Şimdi Ara

Araç Çok Zor Çalışıyor ACİLL ! Videolu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

Orijinalden alıntı: garip_dj

quote:

quote:

Henüz çare bulamadık arkadaşlar bulan var ise paylaşırsa sevinirim.

Sizin sorun arkadaşım LPG enjektörleri. Eğer LPG takılalı 40.000 km geçmişse, LPG enjektörlerinin temizlenmesi veya değişmesi gerekiyor yoksa ilk çalışma da araç Benzin de zor çalışıyor. Bunu anlamanın en kolay yolu LPG yi depoda ki vanasından kapatıp, LPG sigortasını sökerek bir kaç gün benzinle denemeniz, eğer araç kolayca çalışıyorsa sorun dediğim gibi Enjektörlerin zamanı gelmiş demektir.

Lpg sıralı sistem olduğu için ilk benzinde çalışıyor ama Lpg ile nasıl bir etkisi olabilir acaba?

Ben de aynı sizin gibi düşünmüştüm ama alakası varmış. Anladığım kadarı ile motor ilk çalışma da benzinle çalışıp belirli bir sıcaklığa ulaşınca sistem benzini kesip LPG ye devam etmesi gerekirken, LPG enjektörleri tıkalı veya kirlenmiş haldeyken ilk çalıştırma da sisteme LPG de veriyor bu yüzden araç boğulup zor çalışıyor. dediğimi bir denerseniz yani LPG deposundan, LPG vanasını kapatıp sigortasını çıkarın sabah ilk çalışma da araç rahat çalışıyorsa sorun budur eğer değilse aklıma gelen BENZİN GERİ DÖNÜŞ VALFİ.

Yarın sabah bunu deneyeceğim yorumları yazacağım.

• garip_dj kullanıcısına yanıt
    marş taşağı dediğim şey marş bobini... marş motorunu söktür... motora bağlı bobin var... bobinin kablolara bak... ya kablolar ark yapıyor... yada bobin gidik... başka sıkıntı yok...

senin sorunu yakıttan olsa marş yaparken bu kadar araç sıkıntı yapmazdı... boşuna orayı burayı kurcalama bozma sakın... forumda hiçbir işten anlamayan ama herşeyi anladığını zanneden cahil dolu...
    http://www.bilgiustam.com/mars-motoru-nedir-nasil-calisir/

dip not: eğer motorunda sıkıntı varsa ozamanda aynısını yapar... bunu anlamak için araç boştayken trigerin oradan krank mili dişlisini bul ve anahtarla döndür... dönmüyorsa motor sıkıntısı var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 24 Ocak 2017; 16:16:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

marş taşağı dediğim şey marş bobini... marş motorunu söktür... motora bağlı bobin var... bobinin kablolara bak... ya kablolar ark yapıyor... yada bobin gidik... başka sıkıntı yok...

senin sorunu yakıttan olsa marş yaparken bu kadar araç sıkıntı yapmazdı... boşuna orayı burayı kurcalama bozma sakın... forumda hiçbir işten anlamayan ama herşeyi anladığını zanneden cahil dolu...
    http://www.bilgiustam.com/mars-motoru-nedir-nasil-calisir/

dip not: eğer motorunda sıkıntı varsa ozamanda aynısını yapar... bunu anlamak için araç boştayken trigerin oradan krank mili dişlisini bul ve anahtarla döndür... dönmüyorsa motor sıkıntısı var...

Yani kesin bobinden diyorsunuz hocam.

https://www.aloparca.com/yedek-parca/BREMI/Atesleme-bobini/11893/80021733 bu olması lazım değil mi?

yaklaşık şöyle bişey...

http://urun.n11.com/oem-yedek-parca/mars-otomatigi-vw-polo-golf-v-14-16-fsi-eno-2339305076-P102708222?cid=604001&gclid=Cj0KEQiAk5zEBRD9lfno2dek0tsBEiQAWVKyuOCSgEiUEC3KBG6-26sT28OZihZvWuHajdkg_AaWT88aAghI8P8HAQ&gclsrc=aw.ds

yanlız marş motorunu söktür ve ona göre al bu parçayı... 90-100 lira bişeydir en fazla... bosch harici de alma alacaksan... dediğim gibi bobin ayaklarındaki kablolarda yanmış olabilir fazla marş basmaktan...

önce elektrikçiye git marş motorunu söktür...

• quote:

yaklaşık şöyle bişey...

http://urun.n11.com/oem-yedek-parca/mars-otomatigi-vw-polo-golf-v-14-16-fsi-eno-2339305076-P102708222?cid=604001&gclid=Cj0KEQiAk5zEBRD9lfno2dek0tsBEiQAWVKyuOCSgEiUEC3KBG6-26sT28OZihZvWuHajdkg_AaWT88aAghI8P8HAQ&gclsrc=aw.ds

yanlız marş motorunu söktür ve ona göre al bu parçayı... 90-100 lira bişeydir en fazla... bosch harici de alma alacaksan... dediğim gibi bobin ayaklarındaki kablolarda yanmış olabilir fazla marş basmaktan...

Hafta sonu söktürüp kontrolünü sağlatacağım.

• quote:

yaklaşık şöyle bişey...

Bu arada araç 97 Model Hb bu parçanın olup olmadığından emin değişim araçta.

• marş motoru varsa bobin olmak zorunda ... marş motoru olmayan araçlarda ilk hareket uzun bir çubukla krank milinden veriliyordu...

araç böyle değilse kesin vardır yani = )
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    Evet tabiki var marş motoru benim eklediğim resimdekinin aynısı var ondan demiştim 😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Henüz çare bulamadık arkadaşlar bulan var ise paylaşırsa sevinirim.

Sizin sorun arkadaşım LPG enjektörleri. Eğer LPG takılalı 40.000 km geçmişse, LPG enjektörlerinin temizlenmesi veya değişmesi gerekiyor yoksa ilk çalışma da araç Benzin de zor çalışıyor. Bunu anlamanın en kolay yolu LPG yi depoda ki vanasından kapatıp, LPG sigortasını sökerek bir kaç gün benzinle denemeniz, eğer araç kolayca çalışıyorsa sorun dediğim gibi Enjektörlerin zamanı gelmiş demektir.

Lpg sıralı sistem olduğu için ilk benzinde çalışıyor ama Lpg ile nasıl bir etkisi olabilir acaba?

Ben de aynı sizin gibi düşünmüştüm ama alakası varmış. Anladığım kadarı ile motor ilk çalışma da benzinle çalışıp belirli bir sıcaklığa ulaşınca sistem benzini kesip LPG ye devam etmesi gerekirken, LPG enjektörleri tıkalı veya kirlenmiş haldeyken ilk çalıştırma da sisteme LPG de veriyor bu yüzden araç boğulup zor çalışıyor. dediğimi bir denerseniz yani LPG deposundan, LPG vanasını kapatıp sigortasını çıkarın sabah ilk çalışma da araç rahat çalışıyorsa sorun budur eğer değilse aklıma gelen BENZİN GERİ DÖNÜŞ VALFİ.

Bu arada neden sadece soğuk ve ilk marşta oluyor?

• tefennili kullanıcısına yanıt
    Hocam bunu denedim ama bununla alakalı değilmiş. Marş Bobininide bu hafta deneyeceğim.
  • Benzin pompasini kontrol ettirdiniz mi?O yillardaki pololarda kronik sorunlu cok parca var.bende sedan 1.6 olani vardi distributor icine nem alir calismazdi benzin pompasi yeterli basinc vermezse calismazdi en sonunda da arabanin beyni yani ecusunun su aldigini fark ettik silecek motorunun hemen yaninda su kanalina koymuslar sagolsunlar actik baktik ecudan 1 cay bardagi su cikti bu ihtimaller aklinizda bulunsun.polo classic sedan gelmis gecmis en sorunlu arabalardan biri galiba.bir de merkezi kilidi havaliydi o da soguklarda kapiyi acmiyordu

• quote:

Hocam bunu denedim ama bununla alakalı değilmiş. Marş Bobininide bu hafta deneyeceğim.

Hocam o zaman "benzin geri dönüş valfi" bunu bir baktır, bu parça arızalıysa da zor çalışıyor araç, Hyundai de 50 TL lik bir parçaydı.
  • turgay0651 T kullanıcısına yanıt
    Hocam bizdemi var bi talihsizlik anlamadım. İnternetten aracımla ilgili araştırma yaptığımda tek sorununun boğaz kelebeği olduğu bilgisine ulaşıyorum. Onun dışında hiç bir sorun yaşayan yok ve herkes çok memmun anlamadım gitti.

• sissil S kullanıcısına yanıt
    Hocam bu sorun araca marş motorundan elektriğin fazla gelmesinden kaynaklanabilirmi?

Marş bobinine baktırdım mı

• quote:

Marş bobinine baktırdım mı

Şu an araç sanayide kontrolünü yapacaklar hocam

beni de bilgilendirirsen sevinirim belki bilmediğimiz birşey çıkar...
  • Marş kömürlerinde ve alternatörde problem olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.