Şimdi Ara

Araç Kamerası -Yeni Ambarella A12 - Dome D201+Gps (2.5 K) (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
14
Favori
17.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aydayd

Aslında arabayı çok kötü yerlerde park edip bırakmıyorsan panorama x2 eniyisi...

https://dashcamtalk.com/forum/threads/panorama-x2-full-black-matte-step-by-step-diy-tutorial.7755/

Proje var bak linkledim. Bu yöntem ile panorama X2 yi Full gizleyebiliyorsun nerede ise hiç dikkat çekmiyor.

Araç Kamerası -Yeni Ambarella A12 - Dome D201+Gps (2.5 K)

Yada sakat yerde benim yaptığım gibi sök tak sistemi ile 2 saniyede söküp alacaksın camdan.

Buradaki projede siyah bant ile halletmiş o işi :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 26 Ocak 2016; 12:54:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OlguErhan

quote:

Orijinalden alıntı: -Hokkabaz-

Hadi ya bunu bilmiyordum. 12-13 lira fark ödedim tüh.

Paypal müşteri hizmetlerini ararsanız ( türköe desteği var ) topu bankaya atacak, sonra ısrar edin bankada değil problem kur farkını talep ediyorum diye iade alma şansınız var.

Forumdan 3-4 kişi almıştı

Takip numarasını ve ürünün paket fotosunu bugün yolladılar. Tahmini ne kadar sürede elime geçer. Ayrıca paypal ödemeyi hemen yapıyor mu ? İtiraz süresi var mı ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OlguErhan

quote:

Hadi ya bunu bilmiyordum. 12-13 lira fark ödedim tüh.

Paypal müşteri hizmetlerini ararsanız ( türköe desteği var ) topu bankaya atacak, sonra ısrar edin bankada değil problem kur farkını talep ediyorum diye iade alma şansınız var.

Forumdan 3-4 kişi almıştı

Takip numarasını ve ürünün paket fotosunu bugün yolladılar. Tahmini ne kadar sürede elime geçer. Ayrıca paypal ödemeyi hemen yapıyor mu ? İtiraz süresi var mı ?

3 hafta, paypal ile paranız 180 gün korumada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• OlguErhan kullanıcısına yanıt
    Anladım. Teşekkürler.
  • Hocam dün akşam park modu, g sensor , hareket sensoru... allah ne verdiyse actim. Akşam vakti karanlık ve soğuk bir havada fazla deneme firsatim olmadı. Ama karanlık ortamda elimi kameranın önünden geçirince , araç farlarini yakınca hareket sensoru devreye girip cihaz kayda başlıyordu. Ama sizin panoramadaki gibi ekranın ortasında bir bilgi ekranı çıkmıyor. Sadece kayıt başlıyor ve bitiyor.

Bu arada g sensorden bir şey anlamadım. Park halinde biri aracima dokundurmayi bırak tamponu indirse kamera devreye girmez , o derece kötü. Yada ben beceremedim. Pazar günü inş daha detaylı inceleyecegim.

• Web sitesinde yeni firmware varmış

Gece daha aydınlık kayıt ve high bitrate ( daha fazla netlik )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 29 Ocak 2016; 8:08:01 >

• Aşağıdaki video'da firmware sürümü yazmıyor ama 1440p çözünürlükte bile araç düşük hızda hareket halindeyken, gece plakalar okunamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisg -- 30 Ocak 2016; 19:45:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisg

Aşağıdaki video'da firmware sürümü yazmıyor ama 1440p çözünürlükte bile araç düşük hızda hareket halindeyken, gece plakalar okunamıyor.

Mesajı kopyala yapıştır yapıyorum

Kamera Gece Çekimleri Bilgilendirme :

Arkadaşlar araç kameralarında bildiğiniz üzere kızıl ötesi gece görüşü ve benzeri infra led vs. sistemleri kullanılmıyor. Benim bildiğim üzere çok pahallı model araçlarda özel paket halinde bu görüş sistemini ekletebiliyorsunuz.

Gelelim tüm dünya genelinde kameralar ne mantıkla çekim yaparlar; kısaca " Ne kadar Işık-O kadar iyi çekimler " Ayrıca bazı kameraların üzerinde bulunan minik ledler sadece 3cm ye kadar etkilidir ( işe yaramazlar) yoksa tek amaçları süs ve kandırmaca :)

Çoğu araç kamerası reklamında ( Aliexpress vs. diğer sitelerde satılan ) kameranın reklamını yaparken Gece çekimini şehir içinde ve bol aydınlatılan yollarda yaparlar. Hele Honkong vb. gibi büyük şehirlerde geceleyin yollarda belki gündüzden daha fazla ışık ve aydınlatma bulunuyor. Araç kamera gece çekimlerini bu yollarda kaydedip gece çekimi diye veriyorlar. Ama ne yalan söyliyim bu detayı tek tek tüm forum arkadaşlarıma anlatamayacağım için bende gece çekimlerini aydınlık caddelerde çekiyorum. Çünkü doğrusu olan kapkaranlık yolda çekimler yapsam mantığı bilmeyen arkadaşlarımız direkt " Gece çekimi çok kötüymüş falanca kamera gece daha iyi çekiyor " diyecek ama gözden kaçırdıkları nokta falanca kamera şehir ışıkları olan çok aydınlık bir yerde çekim yapmış :)

Gelelim işin doğrusuna; gece çekimlerinde :

1- Plaka okumasına değil en karanlık ortamda bile olayları anlaşılacak şekilde çekim yapması. Örnek vermek gerekirse bir adam önünüze kırdı, yoldan bir yaya fırladı, ters yönden gelen bir sürücü. Bize bu ayrıntıyı vermesi yeterli.

2- Elimden bir çok kamera geçti ve şu an kullandığım 350 $ lık kamera bile gece çekimlerinde beklediğimiz performanstan öteye geçemiyor.

3- Daha da net çekimler istiyorsak aracımıza gece açmak üzere extra 8-10 tane far takabiliriz :)

Size daha kötü gece çekimlerine sahip bir kamera örneği vermeliyim ki D201 ile farkını anlayın :

YouTube
    GArip bir kaza
    http://youtu.be/sxNeEjSCeK4

Bu örnekte eski nesil bir işlemciye sahip kamera kullanıyordum (2.5 sene olmuştur ) ki o zamanın en iyi kameralarındandır. Bundan daha kötü çekimler var arkadaşlar inanın.

Özetle : D201 gece çekimlerinde beklentimizi fazlası ile karşılamakta. Çok daha detaylı gece çekim testleri dashcamtalk üzerindeki örnekler ile yakında ekleyeceğim.

Olgu Bey,

Yazılarınızı ve incelemelerinizi yakinen takip ediyorum ve daha önce yazdığınız gece çekimi konulu mesajlarınızı okudum. Lakin, benim ihtiyacım gece plaka okuyabilecek bir kamera. Şu anda SZDOME'un web sitesi çalışmıyor ama A12 işlemciyi zaten gece çekim kalitesi A7 işlemcilere göre daha iyi olacağı savı ile satmaya çalışmışlardı.

GS98C ve D201 mercek çaplarının farkını bilmiyorum ancak reklama bakarak ayna çaplarının farklı olduğunu ve D201 ayna çapının daha geniş olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde kamera'nın daha fazla ışık toplayarak sinyal gürültü oranını (SNR) arttırmasını beklerim.

D201'de kullanılan sensörün yakın kızıl ötesi (NIR) görüntüleme yapmadığının farkındayım ancak benim ihtiyacımın üst sınırı gece plaka okuyabilme yeteneği. Bunu yapabilen bir cihaz, gündüz iyi görüntü vereceği için, zaten satın alırım.

İncelemeleriniz, bilgi içeren araştırmalarınız için çok teşekkürler. Foruma ciddi değer katıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: barisg

Olgu Bey,

Yazılarınızı ve incelemelerinizi yakinen takip ediyorum ve daha önce yazdığınız gece çekimi konulu mesajlarınızı okudum. Lakin, benim ihtiyacım gece plaka okuyabilecek bir kamera. Şu anda SZDOME'un web sitesi çalışmıyor ama A12 işlemciyi zaten gece çekim kalitesi A7 işlemcilere göre daha iyi olacağı savı ile satmaya çalışmışlardı.

GS98C ve D201 mercek çaplarının farkını bilmiyorum ancak reklama bakarak ayna çaplarının farklı olduğunu ve D201 ayna çapının daha geniş olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde kamera'nın daha fazla ışık toplayarak sinyal gürültü oranını (SNR) arttırmasını beklerim.

D201'de kullanılan sensörün yakın kızıl ötesi (NIR) görüntüleme yapmadığının farkındayım ancak benim ihtiyacımın üst sınırı gece plaka okuyabilme yeteneği. Bunu yapabilen bir cihaz, gündüz iyi görüntü vereceği için, zaten satın alırım.

İncelemeleriniz, bilgi içeren araştırmalarınız için çok teşekkürler. Foruma ciddi değer katıyorsunuz.

Evet umarım öyle gece plaka okuyabilen bir cihaz bulabiliriz araştırmaya devam

• İşte chipseti yavaş yavaş kendini göstermeye başladı.

40 Mpbs netlik değerlerine çıkmış

Raw dosyası indirin :
    Облако Mail.ru
    Файл из Облака Mail.ru
    https://cloud.mail.ru/public/FjsE/69G9CdgBL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 2 Şubat 2016; 22:54:44 >

• Yavaş yavaş derken? Bu bant genişliğine ulaşması için siz ek bir ayar mı yaptınız?
  • Hangi player bu? oynatma fps gösteriyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydayd

Hangi player bu? oynatma fps gösteriyor?

Bandicam açıksa o gösterir Fps

• Облако Mail.ru
    Файл из Облака Mail.ru
    https://cloud.mail.ru/public/AwM1/RUEd9pRos

Öncelikle çok teşekkür ederim Verdiğiniz kod ile indirimli olarak, 21 ocakta verdiğim sipariş bugün (4 şubat) tarihinde teslim aldım. Bugün deneme imkanım oldu ve görüntü kalitesi çok hoşuma gitti. Sadece Gps 'yi gizlemek için koyduğumuz yerden pek sağlıklı çalışmadı yarın bunu da halledersem sıkıntımız kalmayacak.
  • Kameram bugün itibariyle istanbul'a giriş yapmış. Bir kaç gün içinde elimde olur sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagle

Öncelikle çok teşekkür ederim Verdiğiniz kod ile indirimli olarak, 21 ocakta verdiğim sipariş bugün (4 şubat) tarihinde teslim aldım. Bugün deneme imkanım oldu ve görüntü kalitesi çok hoşuma gitti. Sadece Gps 'yi gizlemek için koyduğumuz yerden pek sağlıklı çalışmadı yarın bunu da halledersem sıkıntımız kalmayacak.

Beğenmenize sevindim şayet yeni firmware denemeleri devam ediyor. Yakında çok daha iyi netlik alacağız

Camda 1-2 montaj resmi isteriz

Bizi de bilgilendirirseniz çok sevinirim

Yarın montaj resimlerini çekip paylaşırım.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.