Şimdi Ara

Araç bağlantısı - Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracım için volt ve amper ölçüp, ekranında gösteren ufak bir cihaz aldım. Cihazın nasıl bağlanacağını anlatan resim aşağıdadır. Cihazda ince olarak kırmızı, sarı, siyah kablolar var. Kalın olarak da siyah ve kırmızı kablolar mevcut. Resimdeki sistemi az-çok anladım ancak daha bilgili arkadaşlardan da fikir almak isterim.

Araç bağlantısı - Yardım

Araç bağlantısı - Yardım

• KoUg kullanıcısına yanıt
    Bu sistem araç için voltaj okuma olabilirde,, amper için zayıf gelebilir..
    Bağlantı şekli şu şekilde; akünün eksi kutbundan çıkan kabloyu çıkartacaksınız,, kalın kırmızıya bağlıyacaksınız,, marşa basınca cihaz patlar. çünkü normalde 30-40a anlık olarak 400A çekebilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Bu sistem araç için voltaj okuma olabilirde,, amper için zayıf gelebilir..
    Bağlantı şekli şu şekilde; akünün eksi kutbundan çıkan kabloyu çıkartacaksınız,, kalın kırmızıya bağlıyacaksınız,, marşa basınca cihaz patlar. çünkü normalde 30-40a anlık olarak 400A çekebilir..

Buradaki power supply akü, Load dediği ise şarj dinamosu olarak yorumladım ben. Biraz kafam karıştı açıkcası. Bu cihaz hangi bacağındaki elektrik hareketine göre açılıp kapanacak bilemiyorum.

Sizce hangi kablolar araçta nereye girmeli? Kalın kırmızı kabloyu kontak olarak düşündüm ben..

Cihazın linki aşağıda;

http://www.aliexpress.com/item/0-28-Led-Display-Thermometer-Power-Meter-Voltmeter-Ammeter-4in1-Multifunction-Temp-Power-Volt-Current-Monitor/2021580683.html

• yük(load) yerine şönt bağlayacaksın (ancak bu cihazın yanında şönt verilmemiş, genelde bu tarz ürünlerle birlikte şöntte gönderiyorlar)
    ama araçdaki akü için 1 dakikalık ömrü var sonra yanar.

edit; özelliklerine baktığımız zaman 3a max değeri vermiş, boşver deneme bile.
    yok ben voltaj görsem bile yeter dersen çakmaklık'dan çıkış alıp vın+vcc yi birleştirip +'ya, gnd'yi ise eksi kutuba bağladığınızda, kontak açık olduğu sürece değeri okursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ch4ylak -- 22 Nisan 2015; 23:00:55 >
  • Amper metre kısmını akünün amperini ölçmek için değil ,benzeri 5 amp bende evde kullanmak için güç kaynağıma bağlı , sizin cihazdaki amper metre 3 amper maksimum çeken cihazlar için . oto teybi bile 3 amp den fazla çektiğine göre amper metre hiç bir işinize yaramayacaktır
  • KoUg kullanıcısına yanıt
    İlk basta load ile ilgili kafanizdaki soru isaretini unutmusum,,
    Load = akuden sonra beslenen sistem..
    Yani devreye gore,, akuden arabanin şasesine giden kablodan gecen ana akimi olcer ama sistem yetmez.. Sagdece battery kablolarini baglayin ve voltaji okuyun yeterli..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amper pek umrumda değildi açıkcası.Su an bağladım güzel çalışıyor.Hepinize teşekkürler..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    500 amperlik şönt kullanmak lazım yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, şönt drenci lazım,, voltmetreden, ampermetre yapımı bu drenç hesabı ile yapılmakta. yani voltmetreye ilgili drencin bağlanması yetiyor.
    Devre + hattından bağlansa, 30-40a falan olsa, + hattından marş motoru aküye drekt bağlanıp, diğer sistemler mutimetreden geçerdi,, tabi bunun içinde klimada olunca tekrar hesap gerekir... akünün kritik seviyeye geldiğini genelde voltaj ile ölçtüğünden voltaj okunması daha doğru.
    Stop ve park lambalarına, seyir lambalarına led bağlanması fayda sağlıyacaktır.
    22w bir adet park veya stop lambası 4m şerit lede eş değer,, fakat lamba çıkartılıp, 2 grup +2 grup çapraz paralel bağlandığında, çekilen akım 150mA dır.
    sökülen lambanın 20/1 fayda sağlamıştır, 1,8w.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 24 Nisan 2015; 14:51:54 >
  • Pens A.metre ile araç marş akımını olctugumde 1.6 motor araç 110 amper,,,bir arkadaşımın 2.0 motor aracı ise 160 amper akım çekmişti. Vel hasıl araçlarda amper ölçümü kolay değil ve uygun güçte A.metre gerekir

• malisert32 kullanıcısına yanıt
    Pens ampermetre ile DC ölçümleri yapılabiliyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Pens ampermetre ile DC ölçümleri yapılabiliyor mu?

Evet yapılıyor bendeki UT-203 Ac-Dc 400A max.

• Akım ölçecekseniz marş motoruna giden kırmızı kabloyu değil diğer aksamları besleyen kırmızı kablodan ölçüm yapın. Genede en az 100 Amper ölçebilecek bir sistem kurmanız lazım.

Saygılar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.