Şimdi Ara

Araç iade konusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
9.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alıcı şahsın bahsettiği şasedeki düzeltme işlemleri ve airbag arızası gibi durumlardan sizin haberiniz vardı da gizlediniz mi? Yoksa sizin de haberiniz yoktu da olay sonradan bi ortaya çıktı? Eğer bildiğiniz halde aracın bir kusurunu gizlediyseniz sizin ayıbınız, ha sizin de haberiniz yoksa bu kusurdan, yapacak birşey yok alıcı notere imzayı attığında zaten bu şekilde almayı kabul etmiş oluyor. İster ekspertiz firmasına dava açsın ister soğuk su içsin kendisi bilir artık ama size birşey yapamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Alıcı şahsın bahsettiği şasedeki düzeltme işlemleri ve airbag arızası gibi durumlardan sizin haberiniz vardı da gizlediniz mi? Yoksa sizin de haberiniz yoktu da olay sonradan bi ortaya çıktı? Eğer bildiğiniz halde aracın bir kusurunu gizlediyseniz sizin ayıbınız, ha sizin de haberiniz yoksa bu kusurdan, yapacak birşey yok alıcı notere imzayı attığında zaten bu şekilde almayı kabul etmiş oluyor. İster ekspertiz firmasına dava açsın ister soğuk su içsin kendisi bilir artık ama size birşey yapamaz.
    Benim aldığım kişi şasede düzeltme/doğrultma ve airbag açmış sonrasında airbag onarılıp tamir görülmüş gibi bilgiler vermedi. Nitekim alırken expertiz raporunda böyle birşeyde expertiz raporunda belirtilmedi. Bende bu gibi durumların bilgisinden haberdar olmadığım için karşı tarafa bunlardan söz etmedim. Kendisi beni telefonla bilgilendirdiğinde haberim oldu. Bilgiler doğrultusunda benden 8bin gibi bir ücret talep etti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ayrıca airbagde arıza var demedi. Tamir görmüş dedi. Şuan airbagler çalışır vaziyette olduğunuda kendisi söyledi. Bir otomobil parçasının tamir görmesi ayıpmı dava konusumu onuda anlamadım. Açarsa dava bekleyip görücez bakalım.

• Eğer gerçekten yaptığınız expertizde öyle bir takım sorunlar çıkmadıysa, adamın sizi mahkemeye vermesinde herhangi bir sonuç çıkmaz. Ama size expertiz firmasını ayarlayıp, bir takım değişiklikler yaptırdıysanız ve bunu firma dava sırasında kanıtlı bir şekilde suarsa o zaman geçmiş olsun.

Ayrıca gerçekten eğer verilen raporda herhangi bir usülsüzlük veya başka bir şey yoksa 3.000 lira bile teklif etmenize gerek yok. Yoksa siz de bilmiyordunuz(?) sonuçta öyle bir şey olduğunu

• quote:

Orijinalden alıntı: Xoßi

Benim aldığım kişi şasede düzeltme/doğrultma ve airbag açmış sonrasında airbag onarılıp tamir görülmüş gibi bilgiler vermedi. Nitekim alırken expertiz raporunda böyle birşeyde expertiz raporunda belirtilmedi. Bende bu gibi durumların bilgisinden haberdar olmadığım için karşı tarafa bunlardan söz etmedim. Kendisi beni telefonla bilgilendirdiğinde haberim oldu. Bilgiler doğrultusunda benden 8bin gibi bir ücret talep etti.

Alıntıları Göster
    Sizin de haberiniz yoksa ve yeni öğrendiyseniz yapacak birşey yok alıcı şahsa söyleyin meseleyi uzatmasına gerek yok. Ne 8bini ne 3bini hiçbir para ödemeyin.

Airbag veya şasenin tamir edilmiş olması dava konusu olmaz, 2.el satışta tabii ki yapılan herşeyi söylemek ve aracın durumunu herşeyiyle anlatmak etik olarak en doğrusudur, kusurları gizlemek hoş olmaz. Ama sizin de haberiniz yokmuş.

Noter satış sözleşmesinde, alıcı kişi, aracı "mevcut haliyle görerek ve beğenerek aldığını" ibraz ediyor, imza atıyor. Davadan hiçbirşey çıkmaz, ancak ekspertiz firmasına dava açabilir, o konuda da yasal bağlayıcılığı var mı bu firmaların bilmiyorum, bence ordan da pek birşey çıkaramaz.

Sizin şuanki durumunuzda davalık veya para ödemelik birşey göremiyorum ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: AlmostFly

Eğer gerçekten yaptığınız expertizde öyle bir takım sorunlar çıkmadıysa, adamın sizi mahkemeye vermesinde herhangi bir sonuç çıkmaz. Ama size expertiz firmasını ayarlayıp, bir takım değişiklikler yaptırdıysanız ve bunu firma dava sırasında kanıtlı bir şekilde suarsa o zaman geçmiş olsun.

Ayrıca gerçekten eğer verilen raporda herhangi bir usülsüzlük veya başka bir şey yoksa 3.000 lira bile teklif etmenize gerek yok. Yoksa siz de bilmiyordunuz(?) sonuçta öyle bir şey olduğunu
    Expertiz firması türkiye çapınca oldukça fazla şubesi olan kurumsal bir firma. Verdikleri raporun altında kaşe ve imzası bulunmakta. Öyle ayarlama, bir takım değişiklik yaptırmak hak getire aracın yanına bile yaklaşmadım. Kamera kayıtlarıda firmada mevcuttur sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Sizin de haberiniz yoksa ve yeni öğrendiyseniz yapacak birşey yok alıcı şahsa söyleyin meseleyi uzatmasına gerek yok. Ne 8bini ne 3bini hiçbir para ödemeyin.

Airbag veya şasenin tamir edilmiş olması dava konusu olmaz, 2.el satışta tabii ki yapılan herşeyi söylemek ve aracın durumunu herşeyiyle anlatmak etik olarak en doğrusudur, kusurları gizlemek hoş olmaz. Ama sizin de haberiniz yokmuş.

Noter satış sözleşmesinde, alıcı kişi, aracı "mevcut haliyle görerek ve beğenerek aldığını" ibraz ediyor, imza atıyor. Davadan hiçbirşey çıkmaz, ancak ekspertiz firmasına dava açabilir, o konuda da yasal bağlayıcılığı var mı bu firmaların bilmiyorum, bence ordan da pek birşey çıkaramaz.

Sizin şuanki durumunuzda davalık veya para ödemelik birşey göremiyorum ben.

Alıntıları Göster
    Bende expertiz firmasına dava açabileceğini, aracın bahsettiği kusurlarının raporunda belirtmesi gerekenin expertiz firmasının olduğunu söyledim. Özellikle 8bin ödenmesi konusunda ısrarcı olunca çok fazla görüşme yapmak istemedim. Dava açılırsa bende mahkemenin sonucuna göre iade alırsam sanırım bende aldığım kişiye aracı rücu edicem. Bekleyip görücez.

• Türkiye çapında yaygın bir expertiz firması diyorsunuz böyle bir firma hadi airbag kontrolü yapmadı diyelim fakat şaseyle oynandığını mutlaka görürlerdi gözden kaçacak tarzda olmuyor genelde, en basit Expertiz firması dahi şasede ki düzeltmeyi görür diye düşünüyorum aracı kaldırıp detaylıca bakmıyorlar mi zaten özellikle şaselere, eksik yerler var gibi bu konuda, iki expertizde de çıkmaması çok ilginç ve adamın muhatabı Exper firmasi olur büyük ihtimal

• quote:

Orijinalden alıntı: kajmeran89

Türkiye çapında yaygın bir expertiz firması diyorsunuz böyle bir firma hadi airbag kontrolü yapmadı diyelim fakat şaseyle oynandığını mutlaka görürlerdi gözden kaçacak tarzda olmuyor genelde, en basit Expertiz firması dahi şasede ki düzeltmeyi görür diye düşünüyorum aracı kaldırıp detaylıca bakmıyorlar mi zaten özellikle şaselere, eksik yerler var gibi bu konuda, iki expertizde de çıkmaması çok ilginç ve adamın muhatabı Exper firmasi olur büyük ihtimal
    Expertiz firmasının Aracı kaldırıp elinde fenerle aracın ön tarafını incelediği bir fotoğrafı çekmiştim ben. Hala elimdede mevcut. Belki delil olarakta sunulabilir mahkemeye.

• Bu işten iki senaryo cıkardım. Birincisi size bu aracı haberiniz olmadan kazalı sattılar sizde elden çıkartmak için sattiginiz adama eksik bilgi verdiniz. İkincisi de araç dediğiniz gibiydi ama bu adamlar kaza yaptı şimdi masrafı size yüklemeye çalışıyorlar. İşin hukuksal boyutuna gelirsek adam kendi adıyla ekspertiz yaptırmadığı için bir şey tutturmasi neredeyse imkansız . En mantiklisi ikiniz de bir araya gelip tekrar ekspertiz yaptırın ayrıca bir sigortacidan aracın tramerine detaylı baktirin

• Sanirim size hasarli araci sattilar. Sizde bu hasari aldiktan sonra ogrendiniz ve sizde bir baskasina bu hasarlardan bahsetmeyerek sattiniz. Olay bu sanirim.

• Bahsedilen ayıp gizli bir ayıp. Siz bunu bilmeseniz dahi önceden böyle aldiginizi iddia etseniz de sorumlulugunuz var. Bu sorumluluk nedir ? Ürünü iade etme veya ayıp oranında indirim talep etme. Kazalı aracı çok uygun fiyata satıyorlar tabiki kazasını gizliyorlar fiyat uygun olsa dahi mahkeme iadeye hükmediyor. Teli kapat diyen hiç bir şey olmaz diyenlere kulak asma. Ya aracı iade al ya da bir miktar para üzerinde anlasın. Bu anlaşmayı da yazıya döküp imzalayin dava hakkından vazgectigine dair .

• Aracin hatasini keske soyleseydiniz , gizli ayipli mal satmakdan mahkemede hakimim insafina kalmis durumunuz . Muhtemelen aracin noter satis fiyati + faizi ile birlikde odeyip araci geri alirsiniz dava sonucuna istinaden .

• HardLoveBaby H kullanıcısına yanıt
    Adam bilmiyordum diyor anlamıyorum araçtan diyor ama siz bilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim alırken bilgim yoktu. Expertiz raporuna göre aldım zaten. Eğer benim aldığımdada varsa bu gibi kusurlar elbette sorumluyum. Bana satanda sorumlu. Bundan kaçış yok. Benim tek şüphelendiğim konu bendeyken böyle bişey yokken (alırken yaptırdığım expertiz raporuna göre) satarkende yapılan expertizde bu gibi kusurlar çıkmazken, adam acaba kaza yaptıda yapılan masrafı banamı ödetmeye çalışıyor. Tek takıldığım konu bu. Mahkeme bilirkişisi bana bu durumu sen aracı satmadan öncede varmış, yaptırdığınız expertiz bunu farkedememiş der ve bunu belgeler ise bende aracı paşa paşa iade alır, girdiğim davayıda emsal gösterip aldığım kişiye yaptığım masraflar ile beraber iade ederim. Şimdilik alıcıya para ödemeyi düşünmüyorum. Açarsa dava sonuca göre hareket edicem bakalım.

• Üstadım merhaba, Siz aracı alırken (kuvvetle muhtemel) sadece ekspertiz raporuna güvenmemişsinizdir, en azından bi hasar sorgulaması yaptırmışsınızdır diye düşünüyorum. Yine kuvvetle muhtemel ki orada çıkmıştır aracın sorunları ve bunu bilerek almışsınızdır. Ya da sonradan bir şekilde öğrendiğiniz için aracı satmışsınızdır. Bunları açık açık söylemesseniz sağlıklı yorum yapamayız.

Konuya dönecek olursak; Noterde araç satış senedinde/sözleşmesinde şu şekilde bir ibare geçer "Alıcı bu aracı halihazır durumu ile görüp beğenerek aldığını".... Bu ibareyi de alıcı ve satıcı "okudum, kabul ettim" ya da benzeri bir yazı ile birlikte imzalarlar. E bu noktadan sonra alıcının artık farklı bir şey söyleme ve farklı bir işlem yapma hakkı olduğunu sanmıyorum. Tabi hukukçu arkadaşların değerlendirmesi daha doğru olur.

Zannımca işlemin resmi açıdan sonucu 2. paragrafta bahsettiğim gibi vuku bulur. Lakin etik değerler açısından ilk paragrafta bahsettiğim muğlak durumlar kafa karıştırıyor.

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz gibi vuku bulmaz. Görüp alma ibaresi basit bir göz kontroluyle fark edilen hususları kapsar. Hava yastığı acmissa kişi bunu bilemez. Satıcının sorumluluğu başlığı taşıyan borçlar kanunu ilgili maddelerini okuyabilirsiniz. Bu sorumluluk yalnızca sıfır ürünler için degil ikinci el ürünler için de geçerlidir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lawyer066

Bahsettiğiniz gibi vuku bulmaz. Görüp alma ibaresi basit bir göz kontroluyle fark edilen hususları kapsar. Hava yastığı acmissa kişi bunu bilemez. Satıcının sorumluluğu başlığı taşıyan borçlar kanunu ilgili maddelerini okuyabilirsiniz. Bu sorumluluk yalnızca sıfır ürünler için degil ikinci el ürünler için de geçerlidir.
    Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Mesajınız üzerine biraz araştırma yaptım ve şu konuyu buldum;https://www.akahukuk.com.tr/2017/08/02/ikinci-el-arac-satisinda-saticinin-ayiptan-sorumlulugu/

Tam da konu sahibi arkadaşın öğrenmek istediği bilgileri havi bir makale. Ben de bilgilenmiş/öğrenmiş oldum, tekrar teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Üstadım merhaba, Siz aracı alırken (kuvvetle muhtemel) sadece ekspertiz raporuna güvenmemişsinizdir, en azından bi hasar sorgulaması yaptırmışsınızdır diye düşünüyorum. Yine kuvvetle muhtemel ki orada çıkmıştır aracın sorunları ve bunu bilerek almışsınızdır. Ya da sonradan bir şekilde öğrendiğiniz için aracı satmışsınızdır. Bunları açık açık söylemesseniz sağlıklı yorum yapamayız.

Konuya dönecek olursak; Noterde araç satış senedinde/sözleşmesinde şu şekilde bir ibare geçer "Alıcı bu aracı halihazır durumu ile görüp beğenerek aldığını".... Bu ibareyi de alıcı ve satıcı "okudum, kabul ettim" ya da benzeri bir yazı ile birlikte imzalarlar. E bu noktadan sonra alıcının artık farklı bir şey söyleme ve farklı bir işlem yapma hakkı olduğunu sanmıyorum. Tabi hukukçu arkadaşların değerlendirmesi daha doğru olur.

Zannımca işlemin resmi açıdan sonucu 2. paragrafta bahsettiğim gibi vuku bulur. Lakin etik değerler açısından ilk paragrafta bahsettiğim muğlak durumlar kafa karıştırıyor.
    Hasar sorgulaması elbette yaptım. 700 tl hasar kaydı mevcut. Ben alırkende hasar kaydı bu kadardı. Satarken alıcıda sorgulattı. Hatta alıcı sigortacısına ruhsattan şase no okuyup ayrı bir sorgulama yaptırdı.

• Şimdi ben şunu anlamıyorum.Konu sahibi arkadaş diyor ki
    BENİM HABERİM YOKTU

Bunun nesini anlamıyorsunuz arkadaşlar? Haberim yoktu bilmiyordum diyor.
    Velev ki biliyordu, bunu kanıtlayan bir ekspertiz raporu vs yoksa yine değişen birşey olmaz.
    Burada tek mesele şahsın vicdanı ile alakalıdır.

Konu sahibinin söylemi üzerine gidersek;

Araç expertiz yapıldı ve sağlam görünüyor ise, arabayı alan şahısın, konu sahibi arkadaşa dava açması bir halta yaramaz. Gitsin expertiz firmasına dava açsın, zararını talep etsin.

Ya da diyelim ki, konu sahibi arkadaşa dava açtı, davayı kazandı, konu sahibi arkadaş da (eğer alırken ekspertiz yaptırdı ise ve sorunsuz ise rapor) gider aldığı adama dava açar, tüm zararını rücu eder.
    Oldu bitti
    saygılar
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.