Arkadaşlar merhaba ilk defa araba alacağım aklıma takılan bir soru var ?
sahibinden.com'da bir araç buldum ve sahibiyle görüştüm. araçta en ufak bir oynama olmayıp kazaya karışmadığı halde kavşakta yaşanan bir kaza sonucu suçlu olarak bu kişi görülmüş ve 30bin liralık hasar kaydı tramere yansımış. bu araç kazaya karışmadan suçlu gözüktü diye karşı tarafın hasar kaydı bu araçta da gözükür mü ? bana biraz saçma geldi ama sigorta işlerini bilmediğim için size sormak istedim...
Öyle bir şey yok, sizi kandırmalarına izin vermeyin. Orada yazan kayıt, sorguladığınız araba için sigortadan alınmış onarım ücretidir. Örneğin "A" aracı farklı bir araca ("B" aracına) çarparsa ve "A" aracında herhangi bir hasar yok ama diğer araçta hasar varsa şöyle çıkar kayıt:
Kaza 1: Çarpma (0 TL)
Ama "A" aracı diğer araca çarptığında yada herhangi bir kazada hasar aldığında örnek olarak şöyle çıkar:
Kaza 1: Çarpma (30.000 TL)
Yani yok karşının hasarını eklediler, yok bizde 500 liraydı da karşıda 12000 lira hasar çıkınca bize 12500 yansıdı olayı hikayedir. İnanmayın, tuttuğunu öpme niyetindeki insanlar...
çok saol hocam verdiğin bilgiler için yarın sabah araç sahibini tekrar arayıp onu da bilgilendirelim bu güzel bilgilerini
quote:
Orijinalden alıntı: Burhan
Öyle bir şey yok, sizi kandırmalarına izin vermeyin. Orada yazan kayıt, sorguladığınız araba için sigortadan alınmış onarım ücretidir. Örneğin "A" aracı farklı bir araca ("B" aracına) çarparsa ve "A" aracında herhangi bir hasar yok ama diğer araçta hasar varsa şöyle çıkar kayıt:
Kaza 1: Çarpma (0 TL)
Ama "A" aracı diğer araca çarptığında yada herhangi bir kazada hasar aldığında örnek olarak şöyle çıkar:
Kaza 1: Çarpma (30.000 TL)
Yani yok karşının hasarını eklediler, yok bizde 500 liraydı da karşıda 12000 lira hasar çıkınca bize 12500 yansıdı olayı hikayedir. İnanmayın, tuttuğunu öpme niyetindeki insanlar...