Şimdi Ara

Araç almak için Şehirdışına gidermisiniz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
4.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Araba nerede ucuzsa oradan alırım. Bu zamana kadar 50 tane ikinci el araç aldım Ordunun köyünden Diyarbakır’a kadar bir sürü yere gittim. Sadece Konya ve Trabzon’da sorun yaşadım.

Konya’da hatasız boyasız tertemiz denilen araba taklalı çıktı elemanda gevşek gevşek konuşunca bi güzel servisin orta yerinde ağız burun verdik eline.

Trabzon’daki olayda ise herifle anlaştık gece otobüse bindim sabah vardım beni otogardan gelip alacaktı , eleman arabayı satmaktan vazgeçmiş olacak ki ilanı yayından kaldırmış telefonunuda kapatmıştı. Geceye kadar otogarda bekledim ulaşamayınca geri döndüm.

Bide Sivas’tan bi araba almıştım gerçi bu sorun sayılmaz ama.. Araç sahibi köylüydü arabanın içi komple tavuk ve koyun boku kokuyordu. Getirince koltuklarına kadar söktürüp detaylı yıkama ve temizlik yaptırdım tertemiz bindim.

İşinize geliyorsa gider alırsınız yani büyütülecek mesele değil. İstanbul İzmir arası tam olarak kaç km bilmiyorum ama gidiş geliş 5 bin lira tutmayacağı için her türlü kâr.. üstüne gezip görme ,arabayla uzun yolda tanışma keyfide cabası.

Benim tek tavsiyem yetkili servisi telefonla arayıp gideceğiniz güne randevu alıp ekspertizi yetkili serviste yaptırın. Teker döndürüp motor yüzde 90 abi diyen tiplere ekspertiz yaptırmayın . Biraz pahalı olur ama sağlam olur.

Edit: Unıtmuşum geçen yılda Niğde’ye gitmiştim . Al saçtı bi arkadaştan alacaktım. Sağolsun çok ilgiliydi aracın videosunu bile çekip whatsapp dan göndermişti.
    500 lira kaporta gönderip yola çıktım. Arabanın A sütununda ve tavanında toplam 4-5 tane küçük dolu izi vardı. (Vakumla falan düzeltilebilecek bölgelerde değildi)
    Vazgeçtim almaktan al satçı arkadaşta sağolsun hiç beni yormadan, ağzımı bile açmadan kaporamı iade edip üstüne yol masrafımıda verdi ,kusura bakma ben bile görmemiştim falan dedi.
    Almadan döndüm ama hala almadığıma pişmanım. Ufacık dolu izinden sıfır gibi arabayı almadan geri döndüm.Araba daha 9bin kilometredeydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 12 Ağustos 2019; 0:20:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de izmirde yaşıyorum son 10 arabanın 9'unu şehirdışından almışımdır.
  • aracın değerinin %5 in altında ucuz ise gitmem. hayat sürprizlerle dolu

boyasız diye gittiğim polis memuru arkadaş komple boyalı araca önemsiz şeyler bunlar, kazadan değil serpme vernik felan deyince bende kayış koptu. sanki bakla üstüne fıstık serpiyo

• 3 ay önce Tokattan Sivereğe gittim :D
  • 40 KM gittim araçsız. Ne belâydı anlatamam. Fiyat hakkında pazarlığı belirsizdi, konuma bakacaktım telefonun şarjı bitti vs. vs.
    Ama sonraki hafta aldım aracı.

• cafzafer2 C kullanıcısına yanıt
    Adam gidip experle pazarlık yaparsa sonuçta raporlar en fazla 24 saat geçerliliği var sen sonra gidip şikayet bile etsen eline bişey geçmez o iş yaş

• Muğla'da yaşıyorum. 2017'den bu yana Antalya'dan 2014 Audi A3 aldım. Geçtiğimiz ay İzmir'e sattım. Bursa'dan Renault Fluence dizel otomatik aldım 100 binde şuan sorunsuz kullanmaktayım. Yılbaşında Bursa'dan bir galeriden 9 bin km'de 2018 VW Polo 1.0 tsi aldım. Araç sahibi mimardı. Üstüne 380 TL'lik yemek hesabını da ısrar etmeme rağmen bana ödetmediler. Ben havaleyi geçer geçmez tüm parayı işçilerine dağıttı. Satıştan sonra ofisine de gittik. Aracın üstünde kış lastikleri vardı. Hiç kullanmadığı fabrika orijinal lastikleri de teslim etti. Buraya kadar saydığım araçların hiçbirinde hasar kaydı veya lokal boya yok. Üç hafta önce iş yeri için iki adet 2015 Renault Symbol aldık. Bir tanesi sağ taraftan komple boyalı, diğeri arka bagaj kapağı değişmiş ve bagaj havuzunda işlem var.
  • Değil şehir, değil ülke, değil kıta, değil gezegen, değil yıldız sistemi, değil galaksi, değil galaksi kümesi, değil neyse.

Kısaca TR hariç her yerden araç alırım.

• Aslında araç kontrolü için bir vazzap grubu kurulmalı.

Misal ben şunu söylerim. Beylikdüzü avcılar esenyurt tarafında herhangi bir aracı gidip görebilirim.

Misal, Ahmet arkadaşımız olsun. Sivasta. Burada araç bulmuş olsun. Gider ön izlemeyi yapar fotoğraflar şutlarım. Sonrasını gezen adam ile çözer.

Ya da tolga (ben oluyorum) samsunda bir araç bulmuş olsun. Oradaki bir arkadaş gider bakar öncesinde.

Binlerce üyenin olduğu forumda bunun yapılmıyor olması mantıksız.

• Antalyadayım ama zamanında aldıgımız sıfır civic dışında hiçbir arabayı antalyadan alamadık. Rize Hatay Çorum Ankara neresi denk geldiyse ordan aldık. Tabi bunların hepsi spor araçlardı pıyasasını bıldıgımız temızlıgı bakınca belli olan sıkıntısı olsa ağızdan ağıza dolaşan arabalar oldugundan ekspertıze bıle sokmadan alıp geldik. Bınek bır aracı bu devırde ekspertızsız almak rus ruletınden daha tehlıkeli
  • 3-4 saatlik yola giderim ama sonrası için çok temiz olmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.