Şimdi Ara

Araç iade konusu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
9.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    dayımın sıfır alıp 2 sene kullandığı arabayı sattım,
    bir defa arka tamponu kırıldı, onun haricinde 2 yılda 55 60 bin km civarı yol yapıldı,
    hiç bir arıza sorun vs. olmadan devam etti,
    ben arabayı sattıktan 3 ay sonra telefon açtı bu arabanın tavanda boya var, kulelerinden birisi ile oynanmış,
    o zamanlar 10 bin tl civarı bir para istedi. ben imkanı olmadığını söylememe rağmen ikna olmadı, bende mahkemeye ver dedim.
    ses çıkmadı. en son başkası aracılığı ile soruşturdum alan kişinin ağzını, arabada hiç bir problem olmamasına rağmen sadece para koparmak için şansını denemiş sadece.

1- aracı sana öyle sattılar senin haberin yok,
    2- aracı alan kaza vs. yaptı tekrar toplattırdı (süre çok kısa olduğu için pek ihtimal dahilinde değil gibi),
    3- para koparmak için seni deniyor.

sorunlu olduğunu bilmiyorum dediğin için diğer maddeyi yazmıyorum.

bırak mahkemeye versin ama ülkedeki adalet sistemi muhteşem olduğu için ne çıkar bilmem.
    senin aleyhine bir karar çıkarsa sende onu emsal göstererek aldığın yere/kişiye dava açabilirsin.

• Birşey yapamaz demişte çoğu arkadaş, durum farklı da olabilir haberiniz olsun. İnat bir insansa ve haklıysa açar davayı, bilir kişi raporuna bakar herşey. Otomotiv tamiratı konusunda uzman olmadığım için net şeyler söylemiyorum ama hukuki olarak süreç bilir kişinin raporuyla gelişir. Bilir kişi bu hasar uzmanlık gerektiren kontroller ile farkedilir dediği anda ve olurda tahmini tamirat zamanı verebilirse olay size döner, nitelikli dolandırıcılığa kadar uzanır. Siz benim de haberim yoktu diyorsunuz, böyle kötü bir senaryo da siz de aldığınız kişiyi davaya müdahil eder, ondan şikayetçi olursunuz aynı suçlamayla. "Gitsin exper'e dava açsın" cümlesi kadar basit olmaz olay, experler de bankalar gibi 100 tane madde ekliyor sözleşmeye. Bence olayı sulh yoluyla çözün, iyi bir avukat ve haklı adam inadı başınızı çok ağrıtır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer bir olay benimde başıma gelmişti. Araç focus 1.6 tdci cvt şanzımandı. Bela bir şanzımandır. Allah üretenin bin belasını versin dedirtir. Satarken exper yaptırıp ilana koymuştum. Onlarda yaptırdılar dediklerimden farklı birşey çıkmadı. Zaten Acil ihtiyaçtan piyasanın çok çok altına satıyordum. Aracı aldılar . 3-4 saat sonra geri aradılar şanzıman arıza vermiş 5. Vitese mi ne atmıyormuş vs. Aracı geri geri almamı istediler bende alamayacağımı söyledim.( ev alacaktım parayı oraya bağlamıştım.) dava açacaklarını söylediler. Dilediğinizi yapabilirsiniz benim vicdanım rahat dedim. 4 ay geçti hala birşey yok. Hatta konusunuda açmıştım

• Burada da detaylica yazıyor.

https://www.akahukuk.com.tr/2017/08/02/ikinci-el-arac-satisinda-saticinin-ayiptan-sorumlulugu/

• expert raporunda tarih , noter satışında tarih var. İstediği yere şikayette bulunabilir siz belgelerinizi saklayın her ihtimale karşı, ha yukarı da denildiği gibi zarf ise hiç sallamaya bile değmez.
  • bence o işten hiçbirşey çıkmaz. olacak şey şu mahkemede iş ekspertiz firmalarının başına patlayacak onlarda bizim raporu verdiğimiz tarihte araçta böyle bir kaza veya kusur yok idi diyecekler işin içinden sıyrılacaklar. konu kapanacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezicioyuncu

expert raporunda tarih , noter satışında tarih var. İstediği yere şikayette bulunabilir siz belgelerinizi saklayın her ihtimale karşı, ha yukarı da denildiği gibi zarf ise hiç sallamaya bile değmez.
    Bütün evraklarım duruyor. Hatta expertiz raporunu satıştan önce alınıcının telefonuna whatsapp uygulamasından gönderdim. O mesajlarıda silmedim. Sözde pazartesi günü noterden ihtar çekecekti. Bekliyorum.

• 1- expertiz belgeleri resmi belgeler değildir, firmaların sorumluluğu yoktur.
    2- expertiz yaptırmak zorunlu değildir. Satıcı kusurları söylemek zorundadır.
    3- gizli ayıp-bilinmeyen ayıplar dava açmaya engel değildir ve bu gibi durumlarda "satıcı sorumludur"
    4- satıcı bilmediği bu kusurlar yüzünden kendine açılan dava sebebi ile müteselsilen aldığı kişiye dava açabilir.

Şanssızmışsınız. geçmiş olsun.
  • Bizde ahlaksızlık o kadar yaygın ki iyi niyetle ortaya çıkan bir mağduriyeti paylaşmayı teklif eden insana bile dolandırıcı gözüyle bakıyoruz.

Çok şükür, bu memlekette az da olsa temiz insanlar hala var.
  • Gerçekten bahsi geçen arızalar var ise ve bunu sizde bilmiyorsanız sizinde suçunuz yok ama alan adama da yazık değil mi satarken 10 bin zararla satacak değeri düşecek..

• aracın böyle bir kazası var mı? havayastıklarında işlem yapıldı mı? siz bunu biliyordunuz da karşı tarafa söylemediniz mi? (sanki böyle seziyorum yazdıklarınızdan)

biliyor da söylemeden sattıysanız etik olarak doğru olmamış. alıcının hukuken birşey yapabileceğini zannetmiyorum.
  • Yanılmıyorsam mahkeme sadece km konusunda yardımcı oluyor. Onun haricindeki her sorunun alıcının problemi aldığı ürüne baktırmak zorunda. Ben aracı noterden sattıktan 50 metre sonra motoruda patlasa istedği kadar dava etsin hiçbirşey alamaz. Sorumluluk alıcınındır en fazla aynı gün içindeyse exper firmasına dava açabilir. Çünkü ekspertiz raporları aynı günü kapsar.

Km düşürmedede iş taa nerelere kadar gidiyor herkes ben yapmadım diyip diyip bi öncekine intikal ettiriyor uzuyor gidiyor kısaca para kaptırmayın elinden geleni ardına koymasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: münzevii

Bizde ahlaksızlık o kadar yaygın ki iyi niyetle ortaya çıkan bir mağduriyeti paylaşmayı teklif eden insana bile dolandırıcı gözüyle bakıyoruz.

Çok şükür, bu memlekette az da olsa temiz insanlar hala var.
    Maalesefki insanlarımız bu duruma geldi nasıl geldi ne şekil geldi bilmiyorum ama bu durumun galericilerin payı büyük olduğunu düşünüyorum. Alıcı ile ilgili en son telefon görüşmemizde artık teklif ettiğim 3binide vermeyeceğimi, dava açma hakkınızı kullanmasını tavsiye ettim. Eğerki dava açılır aracı iade alma kararı çıkarsada, bende şahsıma açılan davayı emsal olarak gösterip aldığım kişiye rücu edeceğim. Konuşmadan sonra homurdanarak sinirli bir şekilde telefonu yüzüme kapattı. Bekleyip göreceğiz artık.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.