Araç Değer Düşümü Avukatlık Oranı
-
-
Tutturabildiklerine bir oran uyguluyorlar. Ben avukata vermedim. Kendim karşı tarafın sigortası ile iletişime geçip değer kaybı talep ettim istedikleri dosyalarla beraber. Onlarda 1 gün sonra eksper atadılar. Atamazlarsa sizde internetten atayabiliyorsunuz. Ondan sonrasında işlem 15 gün sürdü. 16 gün sonra para bana yattı. Yaptıkları işlem aslında bu prosedürü sizin adınıza yapmak. Sizi ikna etmek için de düşük hesaplıyorlar biz gerçek değerini alıyoruz diyorlar. Benden 20 istemişlerdi. Servis değer kaybı 55 hesaplamıştı ve bende bu değeri aldım. Avukat 65 kazansa yine her türlü onların işte daha az alacaktım. Ayrıca değişen boyanan parçaların bir katsayısı var bu liste internette mevcut. Ona göre hesaplanıyor. Ufak tefek farklar hariç büyük farklar olacağını düşünmüyorum. Önemli olan haklı iseniz yapılan işlerle alakalı fatura rapor kaza tutanağı resimler gibi belgelerle karşı tarafın sigortasına bildirmek. Ben mail attım. 2 gün sonra da e-devletten sorgulayınca eksper atadıklarını gördüm. Sonrasında zaten size 15 gün içinde cevap vermek zorundalar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Sigorta şirketleri avukatsız çok dikkate almıyormış deniyor. Mesela yaklaşık 50k tramer oluşacak avukat aradı bugün 30klık değer kaybı alabiliriz ama komisyon yüzde 20 diyor o da 6k ediyor benim için büyük para. Bu yöntemle 30kyı kendim sigortalar tahkim komisyonuna mail atıp istesem direkt 30k olarak verirler mi diyorsunuz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Zaten eksper değer hesabı yapıyor ki. Avukat olunca 40 lira avukatsız 30 lira gibi bir mevzu yok. Sizin yapacağınız başvuruyu avukat sizin adınıza yapıyor başka biriey yapmıyor. Benim tramer 45 bin oldu. Değer kaybı 55800 yattı. Dediğinize göre benim 25-30 bin almam lazımdı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
avukat zaten belli bir oranda karsi vekalet ucreti olarak aliyor, bununla yetinen ekstra bir sey istemeyen bir avukat bulup ona yaptirmak en temizi bence. sadece noterden vekaletname cikarma ucreti odemis olursunuz ekstra.
-
Bize yatacak olan değer kaybı miktarını eksper mi hesaplıyor? Bize düşen sadece karşı sigorta şirketine başvuru yapmak mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet eksper hesaplıyor. O yüzden eksper ataması yapılıyor değer kaybında. Benimkinde servise gelen eksper değer kaybını belirtmişti. Daha sonra tekrar sigorta şirketi eksper atadı ve başvuru sonucunda ki miktar hesaba yattı.
Avukatsız olunca kaale almıyorlar deniyor. Ne derece doğru?
www.istanbulbarosu.org.trİstanbul Barosu - Ücret Tarifelerihttps://www.istanbulbarosu.org.tr/UcretTarifeleri.aspx
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 12 Ekim 2023; 21:25:52 > -
Beni neden etiketlemişsiniz anlamadım. Soruyu soran başka arkadaş. Ama değer kaybında yüzde ile çalışıyorlar. Yüzde 25-20-15 diye tarife değişiyor duruma göre. Başvuran arkadaşlar daha iyi cevap verebilir. Ben vermediğim için bilmiyorum fakat bana bir avukat 25 demişti. Başkası 20 dedi tanıdık ise 15 dediği için ben o şekilde belirttim.
Siz zaten resmî olarak başvuruyorsunuz. Eksper araması bir gün içinde yapmak zorunda. Yapmadıysa ertesi gün sbm ye girip eksper atamasını siz yaparsınız. 15 gün içinde sonuçlandırmak zorundalar. Ayrıca avukat kimseyle muhatap olmuyor. Dediğim işlemleri sizin adınıza yapıyor. Sbm de ilgili başvuruda kendi adıma yada vekaleten diye seçilen bölüm var orayı vekaleten üstünden avukat tamamlıyor. Tamamıyla aynı işlem. Avukat ayrıca sağlamlaştırmak için değişen değer kaybına sebep olan parçaları katsayı ve araç değeri üzerinden hesaplayarak belki kıyaslama yapıyordur fazladan. Bunu sizde yapabilirsiniz zaten. Tamamıyla prosedürü bilmekle alakalı.
-
Ben karşılaştığımı söylüyorum. 3 ayrı avukat 3 farklı oran verdi. Siz bu konuyla alakalı bir avukatla görüşüp bir fiyat alabildiyseniz belirtebilirsiniz. Burada kimseyi kötülemiyorum. Birebir içinde bulunduğum için bana verilen oranı belirtiyorum. Ayrıca burada resmi olarak bir davaya girilmediği için belki belirli bir tarifesi olmayabilir.
-
Bu oranlar için konu sahibini bilgilendirmeniz daha mantıklı. Ben avukata gitmedim kendim yaptım bu bilgi benim işime yaramaz açıkçası. İyi günler.
"Tutturabildiğine" sen yazmışsın hocam konu sahibi değil.
-
Şu forumda yıllardır bulunuyorum. Yaşadığımız şeyi söylüyorum. Ama hala tartışma yaratmaya yer arayan insanlar bitmedi. Bana attığınız linkten söyleyebilir misiniz kaç para standart liste fiyatı. Yada siz bu işlemleri yaptınızda sizden nasıl bir oran istediler ?
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/09/20230921-4.htm
Ek'in 3. Kısmına bakabilirsinzi. Asgarisi yüzde 16 dır. Yüzde 16 dan yüzde 30 a kadar serbestçe belirlenebilir. Tutturabildiğinden ziyade işin niteliği önemli. Bir de işin niteliğinden bağımsız olarak yapılan sabit işlemler için alınacak miktar düştükçe oran 30 a yaklaşır miktar arttıkça oran azalır. Yapılan iş kazanılacak miktara değmeyecekse iş hiç alınmaz. Tutturabildiğine şeklinde çalışanlardan uzak durmanızı öneririm.
Konu sahinibine önerim sizi bulan avukatlara işinizi vermekten ziyade kendiniz herhangi bir avukata gidin anlaşarak vekaletenizi verin işinizi yaptırın. O sizi bulanlar genelde alması gerekenin kat kat fazlasını alır sizden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam94 -- 12 Ekim 2023; 22:16:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
%16dan düşük olmaz
@tsmsk Hocam niye tartışma çıkarmaya yer arayalım. Bir laf etmişsiniz, "tutturabildiğine" demişsiniz. Ben de bak bu konuyu @sertosman hocamız aydınlatır demişim. Kendisi de sağolsun aydınlatmış bizleri. Ayrıca @adam94 hocamız da aydınlatmış. Yani mevzu tartışma çıkarmak veya kavga etmek değil. Burası forum yani bilgi alış verişi yaparak bir şeyler öğreniyoruz. Forum bu demektir zaten.
Benzer içerikler
- torres evx yorum
- toyota corolla 1.4 d-4d otomatik şanzıman
- turbo yağ yakar mı
- arabanın sağ ön tarafından ses gelmesi
- kaç tane hafif kusur muayeneden geçer
- pejo 3008 fiyat listesi 2024
- alpine a110 fiyat
- 2021 sıfır araba fiyatları
- byd yeni model
- suzuki jimny 5 kapı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X