Yanlış bilgilendirmeyin. Aracın hasarı trafik sigortası limiti içindeyse değer kaybını siz şirketten talep edebilirsiniz. Örneğin sigorta şirketi bu sene 120 bin liraya kadar hasarı öder, siz araç sahibi ve sürücüden talep edersiniz değer kaybını. Her işlem bireysel halledilmez. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Araç Değer Düşümü Avukatlık Oranı (2. sayfa)
-
-
%25'in altında kalan oran avukatlar için düşüktür. %15 kabul edilebilecek bir rakam.
Tabi değer kaybı için avukata ihtiyacınızın olmadığını da bilmeniz lazım. Mesele uzarsa, karşı taraf ödeme yapmakta diretirse avukatlık iş başlar. Normal şartlarda tamirat sonrasında yapılacak değer kaybı ekspertizi karşı tarafa ulaştıktan sonra 15 gün içinde ödemeyi yapması gerekiyor.
-
İyi hoş söylüyorsunuz, 120 bin liralık limit dolduysa ne olacak?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşlerim yoğun. avukata vekalet vereceğim sanırım. uğraşamam. :)
-
Değer kaybı sadece karşı tarafın sigortasından alınmak zorunda değil. Kusurlu sürücü ve araç sahibinden de talep edilebilir. Bunun yolu da icra ile tahsilattır. Uğraşmak istemeyen komisyonunu verir avukata, o şekilde alır.
-
ben daha önce experden değer kaybı ile ilgili rapor aldım. Bu raporu dilekçe ile karşı tarafın sigortasına yolladım. 15 gün sonra istenen parayı hesabıma yatırdılar.
dava falan açmadım. sadece exper ücreti ödedim. exper ücretini de talep edip onu da aldım. 2 aşamalı bir şey kolay. ( 3 yıl önce yaptım )
-
Olay parayı almakta değil. Parayı tam almakta. Eğer avukatla daha fazla alıcaksak avukatla ilerlemek daha mantıklı. Sizde ne kadarlık hasarda ne kadar değer kaybı ödediler?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İcra ile tahsilat tek yol değildir. İcra ile tahsilat yapmak istiyorsanız önce ya delil tespiti yoluyla değer kaybı hesaplatacaksınız ya da özel ekspertiz raporu alınacak onu icraya koyacaksınız ona da itiraz ederlerse tekrar dava açılacak. En kısa yol asliye hukuk mahkemesinde araç değer kaybı davası açılması.
Bilmediğiniz konularda yorum yapmanızı tavsiye etmem, hak kaybına yol açarsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalus -- 13 Ekim 2023; 18:58:35 >
Değer kaybı için ekspertiz olmazsa olmaz zaten.
Karşı tarafın sigortası dışında alınacak değer kaybı için davayı açtın ve kazandın. Nasıl alacaksın parayı? Yine icra yolu ile. Sigortadan alınacak değer kaybı dışında tüm yollar icraya çıkar. Bunu ister avukatla yaparsın ister kendin. Dava açılacaksa avukat daha uygun olur.
Okuduğunu anlayıp öyle yorum yazmanı tavsiye ederim.
Ben avukatsız aldım. Web sitesi var bu iş için resmi, ordan başvur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sayın hocalarım sizleri etiketledim ama aslında genele hitaben yazdığımı belirtmek isterim. Sizleri etiketleme sebebim icra meselelerinin konuda geçmiş olmasından dolayıdır.
Evvela şahıs özelinde ardından da firmalar özelinde mesajımda bahsetmek istiyorum bu icra meselelerinden.
Google dan basit bir arama ile "icra davaları ve tahsilat oranı" yazarsanız 30 milyona yaklaşan icra dosyalarındaki tahsilat oranının oldukça düşük olduğunu görürsünüz. Haber siteleri sıklıkla bu duruma yer vermiş. İcra ile birinden bir şey almak o kadar zor ki, zaten ülkemizde emekli olanlar bildiğiniz gibi haczedilemiyor. (https://or.av.tr/emekli-maas-haczi/ ) Ayrıca çoğu firma da haczedilemiyor zira zaten üzerlerinde hacizler oluyor ve sıraya giriyorsunuz. Detayları en sonda bıraktığım linklerden görebilirsiniz.
Emekli oranımız da çok yüksek olduğuna göre, kişi çalışmıyor veya üzerine de bir şeyi yoksa ondan da icra ile bir şey alamayacağımıza göre geriye sigortalı çalışanlar kalıyor. Zira sigortalı çalışan birinden e haciz ile bir şeyler alabilirsiniz ancak o da üzerinde başka icra yoksa yani sıraya girmemişseniz. Bu sıra size ne zaman gelir Allah biliyor zira üzerindeki haczin tutarına vs bağlı olarak değişiyor. Anca maaşına haciz konulur o da sigortalı işi varsa.
Ev haczi veya mal mülk haczi gibi konulara girmiyorum zira oralara girince işler karışıyor. Mesela a kişisinin evi arabası var ama kendi üzerine kayıtlı değil, atıyorum ailesinin adına kayıtlı. Bu durumlarda tespit davası açılabildiğini bazı hukuk sitelerinde paylaşıyorlar ama kimin tüm bu davaları takip edecek maddi ve manevi gücü var? Ailesinin evinde yaşayanlar için de evdeki her eşya kendisine ait olmadığı için yine bu hacizden boş dönme ihtimali de yüksek oluyor. Cep haczi mevzusu da var ki, bu örnekleri de daha evvel sıklıkla görmüştük basında.
Buna ek olarak, ev haczi meselesi eskisi gibi tercih edilmiyor @sertosman hocam çok daha iyi bilir, ev haczi talebi ve bu talep neticesinde güvenceye alınan eşyaların depolanma maliyetinin yükselişi ile birlikte avukatlar ev haczine sıcak bakmamaya başladı müvekkillerini çok büyük bir maddi durum içerisine bırakmamak için. Hukuk forumlarında da bu durum çok tartışılıyor.
Şahısları boşver firmalara gel diyorsanız, firmalardan alacağımızı alırız diyenlere icra ile arabasını alamayan vatandaşın haberini buraya bırakıyorum. Üstelik benzer haberler aratıldığında her markanın bu tarz haberleri çıkıyor. Markalardan ziyade, hemen her şirketle ilgili bu tarz haberler Google dan bulunabiliyor.
https://sonkalekocaeli.com/haber/14126253/kocaelideki-honda-mahkeme-kararini-yoksaydi
Buyrun birkaç kaynak ekliyorum icra meseleleri ile ilgili.
https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/mahkemelerdeki-icra-dosyalari-24-milyonu-asti-7298634
@sertosman hocamız daha iyi bilir, daha evvel hukuk forumunda da bizleri aydınlatmıştı icra ile ilgili meselelerde.
Benim düşüncem, iki laftan birinin "icra açarız veririz" olmasından ziyade, icra mahkemesine gelmeden evvel bu işlerin çözülmesine yönelik tavır sergilememiz olur tabi herkes adına konuşuyorum.
He diyorsanız maddi manevi gücüm var mahkemelerde de uğraşırım bu farklı bir konu elbette. Şahsen benim mahkemelerle uğraşacak maddi gücüm olsa da manevi gücüm sıfır olduğu için bu tarz şeylerde daima ortayı bulmaya gayret ediyorum
Tüm ortayı bulma çabaları sonuçsuz kaldıysa elbette icradan başka seçenek kalmıyor.
-sertosman hocam eksik veya hatalı bir yer yazdı isem düzeltirsen çok sevinirim. Saygılarımla
Kaynak eklemesi
https://www.diken.com.tr/istanbul-adalet-sarayini-icra-iflas-dosyalari-basti-yeni-bina-kiralandi/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 16 Ekim 2023; 17:41:4 >
-
Biz bu mesleği boşuna yapıyoruz demek ki sağda solda cahil cühelalar yorum yapsın yeter millete
Hangi site? Yazabilir misin?
o kadar kişi bahsetmiş, google'da biraz araştırma yapsan bulabileceğin birşey. gerçekten bu kadarını yapamıyorsan senin bir avukata gitmen daha hayırlı olur. site bu işte, google'da hemen çıktı, ben de ezbere bilemem:
www.sbm.org.trAnasayfa - Tüm hakları Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ne Aittir.https://www.sbm.org.tr -
Bilgi kirliliği çok. Teşekkürler
avukat ile almak istersek komisyon oranı hakkında sözleşme yapılıyor mu?
-
bu bedeli avukat belirlemiyor. Mahkemenin formulize ettiği bir tablo var. aracın km sinden tutun, değişen parçasına kadar giriliyor ve bir kayıp miktarı belirleniyor. Mahkemeler de bunu baz alıyor.
adam gidip sahibindene bakmıyor boyalısı şu kadar yazmış boyasızı bu kadar diye...
Avukat ile daha ihtilaflı konularda çalışmak mantıklı. mesela tamir sürecindeki zararlarınız ( araç kiralama, otel konaklama vb. )
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X