Şimdi Ara

Araç Farlarının Bizi Kör Etmesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
12.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
156 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorun ampüllerde değil onu takan bilinçsiz tüketici ve kar hastası ustalarda.

Merceksiz fara Led ya da beyinli xenon takılmaz. Takılırsa her türlü göz alır.

Hadi taktın diyelim ayarsız olmaz kör eder, ayarla da uğraşmıyorlar.

Öte yandan mercekli elkt. fara istediğinizi takın problem olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ESER14

Şu fiat, citroen ve pejo minibüslere nasıl onay verilmiş anlamıyorum. Farlar direk arka cam seviyesinde.
    O minibüslere tip onay belgesi verenin Allah belasını versin.
    Arkama yanaşırsa direkt olarak sol aynamı kapatırım. sağ aynamı da aşağı çeviririm.
  • Özellikle dün çok farkettim. 3-5 araç vardı. Uzunları yakmış gibi geliyorlar. Sanırım far ayarından yada taktıkları far lambasından uzun etkisi yapıyor. Belki birileri bilerek far ayarını bu konuma getiriyor. Kimi zaten abartı şekilde belli oluyor sonradan takıldığı. Cırtlak sar, beyaz vs.
    İşin garibi tüm bu araçlar trafikte rahatça dolaşıyor.
  • muayenede far ayarı hafif kusur olarak geçiyor, bununla ilgili bi düzenleme getirilip ağır kusur haline getirilse diyecektim ki pencereden bakınca türkiyede yaşadığımı farkettim.
  • Arkadan gelen far ışığı rahatsız edince dikiz aynasının karartma modu çok faydalı oluyor...Bir de adam gündüz gibi aydınlatılmış yolda gece Farlara ilave olarak sisleri de açıyor ki bu demek ki sen hiç bir şey göremezsin..Bu kadar kendini düşünen egolu insanlarımız varken o kesilen cezaların hiç bir hükmü zaten kalmıyor...
  • led far muayeneden geçtiği sürece bunları yaşayacağız. hoş söküp takması beş dakika bile değil muayenede sökerler sonrasında yine takarlar
  • Trafik kuralı bu şekilde.

"2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 64/1-b- 5 numaralı maddesine göre, yönetmelikteki belirlenmiş olan esaslara aykırı ışık takan ve kullanan sürücülere, 2018 yılında 108 TL idari para cezası uygulanmaktadır.Bununla birlikte bu ihlali gerçekleştiren sürücülerin ehliyetlerine 20 ceza puanı işlenmektedir."

Ama ne kadar uygulanıyor ve yeterli mi tartışılır.
    Benim görüşüm; far ayarlarının da yüksek tutulması durumunda uyarı ve ikincisinde ceza uygulaması gelmesi yönünde. Yoksa ben 108tl yi verip bagaja ters spot ışık taktıracağım.
  • bu işin yarısı farsa yarısı da bozuk göz.
  • Aracımda kararan dikiz aynası var halojen sarı farlarda işe yarıyor ama led farlarda o bile yetersiz kalıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim düşüncem bu şekilde abartı far takanlar, sisleri açık gidenler, eksoz vs takanlar, kuralları hiçe sayanlar yani kısaca trafik magandaları içlerindeki gizli kalan ensesti böyle dışa vuruyorlar, anaları bacıları ile türlü fantaziler kurulması içten içe hoşlarına gittiği için böyle davranışlar sergiliyorlar.

• Bazı arabaların farları o kadar güzel aydınlatıyor ki, bir o kadar da rahatsız etmiyor. Bazıları da arkadan kör ede ede geliyor. Bu çakma farlarda değişmeyen bir şey. Orijinal farlar da bazen oluyor. Özellikle Mercedes'in bir modeli var, kör ediyor.

Geçen park halinde şehri tepeden izlerken gözüme yandan bir ışık yansıdı, o ney diye baktım. Adam taa diğer tepede. O nasıl bir far dedim. Oradan aşağı iniyor, jeep falan da değil. Tepedeki sislerini açmış desem.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı sorunu herkes yaşamıştır ve yaşıyorudur her defasında bu araçların o muayenelerden nasıl geçtiğini merak ediyorum.Bu tarz yüksek bir araç arkama gelirse dikiz aynasını yukarı kaldırıyorum mecburen gözüme vurmaması için ve ilk fırsatta yol veriyorum karşıdan gelen arabalar içinse yapacak birşey yok gözümü alıyor.umarım birileri bu olayın farkına varır ve kısa sürede bir çözüm bulunur ama hiç sanmıyorum.

• Eğer seyrek trafikte iseniniz yapacağınız iş,

Dörtlüleri yakıp söndürerek arkadakine mesaj verin, çoğu zaman anlıyorlar.

Anlamadı mı?
    Yavaşlayıp aracı öne alıyoruz, uzunlar, sisler ne varsa açıyoruz, belli mesafeden takip ediyoruz.

Bunu yaparken bile canım sıkılıyor ama yapacak birşey yok.

Eğer arka sisleriniz güçlü ise sislerinizi de açabilirsiniz.

• audiophile_new A kullanıcısına yanıt
    Madem yapıyorsunuz güçlü ve mercekli taktırın adamlar neye uğradığına şaşırsın

• Başlığı "araç fiyatlarının bizi kör etmesi olarak okudum"

• 2-3 ay önce sanayi bakanlığına kanıtlarla belgelerle şikayet ettim bu durumu cimerden.
    Konunun bu zamanlarfa yapılacak sanayi bakanlığı ve ürün güvenliği (sanırım buydu adı) toplantısında tartışılacağına, konudan uzun süredir haberdar olduklarına dair cevap aldım.
    Ama siz de yazarsanız cimere destek olacaktır.

Bu merceksiz fara led veya xenon taktıranların yatacak yeri olmamalı. Bunlar yüzünden kaç kere uzun yolda kaza tehlikesi atlattım. Hepsinin allah belasını...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 3 Kasım 2019; 15:40:2 >
  • bazı taktıran kişilere denk geliyorum.diyorum ki bunlar karşıdakinin gözünü alır insanlar rahatsız olur falan diyorum.adam diyor ki banane onlardan diyor insanları rahatsız ederse etsin benim önümü güzel göstersin diyor.zaten bu laftan sonra bişey desem ne fayda edicek ki dedim ve oradan uzaklaştım.
  • İnsanın gözünün içine vura vura giden ayarsız sarı halojen farların allah belasını versin

• quote:

Orijinalden alıntı: Bat-Man

ben farın üstten 3 parmak kadar siyah şeffaf film yaptırdım sırf bunun için. Apaçi farı gibi durmustu ama insanları kör etmekden iyidir.
    Elinize sağlık, sizin gibi düşünen insanların artması dileğimle...

• Düne kadar passat aracımda holojen far kullanıyordum, lakin yoldaki kekoların kullandığı zenonlardan artık illallah geldi ve led far taktım. Işığı dağıtmıyor odak noktalı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.