Şimdi Ara

Araç değer kaybı davası( Acil Yardım ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
12.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: crowman

quote:

Orijinalden alıntı: elk-elektronik8606

quote:

Orijinalden alıntı: tifosi41

show daha yeni başlıyor.
    daha herkesin haberi yok bu tip davalardan ama zaman geçtikçe duyulacak ve moda olacak zaten konular gittikçe artıyor. adamın zar zor binbir güçlükle aldığı 15-20 bin lik ayaklarını yoldan kesmek için belki hastasını rahat taşımak için aldığı araçla yola çıkacak ve piyasada zebil gibi olan 520d birine vuracak.
    arabasını satsa hasarını ödeyecek bir o kadarda değer kaybı ödeyecek. kişi belki 5 sene değer kaybı için çalışmak zorunda kalacak(hayatı kayacak) suçu ne trafikte hatalı olup kaza yapmak ve değerli bir arabaya çarpmak. bence "düşük ve orta gelir gurubuna ait insanlar araç kullanmasın"a gelecek olay. belki trafikte böylece rahatlar. hatta ferrari bently, vs.... gibi araçların ordan geçecekse yolun kapatılması gerekir diye düşünüyorum. 1 milyar değerinde lüx bir aracın değer kaybı ne kadar olur tahmin edin, 200-300 bin arası düşüncesindeyim. çünkü o değerdeki bir aracı boyalı satılması çok çok zor. O tip bir araç alıcak insan zaten 5 te 1 uygun diye fiyatı kazalı araç almaz.

Kanunu bilmiyorum fakat eğer bu durum varsa acilen düzeltme yapılması şart gözüyle bakmaktayım.

sanırım bu süreçte sigortalara yeni bir gelir kapısı açılacak.

-merhaba aracımı kasko yaptıracaktım ne kadar?

-1250

-tamam yapalım. birde karşı tarafın değer kaybı için yapılacak bir eklenti varmış kaskoya farkı nedir.

-1250 olarak ayrı bir sigorta o

-uhhhh çok değilmi

-ferrariye çarpmıyacağının garantisini verebilirmisiniz.

- tamam onuda alıyorum

evet çok haklısın.lüx araca aman ha çamur filan sıçratmayın.

Bir arkadaş torosla toyotaya çarptı zarar trafik sigortası ödedi.Gel görki toyota sahibi aracım değer kaybetti diye dava açtı mahkeme arkadaşa 7500 tl ödeme çıkardı.

al işte torosu verse ödeyemez zaten torosda hasarlı
    bizim ülkemiz böyle rahmetli direge çarpar ölür kalanlarına tedaş dava açar direği ödeyin diye

• quote:

Orijinalden alıntı: farks

quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

quote:

Bunun yanı sıra söz ile de icra takibi başlatman imkansız belge lazım. Bu adam benim aracıma hasar verdi aracım yattı diyip takip başlatmak mümkün değil. İcra müdürü kabul etmez kabul etse itiraz edilirmiş.

GİRİŞ

Takip talebini alan icra dairesi takip talebine uygun bir ödeme emri düzenleyerek borçluya gönderir. İcra memuru ödeme emrini düzenlerken alacağın varlığını, miktarını, muacceliyet kazanmış olup olmadığını, zamanaşımına uğramış olup olmadığını, icra takibiyle istenebilir nitelikte olup olmadığını, seçilen takip yolunun doğruluğunu, derdest bir takip söz konusu olup olmadığını ve kendi yetkisini inceleyemez.

http://www.turkhukuksitesi.com/makale_715.htm

Yukarıda verdiğim link belgesiz takip başlatılabileceğini söylüyor. Eğer belgesiz takip yapılamayacağı kanaatinde iseniz (iseler) dayanaklarınızı (dayanaklarını) bildirmeniz ya da yukarıdaki makaleye bir şerh yazmanız (yazmaları) mümkün olur mu?

Borcluya odeme emrinde ne yolluyacaksiniz? Uygun bir odeme emri ibaresi onemli. Hocam ankara icindeyseniz buyrun pazartesi gidelim sozle bana icra takibi baslatin memurun yetkisini yokmus varmis olurmus olmazmis kendiniz gorun. Sonra gelir serh dusersiniz. Keske hayat kitaplardaki gibi olsa kok sokturuyolar adama icralarda.

Yanlış biliyorsun. İstersn bana adını ve TC kimlik numaranı ver, ödeme emri bir haftada kapında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

quote:

Bunun yanı sıra söz ile de icra takibi başlatman imkansız belge lazım. Bu adam benim aracıma hasar verdi aracım yattı diyip takip başlatmak mümkün değil. İcra müdürü kabul etmez kabul etse itiraz edilirmiş.

GİRİŞ

Takip talebini alan icra dairesi takip talebine uygun bir ödeme emri düzenleyerek borçluya gönderir. İcra memuru ödeme emrini düzenlerken alacağın varlığını, miktarını, muacceliyet kazanmış olup olmadığını, zamanaşımına uğramış olup olmadığını, icra takibiyle istenebilir nitelikte olup olmadığını, seçilen takip yolunun doğruluğunu, derdest bir takip söz konusu olup olmadığını ve kendi yetkisini inceleyemez.

http://www.turkhukuksitesi.com/makale_715.htm

Yukarıda verdiğim link belgesiz takip başlatılabileceğini söylüyor. Eğer belgesiz takip yapılamayacağı kanaatinde iseniz (iseler) dayanaklarınızı (dayanaklarını) bildirmeniz ya da yukarıdaki makaleye bir şerh yazmanız (yazmaları) mümkün olur mu?

Borcluya odeme emrinde ne yolluyacaksiniz? Uygun bir odeme emri ibaresi onemli. Hocam ankara icindeyseniz buyrun pazartesi gidelim sozle bana icra takibi baslatin memurun yetkisini yokmus varmis olurmus olmazmis kendiniz gorun. Sonra gelir serh dusersiniz. Keske hayat kitaplardaki gibi olsa kok sokturuyolar adama icralarda.

Yanlış biliyorsun. İstersn bana adını ve TC kimlik numaranı ver, ödeme emri bir haftada kapında.

Tamam hocam sen oyle diyosan benim bildigim bu yanlista olabilir. Saygi duyarim.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isocan01

Merhaba arkadaşlar. Bundan tam 2 yıl önce bir kaza yaptım 06/03/2011 tarihinde. Kullandığım araç "X" firmasından kiralamış olduğum bir araç. Çarptığım araç ise "A" rent a Car'dan "Y" firmasına kiralanmış olan bir araç. Gece saat 5 sularında kaza gerçekleşti. Polis geldi tutanaklar tutuldu. Kazada %100 ben hatalıyım. Kendi kullandığım aracın tamir süresi dahil tüm masraflarını ben karşıladım(kaskosu vardı ama yaptığımız anlaşma gereği dışarıda bi kaportacıya yaptırdım)). Çarptığım aracın masraflarını ise benim kullanmış olduğum aracın sigortası karşıladı. Buraya kadar bir problem yok. Olay kapandı sanıyordum. Ama bundan tam iki yıl sonra yani tam olarak bu gün bir danışmanlık şirketi beni aradı. Şu çarptığım aracın, kiralama şirketinin idari işlerini yürütüyormuş. Benden 2 yıl önce yapmış olduğum kazadan dolayı araçlarında iş gücü kaybının olduğunu ve bunu sigortanın veya kaskonun karşılamadığını belirterek benden istediler. 1.530.00 tl tutarında bir para. Bir sigorta şirketi tarafından 09/01/2013 tarihinde bir ekspertiz çıkarılmış araç değer kaybı raporu diye;
    Resimde görüldüğü gibi

Araç değer kaybı davası( Acil Yardım )

Şimdi bu parayı 2 gün içerisinde ödemezsem mahmeye vereceklerini, eğer mahkemeye verirlerse ve kazanırlarsa geriye dönük 2 yılın faizinin yanında mahkeme masrafları dahil herşeyi benim ödemek zorunda kalacağımı söylediler. Neyse konuştuk yok para felan diyerek 20/03/2013 tarihine kadar süre tanıdılar. Şimdi benim asıl sormak istediğim:
    1- Neden tam 2 yıl bekleyip bu parayı benden istediler?(Bu soruyu onlara da sordum. Aldığım cevap "dosyanız elimize yeni geldi" oldu)
    2- Kazadan 2 yıl sonra yani 09/01/2013 tarihinde çıkarılan bir ekspertiz raporu ne kadar geçerli olur? Çünkü 2 yıl önce aracın kilometresi, o yılki değeri felan hepsi farklıydı sonuçta.
    3- Bu konularda dava açma süresi ne kadar. Yani kaç sene sonrasında dava düşer?
    4- Araştırdığım kadarıyla ne kadar doğru tam bilmiyorum ama; eğer kazanın üzerinden 2 yıl geçmişse dava açamazmışsın. Benim kaza 06/03/2011 tarihinde oldu. Yani yarından sonra tam 2 yılım geçmiş oluyor. Ama birde yukardaki 3. resimde görüldüğü gibi ihbar tarihi ve ilk işlem tarihi var. 25/03/2011. Merak ettiğim eğer 2 yıl ise, icra davası başlatmak için kaza tarihi mi baz alınır yoksa ihbar tarihimi?

İzlemem gereken yolu bir bilen varsa ve yardımcı olabilirse çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim...

Herhangi bir gelişme car mı bu davanız hakkında ?

• quote:

Orijinalden alıntı: isocan01

sorun çözüldü

Sorun çözüldüde nasıl çözüldü...!!
    mesajınızı silmişsinz ama bir üstte duruyor hala..
  • benim araca da vurdular. 2011 passat 1.6
    internetten araştırdım
    boyle bir hak var.

www.degerkaybi.net
    bu siteyide eksperler avukatlar yapmış
    vekalet verdim davayı açtılar
    deger kaybı ve yatma parası olarak bana da 2200 TL verdiler
    tabi aracım orjinaldi.
  • Adamlara hiçbirsey odemicegimi söyledim. Hiç bişey yapamadılar. En son bu konuyu bulmuşlar nasıl bulmuşlarsa imzami açıkmış neymiş kaldirmazsam yine dava açacaklarını felan söylediler şirketin adını kötülemek felan iste baya kafamı utulemislerdi. Oyuzden kaldırdım. iyi ki de kalmış yine bak insanlar bilgi ediniyor:)

• Merhaba Kanun ile detaylı bilgileri alttaki linklerden öğrenebilirsiniz

Saygılar

Araç Değer Kaybı Davası ile ilgili bilgiler
    Araç Değer Kaybı Davası nasıl açılır ile ilgili bilgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bidakkabi -- 6 Temmuz 2014; 3:29:28 >

• bidakkabi B kullanıcısına yanıt
    Avukatlık Reklam yasağının gözüne vurmuşsunuz. Siz avukat olmasanızda verdiğiniz linklerle şahısları zor duruma düşürmeyin
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.