Usta ben seni yanlış yönlendirmek istemem. Ama ben 'bekle düşecek' diyen adamların lafına uyduğum için 50 bin liralık arabayı 100 bin liraya almak zorunda kaldım. Ha şunu da belirteyim. Eylül ayında 100 bin liraya aldığım aracın bugün araç değerleme sitelerine göre (arabam- otoendeks-sahibinden) piyasa fiyatı 120-125 bin lira arasında değişiyor. İki aylık bu süreçte kasko değeri de 103 bin liradan 120 bin liraya çıktı. Bu araç, bu fiyatı hak eder mi? Kesinlikle etmez. Bana göre ederi 50-60 bin lira olmalı. Ama maalesef o günler geride kaldı. 120 bin lira verseler satar mıyım? Satmam. Çünkü daha ucuza alabileceğimin garantisi yok. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dış Güçler Temsilcisi -- 19 Kasım 2020; 21:59:5 > |
Araç fiyatları neden düşecek (2. sayfa)
-
-
Öncelikle ben de bir çok arkadaşın dediği gibi piyasanın düşeceğini sanmıyorum. Yani araçların fiyatları aynı kalacaktır. Çünkü yukarda @maknroll un da dediği gibi 100 bin e aldığı aracı kimse 70 e bırakmaz.
Ama şöyle bir şey var. Bence bu gün merkez bankasının açıkladığı faiz yükseltimi kararı ( her ne kadar bu faiz yükseltimi aslında politika faizi için olsa da)'nın 1-1.5 ay içinde normak tüketicinin faiz oranlarına etkisini göstereceğini düşünüyorum ( ki uzmanlar da bu yorumu yapıyorlar). Haliyle kredi çekip araç almak daha zor olacağından
ve bizim millet eldeki parası ile değil gırtlağına kadar kredi çekip alım yaptığından bu durum araç alım sayısını düşürecektir. İşte anca o durum gerçekleşirse "arabasını acilen satmaya ihtiyaç duyan" araç sahipleri 3-5 bin inebilir fiyatlarda. Ama sizin beklediğiniz gibi öyle ciddi bir düşüş veya kış geldiği için felan piyasa düşmez kanısındayım.
-
Bende elimde fazla param yok krediye bulaşmak istemiyorum diye bekliyorum ama el mahkum kredi alacağım sanırım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knight_Hammer -- 19 Kasım 2020; 22:43:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Knight_HammerBende elimde fazla param yok krediye bulaşmak istemiyorum diye bekliyorum ama el mahkum kredi alacağım sanırım
Al benden de o kadar hocam. 155 bin e çıkıyorum maksimum. Eskiden 40-50 bin e alınan arabaları şimdi 155 e alamıyorum şaka gibi bir ülkede yaşıyoruz cidden.
yurt dışında bir araç 10.000 € ya üretiliyorsa her yıl değeri düşüyor. İşin ilginç yanı yeni gelen nesli de 12.000 € civarında oluyor. Bizde hem eski her sene artıyor hem yeni her sene artıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X