmamali gece yokculuklarinda. Geris gorus kamerasida olmazsa olmazlarindan. Eger otonatik vites bi arabaysa paddle shift(umarim dogru yazmisimdir) ozel olarak istebilecegim bi ozellik. Multimedya ekrani o kadar elzem degil 7inc ve 10 inclik arasinda fiyat farki olsun olmasin benim icin hicbi onemi yok. Muzik sistemi iyi olmali ruh halime gore bazen son ses gezebiliyorum bazen teyp bile acmiyorum. Torpido sogutmasida istedigim ozelliklerdendir ve kullanirimda. Usb yada aux olsun telefonu arabaya entegre ediyim yeter. Bagajim genis arka koltuklar yatsin. Mumkunse koltuklarimda deri olsun. El frenini bi ara meksnik seviyodum fakat elektronikler cok guzel. Ama nedense benj tedirgin ettigi zamanlarda oluyor.

• Cruise control var ama kullanmıyorum zaten kullanmadıgım için öyle bir özellik oldugunuda unutuyorum onun dısında anahtarsız giriş,direksiyondan kumandalı bluetooth,apple car play,ısıtmalı koltuk en çok kullandığım özellikler arasında

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adam_ıssız

Bende uzun yolda sürekli kullanıyorum ama hız sabitleme kullanmasam da uykum geliyor ki önceki bir kaç arabam da yoktu ama uykum gelirdi. Yanı uyku gelmesini hız sabitleyici ye mal etmemek lazım. Uykusunu alıp iyi beslenen birinin kolay kolay uykusu gelmez.

Hocam ayakla sürekli pedala basmamak farkettiriyor bizde.

• Koltuk sogutma bence olmazsa olmaz cok cok ekstrem soguk olmadigi surece isitmayi bi sekilde halledersinde yazin hele ki istanbul trafiginde resmen koltukla bir oluyorsun o koltugun kumasi derisi sungeri eriyor altinda, klima açsan çok yakar cam açsan daha fena ya o ozelligi denemeden insan anlayamiyor. Kullandigim arabalarda koltuk sogutma arar olmustum ozellikle yazin.

• Viraj aydınlatması;
    bence bu işe yarar bir donanım

diğerleri ise zaten benim arabamda olmadığı için sorun yok :)

cam tavan hariç bence her özellik kolaylık ve konfor sağlıyor ,o nedenle yararsız demek bence doğru değil
  • 3 bölgeli klima. Alırken çok beğenmiştim özellik olarak fakat hiç kullanılmadı dedem yeridir. Arada oğlum arka ayarlarla oynuyor, o da sayıları değiştirmek için.

• quote:

Orijinalden alıntı: besttrr

quote:

Orijinalden alıntı: adam_ıssız

Benim bir arkadaşım da hız sabitleyici için çok gereksiz ben kullanmıyorum vs diye konuşuyordu. Uzun yola çıktığımızda ben kullanırken "oğlum bu nasıl bir gereksizdir senin için" dediğimde, itiraf etti mantığını anlamamış verimli bir şekilde kullanamamış hiç bakmaya fırsatı olmamış kimseye de soramamış felan derken en son görüştüğümüzde benden çok kullandığını fark ettim.

Yani hız sabitleyici gibi bir donanıma gereksiz diyen adam ya kullanmayı bilmiyordur birisine sormaya utanıyordur, ya da mazoşisttir.

Neyini cozememis cruze un onu anlamadim. Koyiyon sabit hizda gidio iste. Memlektin yolu yol degil, bide ustuune engebeli yokus falan, hele sollama yapilmasi gereken paylasimli yolsa cruze falan gereksiz. Bu cruze anca duz sehirler arasi yolda (ki yuzde 5 dir memlekette bu) yada otabanda kullaninca kolaylik sagliyor. Oralarda bile ben pek kullanmayi mantikli bulmuyorum, zira ben kendim kullanirken daha ekonomik kullaniyorum, cruze tuketimi artiriyor.

Hız sabitleyici tüketim arttırıyor dediniz ya daha üstüne bir şey söylemem olmaz. Yol yok demeniz zaten ayrı bir komedi. İstanbuldan ankaraya kadar hatta nerdeyse konya ya kadar molalarda durduğum hariç hız sabitleyici devre dışı kalmadan gittiğim olmuştur ki ben zaten gölbaşı na kadar mola vermem. Ama hız sabitleyici olmadan çıkanlar sakaryaya gelmeden berceste de çay molası veriyor.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.