Bence bu şahsa laf anlatmaya çalışma :) |
arac kamerasına ragmen satasan soforler (2. sayfa)
-
-
Bu durumdan bende muzdaribim. Benimde arabamda önde kamera var. Neler çekiyor o kamera ama bizde polis beş para etmez. Normalde benim o görüntüyü polisin masasına bırakıp gitmem yetmeli. Kamu davası olmalı ama yok. Eğer hatalı bişey varsa kamerada kabak gibide gözükse neymiş efendim şikayeçi olacakmışım dava açılacakmış. ÇÜŞ! Beni uğraştıracağıma sen görevini yapsana. O kameraya güvenmeyin yani. Geçen trafikte bi olay yaşadım. Adam seyir halinde yandaki arabadan balta salladı ama yok ben uğraşacam dava açacağımda bilmem ne. Başka işim mi yok. Arabanıza yada size bi zarar gelmediyse uğraşılacak iş değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemesis -- 24 Haziran 2021; 1:15:10 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yanlız burada kaçırdığınız bir nokta var. Param var kural ihlali yaparım dediğiniz anda ülkenin neden bu durumda olduğuna ışık tutmuş oluyorsunuz zaten. Asıl kaçırdığınız nokta ise trafikte heleki kırmızı ışıkta geçerek masum insanların canına kast ediyorsunuz. Başka biride sizin gibi düşünüp kural ihlali yapıp bir yakınımızı öldürüp sonrada ne olmuş, param var, acelem vardı dese ne yapardınız? Muhtemelen katil olursunuz. Trafikte “Kimseyi tehlikeye atmadan kural ihlali” diye bir kavram yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemesis -- 24 Haziran 2021; 1:28:5 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: zotacing
Bu mesaj silindi.
Alıntıları GösterBu ifadelere göre apartmanınızda, sitenizde güvenlik amacı için dahi kamera taktıramazsınız.
Ayrıca apartmandaki dairenizin kapı önüne de mi taktıramazsınız. Çünkü üst kat komşunuzun zevcesi işte iken eve getireceği kırılacak cevizleri kaydederek özel hayata müdahale etmiş mi olursunuz?
Bunlar bir yana ülke dahilindeki tüm akıllı telefonların ses kaydetme ve fotoğraf çekme özelliği tez yok mu edilmelidir? Mazallah birilerinin özel hayatına müdahale mi ederiz?
Mesajını alıntıladığım kişiye sesleniyorum. Bu ülkede her şey olursunuz ama bir tek rezil olmazsınız. Pislik, arş-ı ala ya varmış. Trafikte yandaş, yalakaya denk gelip hakkını arayabilmek için kamera takan insanlara mı bir tek kanun uygulanacak?
Üstelik araç kamerasının yasak olduğunu belirten kanunun numarasını da alabilir miyim? Yoksa sırf sallamış olmak için mi yorum yapıyorsunuz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: nemesis
Yanlız burada kaçırdığınız bir nokta var. Param var kural ihlali yaparım dediğiniz anda ülkenin neden bu durumda olduğuna ışık tutmuş oluyorsunuz zaten. Asıl kaçırdığınız nokta ise trafikte heleki kırmızı ışıkta geçerek masum insanların canına kast ediyorsunuz. Başka biride sizin gibi düşünüp kural ihlali yapıp bir yakınımızı öldürüp sonrada ne olmuş, param var, acelem vardı dese ne yapardınız? Muhtemelen katil olursunuz. Trafikte “Kimseyi tehlikeye atmadan kural ihlali” diye bir kavram yok.Haklısınız lakin her şey doğru olduğunda bende trafik kurallarına her koşulda bağlı olabilirim.
Kimseyi tehlikeye atmadan sözümden kastım bom boş kavşakta hiç bir aracın gelmediğinden emin olduktan sonra kırmızı da geçerim demekti. Yani bu durumda kimseyi tehlikeye atmamış oluyorum.
-
En iyi korunma yontemi tehlikeyi baslamadan gecistirmek. Asla satasmam, bir kelime bile zor cikar agzimdan trafikte bir olay olunca çünkü ertesi gun keske oyle degilde boyle deseydim veya şöyle degilde boyle yapsaydim diye kendimi yiyorum. En temizi beton gibi tepkisiz bir suratla olay yerinden uzaklasmak
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: münzeviiBu maddede görüntü ile ilgili bir ifade yer almıyor. Ses kapalı görüntü kaydında bir suç unsuru yok o zaman.
Alıntıları GösterDün arkadaşımla görüştüm kişinin haberi yada izni olmadan görüntü dahi almak KVKK kapsamına giriyormuş. Tartışma durumunda ya da müşkül duruma düşmüşseniz kanıt kapsamında alınabiliyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: zotacing
Bu mesaj silindi.Forumda gördüğüm en anlamsız yazı bu olabilir. Tebrikler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X