Şimdi Ara

Araç Çok Zor Çalışıyor ACİLL ! Videolu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar daha önce bir konu açmıştım ama sorunuma çare bulamadım. Kayseride yaşıyorum buradaki esnafların insanlıkla pek alakaları yok ve bir çare bulamadılar. Daha önce yaşayan varsa sorunun en kolay çözümü böyle olur.

Araç 97 Model HB Polo
    Lpg mevcuttur.
    İlk çalışmadan sonra bir daha böyle bir sorun olmuyor. Soğuk havalarda bu sorun oluyor. Akü yeni
    Buyurun video :https://yadi.sk/i/P6wTPOR_3AV8ni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garip_dj -- 23 Ocak 2017; 19:9:24 >

• Benzinde mi çalışıyor ilk çalışmada araç, soğuk havalarda böyşe şeylet normal, çok uzun marş sorunu filan olursa bir baktırmak lazım, ama sanki sizin marşta biraz zor dönüyor gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Benzinde mi çalışıyor ilk çalışmada araç, soğuk havalarda böyşe şeylet normal, çok uzun marş sorunu filan olursa bir baktırmak lazım, ama sanki sizin marşta biraz zor dönüyor gibi.

Evet sıralı sistem lpg var. İlk çalışmada benzin ile çalışıyor . Aracı LPG ye alıp çalıştırdığımdada aynı durum ile karşılaşıyorum.
  • Siz Akuyu olcturun mark dinamosunada bı baktirin.
  • 3 farklı akü denedim hocam
  • Poloların 1.6 75 hp modelinde sık rastlanan bir sorun...

https://youtu.be/fpERJn0IE9k

Linkteki videoyu ben çektim,aracım 2001 1.6 75 hp Polo Classicti.motorlar aynı sayılır aynı sorun bende de vardı.Sorun elektriksel,marş motoruna yeterli elektrik gitmediğinden yapar.

not:benimkinde lpg yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 23 Ocak 2017; 22:8:40 >
  • PoloClassic75 kullanıcısına yanıt
    Peki sorunu nasıl çözeceğiz hocam?
  • garip_dj kullanıcısına yanıt
    PM attım.
  • Başka bu sorunu yaşayıpta çözen birisi varmı acaba?
  • bu motorlu bir ibizam var, o da ilk çalışmada benzer sıkıntıyı yapıyor, fırsat olmadı o arabayla uğraşmaya da çözersen yazıver sonucu
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoloClassic75

PM attım.

ibizamda da son zamanlarda bu sorunu yaşamaya başladım aynı motor.Lütfen çözümüde yazarmısınız buraya.
  • Henüz çare bulamadık arkadaşlar bulan var ise paylaşırsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: garip_dj

Henüz çare bulamadık arkadaşlar bulan var ise paylaşırsa sevinirim.

Sizin sorun arkadaşım LPG enjektörleri. Eğer LPG takılalı 40.000 km geçmişse, LPG enjektörlerinin temizlenmesi veya değişmesi gerekiyor yoksa ilk çalışma da araç Benzin de zor çalışıyor. Bunu anlamanın en kolay yolu LPG yi depoda ki vanasından kapatıp, LPG sigortasını sökerek bir kaç gün benzinle denemeniz, eğer araç kolayca çalışıyorsa sorun dediğim gibi Enjektörlerin zamanı gelmiş demektir.
  • eşimde de 98 polo hb otomatik var.
    boğaz kelebeğini temizlettir.Ben ilk aldığımda buna benzer sorun vardı. Usta boğaz kelebeğini temizledi ve 1 yıldır en soğuk günlerde tık diye alıyor.Gerçi benim araç benzinli.
    Eğer kelebek de temizleme ile sorun gitmez ise değişimi öneririm. 400 TL bi ücreti var
  • dün buraya yazdım da cevap gitmemiş herhalde.LPG ile alakası yok,benim aracımda lpg yoktu ve aynı sorun mevcuttu,attım videosunu buraya.Sorun kesinlikle elektriksel,marş motorunda ya da aküde olan zayıflık nedeniyle soğukta ilk marşta böyle alıyor.bunun bir ileri seviyesinde araç çalışmıyor.ben aküden olduğunu düşünüyorum,özellikle soğukta voltaj seviyesi düşen,eski veya amperi az olan akülerde bu sorun daha sık baş gösteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

Sizin sorun arkadaşım LPG enjektörleri. Eğer LPG takılalı 40.000 km geçmişse, LPG enjektörlerinin temizlenmesi veya değişmesi gerekiyor yoksa ilk çalışma da araç Benzin de zor çalışıyor. Bunu anlamanın en kolay yolu LPG yi depoda ki vanasından kapatıp, LPG sigortasını sökerek bir kaç gün benzinle denemeniz, eğer araç kolayca çalışıyorsa sorun dediğim gibi Enjektörlerin zamanı gelmiş demektir.

Lpg sıralı sistem olduğu için ilk benzinde çalışıyor ama Lpg ile nasıl bir etkisi olabilir acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: reallist55

eşimde de 98 polo hb otomatik var.
    boğaz kelebeğini temizlettir.Ben ilk aldığımda buna benzer sorun vardı. Usta boğaz kelebeğini temizledi ve 1 yıldır en soğuk günlerde tık diye alıyor.Gerçi benim araç benzinli.
    Eğer kelebek de temizleme ile sorun gitmez ise değişimi öneririm. 400 TL bi ücreti var

Farklı bir boğaz kelebeği taktırarakta denemiştik ama temizletip takmayı yine deneriz.
  • garip_dj kullanıcısına yanıt
    aracın ya aküsü gitmiş yada marş taşağı... başka bir sıkıntı yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

aracın ya aküsü gitmiş yada marş taşağı... başka bir sıkıntı yok...

Marş taşağı derken . 3 Farklı akü denendi hepsinde aynısı oluyor hocam.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

Lpg sıralı sistem olduğu için ilk benzinde çalışıyor ama Lpg ile nasıl bir etkisi olabilir acaba?

Ben de aynı sizin gibi düşünmüştüm ama alakası varmış. Anladığım kadarı ile motor ilk çalışma da benzinle çalışıp belirli bir sıcaklığa ulaşınca sistem benzini kesip LPG ye devam etmesi gerekirken, LPG enjektörleri tıkalı veya kirlenmiş haldeyken ilk çalıştırma da sisteme LPG de veriyor bu yüzden araç boğulup zor çalışıyor. dediğimi bir denerseniz yani LPG deposundan, LPG vanasını kapatıp sigortasını çıkarın sabah ilk çalışma da araç rahat çalışıyorsa sorun budur eğer değilse aklıma gelen BENZİN GERİ DÖNÜŞ VALFİ.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.