Arkadaşlar araç içinde bazı yerlere şerit led koymak istiyorum iç aydınlatma için.Beyaz şerit led aldım.Tavan lambasından elektrik almaya çalıştım fakat sadece 3 er parçaya bölüdüğüm ledlerden sadece bir tanesini(1 tanesinde 3 led var) yaktı.Bunun nedeni acaba tavan lambasına gelen elektriğin 7W olmasımı yoksa başka bir nedeni varmı?.
diğer ayırdıgınız ledleri doğru bağladınız mı? elektrik akımı düşük gelse hepsi yine yanar ama kör bir şekilde yanar. Şeridin üzerinde + - leri doğru bagladıgınıza emin olun.
quote:
Orijinalden alıntı: 7he mcRp
diğer ayırdıgınız ledleri doğru bağladınız mı? elektrik akımı düşük gelse hepsi yine yanar ama kör bir şekilde yanar. Şeridin üzerinde + - leri doğru bagladıgınıza emin olun.
Doğru bağladığımı düşünüyorum 6 ledli olarak denedim fakat yine yanmadı.Ama 12li olarak çakmaklık soketine bağlayıp direk çakmaklığa takınca yandı.Zaten lambayı da bozdum daha yanmıyo.Torpido aydınlanmasına gelen kabloya denedim kablo eridi büyük ihtimalle yanlış bağladım.Direk çakmaklıktan bağlayacağım.
Slm arkadaşlar Arabanın farını dışına şerit led tekıcam led in kablolarını fara bağlasam bişey olurmu yorumlarınızı bekliyorum nasıl yapacagımı tarif edermisiniz