Şimdi Ara

Araç Değer Kaybı için Bana Dava Açıldı :( (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
11
Favori
90.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sen ona yeni bir sağ kayar kapı al baksın keyfine enayi arıyor galiba kazıklayacak
  • Konudan çıkarılacak ders: Çarptıktan sonra fırsatınız varsa kaçın,bu millete iyilik yaramaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oeste

Konudan çıkarılacak ders: Çarptıktan sonra fırsatınız varsa kaçın,bu millete iyilik yaramaz.

+1
  • Arkadaşlar Öncelikler Herkese İyi Bayramlar..

bayramdan önce polis karakoluna gitmiştim olanları yazayım..

Rent A Car sahibini ve Beni çağırmışlar..Rent a car sahibinden aracın kiralama sözleşmesini vb evraklarını istemişler verdik onları.

Sonra ben olayı anlattım.. Polis bana dedi ki buraya not düşülmüş 'olay yerinde kaçtı' diye ceza kesilmesini istemiş karşı taraf..

Ben böyle bişey kesmiyorum çünkü kaçmamışsın dedi. sonra ifadeye ''Ben aracımı Nizami bir şekilde park ettim ve araçtan indim 10 dk sonra geri

geldiğimde aracın kaymakta olduğunu gördüm arkasından koştum ama engel olamadım.Kaza dan sonra fotoğraflarını çekip bi süre kaza yerinde bekledim

araç sahibini bulamayınca ve özel bir işim olduğundan Kimlik bilgilerimi ve Telefon numaramı bırakarak olay yerinden ayrıldım. vs vs şeklinde yazdı..

ifade alındıktan sonra sordum polise nasıl olcak falan diye ..Bu sigortadan aracın tamir parasını tahsil etmek için dedi

Senden para talep etmeleri için ayrıca Hukuk Davası açmaları gerekiyor uğraşmazlar sanıyorum dedi..

Bakalım bayramdan sonra neler olacak..

• quote:

Konudan çıkarılacak ders: Çarptıktan sonra fırsatınız varsa kaçın,bu millete iyilik yaramaz.

+1 Trafikte geziyorsan kazayı göze alacaksın. Ha derseniz ki arabamı park ettim suçum yoktu o zaman da kapalı garaj yaptırıcaksın ısıtıcılı felan kafan rahat edecek. Dışarı çıktın dışarda park edeceksen de dükkanların önüne veya açık otoparka parketmiceksin kapalı otoparkta kuytu köşeye bırakıcaksın. Bunları yaparsanız sanırım kimse çarpmaz arabanıza ve satarken değeri düşmez. Bana karşı böyle bir dava açılsa elimden gelen her zorluğu çıkartır o adamla 3-5 sene mahkemelerde sürünür en sonunda kaybedersem ise aynı kazayı tekrar yaparım o adamın aracında. Bi 3-5 sene daha mahkemelerde uğraşırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdemasik

.

Bakalım bayramdan sonra neler olacak..

Sen yinede e devletten sorgulama yap arada bir. Bir de karsintarafin senn once hasari olmus mu onada bak. Adamin plakasini ve sase nosunu biliyorsun artik. Ordan sms ile sorgula belkimdaha onceden o kapidan hasari vardir. Simdi kapi degisirse kanunen araca deger katmis olursun.mayrica ayni bolgen hasari varsa aracta fazladan deger kaybi olusmus sayilmayabilir. En azindan elinde bilgiler olsun.
  • Yargıtay kararı koyduk olur mu öyle şey? Zararı yoktur denildi . Anlaşılan arkadaşlar hukuki metinleri okumakta zorlanıyorlar. Bari gazete haberi koyalım belki kolayca okurlar.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/19188881.asp
  • quote:

Kul hakkı vardır,bilirmisiniz? Kimsenin hakkı kimsede kalmaz...

Kaçtığınızı sanırsınız, kendinizi aldatırsınız. O yaptığınız sizden veya çoluk çocuğunuzdan çıkar...

Günlerden bir gün aynı şekilde sizin arabanıza çarpıp kaçarlar, işte o zaman bu forma ben böyle böyle yazmıştım diye düşünürsünüz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

Kaçtığınızı sanırsınız, kendinizi aldatırsınız. O yaptığınız sizden veya çoluk çocuğunuzdan çıkar...

Günlerden bir gün aynı şekilde sizin arabanıza çarpıp kaçarlar, işte o zaman bu forma ben böyle böyle yazmıştım diye düşünürsünüz.

Hocam dediğiniz doğru kul hakkı kimsede kalmaz da bizim millete iyilik yaramaz.Tepene çıkarlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hergele10

quote:

quote:

Hocam dediğiniz doğru kul hakkı kimsede kalmaz da bizim millete iyilik yaramaz.Tepene çıkarlar.

Olsun,ben yinede iyilik yaparım. Vicdanım rahat etmez yoksa...

Rabbim bilsin yeter,gerisi önemli değil...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hergele10

quote:

quote:

Olsun,ben yinede iyilik yaparım. Vicdanım rahat etmez yoksa...

Rabbim bilsin yeter,gerisi önemli değil...

Haklısın...Ben olsam ben de aynısını yapardım.Ancak adamın yaptığı muamele çok fena sinir etti beni.

• başıma böyle bir olay gelse, bundan sonraki ilk kazamda gene telefonumu bırakırdım.
    hiç suçu olmayan birisine zarar vermişsem, bir şekilde o zaraı telafi etmeli, adamdan helallik almalıyım.
    yoksa uyuyamam.
    mahvolurum.
    kim neyi hak ediyorsa rabbim onun hakettiğini verir.
    ben doğru bildiğimi yapmak zorundayım.
    büyük konuşmak istemem ama doğru olanı yaparım genelde.
  • Bırakınız o yaptığı ile kalsın,o terbiyesizlik yapıyor diye bizde aynısını yapmayalım. Zaten eden bulur, merak etmeyiniz.
  • İki görüş var forumda, birincisi, trafikte emniyetle dolaşabilmemiz gerektiği, eğer bir hata sonunda bir zarar/kayıp olduğunda hatayı yapanın tazmin etmesinin normal olduğunu kabul ediyor. İkinci görüş ise trafiğin son derece tehlikeli bir yer olduğu, pahalı araçlarımızı trafiğe çıkarmamız gerektiği , hatamız olmasa bile trafiğin çok tehlikeli bir yer olması hasebi ile zarar riskini göze alarak trafiğe çıkmamız gerektiğini düşünüyor.

Forumdaşlarım karar versin, kimin kim olduğuna ; Merkez/şehirli/yerleşik insanlar ile çevre/kasaba/kırsal/göçebe insanların hangileri olduğuna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

İki görüş var forumda, birincisi, trafikte emniyetle dolaşabilmemiz gerektiği, eğer bir hata sonunda bir zarar/kayıp olduğunda hatayı yapanın tazmin etmesinin normal olduğunu kabul ediyor. İkinci görüş ise trafiğin son derece tehlikeli bir yer olduğu, pahalı araçlarımızı trafiğe çıkarmamız gerektiği , hatamız olmasa bile trafiğin çok tehlikeli bir yer olması hasebi ile zarar riskini göze alarak trafiğe çıkmamız gerektiğini düşünüyor.

Forumdaşlarım karar versin, kimin kim olduğuna ; Merkez/şehirli/yerleşik insanlar ile çevre/kasaba/kırsal/göçebe insanların hangileri olduğuna.

Bu iki görüşün de ulaşabileceği tek çözüm var.

Zorunlu sigorta poliçesi kapsamının genişletilmesi ve olası risklerin primlerini ödeyerek sigorta şirketine paslanması.

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Bu iki görüşün de ulaşabileceği tek çözüm var.

Zorunlu sigorta poliçesi kapsamının genişletilmesi ve olası risklerin primlerini ödeyerek sigorta şirketine paslanması.

OPM

EK : Riskler sigorta şirketine paslanmıyor, kaza yapmayan diğer trafik katılımcılarının sırtına yükleniyor. Tazminatı ödeyecek sigorta şirketinin bütün primleri yükselteceğinin farkındasınız değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsalt -- 8 Ağustos 2015; 9:35:42 >
  • Olayın sonucu belli oldumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan Paşa

Olayın sonucu belli oldumu

Bürokratik işlemler çok uzun sürer bu ülkede...
  • 2 sene önce çarptığım bir şahinin sahibi 750 TL değer kaybı 250 TL'de ikame araç bedeli için dava açmıştı bize geçtiğimiz hafta sonuçlandı tam küsüratını hatırlamıyorum ama 1750 TL gibi bir bedel ödememiz isteniyordu tabi davalı olarak bizle birlikte sigorta şirketide görünüyordu ve ödemeyi sigorta şirketi yaptı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erain

2 sene önce çarptığım bir şahinin sahibi 750 TL değer kaybı 250 TL'de ikame araç bedeli için dava açmıştı bize geçtiğimiz hafta sonuçlandı tam küsüratını hatırlamıyorum ama 1750 TL gibi bir bedel ödememiz isteniyordu tabi davalı olarak bizle birlikte sigorta şirketide görünüyordu ve ödemeyi sigorta şirketi yaptı.

Vay be şahin için bile 1000 lira deger kaybı parası vermişsiniz karşı taraf uyanıkmış.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.